Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Başlangıç tarihi: 21.01.2014
Başlangıc kilo: 94.1
Kaçıncı gün : 24
Gecen haftaki kilo :90.6
Güncel kilo:89.6
Hedef kilo : 75
Boy :1.71

Tuvalete cikinca bi haftadir kipirdamayan kilo dün sabahtan bu sabah 1 kilo oynadı. Kismet bu isler tabi. Motivasyonum hala kotu ama isyanim diyete diil kendi bunyeme..

herkese günaydınnnn :) :)

Başlangıç tarihi: 03.12.2013
Başlangıc kilo: 69.2
Kaçıncı gün : 73
Gecen haftaki kilo :59.6
Güncel kilo:58.7
Hedef kilo : 52
Boy :1.64

selammm :)

Başlangıç tarihi: 29.11.2013
Başlangıc kilo: 87
Kaçıncı gün : 76
Gecen haftaki kilo : 76
Güncel kilo: 75
Hedef kilo : 60
Boy :1,62

önümüzdeki hafta bir kilodan daha fazla vericem bunun için elimden gelenin en fazlasını yapıcam

Merhaba kızlar,
bildirim yapabilir miyim

Başlangıç tarihi: 15.10.2013
Başlangıc kilo: 77,4
Kaçıncı gün : 121
Gecen haftaki kilo :64,1
Güncel kilo:63,8
Hedef kilo : 59
Boy :1,63

Başlangıç Tarihi:28.01.2014
Baslangic kilo:67
Gecen haftaki kilo:62.3
Güncel kilo:61.6
Kacinci gun:19.gün
Hedef kilo:52
Boy:1.68

Başlangıç tarihi: 19/11/2013
Başlangıc kilo: 73
Kaçıncı gün : 85
Gecen haftaki kilo :64,4
Güncel kilo:63,5
Hedef kilo : 59
Boy :1.63

bugün benimde moral bozukluğum tavan yaptı hemde hiçbir sebep yokken... dışarı çıktım hatta sosyete pazarının yakınında bir yere gittim ve işimi bitirip hemen döndüm eşim bile şaşırdı pazara uğramadan gelmeme içim daralıyor.... kendime bir hibiskus yaptım açılırım inşallah yada gidip uyucam...

bak bazen bünyelerde bizim gibidir aynı bu nedensiz monotonluk durumu onada olabilir sen bir taraftan zorlarsın o bir taraftan direnir... diyet çok katı ve ruhsal hayatımız dengeli değilse tokat gibi vuruyor sanki 1 hafta 1 ay ömür gibi geliyor yelkenleri indiriyoruz... ilk 1 ayımda bende bırakabilirdim yanlız önümde gerçekten kuralına uyarak yapan örnekler vardı... er yada geç emeğinin boşa gitmediği tek diyet... tabi herkesin bünyesi farklı ama genel olarakta bu doğru bir yargı...

tlbtlb sen misin????????????????

kız ben senin sayende sabır taşı oldum ya :) bak ulaştım da sonunda

çok tuzlu yiyorum diye 1-2 haftadır kendimi dizginledim tuzu kestim... 2 gündür deli gibi turşu yiyorum dün sp günümdü 2 kornişon yicem derken tüm tabağı götürdüm bu sabah tartı sabitti gerçi sabit demiyim 73,7 100 g gitmiş her gün spora dikkat et bu hafta kesin 1 kg daha gitti diye beklerkene sanırım turşu beni iyi şişirdi bugün de nasılsa sebze günü diye götürdüm turşuları... ben ne zaman tuzu kessem turşuya sarıyorum sanırım vücudumu yenecek bir yol yok her şekilde beni yeniyor

merhaba
nasıl başlayacağımı bilmiyorum.dukan yapıyordum 94 de bıraktım ve 98,7 ile bugün itibariyle yeniden başlamış bulunuyorum.umarım istediğim kiloya inerim.

