Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bende balık yediğimde aynı hissediyorum... ama kitapta çok yerde bahsediyor balığın yağını yiyebilirsiniz diye... extra yağ koymadığınız sürece balığın kendi yağını yiyebilirsiniz... bence güzel menü olmuş... akşama balık yapayım

çorbalara un yok ama domates çorbası yapacaksan 1 yk yağsız süt tozu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ikisini de soğuk suda iyice çöz sonra çorbaya ekle... üzerine de doğradığın çeçilleri at ben doyamadım inşallah sende doyamazsın bu tada

bende özledim burayı sonunda işe geldim yerimden kıpırdamıyorum (genelde kıpırdamazdım bu sefer mazeretimde var :) ohhh gelsin çaylar gitsin sütlü kahveler :)))

benim eşim ben dukan yaparken eski iştahını kaybettiği için sadece 6-7 kg verdi normalde gece 2 de kalkıp kolalar tatlılar hiç olmadı tahin helvası götüren bir adamdı ben yemeyince hevesi kaçmış

tatlımcım ara öğün için dukanda ye yada yeme diye bir kural yok ama ne kadar sık protein tüketirseniz o kadar çok sindirimi için enerji harcarsınız yani kilo verirsiniz diyor... ben de yıllarca insülin direncim var diye ara öğün yapmak zorundaydım şu an ara öğün yapmamak çok hoşuma gidiyor... yapsam iyi olur ama

evet güçlendirmedeyim... sonunda geçtim darısı koruma dönemine :)

Sut tozunu ben herseye karistirir oldum. Artik sut tozu koymadan ekmek ve kek yiyemiyorum :)) yaklasik 1 aydir sut tozsuz gunum olmadi son 1 aydada 5 kiloya yakin verdim demek sut tozunun bende durdurma etkisi yok en azindan damak tadim bozulmuyor :)) aslinda dun ps gunumdu ama hic sebze yiyemedim bildigin sp gunu oldu. Ve bugun sp yapiyorum :) oglen yanima sandvic aldim. Artik akmegimi yagli kagit serip firin tepsisinde yapiyorum 6kasik karisimla 2 gunluk. Bildigin kare tost ekmegi buyuklugunde ve kalinliginda 12 dilim cikiyo gune 6 dilim dusuyo ye ye bitmiyo. Herseyden onemlisi cok guzel sandvic ve tost oluyo. Iki elimle zor kavriyorum
Ayyyy yrn persembe dimiii. Ne cabuk gelmis tarti gunu bak heyecan basti gene

maşallah diyelim hadi sana; darısı bize...
senin tepsin mi büyük yoksa ben mi tost ekmeklerini büyük kestim anlamadım. instadaki tarifin ölçüleriyle yaptım; ama ben karışım değil yulaf kepeğinin kendisini kullanıyorum; 12 adet ekmekten kaç tane yicem şimdi? yemin ediyorum akıllıyımdır ama şu karışım-kepek işinin günlere bölümüne bi basmadı kafam

Yoo termosum 400 ml tek göz ya haşlamayı napcaksın soslu güzel soteler varken kaldı ki haşlamayı da koyabilirsin sen ikinci gözü niye istiyosun ki. Benim termos ahanda bu
http://www.tantitoni.com.tr/?urun-13280-paslanmaz-celik-yemek-termosu-400ml

Az önce havuçlu kekimden biraz gümlettim ohh üzerine de su kepek şişsin süüper süper

