Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bu kilo vermedigim gercegini degistirmiyo ki sorun ne anlamiyorm ki spor da yapiorm alla alla yaa aksamlari da bi saat yuruyuse cikiim madem belki yarari olur

yumruk harekatı yap istersen; belki değişim olur.. Bir de ağır spor yapıyorsan kasla yağın yer değiştirdiği için kas ağırlığın fazla geliyordur belki ne bilem

yumruk harekatı yap istersen; belki değişim olur.. Bir de ağır spor yapıyorsan kasla yağın yer değiştirdiği için kas ağırlığın fazla geliyordur belki ne bilem

5. Gunu yaptik sporda okudugum heryer 20. Gunden sonra kilo degisimi gormeye baslarsiniz demis ama bi yandan da dukan yapiorm yani uff istedigm seyiri olabildiince cabuk bitirebilmek bir lokma bile kacamak yapmadim bugun 1. Ay doldu tarti 62.5 dio totalde 3.5 vermis gbi gorunuorum yazlar sicak ve kurak dukan firtinali ve dalgali bi pozisyon kilo verme cizelgem zigzaklardan olusuo bi yukari bi asagi ahahah atakla 3.5 kilo az acikcasi neyse sabredicem uff

Canım açıkçası bende seyirden umduğumu bulamadım hatta düşünüyorum biraksam mi diye. Boşuna kürek çekiyorum gibi. Acaba diyorum seyirde kendime uygun sistemimi bulamadım uzun vadeli kilo verdirio heralde dukan da

Valla bu ara daha mi cok artti yoksa ben yapiyorum diye daha mi cok dikkat eder oldum bilmiyorum ama heryerde dakka basi dukan diyeti zararlarini dinlemekten icim sisti. Haberler internet kose yazilari herkes buyuk kotu senaryolar cizip duruyor. Millete dukan yapiyorum.dedigimde verdikleri tepkilerden cok sıkıldım yok cok zararlida yok oyle yapiyo boyle tapiyoda yapma sakin birakta. ... ne dusuncegimi sasirdim artik her kafadan bi ses cikiyor. Evet gayet saglikli duruyorum guzel kilo verdim ama korkmuyorda degilim resmen icim icimi yiyor

ben de çok duyuyordum önceden ama şimdi kulak tıkıyorum çünkü atak dönemi kalp çarpıntısı vs geçti ve bir sıkıntım yok şimdi; ayrıca sebze de yemiyor değiliz yani; güçlendirmede de her türlü şey yeniyor belli ölçülerde... bilmiyorum yani görcez artık sonunda...

Evet kabızlık zor karnımın ağrısından duramıyorum.bide hemaroide çeviriyor benimki.oyuzden bugun doktora gittim ve bi ilac verdi ictim gayet iyi bakalım.hemde kan falan verdim bende kansizlik ve b vitamini eksikliği cok oluyo çünkü.sonuclarini yarın alicam bakalım .bn daha bugun bitirdim atağı söylediklerini demiycem cok saol.

Bugun atağı bitirdim kızlar ve 6 günde 4 kilo gitti.bugun seyirin ilk gunü sebzeye kavuşmak cok guzel :) hepimize kolay gelsin.bide adet olcam sanırım.

Sabah 1 yumurta 1 peynir 1 kaşık zyagi
Ara yok
Oglen 2 kofte 1 kase yoğurt
Ara 1 kara kek
Ara 1 dukan ekmek 1 peynir
Akşam fırın Çipura :)))

Şu zarardan bahseden kişilere önce kitabı okuyup okumadıklarını sor :) Sonra da sabah yedikleri reçellerin, öğlen yediği pidelerin, aldıkları alkolün, 1 litre yağda pişmiş ''zeytinyağlılarının' daha mı sağlıklı olduğunu sorar mısın :) Kesin burger king severler patates kızartmasından geçemezler bu arkadaşlar. Ha bi de patlamış mısır olmadan sinema izlemezler hacıııı hahaha

Korkuyorsan tahlil yaptır tatlıcım ama kendini iyi hissediyorsan filan yemişim söylenen arkadaşları yani kusura bakmasınlar lömbür löbür yağlarla ona sağlıksız buna sağlıksız demeleri kolay Yüzde 8 vücut yağında inanılmaz fit ne bilim yüzü müzü kanlı canlı bi kişi söylerse tabi böyle ona da sen ne önerirsin bacım diye sormak gerekir. İnsanoğlu yermeyi biliyo anca. Sinirlendim

