- 30 Ekim 2013
- 20.481
- 57.163
- 798
devam edemeyeceğini düşünüyorsan kaçamak yapacağına güçlnedirmeye geç kilo vermeye devam etmezsen biraz seyirin sebze günleri benzeri yaparsın... 2 gün sp yaparsın...
evet canım güçlendirmede de buralarda olaynı kaderi paylaşıyoruz.aynı dönemde güçlendirmeye geçip tedaviye başlıyoruz.iki yöndende yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim.birbirimize destek oluruz
evet misafirle diyet bir arada çok zor.allah yardım etsin.benimde misafirim var.yatılı değil ama bi akşam biz onlarda bi akşam onlar bizdezor oluyor gerçekten.
ve misafirlerin ağır topmuş gerçekten
Kizlar cok agiz kurulugu oluyo bende sizde de var mi
Masallah darisi bana
artık güçlendirmede olduğum için ne yediğimi yazmak istemiyorum... ama siz yazın hani bu küçük bir ayrıntı ama sizin menünüzü başkası okuyor aaa birde bu vardı diyor aklında başka tarifleri canlandırıyor ve motive oluyor diyete...
eeeeeeee yeşil çaylarınızı kaldırın kızlar sağlığınıza
dün akşam neskafemi yeşil çay mı içeyim diye saçma bir ikilemde kaldım. eh tabiki diyette olan birinden bekleneceği gibi yeşil çay kazandı... ama bardağa neskafeyi koymuştum sonra döktüm dökerken biraz yapışmış olanlar kaldı netten pek deneyeni yada zararını bulamadım ama tadı fena değildi... neskafeli yeşil çay
ben güçlendirmeye geçtim... 21 kg verdim birazda zorunlu olarak geçtim ayın 26 sında tüp bebek tedavisi başlayacak kabız olmamam lazım o yüzden güçlendirmeye geçtim yoksa seyirde güzel kilo veriyordum durdurmak istemezdim... ama güzelim kısa sürelik bakma bu diyete metabolizmanın nasıl çalıştığını bilemem belki alır belki hiç etkilenmez bırakınca ama risk sonuçta dukan çokta zor değil alışınca uydurabiliyorsun birşeyleri
teşekkür ederim ilgilendiğin için, diyeti bugün eşimin zoruyla bıraktım, dukan'ın drluk lisansı elinden alınmış, böbrek ve karaciğer rahatsızlığına sebep oluyormuş vs. internetten birsürü haber okudu bana ve eşimin baskısıyla bıraktım. genel olarak yediklerime dikkat ederek vericem kilolarımı artık.
bu arada çok güzel kilo vermişsin tebrikler, ayrıca tüp bebek denemende Allah gönlüne göre hayırlısıyla bebeiğini nasip etsin inşallah, bana nasip olmadı, ben tüp bebek denememde dış gebelik olmuştum. Allah yardımcın olsun ve hayırlı sağlıklı bir evlatla sevindirsin seni arkadaşım, inşallah bize de nasip olur.
Nescafeyi niye içmedin anlamadım, ben şekersiz ve sütsüz olarak içiyorum, bir sakıncası olur mu ki?
teşekkür ederim ilgilendiğin için, diyeti bugün eşimin zoruyla bıraktım, dukan'ın drluk lisansı elinden alınmış, böbrek ve karaciğer rahatsızlığına sebep oluyormuş vs. internetten birsürü haber okudu bana ve eşimin baskısıyla bıraktım. genel olarak yediklerime dikkat ederek vericem kilolarımı artık.
bu arada çok güzel kilo vermişsin tebrikler, ayrıca tüp bebek denemende Allah gönlüne göre hayırlısıyla bebeiğini nasip etsin inşallah, bana nasip olmadı, ben tüp bebek denememde dış gebelik olmuştum. Allah yardımcın olsun ve hayırlı sağlıklı bir evlatla sevindirsin seni arkadaşım, inşallah bize de nasip olur.
dukanın doktorluk lisansının alınma nedeni,okularda zayıf olan insanlara ek puan vermeyi önermiş.buda insan ayrımı olarak alğılanmış.benim hatıladığım bu.benim yaptığım dönemlerde davalıktı.insanlar zayıf diye okul puanı eklemek.bu insanlığa hakaret.tabi ozaman söyleniyordu.nekedarı doğru bilmem.bu diyetin babası olan atkins diyetinin sahibi doktor atkinste kalpten ölmüş.
evet açıkcası zararı yok değil... sonuçta insanız her işin kolayına kaçacağız hep kuralına uysak bile arada nasılsa sadece protein yiyeceğimiz suya dikkat etmediğimiz sebzeleri önemsemediğimiz çeşitlendirmediğimiz dönemler olacak bu dönemler için dukanı suçlayamayız ama diyetin dışına çıkmak yerine bu durumlarda yaşanacak buda böbreklere ve karaciğere yük... vücut 3 gün kuralına uyayım 1 hafta sallayayımı affetmiyor ne zarar verildiyse vücuda aynı sigara ve alkoldeki gibi unutmuyor... ben 4. aya kadar saç dökülmesi sorununu yaşamıyordum. çünkü çok dikkatli yapıyordum diyeti haftalık saç bakımımı yapıyordum vitamin ampullerle... sonra sebzelerim her öğün çeşit çeşitti ara öğünlerim sebzeydi hele ilk 2 ay yediğimden tat almadan bir lokma yemek bir yudum su şeklinde besleniyordum... 3. ayda düzensizleşmeye başladım tabi diyet dışına çıkmadım ama sağlıklı kısmından ödün verdim... etkisi geç oluyor ki 4. ayda kendini gösterdi... şu an tekrar dikkat etmeye başladım. yine sabretmem lazım inşallah 1 aya kadar toparlar diye umut ediyorum...
