Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

güzelim ingiliz karbonatı o ben her gün tüketiyorum zaten kefiri de gün aşırı içiyorum bazen kivi yiyorum işe yarıyordu ama tüp bebek tedavisine başlayacağım kabızlık orda problem diye güçlendirmeye geçtim ama sanki anlamış gibi kabızlığım inat etti ilaç içiyorum her gün, bugün bana mısın demedi sp günümü de es geçmemek için bugün sp yaptım.. yarın yine sebzelerle saldıracağım bakalım bünyeme

Aaa bana esim ole dese diyeti birakirm heerald cunku ben bile tahammul edemiyorm kendime 18. Gunum ve 6 kiloya yakin verdm hiz iyi sanirim duraklama olursa cayi denerm

iyide sen farketmiyorsun ki koktuğunu... baya hızlı gidiyorsun maşallah..

Canım ben güçlendirme ile de kilo verilebileceğine inanıyorum.Hatta bu mantıkla seyiri 70'e kadar sürdürmeyi planlıyorum dukan testte de o şekilde çıktı.Sonra zaten güçlendirme dediğimiz dönem gayet sağlıklı bir beslenme biçimi,yanında sporla verilmeye çok rahat devam edilebilir.Bir de yeni başlayanlar ya da güçlendirmedeki arkadaşlar için sağlam bir tüyo veriyim.Sebzeleri haşlayarak yiyorum ben,bu şekilde kıymalısı 170 kalori olan karnıbahar,haşlayıp fırınlayıp yenince 32 kalori oluyor mesela.Bir de senin de dediğin gibi spor;nerdeyse 110 kilo bir insanken spor ve diyetle 69'lara kadar düştüğümde 3 yıl önce,vücudumda tek bi sarkma yoktu ve verdiğimden 10 kilo kadar aşağı gözüküyordum sporun da sıkılığı ile.Üstelik yaşım da 30'du o zamanlar;yani kolay toparlanacak 21-22'li yaşlarda da değildim.Su ve spor yaşamsal,ben sporsuz da veririm diyenler evet verirler o ayrı,ama sarkma ve çatlaklar verilenin tadına vardırmaz.

Günaydın günaydın günaydın bu seyir 1/1 olamayacak p.tesi 5/5 şekline dönmeye karar verdim. sabah 74.6 çıktım daha dün sabah 73.6 dım. bir haftadır hiç veremedim (
Ben 5+5'te çok zorlandım evet daha hızlı gidiyor ama uzun vadede verilen arasında hiçbir fark olmuyor.Ben 1+1 başladım.

Bebek mi!! <3 Ay inş çabuk çabuk olur Hem de ikiz olur Tebrik ederim kararınızı Bebekler söz konusu olunca bana bi haller oluyo da haha

Güçlendirmede hiç kilo verebildin mi? Aslında tüm diyetisyenlerin verdiği programlara benziyo güçlendirme yani dengeli beslenme vs açısından nişasta meyve herşey var dengeli kilo verebilir gibi duruyor.. Sanırım hedefe ulaşmadan başlamışsın güçlendirmeye o zaman kesin verirsin gibi

Şu lanetli 62'den ne zaman kurtulucam acaba yaa

Bu biyolojik hafıza çok kötü bişey yazın diyetisyenle veriyordum o zaman da 62'de takıldım inmedi aşağıya gerçi araya bayram filan girdi benim diyet yalan oldu ama uzun süre 62 kaldım ve yaklaşık 10 yıldır filan en düşük kilom bu sanırım o yüzden zorluyor beni.. 2-3 hafta almaz ama dimi ya?

Yaşayan oldu mu böyle? Biliyorum herkesin metabolizması farklı ama...

Hibiskus (Hibiskus Sabdariffaun) ülkemizde yöreden yöreye farklı adlarla anılır, bunlar arasında amber çiçeği veya gülhatmi en çok kullanılanıdır.
Hibiskus bitkisi kan şekerinin ve yüksek tansiyonun dengelenmesinde yardımcıdır. Bununla da kalmayıp iyi huylu kolesterolün yükseltilmesinde de yardımcı olabilmektedir. Hibiskus iyi bir yardımcıdır, kesinlikle bir ilaç olarak değerlendirilmemelidir.
Şeker hastaları hekimlerinin önerdikleri ilaçlarını almalıdır.

