Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Diyeti 3,4 günlük maceram yüzünden karalamak istemem yılların emeğiyle hazırlanmış bir program okuduklarıma göre de kısa zamanda güzel sonuçlar veren bir diyet ama bana bu diyeti bir,daha yapar mısın diye sorsan cevabım asla olur gerçekten bünyeden bünyeye değişiyor kimisinde hiçbir yan etkisi görülmezken bazılarını bende olduğu gibi harap edebiliyor benim senin için naçizane önerim doktora danışmadan bu diyeti uygulamaman ayda 2,3 kilo fazla vereceğim diye bedenini hırpalamaman

Merhaba sooike .. ve arkadaslar.. ben düşündüm tasindim mantıklı gelmedi dukan baslayamadim . Sooikenin de yazdığı gibi. Fakat kendim bişey ler yapıp bu kilolari atmak istiyorum. Daha once on kilo verdim iki ayda yine verebilirim. Hemde ac kalmadim. Sadece baslamak onemli benim icin gerisi gelio da. Bi psikolojik olarak hazır olamadim tam anlamıyla . Simdi 7 gun sonra oglumun dogum gunu var. Annemler gelecek bi hafta kalacaklar. Onlarin yaninda diyet yapmam sacma olur. Onlar gidince diyete baslicam kesin olarak. Bi topik acmayi düşünüyorum. Ara sıra göz atarsınız. :) inşallah kızlar istediginiz kiloya dusersiniz.

balımm kaymağım telaş yok sakin :)(bunu benim sana söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi)
ben hep yazıyorum ve diyorum tam 3 ay duraklamada kaldım :)
senin 5 günün de neymiş
ama senin acelen var biliyorum :) konuştuğumuz gibi yap ve biraz daha öğünleri çoğaltmaya çalış.
eminim sonuç yüzünü güldürecek

arkadaşım ben diyetimin sanırım 4. ayındaydım (duraklamaya girince vede yoğun saç dökülmesi başlayınca)dahiliye dr a gittim ve kapsamlı bir test yaptım.sonuçlarım çok güzel çıktı...dr a dedimki sizce ben dukana devam etmelimiyim bir dr olarak kişisel fikriniz nedir.valla kızım ne yapıyorsan aynen devam et kilolarını ver dedi :)

kimseyi etkilemek istemem sadece tecrübemi paylaşmak istedim

Tesekkurler birazda olsa icim rahatladi. Benimde 3 ay oldu neredeyse. Turkiyeye gelimce bende degerlerime falan.baktiracagim mutlaka.

e hadi gel başla yeniden :)))

gül hem diyetini yapıyorsun hem sporunu.tabiki sen bilirsin ama ben olsam bu kadar emeği riske atmazdım :)

Pahalı bi diyet olduğu için başlayamam şuan iştende çıktım sınava hazırlanıyorum. Seneye inş

kızlar bi fikri olan yok mu

tatlım l-carnitine bende kullandım hatta birkaç sayfa önce yazmıştım. sıvı l-carnitine kullandım spor salonuna girmeden yarım saat önce ben mucizevi bir etki görmedim. sadece enerjini tutuyor sende inat etsen eğlenerek yapsan aynı enerji oluyor ayrıca içinde karbonhidrat var diyet için uygun değil. ben bir ara almıştım son kullanım tarihi de nisan 2014 tü galiba yanlış hatırlamıyorsam dukana başladım diye attım dukan bitene kadar ömrü geçer dedim bende vaktiyle kutularla almıştım :))) yok yani yinede yaramıyor... hatta geçen yazdığımda bir esprim vardı sallana sallana spor yapınca anca aldığım l-carnitini yakıyorum yağlarıma sıra gelmiyor :))))

bende atakta geçirdim bunu hayret ki ilk kez pes etmedim. bende karnımın ağrısından kıvranırken ağladığımı bilirim ama yapacak birşey yok neyi istediğinizi bilmek önemli yada neye önem verdiğinizi ben bir sürü diyet denedim en sona dukan kaldı. tek başaran da o oldu. eğer başlamaya niyeti olan varsa kararsızsa sıkıya gelemiyorsa azimli değilse bugün başlayıp yarın sıkılıyorsa benim gibi yapsın tüm diyetleri denesin öyle gelsin... belkide diğerleri çözüm olur hiç gerek kalmaz...

