Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

evet dün itibariyle güçlendirmedeyim... dün şehir dışına gezmeye gittik birde tanıdıklara gittik tabi yemekler mükemmeldi... eşimle anlaştık lahana sarmalarının ben dışını o içini yedi... ilk meyvelerimi de tükettim. birazda korkuyla karışık 1 dilim portakal 4 tane çilek yedim... akşam ise onlara çiğköfte yoğurup saatlerce ben buğulama balığım ve salatamı günlük yağımı salatada yedim çay servislerini söylemiyorum çünkü hala ciğerci kedisi gibi bakmaktayım onlara

neyseki baya gezdik... alanyadaydık dim mağarasına gittik merdiven in in çık sanırım sporuda halletim orda... buna rağmen sabah tartıda 74,2 gördüm biraz sabır lazım inşallah düzene girince ne olacağını göreceğim. ekmeği hala eklememekten yanayım

şu an o minicik çikolatanın metabolizma karşılığı tehlike nedeni de artık çikolata türevi şeyler yememen metabolizmayı başka bir şeye alıştırıyorsun çikolatayı görünce hemen depolama isteği oluyor... bıraktığın an şişersin yada ne yesen kilo almazsın gibi bir yorum yapamayız... herkesin yapısı farklı bilemiyorum ki senin bünyen nasıl bir cevap verecek... mesela ben çok zor kilo veren biriyim. dün güçlendirmeye geçtim eklediğim gıdalar meyve ve sıvı yağı genelde sıfıra yakın kullanırken bu kez 1 tk yedim haaa birde sabah kahvaltıda normal peynirden yedim... 500 g artıdayım... bunun dışında sporumu da iyi yaptım birsürü merdiven çıktım... bunları bir yana bırakalım dün gittiğim tanıdığımızı da bu diyete başlatmıştım yaklaşık 1-1,5 ayda 10 kg verdi... seyirdeyken bozdu ama öyle böyle bozmak değil oda antepli baya baya bozup 1 ay geceleri yiyip uyumuş... kesin 85 filan oldum dedi (84 ile başlamıştı) tartıya bir çıktı 79 kilo onca yemeye kendi de farkında az almış... bak bünyeler farklı farklı... çok etkileyen parametre var... o benden daha genç daha kolay kilo veriyor ailede kilo eğilimi yok... vs.vs.

diyetten vazgeçmek için beynimizin hazırladığı cazip ve mantıklı mazeretler vardır saydıklarında bunlardan işin özü dukanın tarzı değil hangi diyeti yaparsan yap zayıf olmak zayıf kalmak istiyorsan sınırı aşmayacaksın hep kontrollü olacaksın...

hoşgeldin tatlım bunu birkez başarıp ta tekrar dukana adım atmak farklı birşey... ama 2. kez yapanlar ilki kadar kolay gitmediğini söylüyorlar o yüzden motivasyonunu kırma sabırla devam et...

bende de hep saç dökülmesi vardı özellikle dukana bağlayamam ama 1 aydır saç dökülmesi yüzünden canım sıkılıyor... çokta şampuan değiştirdim onlarında etkisi olduğunu düşünüyorum ama dukanın vitamin eksikliği yarattığını da önemsememek yanlış olur... şimdi bir şampuana başladım baya etkiledi iyi yönde ama içerden de birşeyler yapmak lazım dedi eczacım.. doktorum da vitamin takviyesi verdi ama extra birşeylerde arıyorum... bu çinko magnezyum tablet nasıldır???

Herkese mutlu haftalarrrr :)))) bi pazartesi daha yine buradayiz :) bugun evdeyim oyuzden pazartesi sendromu yasamiyorum :)) birazdan kendime tavuk koftesi yapicam :) ksamda sut receli yapmayi dusunuyorum canim bugunlerde cok tatli istiyor :) belkide sutlac yaparim kim bilir :) herkese bol eksi kilolu haftalar olsun insallah. ( bu arada ne denediysem ne yaptiysam hala benim tembel bagirsaklari calistiramadim inat etti itoglu sabah 2 bardak sicak su ictim. Bide sabah aksam karbonatli su iciyorum asidik bunyemi alkaliye cevirmeye bi faydasi olsun diye.