Ara öğün konusuna gelince. Tıp dünyası ikiye ayrılmış durumda bi taraf 3 öğün diyor bi taraf ara öğün şart diyor. Benim şahsi kanaatim ara öğün açıkçası hele de spor yapıyorsan çünkü vücut devamlı enerjiye ihtiyaç duyuyor aç bırakmak pek akıllıca değil. Tüm fitness abileri ablaları da ara öğün diye bağırıyor zaten Mesela ben 7.30 da kahvaltı 12-1 arası öğle yemeğini yiyorum bu ikisi arasına ara öğüne pek gerek yok ama yine de 10 gibi minik bişe atıyorum ağzıma ki vücut çalışmaya devam etsin Sıkıntı akşam yemeğinde saat 7.30-8 arası anca yiyebiliyorum baktığında aradaki fark çook büyük o yüzden ben de 3 de minik bişey 5 de minik bişey yiyorum veya 4 gibi yiyorum azcık büyükçe bişey Akşam eve gittiğimde de aç kurt gibi saldırıp gereğinden fazla yemiyorum böylecek. Dukan kalori kontrolü değildir bunu hepimiz biliyoruz ama aslında öyledir çünkü aldığımız kalorinin yaktığımız kaloriden az olması gerekir Proteinde güzellik şu vücut proteini sindirmeye çalışırken de harıl harıl çalışıyor Bu nedenle biz çok yiyoruz ama kilo veriyoruz diyoruz Aslında ekstra yaktığımız kalori sindirimde yaşananlar hehe bir de tok tutma olayı var proteinin aslında çok da yemiyoruz daha doğrusu çok ama yağın ve karbonhidratın kalorisi çok fazla 100 gr et yedik 200 gr ekmek yedik diyelim şimdi o 100 gr'a doyarsın kardeşim ama o 200 gr seni daha da acıktırır Ben üç gündür hesaplıorum acaba ne kadar kalori aldım diye 1200 kaloriyi bulamamışım bile!! Ve bu çok sağlıksız hemen yatmadan önce de yoğurt tüketme işlemlerine girdim 1200'ün üstüne çıkardım ve 500 gr verdim bu iki günde. Duraklama yaşarsanız yani bunun sebebi vücudun kıtlık statüsüne girmiş olması da olabilir yediklerinizi arttırın çok ciddiyim

ağzına eline sağlık; üşenmemiş anlatmışsın. Benim de telefonda kalori programı var ona yazayım bari yediklerimi =)

Daha önce iki gün deneyip yok olmayacak diyerek vazgeçmiştim dukandan fakat sizin yaptıklarını görünce hiçde düşündüğüm gibi olmadığını farkettim ve dün tekrar başladım
yulaf kepeğinden küçük kurabiyeler tavukdan çorba yaptım sonuç olarak atak evresinin 1.5 gününü ve 700 gr ı arkamda bıraktım ki bu bence süper çünkü aylardır 1 gr düşemiyordum

sanırım dukancılar kahvesi burası artık buralarda takılıcam eğer bir sorun çıkmazsa :))

kolay gelsin arkadaşlar

arkadaşlar selam bugün 16. günümü yaşıyorum... 81 idim ve 6 gün atak evresinde neredyse 500 gr ancak verdim... seyir evresinde açılmaya başladım... yarın sabah yazarım son durumumu... ancak oldukça memnunum gidşattan... yoğurt yemezdim 20 yıldır .. yulaf kepeği ile yoğurt tüketiyorum günlük... en büyük artım bu oldu... 16 gündür şeker, karbonhidrat ve yağ girmedi vücuduma... nasıl mıyım? zihnim berraklaştı... ve bu sefer başaracağımı düşünüyorum. 131 günüm kaldı hedef için... daha erken verecekmişim gibi geliyor bana...sevgiler...

ben de deneyip bırakmıştım; buradakilerle başlayınca daha kolay oluyor sana da kolay gelsin..

hadi bakalım hep beraber başaracağız..

somon ogleden kalma idi ziyan olmasin diye yanina koydum levregin:S ayrica ztn cig di yedigim somon zeytinyagini hic kullanmadim diger gunlerde de kullanmiom simlik gerek duymadim. Bu ara sen firina kocaman bir levrek at yaninda yesil bi salata ye bakalim doyuyormusun doymuormusun inan karin tokluugndan vicdan azabi cektim suc islemis gibiydim alismisim kac gundur acliga dun doyunca felegim sasti

ben balık hastasıyım yaaa; keşke kalamarın da dukanı olsaa. bilen varsa paylaşsın lütfeen