Valla benide gerdiler ya. Ince ilk goruyolar beni aaaa ne guzel olmussun cok guzel zayiflamissin diye pespese ovguler yagdiriyorlar so ra ne yapiyorsun sorusuna cevap olarak basliyolar hemen. Hmm dukan demek.. sagliksiz diyolar... dikkat et bak.. sanki yuzunde bi cokmus hasta gibisin... rengin falan bi tuhaf... bak sagliksiz seyler bunlar... bu cumleler uzuyoda uzuyo... soylemicem artik zorda kalmadikca kimseye. Diyet yapiyorum diip cikicam isin icinden..valla burnumdan getirdiler ya.. cok sukur basindan beri ne aclik nede bi saglik sorunu yasadim. Ilk atak doneminde bi 10-15 cok agir bi kabizlik gecirdim onuda yendim cok sukur onun disinda da biseyim yok,hicte olmadi. Gayet enerjik ve saglikliyim kendimce.. ama gelde anlat iste. Dedihin gibi kendileri saglik abidesi ya bi diyet konusu acildimmi hepsi muzeffer kushan kesiliyo basima.. ne cektik beee 😕😕😕

Ahah bana biklanana cahil cuheyla konusma benle diorm gidiolar ahahha dilekcm cok soylenirse diplomani salla balim

Kızlarrr merhaba eski bir dukancanim bende :) daha once seyirde hayatimin hatasini yapip biraktim diyeti ve hopp aldim kilolari ama benim sucumdu cok yedim ..gercekten cok yedim herneyse baska diyetler uyguladim diyetisyene gittim diyetisyenle 2 haftada 1.1 kilo verdim ve tamami ödemdi obaa dedim olmaz boyle ben dukana geri donuyorum diyetisyene son 1 kez daha gidicem 27 subattan beri dukan yapiyorum bakalim dukan neyden verdirmis bana ..
Baslangic 27 subat : 57.4
Guncel 10 mart : 55.9
Suanda regl var ama ben inceldim gibi hissediyorum en sık yaptigim hata tatlandirici ve suttozunu cok kacirmak malesef yoksa kakaodur nisastadir isim olmaz
Ben vejetaryan olarak cesaret edip basladim diyete ben yapabiliyorsam herkes yapar :)
Tavuk gogsu , levrek , ton baligi ve bol baharatli kofte yiyebiliyorum sevmeyerekte olsa el mahkum tabi ..herneysee kizlar ben bugun findik aromasi ve shirataki noodle ve rice aldim .findik aromasini kullanan var mi? Evde vanilya rom ve cilek aromalari var tek sevdigim vanilya oldu cilek cok agir geliyor romda birtek cikolata yaptigimda guzel oluyor .birde shirataki noodle ve pirinci hakinda ne dusunuyorsunuz tarifiniz var mi ? Aromalardan da neleri tavsiye edersiniz

Bu arada atak 3.gun kacamak yaptim ..baska bir gun zeytin yedim bir gunde baya kacamak yaptim ay gecende nutella yedim yani suistimal ettim de ettim ve bugun karar aldim aslaa kacamak yok suttozu tatlandirici yerim fazladan ama kacamak yapmam daha ..

Evet çok fazla karalama var ama bunların çoğunu dukan yüzünden işleri azalan diyetisyenler çıkarıyor. Evet tabiki dukanın vücudumuza zararları olabilir. Özellikle de uzun vadede bu diyeti uygulayanların daha da dikkat etmesi gerekir.
Kafamızdaki soru işaretlerinden kurtulmak için yapılacak şey çok basit;
Idrar testi yaptırarak böbrek fonksiyonlarımızı ve ürik asit oranımızı görebiliriz. Mahallemizde bir spor salonuna giderek vücudumuzdaki yağ ve kas miktarını düzenli olarak ölçtürebiliriz. Böylece kas mı kayboluyor yağ mı anlarız. Kalp ve damar konusuna gelince yediğimiz abur cuburlar ve karbonhidrat dolu sağlıksız besinler eminim şu durumumuzdan daha fazla zarar veriyordur.
siz bu yazılara hiiiiiç takılmayın. Bir an önce Zayıflamanızı bakın.

