Ben de bir tarif yazayım mademBu benim normalde her güne yaptığım ekmeğim İlkay'ın Dukan Lezzetleri'nden alıntıdır ama benimkisi onun yaptıkları gibi kabarmıyor daha doğrusu kabarıyor ama sönüyor sonra hemen
Bazlama:
3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı,
yarım çay bardağı süt,
bir çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta.
kepek kabartma tozu ve süt karıştırılır en son yumurta eklenip karışım pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır.
Karışım krep hamuru kadar ince olmamalı ama kek hamuru kadar da kalın olmamalı. Amaç tavaya döktüğünüzde hemen yayılmaması olacak yani yavaş yavaş yayılsın
Kısık ateşte ısıtılmış tavaya karışım dökülür ağzı sıkıca kapatılır. Benim tavamın kapağı cam görebiliyorum o yüzdenüzerinde kabarcıklar oluşunca kapağı açıp ters çevirin bazlamanızı gene kapatın ağzını. pişince cumburlop mideye
Önemli olan nokta ocağın altı tava ısınırken de dahil olmak üzere heeep kısık ateş olacakAcele etmeden pişiricez gerçi ben acele edip zırt pırt çevirmeye kalktığım için de kabarıp sönüyo olabilir
yine de elinizde krepten kalın ama hala içine birşeyler koyup sarabileceğiniz incelikte puf bir ekmeğiniz oluyor. 3 tane çıkıyor bu ölçülerle orta boy tavada. Sabah bir tanesini yumurta ve peynirle veya peynir ve et fümeyle yiyorum diğerini öğlen yemeğimin yanında bir de ara öğünde akşam 5 gibi. Alıp işe getirmesi oldukça rahat lezzetli yumuşak oluyor. Hatta mahlep de koyabilirsiniz içine biraz çay kaşığı ucuyla filan veya ne bilim kakaolu yapabilrisiniz biraz tatlandırıcıylaben hafta sonu süt reçeli yapıp tarçınlı yapıcam bundan da süper pazar kahvaltısı işte
Merak edenler için bugün öğle yemeğinde denedim termosu haşlanmış tavuk vardı. Ben tavuk haşlanıp didildikten sonra biraz tavada çeviririm karabiber ve pul biberle. Termosa doldurdum öğlen ayran ve yukarda anlattığım ekmekle yedim. Ve sıcacıktıBozulma filan da olmadı süper süppeerr
Dolu mide ile yazıyorum şu an bunları haha
Bunu kopyaladim
Hadi hep beraber Gülelim! 😊
9lu çayı lecarnitin ilaveli mi aldin???
Ammaaan çalışma boşver ben de oturuom bos bos
benimde kendimi neye adadığım belli dün doktorum tedavimize başladı ilk iğnemi yaptılar bugünde ben yapacağım aklım başka bir yere gidemiyor videoları yorumları okuyup duruyorum fabrikayı da bana bırakıp gitti herkes çalışmamı nasıl bekliyor yauuu bu rahatlıkta bu müdür bilemiyorum
Ayyy basladin demek. Hadi hayirlisi tatlim tez zamanda kavusursun bebise insallah. Allah yardimcin olsun guzel haberlerle gel :)
hoşgeldin tatlım bu diyeti kitabı okuduktan sonra yapmanı öneririm... hayal değil çok kolay ama sabır lazım...
cevabın için sağol canım, kitabı bekliyorum bakalım bir an evvel gelse de başlasam :) 7 aylık bebekle uygulaması biraz zor olacak ama hem iş hem ev hem bebek :) ama kendime mazeret yaratmak istemiyorum çünkü goril gibi oldum 6 aylık hamile göbeğim var, kadınsılıktan eser kalmadı gelişmeleri mutlaka paylaşacağımmm :)
canım hala emziriyorsundur hani diyeti yap ama bebiş emziriyorsun sende oda vitamin eksikliği çekersiniz biraz daha sabretsen bence daha iyi olur... ayrıca eğer sezeryan yaptırdın ondan dolayı bir şişliğin varsa gitmeyen benim kuzenim ebe hemşirelik mezunu şimdide hoca tüm şişliğini kayısı yiyerek eritti birde eski bir yöntem var eh biraz ayrıntılı birşey eğer öyleyse sorun onuda yazabilirim... genelde diyetler sinirlerini de zorlar en azından alışana kadar bence yoğun bir üçlemedesin... mutfakla aran çok iyi ise başla...
