Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yaa arkadaslar bize uygun evde peynir veya cokelek gibi bi sey yapablr myz bilen var mi

ben yapmıştım ama onca süt harcayıp azıcık çıkan peynir hayallerimi yıktıydı sonra atmam gereken peynir altı suyuna yağsız süt tozu ekleyip yine peynir yaptım baya psikopata bağladım ondan sonra da o kadar uğraşmaya değmez diyip hazır aldım hep

Merhaba arkadaşlar ben kitabı internetten sipariş ettim bugün gelir herhalde pazartesi başlamayı düşünüyorum, destek istiyorum sizden lütfennn

7 ay önce doğum yaptım
72 kilo ile hamile kaldım
81 kilo ile doğum yaptım
doğumdan sonra 74 kiloydum
ama işe başlayınca 78 kilo oldum emzirmiyorum da, kilolar yapıştı bana üniversitedeki gibi 60 kilo olmak istiyorum

Hayal mi bu ??

Tebrikleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrr

Süper bir gelişme oturup takvim başına hesaplama yaptın mı haftaya da iki kilo versem sonraki hafta da iki kilo versem haha 11.7 kilo kalmış hiiiç birşey değil

Ben rüyamda görüyorum vallahi kendimi ama rüyada da kaçamak gibi dayanamayıp bi lokma birşey alıyorum annemin tabağından filan artık nası işlediyse bilinç altına Üzülme sen de en azından birbirimize destek oluyoruz bir ay da kısa bir süre anlamazsın bile :)

gunaydn kislar bu hafta durakladm nedense sadece 500gr vermisim niye boyle oldu ki moralim bozuldu biraz

bir sürü etkeni olabilir canım yediğini içtiğini bir düşün neyi extra yapmış olabilirsin ??? sonra direnç göstereceğin bir kiloya gelmiş olabilirsin reglin yaklaşmış olabilir bir sürü ihtimal var...

Ben de yapayım bildirimimi

başlangıç tarihi: 09/02/2014
kaçıncı gün: seyir 16 total 19
boy: 1.65
başlangıç kilo:65
geçen haftaki kilo: 62,5
bu haftaki kilo: 61,3

Süper bir gelişme oturup takvim başına hesaplama yaptın mı haftaya da iki kilo versem sonraki hafta da iki kilo versem haha 11.7 kilo kalmış hiiiç birşey değil

:)

Valla liste tutamiom cunku bu bunye 10 gun atakta 1.9kg verdi sonrada haftada 600-700 gr verdi. Bu hafta nooldu bende anlayamadim bi costu ah boyle devam etse ya 1.5 ayda tamamdir bu is ama nerdeeee ben raziyim 3-5 ayada :)

Siz dukanin asistanlari olmussunuz artık yaa 😅bi dünya alternatif yemek yapiosun e tabi böyle yapinca da noluo insanin gözü saga sola kaymio :)

valla annem benim dukan tariflerimi götürüyor halbuki onlara ayrı pasta börek yapıyorum... yok canım valla el alışkanlığıyla oluyor çoğu da kazayla oluyor dün bir kek yaptım.... hamuru çok cıvık oldu bende dukanda şunu öğrendim kek bisküvi yapıyorsan 3 günü geçmeyecek yaptığının ölçüsü fazla olunca tadı kaçıyor o yüzden kepek eklemedim... içine koyduğum yağsız süt tozu da slikon kalıpta yapınca dibe çöküyor... farklı bir 2 katlı bir tat oldu resmini de koyayım tarifini de yazayım...

