Hosbulduk canim, ben aslında kolay kilo veriyorum ama idare yok Iste , ama bu sefer kararım kesin , gidecek o kilolar
Ben gecen sene 82ydim dogum sonrasi oglum 1.5 aylikken basladim diyetisyene. 69a indim ayda. Şimdi onu yaptim yok olmuyor cocuK oldu 17 aylik rahat birakmiyor ki sebzemi yapayim etimi yapayım. Dukan yemek acisindan kolay geldi. Yumurta hasla yoğurt ye peynir at agzina. Kolaylik sagladi bana. Okul yemekhanesinde de zorlanmiyorum cunku et cikio diğer türlü sebze pesine dusuyordum devamlı. Bana dukan testinde 12 nisana kdr zaman verdi seyir ve güçlendirme icin süre kısa olunca da iyi geldi. Dur bakalım dedim deneyelim. Atağın 1. Günü başarılı gidiyor. Tabi kafamda bi ton sorular...
Aynen gerçi çok farketmiyor ha 78 ha 82
Seyirde istediğim kiloya inince sapıttım cnm güçlendirme falan yapmadım. Nasılsa veriyorum diyip şımardım. Ama şunu gördüm dukanı tam yapmazsan verdiğin tüm kiloyu fazlasıyla geri alıyorsun.
hadi bakalım hayırlısıbende adet olmayı bekliyorum için acaba bende yavaştan güçlendirmeye geçsemmi diyorum :44:
sabah haşlanmış yumurta+beyaz peynir
öğle kıymalı yumurta+yoğurt+dukan poğaça
ara yeşil çay+ poğaça
akşam et sote+yoğurt+dukan ekmek
Menü çok kısıtlı bnm atakta oldugundan ya da ben adapte olamadim. Sizlerinkine baktim dukan tarifleri var epey. Mesela kiymali yumurta aklima gelmemisti hic :d sabah 2 dilim peynir 1 yumurta
Ara 1 paket ayran ve maden suyu
Öğlen tavuk şiş köfte ayran
Ara 1 neskafe
Ara 1 peynir
Aksam 2 dana biftek yoğurt 200 gr
Ara 200 gr yoğurt yulaflı...
Bilmem olmuş mu olmus gibi ama :s
Sırf akşam acikmiim diye aklima gelmesin diye misafir çağırdım.onlara da kek yaptim :)
15. günüm bugün dukanda, toplamda 3 kilo verdim. Evet az, ama malum döneme denk geldi. Bi de bugün ilk kez kaçamak yaptım gibi, yani kaçamak olup olmadığından da emin değilim ama ben yulaf kepeğini çok seviyorum bugün gereğinden fazla yedim. Telafi etcez artık
Günaydın herkese.
Dün ki atakta ilk gün menüm sabah haşlanmış yumurta, peynir.
Öğlen tavuk döner, salatalık turşusu, domates, ayran
Ara 1 bardak süt
Akşam 2 haşlanmış baget, yoğurt ve salatalık turşusu
Giden kilo 2,4
Dukan çalışanlar için gerçekten kolay oluyor. Azimli günler dilerim.
Hayvansal yağlar zararlı değil tabi abartılmadığı sürece. Ben ilk yaptığım dönemde tavuk çorbası yaparken derilerini ayırmazdım, kıymamı az yağlı alırdım hep. Hepten yağsız yeme derim canım.
Reallerde var canım.
Yulaf ezmesi yasak diye biliyorum cnm
Bence gayet güzel canım menün. Kötü değil dukan tarifleri bir süre sonra yapılmaya başlanıyor atakta bende yapmıyorum.
Yulaf kepeği konusunu bugün oranla canım. Onuda seveni ilk kez duyuyorum şanslısın valla.
Valla kampusten kaçıp restorana gittim sirf yiyim diye. Adama da dedim ekmek ve yagsiz olsum diye ozel yapti. Kadin deli demiştir kesincanım ilk günlerinde sodayı biraz az tut miden bu yeni protein ağırlık sindirimle uğraşacak çok yüklenme... eğer ter atacak bir spor yapıyorsan o zaman eksik mineralleri tamamlamak adına içebilirsin...
öğle köfte demişsin ama dışarda yapılan her tür köftenin içinde ekmek yada un türevleri vardır... ben en çok köfteyi özledim dışarda... onun dışında menün güzel...
Hadiii darısı basima tebriklerrrHerkeslere kocaman günaydın
Bugün işyerinde eridiğim iddia edildiSanırım veriyorum kiloları gerçi çıkmadım tartıya neme lazım aynı filan çıkar tepem atar Regl iken en iyisi tartıyı teğet geçmek..
