Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tatlım bende liptonun elmalısını içiyorum içeriğini iyice okudum meyve parçacıklarından filan bahsetmiyor öyle bir çaya denk geldim meyve parçacıkları vardı raf ömrü 6 aydı... bunu hatırlamıyorum açıkcası şimdi bakmaya da üşendim ama daha uzun diye biliyorum... tatlandırıcı da tüketsen çok az miktarlarda da olsa karbonhidrat alıyorsun... hani hiç dikkat etmedim kitapta yada forumda içilmemesi gerektiği ile ilgili... zaten 2 günde bir meyveli yoğurt bile tüketebiliyoruz... bence o kadar takılmayın çay özel meyve parçacıklı filan değilse...

Günaydın Herkeseeeee

çok soğuk buz gibi bir hava var bu sabah zor kalktım zor geldim işe ama kahvemi içtim kendime geldim
kızlar yarım saat sonra yeşilçayları içelimmm

.....

2 gündür doğru düzgün giremiyorum hem tatil hemde ayağıma birşey oldu hemde uyurken üstüne basamıyorum... bugün yinede inatla yürüttüm kendimi açılırım diye düşünmüştüm ama şimdi hiç basamıyorum üstüne bugün röntgen filan çektirdim tabi geç kaldım yarına sonuçlar gelecek...

yazmadım ama güzelim 2 gündür öğleni tutturamıyorum ama öğleden sonra ve gece 4 kupa hibiskusumu bitiriyorum :)

bugün seyirimin ilk günüydü
vedeeeeee

protein+ sebzeyle başladım

sabah:
1 yumurta (haşlanmış)
1 kb kadar light peynir
şekersiz sütsüz kahve

öğlen:
dukan krebi
içine light peynir
domates+salatalık+kıvıcıktan yapılmış salata:))))) (günler sonra bunu yemek müthişti)

ara: 2 yumurtadan yapılmış omlet

akşam
dukan biber dolması
light yogurt üstüne

biber dolmasnı şu şekilde yaptım:1 baş minik soğanı dogradım kıymayı koydum 1 tatlı kaşığı kadar ve salçası ,nane,sumak tencerenin kapağını kapadım kısık ateşte buharda pişirdim
4 tane minik biber dolmasının içine bu kavrulmuş harcı doldurdum
az su koydum ve kısık ateşte pişirdim:)))))))) evdekilerede normal biber dolması yaptım nefisdi:)))

sizce protein+sebze günüm olmuşmu???

hoşgeldin tatlım yolun uzun diye düşünüyorsan yanılıyorsun yolun en kısaltacak adamın diyetini uygulamak üzeresin... krep yaparken tek önemli olan şey sabır... tavayı ısıt sonra altını iyice kıs harcını ince dök gerekirse az dök... sonra 5 dk kısık ateşte pişsin tabi yanmadan kağıt gibi oluyor zaten üstünden anla üstüne kadar pişsin... ayrıca kolaylaştırmak için slikon spatula al piştimi diye bakarken kırılmaz krebin...

bir de bişey sormak istiyorum evde doğadan'ın kayısılı form çayı var onu kullanmam da bir sakınca olurmu

düzenli olarak içme çünkü kayısılı form çay bizim kabızlık problemlerinde başvurduğumuz bir çözüm alıştırma vücudunu ki kabızlık olursa rahat kullan...

Gunaydinnnnnn..Ben disardayim hava buz gibi oturdum biyerde kahve iciyorum sonra bisuru isim var aksama kadar kosturmaca bide oglenleri hep diasarda oluyorum tavuk sisten baskada altarnatif bulamiyorum gidaklicam yakinda yesilcay aksama kaldi

dışarda en sevdiğim şey döner adamlara tarif etmesi zor oluyor ama ekmek yerine peçetenin içerisine koyduruyorum dönerimi artık 3-5 gide gele alıştılar bazen salata yiyorum bazen yemiyorum bir onu tutturamıyorlar eh nerden bilsinler sebze günümü :)))))))))))

2. alternatifim burger kingteki ızgara tavuklu salata...

3. alternatif ızgara piliç ızgara balık anaaaaam 1-2 tane sayıyım derken baya da çok şey varmış nadiren yapıldığı yeri biliyorsam antep usulu patlıcan kebap... onlar köftenin içine sadece baharat koyuyor... he birde burdur şiş kıyma oda yağlı olmuyor yinede peçetede sıkıyorum onlarda köftesine sadece baharat koyuyor...

yok parçacıklı felan değil içiyorumm iyi buuu bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

Bende anlamadim daha sebzeye bile gecmedim herseyim muntazam ama dundwn bugune 400 gr fazlayim. Kafayi yicem kabizlikla buyuk sorunum var

ay sen hala mı tartılıyorsun güzelim...