cevabın için sağol canım, kitabı bekliyorum bakalım bir an evvel gelse de başlasam :) 7 aylık bebekle uygulaması biraz zor olacak ama hem iş hem ev hem bebek :) ama kendime mazeret yaratmak istemiyorum çünkü goril gibi oldum 6 aylık hamile göbeğim var, kadınsılıktan eser kalmadı gelişmeleri mutlaka paylaşacağımmm :)
Canım kızım 4 aylıkken emmeyi bıraktı, keşke hala emziriyor olsaydım da 90 kilo olsaydımmutfakla aram çok iyidir, uğraşmayı çok severim zaten çalıştığım için haftasonları genellikle hazırlık yapar hftaiçide akşamları kızımı uyuttukça kendimi mutfağa atarım diye düşünüyorum :)
Canım dukan benim sütümü kesmedi, sen emzirmesen de direnç lazim bbekle ugrasmak için. Bnmki 17 aylık hala emiyor sütte sorun yok da biraz halsizlik oluyor. Ilk 1 sene diyetisyenle dengeli her şeyden yiyerek beslendim ve toplam 25 kilo verdim kendi salakligimla geri aldim 5ini o ayri. Istersen o listeyi veririm sana?
eee iyi o zaman sen tam diyet kıvamındasın... bende tavuk göğsü aldım 2 kg ince fileto doğradım hepsini mini poşetlere 1 öğünlük doldurdum deepfreze e attım. en kolayı o oluyor ya sabah işe giderken çıkarıyorum yada gelip buzunu az çözdürüp direk tavada ters yüz yağsız kızartıyorum hazır yemek... balığı da fileto yaptırırım zaten çupra alırım onu çözdürmeden tavaya atıyorum kapağını kapatıp yağsız tavada 20 dk da pişiyor... kolay uğraşmayı seviyorsan...
Teşekkür ederim canım bakalım şimdi dukan'a çok adapte oldum, dur bakalım baktım oluyor çalarım senin kapını :U
ben buralardayım yardımcı olurum.... bu arada yeni değilim bugün 156. günümü bitiriyorum :) güçlendirmeye geçtim dün sabah itibariyle 22,5 kilo vermiş bulunuyorum...
sana extra bir tarif daha vereyim sebze günlerinde yemeği 1 soğanla değil yarım soğanla yağsız pişir... sonra kendine ayır 1 tabak başka bir tavada yağda yarım soğanı kavur extra ekleyeceğin eşinin sevdiği salça havuç domates filan birşeyler daha kavur yemeğe ekle hiç anlaşılmıyor yağsız piştiği... ikinizede yemek hazır...
Kaçamak yok mu hiç seyir günlerinde yaa, kitabı okulda unutmuşumetinin yagsiz bitter cikosundan yesek bir cubuk. 4 kalori yaziyor yağ orani da düşük. Bi yerde okudum kakaoya izin geldi diye ama nerde hatırlamıyorum
http://www.dukandiyetitarifm/2011/10/su-tolerated-foods-dedikleri-ekstra.html
bu siteden sınırlı izinlileri görebilirsin canımcımKakao yağı azaltılmış olarak 1 tatlı kaşığı kadar serbest. Marketlerde bulabilirsin bazı markalarda yağı azaltılmış yazar.
daha doğrusu iki sınırlı izinli hakkın var günde dilersen 2 tatlı kaşığı da kullanabilirsin veya 1 tatlı kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı nişasta ile kendine kakaolu puding yapabilirsin tabi ki tatlandırıcı ile ben splenda öneriyorum veya takita formtat60 (takita gaz yapabiliyor)Veya yulaf kepeği ve kakao ile kek yapabilirsin. Bugün bahsettiğim bazlamamsı krepimsi zımbırtıyı kakaolu yapıp aralara nişasta ile yaptığın kremadan döküp yalancı pasta yapabilirsin. Hatta ve hatta yukarıda verdiğim linkte tiramisu tarifi bile var onu bile yapabilirsin yani Çikolata yeme ama kaçamak yaptıkça beyin de kendini alıştırıyor aa nası olsa veriyorum bir kaçamak yapim bi daha yapim bi daha bi daha derken dukan mukan kalmıyor. Bir önceki deneyimime dayanarak söylüyorum
Hafta sonu kakao ve tofu ile değişik bir tatlı planlıyorum tüm çikolata ihtiyacımızı karşılayacağına dair umutlarım var hadi bakalım diyorum
Bu arada sınırlı izinlilerde durum şu, her gün kullanmaması öneriliyor bir de duraklamaya sebep olursa hemen bırakmak gerekiyor bir süre tekrar ivme kazanana kadar.
Canım söğüş çekti bilmem bilir misiniz ama izmirde meshurdur. Nedir söğüş: dananin kellesinden çıkan tüm etler :) dil yanak beyin 😊 bunlar dukanda serbest... yarınki seyir günümde yicem sanırım. 1+1 mi yoksa 5+5 mi yapsam hala bu kısmı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?