Başlangıç tarihi:13.02.2014
Başlangıç kilo :98,7
Kaçıncı gün :1
Gecen haftaki kilo :
Güncel kilo:98,7
Hedef kilo : 77
Boy :1,72

Haklisin cok. Aslinda ruhen de pek saglikli sayilmam. Evdeki sikintilar hastaliklar is sorunlari. Duygusal bosluklar.. biyerden sonra yasamini sorgulamaya basliyorsun .. sorularina cvp bulamayip daha buyuk bir kaosun icinde buluyosun kendini. Bide hemen gardim duser benim herseyde. Cok cabuk pes ederim tamam olmuyo olmicak iste derim. Kendi kendimi gazlamasam ve surdaki konusmalarimiz olmasa ben dun bu diyeti birakmis suanda bi buyuk pizzayla jubile yapiyor olurdum. Yapmadim.. hatta sporumu arttirdim. Suyumu arttirdim.. sinirsiz urunlerimi de sinirlandirdim. Az olsu ama olsun, almaktan iyidir yeterki ver de az ver dedim. Butun gun kendi kendime meditasyon yaptim. Gece yatarken kabizlik ilaci ictim. Sabah tuvalete ciktim. Tartildim 1 kilo gitmisti. Gr gitsin.. ama gitsin.. pes etmicem... soz veriyorum...

evet canım benim :))

bende tuzlu şeyleri çok severim arkadaşım.diyetten önce limonu tuza banıp banıp yiyodum düşün :)
şimdi çok dikkat ediyorum duraklamalar beni çok yıprattı bir an evvel kırmak istiyorum :)
bu haftada kilo veremssem yumruğa geçecem valla
yenecez yenecezzzz başka yolu yokkkk

çok dizi hayranlığım yoktur ama muhteşem yüzyılda bir bölümde şehzade mustafa babası sultan süleymana bir daha olmayacak diye birşeylerin sözünü veriyor orda fondaki ses ne zaman bir şeyi kesin konuşsanız şeytan sizi sözünüzden çevirmek için elinden geleni yapar diyor... bu çok doğru ve benim yapımda da geçerli dukana başladım kilo verdim falan filan ama hiç bir zaman size söz şöyle yapacağım demedim halada demiyorum kendime güvenim olmadığından değilde nefsime oyun zevki yaşatmamak için... sende sakın söz verme gittiği yere kadar de gücümün yettiği kadar de ne bileyim birşeyler de ama kesin konuşma bu kesinliği vücuduna da yansıtmışsın ki bak her niyetlendiğin şeyde kötü bir işarette yelkenleri indirmişsin... ben kendi adıma konuşayım ben böyleydim... meditasyon ve telkinin mucizeler yarattığını düşünüyorum burda hiç tanımadığın insanlardan aldığın telkinler bile işe yaramış...

pizzayla jubile fikri de hiç fena değilmiş... gelsin güçlendirme zamanı da jübile değil ödüllendirme yaparsın...

yaaaa ben anlamıyorum duraklayınca herkes kastıkça kasıyor onu sınırla bunu sınırla kız zaten anlattığın kadarıyla dışında çıktığın yok diyete motive olman için sınırsız tüm besinleri kullanman lazım sınırlıları da elverdiğince kullanman lazım... hani duraklarsanız kesin filan deniyor çünkü her vücut her metabolizma farklı ne tepki vereceği bilinmiyor kısaca uzaklaşın deniliyor... ama bana kalırsa daha başındasın sorunların belli ve büyük suçlumuz kabızlık derdin iken sıkıştırma kendini...

ooo canım benim hala mı dukan diyorsun aml. nasıl geçti şimdi nasılsın??? kilo artışı neden yaşadın ki???

sorma bende turşu yemekten içim dışım yanıyor

Su yazini okudum ya 10 kilo birden vermisim gibi hafifledim. Dicek bisey bile bulamadim ne diim; hakkini helal et :)))
O vakit ben gidip bi kek yapiimdr akdam neskafeyle keyif yaparim :))))

DUKAN koçluk sisteminden daha önce de bahsetmiştim size.Bu sisteme belli bir ücret karşılığı kayıt olduğunuzda mail yoluyla kilo takibiniz yapıldığı gibi günlük menü önerileri de size özel gönderiliyor.Ayrıca belli gün ve saatlerde online bağlantı ile canlı görüşme yapıp istediğiniz soruları yöneltebiliyorsunuz.Bu görüşmelere çoğu kez Dr.Dukan kendi de eşlik ediyor.
Bunlardan bazılarını sizin için çevirmeye çalıştım:)Zaman buldukça devamı gelecek.

-Turp yiyebilir miyiz yoksa nişastalı mı?
Evet turp sebze günlerinde izinli.

-Soya fasulyesinin yasak olduğunu biliyorum ama soya filizi de mi yasak?
Hayır soya filizini yağsız olarak tüketebilirsin.

-Eskiden kahvaltılık gevreğime keten tohumu,ayçiçek ve badem katıp yerdim.Bu diyetin herhangi bir aşamasında bu gıdalar izinli mi?
Keten tohumu günde 1 çay kaşığı kadar yenebilir ama diğerleri malesef yasak.

