Evet ikinci olcak simdi cok kararliyim basladigim isi bitircem o zmn 2 haftada 5 kilo fln vermistim smdi tamamini vercm sureci cok iyi biliom kitabim var her aksam tkrar tekrar okuyup motive olcm.d
Ayy ama cok lezzetli yaaa:)) insanin yedikce yiyesi geliyor:)) Bundan sonra dikkat ederim ama :*tatlım bende antepliyim memleketten biber salçası getirdim çok az kullanıyorum çünkü o salçaları sıvı yağ ekleyerek kurutuyorlar saklıyorlar aman ha dikkat et ona...
,soldaki peynirli poğaça
1 kalıp beyaz peynirin yarısı çatalla ezilir üstüne 3 yk yulaf kepeği 3 yk buğday kepeği 1 paket kabartma tozu çay bardağı süt 1 tk susam 2 yumurta iyice çırpılır ısınmış fırına yağlı kağıt serilmiş tepsiyle konur 180 derece 45 dk pişer...
kabızlık problemim yüzünden ben buğday kepeği kullanıyorum... normalde buğday kepeğini günlük yulaf kepeği hakkınızın 1 kaşığı ile değiştirebilirsiniz elinizde yoksa aynı ölçüde yulaf kepeği kullanın... bu poğaça 3 günlük
sağdaki tarçınlı kek
3 yumurtayı 4 kaşık tatlandırıcıyla çırptım ama baya çırptım 5 dk. üzerine 6 yk yulaf kepeği galeta karışımı 1 yk buğday 1 yk yulaf kepeği 1 paket kabartma tozu yarım çay bardağı süt 1 yk tarçın 6-7 damla petibör aroması 1-2 damla elma aroması bunlarlada iyi ce çırpıp slikon kalıba döktüm 200 derecede 10 dk 150 derecede 40 dk pişirdim... aromalar bir yana tarçını bastım harika oldu... aslında bundan sonraki hedefim ceviz aroması ben hep tarçınlı cevizli kek yapardım birde onu alırsam daha iyi olacak zannımca :)
Eki Görüntüle 954061
Bende pko oldugu icin bn biraz zorlanirim heralde ama en iyi dukan la veriom baska diyetleri denedm hic veremiorum.d
yeşilçaylar hazır mıııı
....
derisini yemediysen tavuğun sorun yok... ben birkaç tarifine göz attım dukanın derisiyle pişiriyor ama derisini sıyırıp yiyorsun... sabah ciğer de pek bir farklı olmuş yoksa sende mi anteplisin :) ataktasın değil mi? atakta soğanı sebzeden sayıyor çeyrek soğan ekleyebiliyoruz seyirdeyken sp günlerinde bile 1 yk kadar sebzeye izin var
bende de var pkoartık güler oldum halime merak etme metabolizman çok yavaş değilse verirsin ben 2 ayda 11 kilo verdim
...[/QUOTE
Bende 2 ayda o kadar versem super olr ins bakalim:) cok motive oldm bak simdi.d
Hedef kilon benimle ayni bende 67 kiloyum hedefim 52 bakalim ben 2.gunumdeyim atak suresi ni hesapladim 3 gun cikiyor ama bende 5 gun mu yapsam 6 mi diye kararsiz kaldim.Başlangıç kilom:66.0
Diyetin 6. Günündeyim (5 gün atak, 1 gün seyir)
Şu anki kilom:63.3
Hedefim:51
,
süpersin ya peki bu aromaları nereden alıyorsun aktardan mı ?
Ya kizlar ben yine bisey sorucam. Henuz tatlandirici olayina giremedim dolayisiyla tatli hicbisey yemedim ve artik basima vurmak uzere :) simdi sormak istedigim su: demin marketteydim toz tatlandiric bi splenda bide daha once duymadigim bi marka vardi. Splendalar 2 boy,biri 75 gr biri 125 gr . Kocaman bi kutusu var 125 gr. Yani nasil kullaniliyo bu. Normal seker miktariyla ayni olcudemi kullaniliyo. 125 gr olani 28 liraydi. Bu konuda bi aydinlatin beni lutfen. Bide arkasinda bi cay kasiginda bilmem kac kalori var yaziyodu. Bi cay kasigi bile baya kalori iceriyosa bu az miktarlardami kullaniliyo. Bide madem diyet tatlandirici niye kalorisi var. Ozaman kullanmaya cekinirim sanki. Off baya kafam karisti :))
Hedef kilon benimle ayni bende 67 kiloyum hedefim 52 bakalim ben 2.gunumdeyim atak suresi ni hesapladim 3 gun cikiyor ama bende 5 gun mu yapsam 6 mi diye kararsiz kaldim.
seyirimin ilk günü bugün sebzeyi çooooooooook özlemişim süperdi yanii o bakımda bugünki menüm
sabah:1 brdk süt (kahvaltı yapamadm geç kalktığım için)
öğlen:menemen
ara:yulaf kepeği yoğurt karışımı
akşam: pazı kavurması üzerine yoğurtla
ara: çiğ olarak karnabahar (atıştırmalık olarak çok iyi oluyooo yanınızda biri cips felan yerse saldırmalık karnabahar)
olmuş muuuu seyirin ilk günü için
tatlım akşam sadece sebze mi yedin???? hani normalde porsiyonun 2/3 ü protein geri kalan sebze olmalı eğer kabızlık durumu varsa artırabilirsin sebzeyi ama yinede yanında protein tüketmeye de çalış...
ben havuç cipsi yapıyorum... geçen eşim karşımda ................... oh yedi de yedi bende gittim havuçları incecik doğradım. hindi fümeleri üçgenlere ayırdım 2 hindi fümeye çeçil peyniri koyup sardım fırına verdim 150 derecede 30 dk yanlız 10 dk sonra terslerini çevirdim... süper bir cips tabağı oldu helede hindi fümeden sarkan peynirlere filan bakınca eşimin canı çekti
canım o raflarda gördüğün tatlandırıcılar kimyasal tatlandırıcılara lif eklenmiş durumda yani o şişirilmiş kaloriler liflerden geliyor... tabi markasına göre değişir ama kitabın önerisi bitkisel olanlar... mesela stevia ben takitanın online sitesinden stevia zero buldum hem bitkisel bazlı tatlandırıcı hemde liflerde şişirilmemiş kalorisiz... marketten de yine takitanın toz tatlandırıcısını alıyordum en uygun olan oydu... sanki 2 günde paketi bitirecekmişim gibi geldiydi henüz 1 kutuyu bitirdim 500 g (15 tl birşeydi...) birde son aldığım stevia zeronun yarısını eh 4,5 aya geldim...
splendayı hiç kullanmadım... ama üzerini iyi oku normalde kimyasal tatlandırıcılar bire 200-300 tatlılık verir... üzerinde normal şekerle eşit kullanın diyorsa ve bitkisel içerikli değilse basmışlar lifi demektir oda iyi aslında kabızlığa engel olur...
ayrıca arkadaşlarımdan duyduğum formtat 60 çok güzelmiş tatlılarda karamelize yapabiliyorsun... ne zaman gitsem onu bulamadım netten alırsam onu da denicem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?