Haklısınız neyi istediğimizi bilmek önemli fakat bir şeyi çok istediğimizde yaptığımız tüm şeyler doğru olmaz ben bundan öncede diyetisyen eşliğinde yapıyordum ama aklım çelindi 1 ayda verilen kiloloları görünce sonra başladım böyle 2 ayda vereceğim kiloyu dukanda 1 ayda veririm diye söylenmeye ama başladıktan sonra anladım ki giden sadece kilo olmuyor sağlıkta azar azar gidiyor kilo geri geliyor ama ne yazık ki sağlık geri gelmiyor

benimde başladıktan 1,5 ay sonraki sonuçlarım iyi çıktı. ben söylemedim doktora dukan yapıyorum diye herkes uzman diye birşey yok yada herkes sağlık için çırpınıyor diye birşey yok genel bir yargıyla dukan kötü diyebilirsin... hatta en kolayıdır sadece protein çok sağlıksız diyip geçersin... ya başka yolun kalmadıysa bu kilolar gitmeliyse ben 70 kilo olsam 60 kiloya düşmek için bu diyeti yapmazdım. ama ben 95 kiloydum ve her yönden ben sıkıntılıydım bir şekilde vermem gerekti ben 95 te kalsam eminim sağlığıma daha büyük zararlar vermiş olacaktım... ve hayatta ki herşey gibi bu diyeti de dikkatli yaptıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. adam sana 3 sene böyle beslen demiyor ki kalıcı hasarlar veresin... sigaranın zararını duymayan bilmeyen yok hala içiyorlar ayrıca sigara içmeyi bırakanlar sağlığına tekrar kavuşup vücut yenileniyor direk zehir verdiğin yeri bile vücut tekrar toparlıyor sen ise eğer harfiyen uyarsan herşeyi kararında yapıp normal yeme düzenine geçeceksin ve hadi en fazla 4-5 ayın sıkı geçmiş olacak sence vücut yenilemeyecek mi? ha kesin yeniler diyemezsin her bünye ayrı çalışıyor ama bana diyet bittikten 2 yıl sonra herşeyin eski haline döneceği yönünde bir his geliyor....

bu arada protein diyeti yapıyorum diye et tavuk balık yiyip durursan işte yanlışın başladığı yerdir... daha önce de yazdım eski yediğimizden ne farklar var düşünelim bu eksikleri tamamlayalım daha önceki yediklerimiz daha mı su içerikliydi o zaman tavuk yerkende durmadan su tüketirsen karşılamış oluyorsun... yada sebze gününde üşenip sebze yapmazsan dukana suç atma

ay aslında yazılacak çok şey varda ben çok ağır grip oldum faranjit öksürük... ölüyordum kaç gündür cevapta yazmadım bu yüzden pazar günü gidip eczacıya diyetime uygun ilaçlar istedim. doktorlarla şimdi bunun diyaloğuna giremem dedim :) gittim eczacıya pastilime kadar şekersiz aldım... hatta yuttuğumda yan etkisi ishal olmak olan bir gargara aldım hehehe ishal olursam daha iyi :) prospektüslerde boğulacağımı zannettim bir an ama dur bakalım inşallah bu cahil cesareti işe yarar :)))

ha ha ha evet ya bunu ben sana derdim panic yapma sakin ol:))) ya dün akşam aneyler de idik yaprak sarması kabak tatlısı bol cevizli masa harika ben yanım da etimi götürdüm pişirdim zero ile yedim tek çatal almadım ama gel gör ki bu sabah yine aynı kiloda çoktım bu da can sıkıcı tabi tek kaçamak yok ama durunca insanın keyfi kaçıyor

Kizlar benide alin aranizaa ( bugun basladim diyete. Ama anlamadigim
Bir sorum var bu yulaf kepeginden ekmek yapinca ayriyeten yine iki kasik tüketilmesi gerekiyormu acaba ?

