merhaba spirocket, ben Sübstoff diye alman bir tatlandırıcı kullanıyorum. üzerinde sodyum siklamat bazlı yazıyor (1 tablette 40 mg, sodyum hidrojen karbonat 9,4 mg, sodyum sitrat 5,7 mg, sodyum sakarin 4 mg, laktoz 0,9 mg.
Bunun ile ilgili ne düşünüyorsun sence sağlıklı mı, ve günlük en fazla ne kadar tüketmemi önerirsin?
bende herkesi tebrik ediyorum.
Aslında bu hafta bu sonuca ulaşmama burda yazılan bir cümle vesile oldu...
Bir arkadaş "kaçamak yapıp seyiri bir hafta daha uzatmak istemiyorum" yazmıştı. Ben de kendi kendime "eeee yeter artık bitsin de güçlendirmeye, sonra da korumaya geçeyim" diyerek her kaçamakta bunu hatırlıyorum. Artık düsturum bu. Biran önce bitsin...
slm canım. dukanın testinde benim ideal kilom 56 çıktı. ama ben aç gözlülük yapıp 52 olmak istiyorum. bebek düşünüyoruz çünkü ne kadar çok verirsem hamilelikte o kadar rahat ederim diye düşünüyorum. malum bi sürü kilo alıcam yineselam ilayda, boylarımız aynı da merak ettim 52 kilo hedefini dukanın testini çözüp mü belirledin yoksa senin istediğin kilo mu?
benim teste olması gereken 62,5 çıktı ve çok yaklaştım şuan 64,1 kg yum. ama 59 hatta 57 istiyorum buraya kadar gelmişken devam etsem mi, güçlendirmeye geçsem mi diye düşünüyorum.
benim güçlendirmeme daha çooook varkim yazmışsa doğru demiş benimde aklımdan geçen hep bu... ( benmi yazdım ki) benim önümde 2 haftam kaldı bu 2 haftada da ne kadar versem kar... sonra güçlendirmedeyiz... dün eşim bir gaza getirdi bu kadar tut tut benle bir karşılıklı tatlı yemeyecekmisin filan birde dehşet şeyler almış gelmiş burnuma tuttu bak bak 1 taneden birşey olmaz filan nasıl hayır dediğimi hatırlamıyorum ama dolaptaki muhallebime deli gibi tarçın atıp 2 dk da silip süpürdüğümü biliyorum :)))))))) az daha sabır elbet gelecek o ödül öğünleri
canım bitki çaylarının hepsini bu metotla yap kaynayan suya at 3-4 dakika kaynasın fazla değil... ben bazen hızlı yapım diye 1 bardak suda yapıyorum dem gibi bardağa az koyup üstünü sıcak suyla tamamlıyorum hem tekrar tekrar kaynatmamış oluyorum sonuçta bitki bu özelliğinin kaynarak bozulmasını istemem... ısıtmam gerekirse de ben kaynayana kadar ısıtmam
Siklamat diğerlerine göre tadı daha iyi olan bir tatlandırıcı en azından metalik acı değildir... Deneylerde tümör oluşumuna yol açmamasına rağmen öyle diyorlar, siklamatın yüksek dozlarının mesane tümörlerine yol açması nedeniyle bir çok ülkede yasaklanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü, siklamat için günlük dozu 11 mg/kg olarak belirlemiştir. kaç kiloysan ona göre hesaplıyorsun... Aşırı siklamat alımı ishale neden olmaktadır. çoğu bu etkiyi yapıyor zaten şimdi ben sana who nun verdiği mg değerini yazdım ama içeriğinde seninde yazdığın gibi 4 mg koymuşlar... üstünü iyi okursan günlük tüketim limitini de yazmak zorundalar... ben bitkisel bazlıları tercih ederim yinede...
slm canım. dukanın testinde benim ideal kilom 56 çıktı. ama ben aç gözlülük yapıp 52 olmak istiyorum. bebek düşünüyoruz çünkü ne kadar çok verirsem hamilelikte o kadar rahat ederim diye düşünüyorum. malum bi sürü kilo alıcam yine( boylar aynıysa sana niye 62,5 çıktı onu merak ettim doğrusu?? buraya kadar gelmişken ben devam et derim.
hımm anladım.ben daha önce hiç diyet yapmadım dukan ilk diyetim benim. ondanmış demekki.ben 1,63 üm. kemiklerim kalın olduğu için ve 2 hamilelik geçirdiğim için, daha önce çeşitli diyetlerle metobolizmamı mahvettiğim içinmiş...