İçtiğim su cildime çok iyi geldi. Önceden pütür pütür kuru cildim hatta pul pul kalktığı noktalar da oluyordu şimdi yumuşacık neredeyse suratıma nemlendirici sürmeme bile gerek kalmayacak yaşasın!!2,5 litre filan içiyorum rahat rahat.. Bir yerden sonra insanın canı istiyor zaten.
Su içemeyenlere ufak bir önerim de olacak. Sürahinizin içine bir dilim limon veya bir salatalığın dörtte birini atın. Alışmanız çok daha kolay olur.
İş yerinde artık dışardan yemek de söylemiyorum evde yaptığım krep arası yoğurtlu tavuk, pancake üzerine et sote, köfte veya hindi kabak mantar üçlemesi yanında yoğurt veya ayran saat 19:30'a kadar tutuyor nerdeyse. 17:00 gibi koca bir bardak kefir de içiyorum kabızlıktan eser kalmadı şişliğim kalmadı ki benim gibi kronik gastriti olan ve ağzına attığı her lokmayla 5 aylık hamile gibi gezen bir insan için mucize gibi birşey bu..
Meyve de çekmiyor artık canım. Yoğurt biraz splenda ve biraz tarçın yatmadan önce şımarıklık yaparsam tatlı da tatlı diye baya yetişiyor imdadımaKüçükken annemin o dönem daha bebek olan kardeşime yaptığı şekerli yoğurda benziyor tadı nostalji oluyor bana da. Ne kıskanırdım çocuğu yahu
Bugün termosum ulaşacak elime güzel bir tavuklu sebze çorbası hayalim var yarın öğlen yemelikHeyecanlıyım a dostlar
Bu arada bugün seyirin 14. günü 3 gün de atak toplam 17 günü diyette, tok, hafif ve incelmiş olarak geçirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bugün çooooook güzel bir gün
okul yemekhanesinde kullanılan yağlar bize hiç uygun değil güzelim bende direk o yemekhanede gıda müh. dim. bizzat yaşadım ben üni. de kampüs yemekhanesine bakıp burger kingten ızgara tavuk lu salata sipariş eden biriydim... genelde evden götürürdüm en kötü ihtimalim de burger dı :) sana tavsiyem olaki yemen gerekti peçetelerin arasında yağını iyice al öyle ye kesinlikle yemeğin suyunu alma... ızgara bile olsa peçetede tut... efsun söylemiş zaten limitleri yumurtanın beyazı sınırsız sarısı günde 2 adet nedeni kolestrolünü artırabilir baş dönmesi yapar...
yeme düzenine yulaf kepeğini oturtabileceksen haftanın 1 günü saf protein yiyebileceksen... dene derim yoksa değmez az kilo için sağlıklı beslen spor yap yeter...
eh gazan mübarek olsun o zaman tatlım...
Valla kampusten kaçıp restorana gittim sirf yiyim diye. Adama da dedim ekmek ve yagsiz olsum diye ozel yapti. Kadin deli demiştir kesin
Hadiii darısı basima tebriklerrr
Kampusteyim ben de korkuttun beni şimdi. Kalorileri yazio yaninda bir ogle ymegi 1700 kalori. Benim günlük aldığım kalori o kdrdi ztn. Bugun daha rahatım dukanda. Sabah bol bol peynir yedim yumurtam yoktu. Bitki caylariyla geldim oglene. Ne yicem simdi onu düşünüyorum. Siz ne guzel menüler yapiosunuz ya dukan menüleri. Bakalim bebekle onlari hazirlayabilecek miyim seyirde
Kitapta maden suyu serbest diyir amacanım ilk günlerinde sodayı biraz az tut miden bu yeni protein ağırlık sindirimle uğraşacak çok yüklenme... eğer ter atacak bir spor yapıyorsan o zaman eksik mineralleri tamamlamak adına içebilirsin...
öğle köfte demişsin ama dışarda yapılan her tür köftenin içinde ekmek yada un türevleri vardır... ben en çok köfteyi özledim dışarda... onun dışında menün güzel...
Hayirlisi olsun darisi başıma. Cunku geçen 3 4 ay önce 62 kiloydum bana da herkes eridin bittin deyince diyetisyeni biraktim yemeye daldim sonuç yine hoooop 68Herkeslere kocaman günaydın
Bugün işyerinde eridiğim iddia edildiSanırım veriyorum kiloları gerçi çıkmadım tartıya neme lazım aynı filan çıkar tepem atar Regl iken en iyisi tartıyı teğet geçmek..