Fındık aromasını dukanella yaparken kullanabilirsin :) Rom aroması ile ben bir havuçlu kek yaptım ps günlerinde hayat kurtarıcı olabilir zaten kocaman oluyor birazdan bir kaç tarif yazacağım orada görebilirsin :)

Shirataki için ben beğendim açıkçası bizimkiler pek beğenmemiş ama madem almışsın deneyebilirsin onu da ben şu şekilde yaptım pirinç olanını:

Önce shirataki pirinç (ben tüm paketi kullandım) kaynayan suya atılır 15 dk kaynatılır. Altını kapatmadan 5 dakika önce tavayı ısıttım iyice baya kızacak Kızgın tavaya küçük kuşbaşı doğranmış tavuğu atıp kaşık kullanmadan tavayı sallayarak tavukları pişiriyorsun buna stir fry diyorlar tavukların suyunu bırakmasına izin vermiyoruz ki yumuşacık olsun bu esnada ben tavuğa baharatları attım karabiber kırmızı biber biraz kimyon artık sen ne seviyorsan sonra pirinci ocaktan alıp süzüyorsun ve hemen tavanın içine yallah şimdi kaşıkla hepsini bir alt üst edebilirsin yarım çay bardağı sıcak suda bir tatlı kaşığı kadar salça ezdirip onu da pirincin üzerinde gezdirip kaşıkla alt üst ediyorsun ağzını kapatıp pişiriyorsun bir beş dakika daha süper yemek oluyor ben bayıldım

Bu hafta pazartesi ps günümdü dolayısıyla bu iş haftasında 3 gün ps 2 gün ise sp günüm mevcut bende buna uygun olarak pazar günü ekmek kek vs bişeyler yaptım.

HAVUÇLU KEK
3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış.
2,5 yk splenda
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rom aroması
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 tatlı kaşığı kuru maya
250 gr rendelenmiş havuç
1 limonun kabuğu
1 çay kaşığının ucunda krem tartar (şart değil sadece yumurtanın daha çok kabarmasını sağlıyor)

Fırın 180 derecede ısıtılır. Yuvarlak içi boş bir silikon kalıp kullandım normal kek kalıplarında olmayacaktır. Kare borcam vs de olabilir altına yağlı kağıt serin veya hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Kalıbınızı köşede bekletin
3 yumurtanın beyazını krem tartar ile kuru bir kapta tıraş köpüğü kıvamını alana kadar çırpın. Başka bir kapta önce yumurta sarıları ile tatlandırıcıyı çırpın. Tarçın, rom aroması, yulaf kepeği ve mayayı da ekleyip çırpın katı bir hamur olacak çok normal. bu esnada tadına bakın bence bazılarımız daha tatlı seviyor olabilir ona göre tatlandırıcı eklemesi yaparsınız :) En son havuç rendesi ve limon kabuğu rendesini de koyup iyice çırpın mikserle. Havuç suyunu bırakıyor biraz hamur biraz yumuşuyor. Daha sonra mikseri kaldırıyoruz. silikon, tahta veya plastik bir kaşık ile nazikçe tıraş köpüğü kıvamlı yumurta beyazını alıp ekliyoruz havalandırarak karıştırıyoruz sekiz çizer gibi yani.Baya akışkan oluyor korkmayın kek hamuru gibi tok olmaz iyice karışınca pişirme kabına döküp fırına alıyoruz 45 dakika pişirip alıyoruz fırından

MAYALI EKMEK

6 yk yulaf kepeği galeta karışımı
10 yk süt
1 paket instant maya
1 yumurta 1 yumurta beyazı
tuz
3 yk süt tozu

Hepsini çırpıp dikdörtgen silikon kalıbıma döktüm 15-20 dk ılık bir yerde mayalanmaya bırakıp 150 derece önceden ısıtılmış fırında pişirdim.

LOR KURABİYESİ

200 gr tuzsuz lor
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yk splenda (tadı az gelirse eklersiniz)
2 yumurta
1 yemek kaşığı yağsız süt tozu
(veya 3 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı kullanırsınız süt tozu kullanmazsınız)
1 tatlı kaşığı karbonat
vanilya aroması

Karbonat dışında hepsi iyice çırpılır. En son karbonat limon suyu ile köpürtülerek dökülür karıştırılır kaşıkla veya elinizle şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir.

Şimdiii bu tariflere göre;
Havuçlu keki dörde böldüm. Herbir parça bir kaşık kepek oldu
Ekmeği dörde böldüm. Herbir parça bir kaşık kepek oldu (bu arada ben bir parçadan ben 5 dilim küçük dilim çıkardım süper kabardı veya enlemesine kesip kocaman sandiviç de yaparsınız)
Lor kurabiyesi de 12 adet çıktı. 6 parçası bir kaşık kepek oldu

Bu durumda PS günümde bir parça havuçlu kek ve bir parça ekmeğimle 2 kaşık kepek hakkım bitiyor. SP günümde de bir parça ekmek ve 6 tane lor kurabiyesi yiyorum. Güzel güzel doyuyorum :)