3 yk karışım, 2 yk yulaf ve 2 yk buğday kepeği yarım paket kabartma tozu 2 yk yağsız süt tozu 1 çay bardağı süt portakal rendesi 2 yumurta petibör aroması hindistan cevizi aroması hepsini karıştırıp kalıba döktüm 40 dk 170 derecede pişti...

hoşgeldin tatlım bu diyeti kitabı okuduktan sonra yapmanı öneririm... hayal değil çok kolay ama sabır lazım...

eh söylene söylene geçen haftaların ödülüdür bu :)

Kabizlik sorunumun ortadan kalkmasi baslica sebebi oldu sanirim. Gecen haftalarin acisi birden cikti :) sabahlari 1tk yag hakkimi ac karnina iciyorum ustunede su iciyorum. Suyu arttirdim bide 9lu caya basladim. Kabizliktan eser kalmadi :)) ciddn amma soylendim yaa :))

yaaa o zaman da demiştim dukanda diğer diyetler gibi değil emeğinin hakkını alıyorsun...

bugün çok sıkıcı bir gün benim için hiç çalışasım yok ya şubat bitiyor marta geçiyoruz ben hala 2013 yıllık raporumu hazırlamadım herşey var wordde yerine yerleşecek 2-3 grafik bitti gitti ama salladıkça salladım gelecek genel müdürden iyi bir laf anca o zaman yapacağım

regl olabikir belki bilemedm yaa bi de aksamlari cayla biraz peynir yiyorm ama abartmiyorm bazen light bazen normal zaten tad olark bi fark yok bana gore belki de ondan bu sefer daha dikkat edecem ins. oysaki 10 martra 79 olmayi hedeflemistm 10 gunde de 3 kilo veremem ki

Valla bu aralar bende ayni moddayim hic cakisasim ise gidesim yok. Iyice saldim kendimi bildigin diyete adadim havadanmidir sudanmidir bilemedim ama hicbisey yapasim gelmiyo bu ara

Ben de bir tarif yazayım madem Bu benim normalde her güne yaptığım ekmeğim İlkay'ın Dukan Lezzetleri'nden alıntıdır ama benimkisi onun yaptıkları gibi kabarmıyor daha doğrusu kabarıyor ama sönüyor sonra hemen

Bazlama:

3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı,
yarım çay bardağı süt,
bir çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta.

kepek kabartma tozu ve süt karıştırılır en son yumurta eklenip karışım pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.

Karışım krep hamuru kadar ince olmamalı ama kek hamuru kadar da kalın olmamalı. Amaç tavaya döktüğünüzde hemen yayılmaması olacak yani yavaş yavaş yayılsın

Kısık ateşte ısıtılmış tavaya karışım dökülür ağzı sıkıca kapatılır. Benim tavamın kapağı cam görebiliyorum o yüzden üzerinde kabarcıklar oluşunca kapağı açıp ters çevirin bazlamanızı gene kapatın ağzını. pişince cumburlop mideye

Önemli olan nokta ocağın altı tava ısınırken de dahil olmak üzere heeep kısık ateş olacak Acele etmeden pişiricez gerçi ben acele edip zırt pırt çevirmeye kalktığım için de kabarıp sönüyo olabilir

yine de elinizde krepten kalın ama hala içine birşeyler koyup sarabileceğiniz incelikte puf bir ekmeğiniz oluyor. 3 tane çıkıyor bu ölçülerle orta boy tavada. Sabah bir tanesini yumurta ve peynirle veya peynir ve et fümeyle yiyorum diğerini öğlen yemeğimin yanında bir de ara öğünde akşam 5 gibi. Alıp işe getirmesi oldukça rahat lezzetli yumuşak oluyor. Hatta mahlep de koyabilirsiniz içine biraz çay kaşığı ucuyla filan veya ne bilim kakaolu yapabilrisiniz biraz tatlandırıcıyla ben hafta sonu süt reçeli yapıp tarçınlı yapıcam bundan da süper pazar kahvaltısı işte

Merak edenler için bugün öğle yemeğinde denedim termosu haşlanmış tavuk vardı. Ben tavuk haşlanıp didildikten sonra biraz tavada çeviririm karabiber ve pul biberle. Termosa doldurdum öğlen ayran ve yukarda anlattığım ekmekle yedim. Ve sıcacıktı Bozulma filan da olmadı süper süppeerr