dukan veya atkins diye özenip başlanacak diyetler değil bunlar... ben yıllarca yapanları gördüm özendim ama başlamam aklıma yatması yada mantıklı sınırları koyup başlamam uzun sürdü hatta en tek denemediğim diyet çeşidi diyebilirim dukana...
diyeti mantığımıza yatırmamız lazım normal yeme düzeninde ne yiyordun??? sebze sebzenin en azı %95 su içerir gerisi posa ikisini de alıyormusun sebzeyi kesince hayır bunları ekleyeceksin o halde... yağ tüketiyordun çoğu yağda eriyen vitamin artık vücutta yağı kolay bulamıyor dolayısıyla emilim süreci sıkıntılı... 1 tk yağ tüketin demiş dukan bunu es geçersen daha fazla kilo vereyim yağsız olsun dersen vitaminlerden yana problem yaşarsın üstüne kabızlık sorunun kronikleşir ve yağın fazlasını yersende depolarsın... püfff hayli detay özveri gerektiren bir diyet....
yok yok güzelim ikisi arasında kararsız kaldım yeşil çayımında sadece 1 bardağını içmiştim. 2. yi içmem lazım diye yeşil çayı seçtim... yoksa zararından değil bende içiyorum ama kabızlık derdim varya 2 bardağı günlük içmek istiyorum
hatta ben tatlandırıcılı light sütlü 1-2 damla da fındık aroması damlatarak içiyorum bazen tatlı niyetine
ben 2 kere denedim üstelik 70 li kilolardaydım.yapamadım ve 82.5 çıktım .sonra bende kendi bilimsel yöntemimi buldum.ben akdenizliyim.bünyem o tür besinlere alışkın.önce diyetisyene gitim.sonra spora başladım ve düzenli herşeyi yiyerek 3.5 ayda yaklaşık 6 kilo verdim.ama görüntüm daha fazla verdim izlenimi yaratıyor.şu anda hiçbirşeyde yasağım yok sadece sınır var hergün yok.kendimi bu şekilde mutlu hisetim.dukanı 2 ay yapamadım.her kuralına uydum ama gitmesi gereken kilo gitmedi.buda bu diyet tarzının bana uygun olmadığının kanıtıydı.şimdi kendi tarzımı yaratım.mutlu mutlu diyet yapıyorum.hedefime yavaş yavaş ulaşıyorum.spor sayesinde dayanıklılığım artı.geçen ay 700 gr verdim.h,ç telaşlanmadım.senede8.5 kilo yapar.azmı.şuan 3.5 ay doldu.yeniden diyetisyenime gitim.devletin obezite merkezindekine gidiyorum.diyetisyenim kilo kaybımın az olduğunu ama çok istikrarlı gitiğimi sporuda yaptığım için kas miktarımın artığını söyldi.2 kilo ham yağ kaybedip 1 kilo kas miktarın artarsa 1 kilo kaybetmiş olursunuz ama yağdan 2 kilo gitmiş olur.ölçülerimden belli 20 günde basenden 6 cm belden 4 cm giti.buda bana yeter.
Anladım canım nasıl gidiyor güçlendirmen? Aslında ben ne yiyip, ne içtiğini merak ediyorum
Ben bugün tartıldım 64,4 kiloyum -21 oldum
Artık çok zor gidiyor kilolar, 1 Mart'ta güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum, çok zayıf görünüyorum zaten, zayıfken aldıklarım bile üstümde büyük durmaya başladı, onun için daha fazla uzatmayacağım...
Ne yediğini derken seyrden farklı olarak demek istedim, her gün sebze tüketiyorsun artık değil mi?
Peynir ilave ettin mi, hangi peynirlerden yiyorsun? Ben peynir çeşitlerini çok seviyorum ama mayasın peynir hangileri bakmam lazım
Ödül yemeği yaptın mı hiç? Meyve ekledin mi? Bunları kast ettim?
Benden önce her gün sebze yemekler başlayıp, sonra peynir, bir müddet sonrada ekmeği ilave etmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı...
ben aslen antepliyim güzelim yapım diyete harfiyyen uygunmuş. :) 3 sene kadar oldu antalyaya yerleşeli... normalde antepte hiç et tarzı şeyleri sevmezken antalyaya geldim yemeklere özlem duymaya başladım. haftanın en az 3 günü dışarda yerdik hemde annemleyken şimdi eşim dışarı çıkalım dediğinde ne yiyeceğiz ki diyorum nereye gitsek beğenemiyorum. anladım ki ben antep yemeklerini seviyormuşum sonra bu diyete de geçince tamamen bünyem düzene girdi. insülin direncim vardı elim ayağım titrerdi ayda 4-5 kere migrenim tutardı... şimdi dukana başlayalı 5 ay oldu 5 ayda atak evresi dahil 3 kez migren tuttu oda gerçekten ağır duygusal zamanların ertesiydi. herkese uygun bir yöntem var önemli olan onu bulabilmek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?