olumsuz etki ne demek çoşmuşsunşaka tabi... kullandığın tatlandırıcıyı yazarsan yardımcı olabilirim... bitkisel bazlı bir tatlandırıcı ise sorun yok onlarda limit hayli yüksek ayrıca diyet olarak dukanın sınırlaması yok sadece tükettiğimiz tatlandırıcılar eğer kimyasal kaynaklı ise vücudumuzda ciddi hasarlar oluşturabiliyor... özellikle zero nun içindeki tatlandırıcılar kimyasal günlük 1 hadi en fazla 2 bardağı geçmeni önermem hatta 2. bardağı içtiysen ödem attırıcı çay ve suya yüklen oluşan toxini atman lazım...
kilo verenleri tebrik ediyorum... biricik mericikbu haftanın 1. si... YARAMASS senden de haftaya telafi bekliyoruz...
Eki Görüntüle 966710 Eki Görüntüle 966711
Ayy ciddimisin bende dayandim gidiyorum tatlandiriciya steviya kullaniyorum
çok teşekkürler bilgiler için. ben de en kısa zamanda bitkisel bazlı temin edeyim öyleyse
Simdi aktardan ciktim kusburnu aldim. Tarvinla yesilcay evde vardi. Bide nar cicegi hibiskusla ayni seymis ben farkli sandim ama ayni diince evde oda var diye almadim. Simdi ben bu olculerle bi bardak suda kaynatiim. Sonra gun icinde 4 bardaga tamamlayacak sekildr sicak suyla cogaltip iciim :) eve gider gitmez yapicam cok sagoll:))
aaa hatırladım sen hibiskusu ekşi diye sevmediydin... kuşburnu daha da ekşi yapar az koy... dene ekşiliğine dayan 1 haftaya farkedersin zaten...
olumsuz etki ne demek çoşmuşsunşaka tabi... kullandığın tatlandırıcıyı yazarsan yardımcı olabilirim... bitkisel bazlı bir tatlandırıcı ise sorun yok onlarda limit hayli yüksek ayrıca diyet olarak dukanın sınırlaması yok sadece tükettiğimiz tatlandırıcılar eğer kimyasal kaynaklı ise vücudumuzda ciddi hasarlar oluşturabiliyor... özellikle zero nun içindeki tatlandırıcılar kimyasal günlük 1 hadi en fazla 2 bardağı geçmeni önermem hatta 2. bardağı içtiysen ödem attırıcı çay ve suya yüklen oluşan toxini atman lazım...
Simdi cayi iciyorum bol bolda kulaklarini cinlattim :)
Hibiskusu kucuk bi tutatm yesilcayi bi tutam 3 kusburnu (kucucuktu) bide cubuk tarcini bi bardak suya koydum 3 4 dk kaynattaim. Suzdum bi bardaga aldim. Ceyrek bardagibi koydum bi bardaga ustunede su ekledim. Su an iciyorum. En azindan icebiliyorum :))) simdi ben bunu 4 bardaga tamamlicamya. Normaldede gubde 2 kere yesil cay iciyodum artik baska bisi icmiim dimi bunlari bitiriim. Yoksa icmemmi gerekiyi.
Bende hepten kafani sisirdim artik. Annem bisi sorsa dur hemen soriim diyorum seni dukan belledim iyimi :))))))
Uzerine sicak sumu katmamiz gerekiyor yoksa sogukta olurmu
Uzerine sicak sumu katmamiz gerekiyor yoksa sogukta olurmu
Bni de alin listeyebaslangic 67 5 gun atak seyirde 5.gunum toplmda 10 gun simdiki kilom 62.8 sizce nasil?
Simdi cayi iciyorum bol bolda kulaklarini cinlattim :)
Hibiskusu kucuk bi tutatm yesilcayi bi tutam 3 kusburnu (kucucuktu) bide cubuk tarcini bi bardak suya koydum 3 4 dk kaynattaim. Suzdum bi bardaga aldim. Ceyrek bardagibi koydum bi bardaga ustunede su ekledim. Su an iciyorum. En azindan icebiliyorum :))) simdi ben bunu 4 bardaga tamamlicamya. Normaldede gubde 2 kere yesil cay iciyodum artik baska bisi icmiim dimi bunlari bitiriim. Yoksa icmemmi gerekiyi.
Bende hepten kafani sisirdim artik. Annem bisi sorsa dur hemen soriim diyorum seni dukan belledim iyimi :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?