-Vücut şeklim değiştiği halde son 4 gündür tartıda herhangi bir değişiklik yok.Neden?
Endişelenme bazen su tutulması nedeniyle kilo sabit kaldığı halde vücut incelmeye devam eder.Bu yağın gittiğini gösterir.Devamında kilo kaybını da göreceksin.

-1 top sade dondurma yesem diyeti çok etkiler mi?
Bu diyeti ne kadar uzun sürdürebileceğinle ilgili çünkü her kaçamak diyeti biraz daha uzatmana sebep olur.Kaçamak yapmayı önermiyoruz ama kendini tutamıyorsan kilo kaybının azalacağını da göz önüne almalısın.

-Pirinç kepeği kullanılabilir mi?
Pirinç kepeği yulaf kepeğiyle aynı özellikte olmadığından iziinli değil.Yulaf kepeğiyle yapılan tariflere odaklanman iyi olur.

-Sırtımdaki problem nedeniyle önerilen egzersizleri yapamıyorum.Halen kilo verebilir miyim?
İzinli gıdalara uyarsan kilo verebilirsin.Sırtına dikkat et ve ideal kiloya ulaşınca günde 30 dk.yürümeye gayret et.

-Tatlandırıcılı bonbon şekerlemeler yenebilir mi?
Seyir evresinde yiyebilirsin ama4 adeti geçmemek kaydıyla.

-Yemekle ilgili bir sıkıntım yok ama haftasonları arkadaşlarımla çıkmaktan ve içki içmekten hoşlanıyorum.Yemeklerden kısmak kaydıyla buna devam edebilir miyim?
Alkol izinli değil malesef ancak çok istiyorsan 1 kadehle sınırlandırıp ertesi gün fazladan egzersiz yapmalısın.

-Diyete başlayalı 1 hafta oldu ve 2 doğumdan sonra karnımda çok fazla selülit mevcut.bunlardan kurtulmak zor mudur?Özel bir egzersiz mevcut mudur?
Önerdiğimiz aktiviteler işe yarayacaktır.aynı zamanda çeşitli yağ ve kremlerden de faydalanabilirsin.

-50 yaşındayım.Diyete 2 hafta önce başladım 2 kg verdim.Şimdi duraklamadayım ve çok da yorgun hissediyorum.Egzersizleri ve bütün herşeyi atlamadığım halde neden böyle oluyor?Çok motiveydim ama hayalkırıklığına uğradım.
2 haftada 2 kg kaybetmişsin.Neden motivasyonun bozuldu anlamadım çünkü bu normal bir kilo kaybı.50 yaş çoğu kadın için kilo almaya meyilinin olduğu bir yaştır.Ayrıca vücut pasif bir organ değildir.Kilo vermeye başladığı anladığı anda stoktaki yağı korumaya çalışacaktır.Eczacından yaşına uygun vitamin vermesini rica et ve 7 gün sonra tekrar görüşelim.Endişelenme adım adım takip edeceğim seni.

-Merhaba ÇÖLYAK hastasıyım ve yulaf kepeği kullanamıyorum.Yerine ne kullanabilirim?
Yulaf kepeğinin alternatifi ne yazık ki yok ama Dukan Galetasını 1 yemek kaşığı mısır unuyla hazırlayabilirsin.

-Bu haftasonu çok önemli bir aile yemeğimiz olacak,güzel vakit geçirmek ve kendimi engellenmemiş hissetmek için neler yiyebilirim?
Gideceğiniz yerdeki aşcıdan rica ederek sana özel bir yemek hazırlamasını isteyebileceğin gibi yanında evde hazırlayacağın bir yemeği de götürebilirsin.Aperatif olarak surimi,çiğ sebzeler veya izinli yiyeceklerden beğendiklerini yine yanına alabilirsin.

-Diyete 2gün önce başladım ama bütün gün ağzımda kötü bir tat oluşuyor.Bu normal mi?Nasil engel olurum?
Bu açığa çıkan ketoz yüzünden oluyor.Vücudunun yeni yeme sistemine alışması için zaman tanımalısın.Şekersiz sakızlardan veya şekerlemelerden(günde 4 adete kadar) faydalanabilirsin.1,5-2 lt sıvı alımını da aksatma lütfen.

-Bazı tariflerde sınırsız yiyebileceğimizi söylediğiniz yiyecekler(mesela tavuk fime) sınırlı sayıda yazılmış.Neden?
Tarifler porsiyon için belli ölçüleri içeriyor ama izinli yiyecekler için sınır yok.Bir tarifte 2 dilim jambon yazabilir ama istersen 5 adet de yiyebilirsin.