bende kıramıyorum kabız olmamam lazım diye kastım güçlendirmeye geçtim kivi yiyorum dün meyve yedim kefir de içiyorum ama inat etti aynen... acaba çok kafamı takıp heyecan yapıyorum ondan mı oluyor ki dün gezmeye gittik bn termos bardağıma yeşil çayımı attım gittim bu kadar da dikkat etmeme rağmen sanırım psikolojimde var birşeyler

karbonatlı suyu bende içiyorum o iyi geliyor ama

Ayyy heyecan olmazmi yaaa az kaldi bebise :)))
Valla 2 gundur iciyorum karbonatlu suyu. 1 bardaga 1 cay kasigi koyup ama bildigin tuzlu su bi alisamadim tadina midemi kaldiriyo. Biyerde okudum 4 5 bardak icersen ishal yapiyo diye olmadi icicem napiim :) harbi diyetin beni yoran tek noktasi bu kabizlik oldu. Allah yardimcimiz olsun

içelim yeşil çaylarımızı güzelleşelim

ben çok az koyuyorum ya karbonatı bende mi artırsam acaba ben mesela yarım litrelik şişeye yarım çay kaşığı koyuyorum kaşığımda ufaktır

Hic oyle iskence cekme bence. Ben su miktari fazla olunca bu sefer suda icemiyorum. Bi bardak suya bi dolu cay kasigi sabah. Aksam da yine aynisi. Proteyin patlamasi yasiyor bunye. Alkali suya abanmamiz gerekiyor. Hele sen bide tedaviye basliycan bunyen toparlansin bence biraz. Alkali suya abanmak lazim.

işimi kötü diyet emellerime alet ettim... tedarikçi bir firmam vardı aroma için muz aroması numunesi istedim püfff tam 10 şişe farklı farklı muz aroması örnekleri yollamış yuhh herbiri bir başka kokuyor şu an kokudan başım dönmüş durumdayım sanki 2 kg muzu yedim bitirdim gibiyim amacımın belli olmayacağını bilsem bu kadar yollayacağını da bilseydim çeşit çeşit gönder bari derdim

evet alkali suya abanmak lazım acaba 1 çay kaşığı koyup suyu azaltıp 1 damlada muz aroması mı eklesem

evet bünyem toparlansın diye güçlendirmeye geçtim yoksa seyire daha devam ederdim çok güzel yorumlar alıyorum devam etsin isterdim ama kısmet

merhaba kızlar aranıza yenı katıldım benıde alırmısınız:) bende bugun basladım dıyete bakalım ne olacak cok fazla et sevmem ama karın bolgesıne en ıyı bu dıyet bebek ıcın zayıflamam gerek ben yapıcam bozmak yok ben sımdı hep proteın ve su tuketıcem demı

herkese merhaba, bende bu diyete bugün başladım, benide aranıza kabul ederseniz tecrübelerinizden faydalanmak isterim,
boyum 172 ,
kilom 67 ,
hedefim 60.

hayatımda hiç diyet yapamadım teşebbüslerim 2 günde sonlandı, bu diyete sıcak bakmamın sebebi atak evresinde hızlı kilo verdirmesi (ki motivasyon için insan hemen sonuç görmek istiyor) , diğer sebebim de eti çok seviyor olmam. profesyonelce uzun süreli uygulayabileceğimi zannetmiyorum ama gittiği kadar bakalım.

bu arada bir not ekleyim; Fransa'da Sevgili Dukan amcamızı bu diyetle insan sağlığıyla oynadığı gerekçesiyle hapse atmışlar, orda yaşayan akrabalarım var onlar söyledi.

umarım biz sağlığımzdan olmadan istediğimiz kiloya kavuşabiliriz, herkese kolay gelsin...

Bebisten sonra yine gelirsin aramiza nolucakkiiii nasilsa veriyoruz kilolari :)
Muz aromasi fikride pek guzel geldi kulagima :)
Ama kesin suyu azalt bi dikiste ic en rahati oyle oluyo :)