Güçlü bir antioksidan
Hibiskusun aynı zamanda güçlü bir antioksidan olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Değerli okuyucu, tüm sebze, meyve ve bitkilerde antioksidan özelliği olan birkaç etkin madde mutlaka vardır. Antioksidan özellikli etkin madde içermeyen bitki yoktur. Ancak, bazılarında güçlü antioksidan etki bulunmaktadır.
Hibiskusun hemen hemen tüm renkte olanlarını bulmak mümkündür. Mavi, beyaz, kırmızı, turuncu, beyaz-kırmızı ve diğer renk kombinasyonları olan hibiskuslar vardır. En makbul olanı koyu kırmızı renkli olanıdır. Kür amaçlı ve kurutulmuş olarak satın alacağınız koyu kırmızı renkli hibiskusların, önce bir parça tadına bakınız. Eğer dilinizin üzerinde ekşi tat bırakmıyorsa satın almayınız. Ya raf ömrünü doldurmuştur, ya da uygun toprakta yetişmemiştir.
Tüm bunların dışında koyu kırmızı renkli çiçeklerinin mutlaka en alt taç yapraklarının bulunduğuna dikkat ediniz. Bu taç yapraklar özellikle akciğer kanseri ve diyabet hastaları için kullanılması gereken en önemli kısımlarıdır.

Demir deposu
Akciğer kanserine yakalanma riski taşıyanların hibiskus kürünü ihmal etmemelerini, yılda en az üç-dört kez uygulamalarını öneririm.
Hibiskus bir demir deposudur. Toprağın içerisinde bulunan demiri ve magnezyumu adeta emer ve bünyesinde depolar. Birkaç yıl sonra yetiştiği toprakta demir ve magnezyum kalmaz. Demiri azalmış veya tükenmek üzere olan toprakta yetişen hibiskus bitkisinin tıbbi amaçlı kullanılmasında fayda yok denecek kadar az olur.
Hibiskus içerdiği zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir. Şişkinlik şikâyeti çekenlerin yardımcısıdır. Eğer kür olarak toprağında magnezyum ve demir oranı azalmış olan hibiskusu kullanıyorsanız yukarıda belirtmiş olduğum özelliklerinden yeteri derecede istifade edilemiyor demektir.
Demir oranı düşük olan toprakta yetişen hibiskusun hasat edilmemesi ve kür olarak kullanılmaması gerekir. Çünkü onun şifa gücü zayıflamıştır veya kaybolmuş demektir.
Akciğer kanserine yakalanmış hastaların da günde en az iki bardak hibiskus çayı içmelerinde çok büyük faydalar vardır. Ancak, günde üç bardağı geçmemelidir.

DİKKAT
Hibiskus bitkisi ağırlıklı olarak taç yapraklarından anthocyanin grubu etkin maddeleri bol miktarda içerdiği için guatr ve tiroid şikayeti olanların kullanmaması gerekir. Unutmayın, anthocyanin’ler goitrogenik özelliklidir. Goitrogenik, “guatra neden olan” demektir.
Soğuk algınlığında veya ateş düşürücü olarak yardımcıdır. Bu durumlarda, hibiskus bitki çayının günde bir-iki defa hazırlayıp içmek faydalıdır. Hibiskus bitki çayı hem antiseptik hem de antibakteriyeldir.
Damar sertliği (atherosklerozis) şikâyeti olanlar için mükemmel bir yardımcıdır. Zaman zaman uygulanacak hibiskus kürüyle, damar sertliğine karşı önleyici kür uygulanmış olur.

DİKKAT
Hibiskus bitkisinin en güçlü özelliklerinden biri de topraktaki metalleri depolama potansiyelidir. Ağır metal içeren topraklarda yetişmekte olan hibiskusların kullanılmaması ve hasat edilmemesi gerekir.

Wilson hastalığı
Ender rastlanan Wilson hastalığının karaciğer, kornea, böbrekler, iskelet sistemi ve diğer organlarda yoğun bakır birikimine bağlı olduğu bilinmektedir. Vücuttan bakır atılmasına yardımcı olacak etkin maddeler, hibiskus çiçeğinin en alt taç yapraklarında bulunur. Hibiskus toplanırken, çiçeklerinin en alt taç yaprakları hiçbir işe yaramaz diye atılır. Halbuki nimetin hikmeti bu konuda çiçeğin en alt taç yapraklarında saklıdır.

Dikkat!
Wilson hastaları kesinlikle klorlu su içmemeli ve kürlerini de klorlu suyla hazırlanmamalıdır.

Kansızlık şikâyetinde kürü etkili değil
Demire bağlı kansızlık şikâyeti olanlar, bu satırları okurken, “Hemen kürünü uygulaya-yım” diyecektir. Hibiskusun demir bakımından zengin olduğu doğrudur. Ancak, kürünü yaparak içeriğindeki demiri vücudumuza kazandırmamız mümkün değildir. Çünkü hibiskusta bulunan metal tutucu özellikli etkin maddeler, içerdiği demiri almamıza engel olur.