Ben de 2 ay önce bütün tahlillerimi yaptırdım, hiç bir sorun çıkmadı, dahiliyeciye böbrek ve karaciğerlerim de bir sorun olmadığından emin olmak istiyorum dedim, tahlil sonuçlarında hiç bir sorun yok dedi

hatta benim demir eksikliğine ve b12 eksikliğine bağlı kansızlık sorunum var onlar bile zirve yapmış

Diyetisyene de uğramıştım gidince yağ kas durumuna baktırayım diye, harika güzel vermişsin dedi,

daha öncede gitmiştim bilgilerim var kendisinde ama verememiştim, hep yağdan vermişsin çok az kasdan vermişsin o kadarı normal

ne yapıyorsan aynen devam et dedi

tabii ben söylemedim dukan yaptığımı, önümüzde ki ay tekrar gideceğim tahlillerim var hem de yağ kas durumuna bakarım...

Pahalı bi diyet olduğu için başlayamam şuan iştende çıktım sınava hazırlanıyorum. Seneye inş

canım bak light ürünler kullanmadan yapan arkadaşlar var.eğer pahalı geliyorsa süt ürünlerini yarım yağlı ya da tamamen normal kullan.kırmızı et pahalı olabilir ama balığın mevsimi.ve tavuk bence uygun :)istersen güçlendirme gibi de yapabilirsin.hiç yapmamaktam iyidir.
tabiki sen bilirsin ama bir sonraki seneyi beklersen kilo almış olabilirsin....

canım geçmiş olsun.çok fena salgın varmış.bizde ailecek geçirdik.yani inşallah geçmiştir artık zira gidip gidip geri geliyor gibi...

Ben dukanla çok sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum, sebze günümü güzel değerlendiriyorum,

normal de diyet yapmadığım zaman bile bu kadar sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum ıvır zıvır sevdiğim için

yeterli miktarda sıvı mı alıyorum, sorun yapacak bir şey görmüyorum kendi adıma

yeterli miktarda sıvı ve sebze tüketilmezse sorun olabilir, bu da bize bağlı bence

benim ailem yurt dışında, bir çok tanıdıkları insan var bu diyetle zayıflayan, orada türkiyedekinden çok daha yaygın

ama yarıda bırakıp ta kilo alan da çok maalesef, bir daha kilo sorunu yaşamamak için mutlaka aşamaların hepsini tamamlamak lazım...

yarıda bırakıp derken kiloyu verdikten sonra bırakmayı kast ettim, güçlendirmeyi yapmadan bırakınca kiloların hızla geri döndüğünü çok duydum

aynen

oy oy oyyyyy en zoruda aile sofraları oluyor zaten.
hayatım süper gidiyorsun azmine hayranım. bak eminim bir yerde tamam diyecek.ve kazanan sen olacaksın sakın moral bozukluğu yok...

Kizlar benide alin aranizaa ( bugun basladim diyete. Ama anlamadigim
Bir sorum var bu yulaf kepeginden ekmek yapinca ayriyeten yine iki kasik tüketilmesi gerekiyormu acaba ?

hoş geldin aylin.kitabın varsa mutlaka oku yoksa da almaya çalış.ki diyetin mantığını tamamen kavrayabilesin.
soruna gelince cevap kitapta var ama ben yinede açıklamaya çalışayım.
biliyorsun dukan diyeti 4 evreden oluşuyor.atak,seyir,güçlendirme,koruma.yulaf kepeği atak ta 1 buçuk,seyir ve güçlendirmede 2,korumada 3 yemek kaşığı hakkımız var.sen bu ölçülerdeki kepeği ister ekmek yap ister yoğurda karıştırıp istersen krepte kullanabilirsin.limiti aşmadan istediğin şekilde tüket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…