Bebisten sonra yine gelirsin aramiza nolucakkiiii nasilsa veriyoruz kilolari :)
Muz aromasi fikride pek guzel geldi kulagima :)
Ama kesin suyu azalt bi dikiste ic en rahati oyle oluyo :)

hehehe yok öyle buraya devamlı gelmek ben yine kalırım güçlendirmede bile olsam... ama tekrar tekrar diyete başlamak istemiyorum zaten 2 kez hakkım var hem yineledikçe kiloyu aynı şekilde veremiyormuşsun

koklaya koklaya doydum 5 aylık muz özlemim bitti nerdeyse

1 muzun 10 çeşit farklı aroması olur mu ??? oluyormuş hepside bir farklı kokuyor tabi ben şeker kokusuna benzer olanını seçtim... ustayla konuşuyoruz bu senenin kokteyl sosları için sana 4 tane seçtim dedim şu kenardaki 1 tane ne diyor o benim pudingim için seçildi dedim

bu arada gurmenetten de hindistan cevizi aromam geldi ama tereyağ aromasıyla çok benzermiş keşke karamel alsaymışım yada diğer siteden alsaymışım

güzelim ben karbonatı öyle az koyuyorum ki bana hiç tuhaf gelmiyor hatta bazen eşim içiyor hiç sesimi çıkarmıyorum karbonatlı diye hiç farketmiyor bu akşam biraz artırayım bari belki kabızlığa çözüm olaaarrr

hoşgeldin güzelim... 7 kg için bu diyete değmez ama sonuçta kilo verme denemelerini bilmiyorum... uzun süre uygulayamam demişsin ama bu diyet 3-5 günlük değil ki.... tabiki karar senin bünye senin ama bunla istediğim kiloya geliyim sonra ipleri salayım diyorsan verdiğinden fazla kilonun geri dönmesi riski var her bünye farklı belkide hiç almazsın ama sonuçta riskli...

Bnde gurmenetten petibor aromasi almistim heryere onu koyuyorum bayildimmm kendilerine :)) muza da ozenmedim degil hani :)))
Evet evet karbonati abart biraz ben bugun abarttim dun oglen dun aksam bu sabah bu oglen 4 oldu vee tuvalete ciktim az evvel hic bukadar sevinecegim aklima gelmezdi :))))))) aklima geldikce basicam karbonati nasilsa zarari yok bol bol faydasi varmis. Hatta vicut cok asidikse idrarda kopurme bile olabiliyomus bi zaman sonra . Oda vicuttaki asidin gittigi anlamina geliyomus. Aynenn devam :))))

hoşgeldin tatlım... kaç kilosun??? bende bebek isteğiyle bu diyete başladım ay sonu tüp bebek tedavim başlayacak Allah izin verirse... hep protein ve su tüketiminden fazlası var bu diyette kitabı aldın mı yada testi yaptın mı????????

85 kiloyum canim kitabi alamadim henuz testide turkce bulamadim

petibör benimde kek ve bisküvilerde favorim... tereyağı da çok güzel hele de dukan krep yapımında akşama buzdolabında beni bekliyor tarifini de yazayım yapan olursaaa

2 yk yulaf kepeği teflon tavada kavurulur üzerine 1 yk tatlandırıcı eklenir yine kavrulur. 1 bardak sütün içinde 1 yk süttozu eritilir... çeçil peyniri doğranır avuç içi kadar. kavrulup rengi iyice dönmüş kepeğe süt ve peynir aynı anda eklenir durmadan karıştırılıp peynir içinde ezilir kaybolana kadar... en son tereyağ aroması eklenir 6-7 damla... bundan 2 kase ye paylaştırılır bir tanesi hafif ılıyınca yenir peynirler lastik gibi sünerken keyif yapılır. 1 tanesi de soğur dolaba girer daha sert helva kıvamında yenir.... hadi akşam gel gel geeeel

bende karbonatın zararını duymadım.. akşam onuda deneyeyim...

ben normalde muzu sevmezdim ama antalyada yaşıyorum dün alanyaya gittik her yer muz buram buram kokuyor ve evde de hep var eşim karşımda yiyor tabi birde pudinge yakışıyor yaaa

85 kiloyum canim kitabi alamadim henuz testide turkce bulamadim

testin türkçesini arama orjinal istesinden yapabiliyorsun ama aşağıda bir link vericem ordan takip edersen yaparsın... kitabı da başlamadan edinsen daha iyi olur bende başladıktan sonra aldım 2. haftamda filan ama okuyunca daha bir farklı bakıyorsun diyete...
http://www.dukandiyeti.co/dukan-diyeti-testi/

zaten atakta yiyeceklerin belli ama şu siteden de tekrar bak çünkü proteinden başka gerekliliklerde var...

http://www.dukandiyetitariflerim.com/2012/08/atak-evresi-ozeti.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…