Dikkat!
Hekiminiz demire bağlı anemi tedavisi önermişse, hibiskus çayı veya kürü uygulamayın.

GÜNÜN KÜRLERİ
Akciğer kanserini önleyici
Yaklaşık 150 ml (bir su bardağı) kaynamakta olan suya bir yemek kaşığı ilave edilir. Kısık ateşte üç dakika demlenir ve üçüncü dakikadan sonra ocağın altı kapatılarak ılıyıncaya kadar bekledilir. Ilıyınca süzülür. Yavaş ve yudum yudum içilir. 10 gün müddetle günde iki kez, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere içilir. Her defasında taze hazırlanmak zorundadır. Üç ayda bir kez, 10 günlük kür tekrar edilir.

Wilson hastaları
Yaklaşık 150 ml (bir su bardağı) kaynamakta olan suya bir yemek kaşığı ilave edilir. Hafif ateşte üç dakika demlenir ve ocağın altı kapatılarak ılıyana kadar bekletilir. Ilıyınca süzülür. Yavaş ve yudum yudum içilir. 15 gün müddetle günde üç kez, öğleden evvel, öğleden sonra ve akşam yatarken olmak üzere içilir. Her defasında taze hazırlanmak zorundadır. İki ayda bir kez, 15 günlük kür tekrar edilir.

Dikkat Buradaki bilgilerin herhangi bir hastalığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız

inşallah veririm... seyiri yapabildiğin kadar uzat güçlendirme çok rahat bir dönem ben protein perş. sini bile unutmuşum dün sp yaptım ne zor geldi... kalori açısından güzelde sebzelerin vitamini çok fazla ısıl işlem görünce gidiyor yaparken azıcıkta çiğ hallerini ağzınıza atın... spor ve diyeti birlikte götürenlerin sonucu ortada zaten ah ahhh bende 32 yaşıma gireceğim artık 20 ler nerde sıkılaşacağım diye extra efor harcama yıllarına gelmiş bulunmaktayım

canım bende yıllarca diyet yapıp 85 -84 de takılmıştım. hiç altına düşmemiştim 5-6 sene. dukanda da 85-84 zincirini kırmam yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1 ayımı aldı... çok uzun ve kaçamaksız bir süreydi ama hiç o kilonun altına düşmediğim için sabretmem imkansız olmadı...

inşallah güzelim iyi dileklerin için ayrıca teşekkür ederim...

bende öyle düşünüyorum hala ödül öğünü yapmış değilim ilk hafta giden 700 g olmuş inşallah devam eder günlük yürüyorum yaklaşık 2-3 dk da koşuyorum daha fazla olmuyor malesef

nasılsa dün sp yaptım menümü de yazayım.... kızlar sizlerden hiç menü göremiyorum artık hacar eskiden paylaşırdı efsun74 paylaşırdı???

sabah: peynir haşlanmış yumurta çay

ara: hibiskus çayı + poğaça

öğle: tavuk ızgara + yoğurt

ara: dukan kurabiye

akşam: soya soslu tavuk + yoğurt + zero

ara: dukan kurabiye + çay

1,5 lt su 45 dk dışarda yürüyüş...

Bu ara bayagi kosturmacanin icindeyim pek ugrayamiyorum buralara :) on gaz devam ediyorum tabiki. Kapkumbag hiziyla giditorum ama yapacakta fazla bisey yok :) yinede gorenlerin aaaa sen kulomu verdin demeleri cok hosuma gidiyor :)
Disarda yemek yemek daha dogrusu yiyebilecegim biseyler bulmak hala iskence geliyo.
1-1 le az veriyorum iye acaba 5-5mi yapsam dedim ama henuz cesaretim yok.
Bu yag kullanamama olayi mhfediyor bizi zaten. Biyere gitsen sebze gunuyse bile varolan sebze yemegini yiyemiyosun yagindan dolayi. Bu guclendirmede demi boyle olacak onu bilmiyorum.
Kabizlik hala bas sorunum ne yaptiysam ne denediysem olmadi. Rahatlamak adina 3 gunde 1 bekunis hap iciyorum. Baska turlu hicbisey olmuyo
Sinirli izinlilerden bitek cok nadir misir nisastasini kullaniyorum baska ne kullansam nerde kullansam hala bilemiyorum..

Herkese güzel ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum

Kabızlık çok zor gerçekten, ben normalde de hep kabızlık sorunu çeken biriyim, fistülünden basuruna bir çok sorunlar yaşadım kabızlıktan dolayı ama ne hikmetse dukanda çok kabızlık sıkıntısı çekmedim. Arada oluyor ama kabızlık değilde sanki eskisi kadar yememekten kaynaklanan ihtiyaç hissinin olmaması, yani çok yemediğin için çok tuvalete gitmemek gibi.

