canım bende gıda müh. yim tahmin edebiliyorum neler çektiğini banada iyiki biliyorsun ne yediğini içtiğini bilmesen ne olurdun filan derlerdi... işin kötüsü hayatımın çoğu diyetle geçti veremedim hiç bir şekilde kısmet demekki böyle şeyler... keşke bende senin gibi üni. yıllarında tanışsaydım dukanla... ben hiç zayıflayabileceğimi düşünmezdim... zaten dukana başlarken de bir bu kaldı bunu da yapmadı demesinler diye yaptım. birde şöyle dalga geçerlerdi ben hep diyet modunda sağlıklı beslenelim tadındaydım. eve gidip geceden sabaha kadar yediğimi düşünürlerdi
bunlara takılma ama kendine bir bak aynada doktor olacaksın herkesin sağlığının derdine düşeceksin ama kilo demek sağlıksız insan demek ve öyle görüneceksin... senin işinde ayrı bir konu binbir çeşit insan gelecek karşına binbir çeşit bakış neden çekesin bunları neden taşıyasın o gereksiz ağırlığı???????????????
birde anımı anlatayım (anlatmasam çatlarım ne çok anım var yahu)
95 kilo iken bir doktora gittim adam 150 kilo filandır herhalde ben gerçekten tahmin filan edemiyorum adamın kilosunu gerçekten bugüne kadar gördüğüm en kilolu adamdı... kadın doğum doktoru ve ben çocuk sahibi olmak istiyorum ne yapmam lazım dedim salakça adamda bana bu kiloyla mı dedi... adam devlet hastanesinde beni 40 dk muayene etti 40 dakikanın 35 dakikası kilom yüzünden fırçaydı... ultrasonla neyine bakıcam heryer yağ kaplamıştır görünmez neler neler dedi ya anlatamam hepsi teker teker kazılı hafızamda... çok üstüme geldi bende nasıl baktıysam bana bakma kilolu diye ben çocuk sahibi olmak istemiyorum ben istediğimi yerim sen yiyemezsin senin hedeflerin ideallerin hayallerin var dedi aynaya bir bak kadın olduğuna eminmisin??? filan....... açıkcası çok ağır laflar etti dalga geçiyormuş gibi baya baya giydirdi... yanlız kızamadım çünkü haklı tek haksız yanı vardı 95 kilo idim 55 kilo olmadan bana bir daha randevu alma dedi... sonrasında bu diyete başladım dememi bekliyorsan bekleme ben nedense kötü dürtülerle değil iyi dürtülerle hareket ediyorum... insanlar kötü dürtülerle hareket etmemizi neden bekliyorlar onu da anlamıyorum...
dışarda en sevdiğim şey döner adamlara tarif etmesi zor oluyor ama ekmek yerine peçetenin içerisine koyduruyorum dönerimi artık 3-5 gide gele alıştılar bazen salata yiyorum bazen yemiyorum bir onu tutturamıyorlar eh nerden bilsinler sebze günümü :)))))))))))
2. alternatifim burger kingteki ızgara tavuklu salata...
3. alternatif ızgara piliç ızgara balık anaaaaam 1-2 tane sayıyım derken baya da çok şey varmış nadiren yapıldığı yeri biliyorsam antep usulu patlıcan kebap... onlar köftenin içine sadece baharat koyuyor... he birde burdur şiş kıyma oda yağlı olmuyor yinede peçetede sıkıyorum onlarda köftesine sadece baharat koyuyor...
ay sen hala mı tartılıyorsun güzelim...
eğer herşeye uyup artılar görüyorsanız hibiskus çayı tüketin... birde sınırlı olanları da kesin... zero yu kesin... peynirler yağsız lora ve yağsız çeçile dönsün... suyu 1,5 lt de sabitleyin... tatlandırıcılar sıfır kalori değil hatırlatayım.. eğer özel sıfır kalori almadıysanız çok lif katkılı ve az kalorili onları da kilo duraklarsa kesin...