Son düzenleme:

bende pazardan alıyorum çeçilimi yağlı olanlar daha sarı lif lif ayırmış oluyorlar yağsızı ayırmak zor olduğundan o direk kalın bir halat gibi satılıyor...ve rengi daha beyaz ben dukan boyunca onu tükettim... peynirde tek favorim duygu erimiyor demiş ama ben helvamı çeçille yaparım. kepeği kavurur sütü koyarım tatlandırıcı aroma falan sonra da süt çekneşmeden çeçil peyniri sonra düşük ısıda ezerim biraz kolumu yoruyor ama eriyor... lezzeti ise herşeye değer bak aklıma getirdin yapayım bari dün çok rahatsızdım yumurta toplama işlemim vardı 1 kg serum yedim narkoz yedim uyandığımda kayısı suyu ve çubuk kraker yedirdiler sonra yemek aldık geldik onlardan hiç bahsetmeyeyim daldım direk bugün ise tartıya çıkmaya korkuyorum dün ağrıdan ölüyordum ama yulaf kepeğimi unuttum diye hemen yoğurda karıştırdım öylesine yedim... tabi yediğim onca şeyden sonra kepek ne kadar yarar sağlamıştır tartışılır

abartmayım diye de sebze çorbası istedim akşam annemden onunda içine çeçil atıp eritip blendırdan geçirdik öneririm çorbada bile güzel...

olmuyor olmuyor dukansız olmuyor işte.... yaklaşık 1,5 yıl önce yaptım ve 18 kilo verdim, sonra tabiki şımarıp bıraktım yarı yolda ah kafa ahhh tabi onunlada kalmadım geri aynı düzenime geçtim ve tabiki geri aldım , birkaç kez yeltendim tekrar başlamak için ama olmadı eskisi gibi azmi bulamıyorum nasıl olacak ama olmalı eminim benim gibi olana vardır belki destek oluruz birbirimize

yapan arkadaşlarım neolur devam edin ve sonuçlana kadar bırakmayın sonrasında tekrarı zor oluyoooooo

kızlar bu diyete zararlı diyenlere hiç kızmayın...

kitabı okumayan bu diyeti sadece protein yemek olarak bilen kişiler bunlar ben zararlı diyene nasıl bir diyet peki diyorum geneli protein yiyorsun falan filan kulaktan dolma şeyler söylüyorlar... evet bildiğiniz bu şekildeyse katılıyorum size sağlıksız bu diyet aman siz yapmayın diyorum. öleee kalıyorlar eee sen neden yapıyorsun filan diyorlar ben sizin bildiğinizi yapmıyorum benimki farklı birşey dukan amcamla aramda uzun uzun açıklayamam diyorum daha da kızdırana hem zaman hem kafa hem anlayış lazım diyorum

haklılar diyetin özü harfiyen uymazsan kulaktan dolma protein yersen sağlıksız ama vivinde söylemiş karşımda hamburger patates kızartması yiyip litrelerce kola içen hatta sigara alkol bağımlısı insanların sağlıksız demesine affedersiniz bir taraflarımla gülüyorum

ben de diyete başlarken aşırı bilgili değildim... şöyle düşündüm söylenilen gıdalar sağlıksız diyelim üni. yıllarında tamda yukardaki gibi beslendiğim oldu aylarca eh onca sağlıksız şeyi yedim bana birşey olmadı taş gibiyim maşallah birde bunu deneyeyim varsın sağlıksız olsun birkaç ay derken sonuçlarını da alırken ve çoğu hastalığımdan kurtulup tahlillerim hep yüzümü güldürürken geçmiş gitmiş aylar... %100 sağlıklı denilemez ama denediğim diyetler içerisinde bu rakama en yakını dukan

oyyy ne dolmuşummm yahu neyse geçmişleri okuyayım biraz neler kaynatmışsınız bakayım...

Kızlar kabızlık icin neler yapıyorsunuz?

neler neler yapmadım ki kayısılı form çay aç karnına kefir, 1 tk zeytinyağı, 1 adet kivi, geceden sıcak suda beklemiş kuru kayısının suyu... ayrıca kuru kayısıyı doğal almıştım kağıt gibi kuru tatlı değil baya ekşi marketten filan değil sadece o yaradı gidipte marketten gün kurusu filan alıp denemeyin boşa karbonhidrat almayın diğerlerini de yaptım çünkü güçlendirmedeyim onlar yaramıyor...

1 çay kaşığı ingiliz karbonatı eklenmiş ılık su sabah akşam... akşam yatarken tarçınlı ılık süt üstüne mekik karın hareketleri falan... hepsi bir yana evde duphalac şurubum ve bekunis habımda beklemede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…