eğer herşeye uyup artılar görüyorsanız hibiskus çayı tüketin... birde sınırlı olanları da kesin... zero yu kesin... peynirler yağsız lora ve yağsız çeçile dönsün... suyu 1,5 lt de sabitleyin... tatlandırıcılar sıfır kalori değil hatırlatayım.. eğer özel sıfır kalori almadıysanız çok lif katkılı ve az kalorili onları da kilo duraklarsa kesin...

spor ne alemde su tüketimin nasıl??? hibiskus denedinmi???

kilo çokk kötü bi şey arkadaşlar yaaa bence her şeye rağmen dayanalım vee verelim benim için okulda çok sorun oluyo ünideyim ve tıpta okuyorum sırf kilom yüzünden hocalarım bile dalga geçer oldu tombik dr diye çağırıyolar herkesin içinde diyetisyen felan olma sakın işsiz kalırsın dediler ayrıca arkadaş gibi görünen fırsatçılarda var hayatımda ve sürekli laf sokma derdindeler erkek arkadaşımın yanında rezil ettiler beni o yüzden acil vermem lazım kimseye de anlatamıyorum yazmak istedim öyle

güzel olmuş canım sabah kaahvaltıda da yeseydin yeşillik filan... yada aralarda havuç... vitamin olur ataktan sonra iyi gelir...

sütüm yarım yağlıymışşşşş 100ml de 1.5 yağ 4.7 karbohidrat var yazıyooo kötü mü olmuş ve ben 2 günde 1 lt içti yardııımmmm lütfeeennn

canım süt ürünleri % 1,5-2 yağ oranında olacak... karbonhidrata çok takılma tabi sadece süt için :)

Ben zaten seyire gecmedim. 7.atak gunumdeyim. Toplamda dun 1600 vermistim bugun 1200e geriledim. Kabizliktan ziyade tuvaletim gelmiyo. Goji berry aldim bugun bide onu denicem. Cok tesekkur ederim alakan icin :)

aaa bak goji berry i sabah aç karnına yiyorum bazen üstüne 1-2 bardak soğuğa yakın su içiyorum oda iyi geliyor kabızlığa...

çookkkk teşekkür ederim sütüm uygunmuş ama biraz azaltmam lazım galiba

tatlım dukana alışma dönemi zor oluyor ben mesela başlarda boş bardağıma önce toz tarçın atardım çok az üstüne bardağım yarısı kadar kaynar su iyice karıştırırdım. sonra üstüne soğuk süt... hem daha az içmiş olursun hemde tarçında iyi gelir...

canım bende gıda müh. yim tahmin edebiliyorum neler çektiğini banada iyiki biliyorsun ne yediğini içtiğini bilmesen ne olurdun filan derlerdi... işin kötüsü hayatımın çoğu diyetle geçti veremedim hiç bir şekilde kısmet demekki böyle şeyler... keşke bende senin gibi üni. yıllarında tanışsaydım dukanla... ben hiç zayıflayabileceğimi düşünmezdim... zaten dukana başlarken de bir bu kaldı bunu da yapmadı demesinler diye yaptım. birde şöyle dalga geçerlerdi ben hep diyet modunda sağlıklı beslenelim tadındaydım. eve gidip geceden sabaha kadar yediğimi düşünürlerdi

bunlara takılma ama kendine bir bak aynada doktor olacaksın herkesin sağlığının derdine düşeceksin ama kilo demek sağlıksız insan demek ve öyle görüneceksin... senin işinde ayrı bir konu binbir çeşit insan gelecek karşına binbir çeşit bakış neden çekesin bunları neden taşıyasın o gereksiz ağırlığı???????????????

birde anımı anlatayım (anlatmasam çatlarım ne çok anım var yahu )

95 kilo iken bir doktora gittim adam 150 kilo filandır herhalde ben gerçekten tahmin filan edemiyorum adamın kilosunu gerçekten bugüne kadar gördüğüm en kilolu adamdı... kadın doğum doktoru ve ben çocuk sahibi olmak istiyorum ne yapmam lazım dedim salakça adamda bana bu kiloyla mı dedi... adam devlet hastanesinde beni 40 dk muayene etti 40 dakikanın 35 dakikası kilom yüzünden fırçaydı... ultrasonla neyine bakıcam heryer yağ kaplamıştır görünmez neler neler dedi ya anlatamam hepsi teker teker kazılı hafızamda... çok üstüme geldi bende nasıl baktıysam bana bakma kilolu diye ben çocuk sahibi olmak istemiyorum ben istediğimi yerim sen yiyemezsin senin hedeflerin ideallerin hayallerin var dedi aynaya bir bak kadın olduğuna eminmisin??? filan....... açıkcası çok ağır laflar etti dalga geçiyormuş gibi baya baya giydirdi... yanlız kızamadım çünkü haklı tek haksız yanı vardı 95 kilo idim 55 kilo olmadan bana bir daha randevu alma dedi... sonrasında bu diyete başladım dememi bekliyorsan bekleme ben nedense kötü dürtülerle değil iyi dürtülerle hareket ediyorum... insanlar kötü dürtülerle hareket etmemizi neden bekliyorlar onu da anlamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…