Hahaha delii harbi baya varmis yedigin :) ama ben henuz sebze kismina gecemedigim icin o guzel proteyinli salatalari yiyemiyorum iste :) döneri ise hic dusunmemistim hem ekmek sorununndan dolayi hadi porsiyon yesemde cok yaglidir diye hic denemedim.boyna izgara modundayim :)
aaa bak goji berry i sabah aç karnına yiyorum bazen üstüne 1-2 bardak soğuğa yakın su içiyorum oda iyi geliyor kabızlığa...
valla benim sp günüm ise fix döner yerim... ama baya peçete harcıyorum onlar peçetenin arasında getiriyor ben yeniliyorum peçeteleri... bazıları peçeteye yapışır illa ekmeğe çekicem diyor o zaman pideye çektiriyorum gelince yine itinayla peçetenin üstüne alıyorum hem ekmek hem peçete çekmiş oluyor yağını... artık kıymadan döner yasak ya o yüzden rahat yiyin...
düzenli olarak içme çünkü kayısılı form çay bizim kabızlık problemlerinde başvurduğumuz bir çözüm alıştırma vücudunu ki kabızlık olursa rahat kullan...
bende bahçıvanın beyaz peynirini kullanıyorum süzme peynire benziyor tadı güzel light ama %8 yağ içeriği var onu tükettiğim zamanlarda gün boyu yağ almamaya çalışıyorum. birde evde yarım yağlı ve yağsız süt yoğurt var eğer peyniri lor yemediysem yani %8 lik yediysem light ürünleri tüketiyorum ama kurallara uyduysam yarım yağlılarla devam ediyorum zaten içerikleri %1,5 yağ...
hani dikkat edin en azından atak döneminde ama seyirde biraz daha esnek olun esnek dediğim sadece yukarda yazdıklarım gibi daha uzun soluklu bir diyet olmasına yardımcı olur...
Tesekkur ederim haklisin zaten atak donemi 5gun bu donemde birebir uymak gerekir evde egzersizlerlede desteklemeye calisiyorum 80le basladim henuz tartilmadim uzun bir surede tartilmayi dusunmuyorum motivasyonum dusmesin diye 1ay sonra tartilcam bilmiyorum dogrumu yapiyorum
valla benim sp günüm ise fix döner yerim... ama baya peçete harcıyorum onlar peçetenin arasında getiriyor ben yeniliyorum peçeteleri... bazıları peçeteye yapışır illa ekmeğe çekicem diyor o zaman pideye çektiriyorum gelince yine itinayla peçetenin üstüne alıyorum hem ekmek hem peçete çekmiş oluyor yağını... artık kıymadan döner yasak ya o yüzden rahat yiyin...
Merhaba,
Yaklasik 250 gram tavuk gogsunu tavaya yapismicak kadar cok cok az yagli ve bolca baharatli bir sekilde pisirip marketten aldigim incecik bir lavasin icine koyuyorum, suzme yogurttan yaptigim ayranla beraber tuketiyorum. Atak evresi icin guzel bir menu mu sizce?
Tesekkur ederim haklisin zaten atak donemi 5gun bu donemde birebir uymak gerekir evde egzersizlerlede desteklemeye calisiyorum 80le basladim henuz tartilmadim uzun bir surede tartilmayi dusunmuyorum motivasyonum dusmesin diye 1ay sonra tartilcam bilmiyorum dogrumu yapiyorum
ben şahsen her gün tartılmayı seviyorum. çünkü bu şekilde kendimi daha fazla kontrol altında tuttuğumu hissediyorum. duraklamışsam 2-3 gün az biraz spor yapıp yediklerime daha fazla dikkat ediyor sınırlı izinlileri tüketmiyorum. ve bir de moral oluyor
2 gündür doğru düzgün giremiyorum hem tatil hemde ayağıma birşey oldu hemde uyurken üstüne basamıyorum... bugün yinede inatla yürüttüm kendimi açılırım diye düşünmüştüm ama şimdi hiç basamıyorum üstüne bugün röntgen filan çektirdim tabi geç kaldım yarına sonuçlar gelecek...
yazmadım ama güzelim 2 gündür öğleni tutturamıyorum ama öğleden sonra ve gece 4 kupa hibiskusumu bitiriyorum :)
Kızlarrr Günaydın,
çaylar hazırlandımı haydii yeşilçay içmeyee
ben kaçtım şu sıra en sertinden bir kahve lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?