Bir de ben çok su ve sıvı tüketiyorum, 3 lt ye yakın hatta bazen daha fazla su, en az 2 lt kadar çay- bitki çayı, bunlar da çok etkiliyor bence, her öğünden önce mutlaka 2-3 baradak kadar su içiyorum, günde 2 kase yoğurt tüketiyorum, bunlar ne kadar etkili bilmiyorum ama en azından ne yapsam diyeceğim derecede kabızlık sorunum olmuyor, 2-3 gün wc ye gidemediysem bol çay içiyorum gidinceye kadar, oldu ki yine olmadı son çare 1 lt kaynar suya form çay atıyorum 1-2 tane 1 lt yi bitirince gidiyorum ama bunu çok ender yaptım

2-3 gündür yine çıkamama durumum oldu, şimdi bol çay içiyorum, ta ki ihtiyacım oluncaya kadar içeceğim 1-1,5 lt yi buluyor bu ama olsun ben zaten çayı çok seviyorum, açık ve şekersiz :)

Herkese selaammm

Evde yulaf kepeğim kalmamıştı bi haftada bitiyor yahu.

Bugün ne yedim ne yiyeceğim onları paylaşayım sizle

Sabah bir koca bardak su ve bir koca bardak kefir içip markete gittim yulaf kepeği almak için

Dönünce bazlamamı yapıp arasına et fümeli çeçil peynirli seramik tavada yağsız pişirdiğim yumurta ve yeşil çay

akşama da ince doğradığım kabakların üzerine tavuk mantar ve domates ile yapıcağım sote beynimi kandıracağım spagetti diye

Aralarda acıkırsam kendi yaptığım yoğurdumu tüketirim. İlginç bu reglde ne tatlı krizim ne ağrım oldu yaptığım egzersizlere bağlıyorum

Merhabalar, ben bugün dukana başladım internet sitesinden dukan testini de yaptım bana günleri de yazdı. 10 nisanda istediğim kiloya gelebilirmisim. Kitabını okumuştum ama hatirlayamadim. Sizleri görünce sormak istedim. Regl döneminde yapabiliyor muyduk.? Atak evresini 4 gün yapacağım ağzımda su, dilimde derman kalmadı

Hoş geldin canım, sağlıkla hedefine ulaşırsın inşallah

Regl dönemi olması bir sorun olmaz, ağzındaki kuruluk için bol su ve sıvı tüket, bedenden proteinin atılması için bol sıvı tüketmek gerekiyor...

Icten yaklaşım icin Teşekkürler :) ben de bunu 1.5 lt su iciyoruz diye sevmistim. Kışın 3 lt zor iciliyor

İleride kabızlık sıkıntısı çekmemek için daha çok su tüketmeye çalış bence, ben 3 lt ye yakın hatta bazen daha fazla içiyorum, ilk başta o kadar içemezsen de yavaş yavaş arttırabilirsin, bitki çayı içebiliyorsan ondan da iç

Ben bitki çaylarını çok fazla sevmiyorum onun için bazen 1 lt kaynar suya 1 tane bitki çayı atıp onu içiyorum

Burada her gün menünü paylaşabilirsin, hafta sonu olduğu için kimse yok ama hafta içi daha yoğun olur...

Ben de 32 yaşımdayım,bizi bundan sonra spor kurtaracak

Benim de inat kilom 80,kırmak haftalarımı alıyor ama kırdıktan sonra da akıp gitmişti keşke korusaydım

Bir yerlerde yanlış yapiyorumdur kesin ( offf
Regl dönemi diyette insanı zorlasa da metabolizma yarı yarıya daha hızlı çalıştığı için avantaja çevirmek mümkün.Ben de regl dönemimde başladım atağa ve 6 günde 3.5 kg attım sporla birlikte.İnsan çok mutlu oluyor.

Spor şart zaten canım, ben eylülde dukana başlayınca aynı zamanda da koşu bandı kullanmaya başladım, 3 ay kadar kullandım, koşu bandım bozulunca callaneticse başladım, yani hem kilo verdim hem de sıkılaştım, 64.4 kiloyum ama daha ince duruyorum, her yerim topladı, sporumu düzenli yapıyorum, 6 ün yapıp bir gün dinlenme arası veriyorum

Ölçülerde o kadar fark ediyor ki, insan çok mutlu oluyor inan bana

9 şubat ölçülerine göre 5 aylık değişimim

Kilo: -20.4
Bel: 13cm
Göbek: 18cm
Basen: 19cm
Üst bacak: 10cm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…