Dolu mide ile yazıyorum şu an bunları haha

Bunu kopyaladim

haklisin azicik guliyim bari :))
Hadi hep beraber Gülelim! 😊
9lu çayı lecarnitin ilaveli mi aldin???
Ammaaan çalışma boşver ben de oturuom bos bos

Ben de bir tarif yazayım madem Bu benim normalde her güne yaptığım ekmeğim İlkay'ın Dukan Lezzetleri'nden alıntıdır ama benimkisi onun yaptıkları gibi kabarmıyor daha doğrusu kabarıyor ama sönüyor sonra hemen

Bazlama:

3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı,
yarım çay bardağı süt,
bir çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta.

kepek kabartma tozu ve süt karıştırılır en son yumurta eklenip karışım pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.

Karışım krep hamuru kadar ince olmamalı ama kek hamuru kadar da kalın olmamalı. Amaç tavaya döktüğünüzde hemen yayılmaması olacak yani yavaş yavaş yayılsın

Kısık ateşte ısıtılmış tavaya karışım dökülür ağzı sıkıca kapatılır. Benim tavamın kapağı cam görebiliyorum o yüzden üzerinde kabarcıklar oluşunca kapağı açıp ters çevirin bazlamanızı gene kapatın ağzını. pişince cumburlop mideye

Önemli olan nokta ocağın altı tava ısınırken de dahil olmak üzere heeep kısık ateş olacak Acele etmeden pişiricez gerçi ben acele edip zırt pırt çevirmeye kalktığım için de kabarıp sönüyo olabilir

yine de elinizde krepten kalın ama hala içine birşeyler koyup sarabileceğiniz incelikte puf bir ekmeğiniz oluyor. 3 tane çıkıyor bu ölçülerle orta boy tavada. Sabah bir tanesini yumurta ve peynirle veya peynir ve et fümeyle yiyorum diğerini öğlen yemeğimin yanında bir de ara öğünde akşam 5 gibi. Alıp işe getirmesi oldukça rahat lezzetli yumuşak oluyor. Hatta mahlep de koyabilirsiniz içine biraz çay kaşığı ucuyla filan veya ne bilim kakaolu yapabilrisiniz biraz tatlandırıcıyla ben hafta sonu süt reçeli yapıp tarçınlı yapıcam bundan da süper pazar kahvaltısı işte

Merak edenler için bugün öğle yemeğinde denedim termosu haşlanmış tavuk vardı. Ben tavuk haşlanıp didildikten sonra biraz tavada çeviririm karabiber ve pul biberle. Termosa doldurdum öğlen ayran ve yukarda anlattığım ekmekle yedim. Ve sıcacıktı Bozulma filan da olmadı süper süppeerr

Dolu mide ile yazıyorum şu an bunları haha

canım reglin de etkisi vardır da akşam yenilen peynir daha çok etkilemiştir. sonuçta light olanlar da %2 izin verilenden daha yağlı olabiliyor birde sen normal yemişsin... eh akşam yakacağın bir durumda yok dukan verdiriyor sende akşam peynirin yağını depoluyorsun...hiç panik yapma ne kadar verirsen o kar... peyniri lor ile değiştir yada en azında 3-4 kere sıcak sudan geçir... akşamları da sadece tarçınlı ılık süt iç yine light tabi regl ertesi de bir düşüş yaşarsın zaten...

Valla bu aralar bende ayni moddayim hic cakisasim ise gidesim yok. Iyice saldim kendimi bildigin diyete adadim havadanmidir sudanmidir bilemedim ama hicbisey yapasim gelmiyo bu ara

benimde kendimi neye adadığım belli dün doktorum tedavimize başladı ilk iğnemi yaptılar bugünde ben yapacağım aklım başka bir yere gidemiyor videoları yorumları okuyup duruyorum fabrikayı da bana bırakıp gitti herkes çalışmamı nasıl bekliyor yauuu bu rahatlıkta bu müdür bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…