-Saf protein günlerinde etleri tatlandırmak için soğan kullanabilir miyiz yoksa tozunu mu kullanmalıyım?
Her evrede soğan serbest ama saf protein günlerinde tatlandırmak için az miktarda kullanılabilir.

-Kabızlık için ne önerebilirsiniz?Müshil kullanmamda sakınca var mı?
Müshil türevleri kullanmadan önce günde 2 lt sıvı aldığından emin ol.Sabah uyanınca aç karnına su iç ve özellikle karın hareketleri içeren egzersizler yapmaya dikkat et.Yulaf kepeğine ek olarak buğday kepeği(1 kaşık yulaf kepeği yerine) mutlaka kullan.Sebze günlerinde 100gr kadar rhubarb bitkisi(türkiye’de bulunmuyor.doğuda benzeri olan ışgın mevcut) yiyebilirsin.Hala devam ederse 1 yemek kaşığı paraffin yağı kullanabilirsin.(Dr.una mutlaka danış)

-Bu aralar sık sık partilere katılmak durumunda kalıyorum ve alkolü çok özlüyorum.Biraz içersem ertesi gün nasıl telafi edebilirim.
Alkol Dukan’da izinli değil.Özlediğini biliyorum ama belki daha az eğleneceksin ama vücuduna büyük iyilik yapacaksın.Ama çok çok zorda kalırsan en azından tek kadehlesınırlı tutup ertesi gün fiziksel aktiviteyi ve sıvıyı arttır.

-En az 1,5 lt sıvı alın darken bunun içinde çay,kahve de dahil mi?Bu kadar çok sıvı içmek böbrekleri yormaz mı?
1,5 lt sıvı içine çay kahve dahil.2 lt’den fazlası zayıflamaya yardımcı değildir.

-Aromalı yağsız yoğurt serbest mi?
Evet aromalı ,şekersiz yağsız yoğurtlar sınırsız yenebilir.İçinde meyve parçacığı bulunanlar 2 küçük kutuyla sınırlıdır.

-Ben vejeteryanım ve bana önerilen baklagillerden sıkıldım.Alternatifler ne olabilir?
Vücudun kilo kaybedebilmesi için protein ihtiyacı çoktur.Aslında bu method vejeteryanlar için uygun olmamakla beraber senin beslenme düzenine göre uydurmak mümkün.Bitkisel proteinler yeterince olmasa da vücut için gereki olan amino asitleri içerirler.Bunu desteklemek için yağsız yoğurt,peynir ve sütü fazla tüketmelisin.vejeteryanlığın derecesine göre değişmekle beraber yumurta en önemli protein kaynağıdır.(özellikle beyazı)Soya ürünleri ve ondan üretilen tofu ,bol yeşil bitkiler ve yulaf kepeği yiyebilirsin.

-Jambon izinli mi?
En az yağlı olanı seçmek kaydıyla evet.(%10 yağ)

-Regl döneminde kilo artışı normal mi?
Evet bazı kadınlar regl döneminde çok ödem toplarlar ve bu tartıya yansır.Günde 1,5 ltden fazla sıvı tüketmemeye,sodyumu fazla olan jambon,fume türü yiyeceklerden uzak durmaya çalış.fiziksel aktiviteyi arttır ve eğer istersen eczacından ödem atıcı bir ürün önermesini iste.

efsun74 gelmedi ama güçlendirmeye mi geçti acaba??? neyse ben listemizi yayınlıyorum... kilo verenleri tebrik ediyorum... yaramass ı ayrıca tebrik ediyorum geçen haftadan sonra eksiye geçtin... mimarka bak o kadar uğraştın bu hafta senle yaramass liderliği paylaştınız Nazar

Eki Görüntüle 976557

Heyyyooooo ilk liderligim cok heyecanliyim :))))))))) layik olmaya calisicam mersi mersi mersiii

Canım eline sağlık tabloyu hazırlamışsın, yatılı misafirlerim var çok yoğunum

kilo verenleri çok tebrik ediyorum, devamı gelir inşallah

ben tartılmıyorum, 9 marta kadar tartılmayacağım, 9 marttan sonrada güçlendirme ile devam edeceğim inşallah

yatılı misafire rağmen dukan ve sporum iyi gidiyor, gerçi yalnız olmak gibi rahat olmuyor ama Rabbim yardım eder inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…