İçtiğim su cildime çok iyi geldi. Önceden pütür pütür kuru cildim hatta pul pul kalktığı noktalar da oluyordu şimdi yumuşacık neredeyse suratıma nemlendirici sürmeme bile gerek kalmayacak yaşasın!!2,5 litre filan içiyorum rahat rahat.. Bir yerden sonra insanın canı istiyor zaten.
Su içemeyenlere ufak bir önerim de olacak. Sürahinizin içine bir dilim limon veya bir salatalığın dörtte birini atın. Alışmanız çok daha kolay olur.
İş yerinde artık dışardan yemek de söylemiyorum evde yaptığım krep arası yoğurtlu tavuk, pancake üzerine et sote, köfte veya hindi kabak mantar üçlemesi yanında yoğurt veya ayran saat 19:30'a kadar tutuyor nerdeyse. 17:00 gibi koca bir bardak kefir de içiyorum kabızlıktan eser kalmadı şişliğim kalmadı ki benim gibi kronik gastriti olan ve ağzına attığı her lokmayla 5 aylık hamile gibi gezen bir insan için mucize gibi birşey bu..
Meyve de çekmiyor artık canım. Yoğurt biraz splenda ve biraz tarçın yatmadan önce şımarıklık yaparsam tatlı da tatlı diye baya yetişiyor imdadımaKüçükken annemin o dönem daha bebek olan kardeşime yaptığı şekerli yoğurda benziyor tadı nostalji oluyor bana da. Ne kıskanırdım çocuğu yahu
Bugün termosum ulaşacak elime güzel bir tavuklu sebze çorbası hayalim var yarın öğlen yemelikHeyecanlıyım a dostlar
Bu arada bugün seyirin 14. günü 3 gün de atak toplam 17 günü diyette, tok, hafif ve incelmiş olarak geçirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bugün çooooook güzel bir gün
okul yemekhanesinde kullanılan yağlar bize hiç uygun değil güzelim bende direk o yemekhanede gıda müh. dim. bizzat yaşadım ben üni. de kampüs yemekhanesine bakıp burger kingten ızgara tavuk lu salata sipariş eden biriydim... genelde evden götürürdüm en kötü ihtimalim de burger dı :) sana tavsiyem olaki yemen gerekti peçetelerin arasında yağını iyice al öyle ye kesinlikle yemeğin suyunu alma... ızgara bile olsa peçetede tut... efsun söylemiş zaten limitleri yumurtanın beyazı sınırsız sarısı günde 2 adet nedeni kolestrolünü artırabilir baş dönmesi yapar...
yeme düzenine yulaf kepeğini oturtabileceksen haftanın 1 günü saf protein yiyebileceksen... dene derim yoksa değmez az kilo için sağlıklı beslen spor yap yeter...
işte o yanında yazan kalorileri hesaplardım bende birde genel kontrol... o 1700 kaloriye 2 dilimde ekmek dahil ederiz o kadar kalorili değil o yemekler ama o kadar yazılıyor erkeklerin alması gereken kalori 1800 lerde kadınlar 1600 lerde diye tutturmuşlar... yumurtamı ben bazen yanıma alıyorum öğleden sonra da iyi oluyor tok tutuyor...
ben yiyorum ama eşim sıkılıyor menülerimden dün sardalya konserve almış öğlen yiyecektim ama burda kıymalı ıspanak vardı yemeği patronun eşi yapıyor içindekiler belli bende yedim... tabi 3 kaşık yedim acıkınca sardalya yemeyi düşünüyorum....
Ya simdi bisi sorucam. Ben bu ara yulaf kepegi karisimina taktim. Keklerimi ekmeklerimi hep onla yapiyorum. Hem tadi daha guzel hem daha guzel kivam aliyo una benzedigi icin hemde 2 degil 3 kasik :) acaba hatami yapiyorum sirf kepektemi yemeliyim :/ bide soya kiymasi yiyebiliyomuyuz diye bisi daha sorcam ama sanirim yasak :/
canım sen 2 kaşığı geçme ne olursa olsun. soya kıymasını bilmiyorum ama
ayy hedefine ulasn arkadslar nasil imreniyorm size insa bende ulascm 23.gunum ve 6 kilo verdm daha 15 kilo vermelym yolum uzun anlaycgnz sp gunleri zorluyo beni et ve tavuktn biktm malesef ama zorluyorm kendmi balik zaten hic sevmem ins, kararli bi sekilde yaparm bu arada seyirde 30dk yuruyus yapamiyorm ama bisiklet ceviriyorm hergn yarim saat insallh yavaslatmz beni ne dersiniz ?
Günaydin, eğer bisikletinizin ayarı varsa ağır olan modda kullanın ki bacak kaslarınizin çalıştığı hissedilsin...
yok malesefama olabildgnce hizli yapmaya calsyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?