Herkese merhaba

Yeni başlayan arkadaşlara kolaylık diliyorum, sağlıkla hedeflerinize ulaşırsınız inşallah

Sporu da ihmal etmeyin bence, kilo verirken bir yandan da incelmeyi sağlıyor, ben eylülde dukana başlayınca aynı zamanda koşu bandına başlamıştım, aralıkta koşu bandım bozulunca da callanetics yapmaya başladım, düzenli sporla ve dukana tam riayetle müthiş incelme oluyor inanın bana

Kaçamak yaparak süreci uzatmak sadece moral bozukluğu olur, oysa bir kaç ay dişini sıkarak hedefine ulaşmak insanı çok mutlu eder

Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum...

canim ne guzel kilo vermissin tebrik ederim umudum oldun sana bir soru zamann varsa cevaplarsan cok sevincem tum arkadaslar adina.

Seyirde ucuncu haftam doldu ama ilk hafta 1 bucuk kilo verdim, ikinci hafta 400 gram sadece, bu hafta yarin sabah bakacam bu duraklama yada az az gram gram azalmasi normal mi sen de de oldumu bu durum ne kadar devm edecek bu surec:S

çok güzel emek vermişsin... sanırım başlama kilolarımız yakın 81 ile başladım kaç günde indin şimdiki kilona...dukanın dedği sürede mi...

Canım senin kilon zaten çok az ondan olabilir, ben 6 gün atakta 2.3 kilo vermiştim, ilk ay 7 kilo, sonrakilerde 3 küsür kilo verdim
Benim metabolizmam yavaş, azar azar verdim ama sabır ve sebatla 5 ayda 21 buçuk kilo vermiş oldum
Ilk ayda verdiğim kilolar yerleşmemiş, yeni aldığım kilolardı, 3 haftalık tatilde 5 kilo almıştım :)
Kendini kimseyle kıyas etme, herkesin metabolizması çok farklı

çok güzel emek vermişsin... sanırım başlama kilolarımız yakın 81 ile başladım kaç günde indin şimdiki kilona...dukanın dedği sürede mi...

Bana dukan ocağın sonunda 65 olmamı önermişti ben 66 omuştum, biraz daha vermek istediğim için uzattım seyrimi, 64 ten sonra kilo vermekte iyice zorlanıncada güçlendirmeye geçtim, çocuklar ve eşimle hafta sonları sıkıntı yaşıyordum, özellikle dışarıda yemek yemekte, güçlendirmede diyetteymişim gibi hissetmiyorum, seyre oranla çok daha rahat

Eylül'ün sonun da güçlendirmem bittiğinde de 60 olmak için diyetisyen diyeti uygulamayı düşünüyorum, tabii protein perşembelerine riayet ederek...

Son düzenleme:
Kilo çizelgem

9 Eylül 2013= 85.4kg
9 Ekim 2013= 78.4kg
9 Kasım 2013= 75
9 Aralık 2013= 71.8
9 Ocak 2014= 68
9 Şubat 2014= 65
9 Mart 2014= 64

Beden ölçülerim dukan ve spor sayesinde aşağıdaki ölçülerde inceldim

Kilo: 21
Göğüs: 7 cm
Bel: 14 cm
Göbek: 18 cm
Basen: 20 cm
Bacak: 11 cm

Başlangıç tarihi : 25.02.2014

Başlangıç kilo : 81

Kaçıncı gün : 16

G. haftaki kilo : 79,8

Güncel kilo : 78,1

Giden kilo : 1,7

Top. giden kilo : 2,9

Hedef kilo : 61

Boy : 1,59

Başlangıç tarihi: 21.01.2014
Başlangıc kilo: 94.1
Kaçıncı gün : 52
Gecen haftaki kilo :86.5
Güncel kilo:85.0
Hedef kilo : 75
Boy :1.71

Bu haftayida kurtardik 😊😊😊😊

Hahahah catlakk yaa 6ykyulaf kepegiyle yaparsan 12 bolersen 3 gunde yersin gunde 4 dilim duser hakkina. 6yk kepek karisimiyla yaparsan 12 bolup, 2 gunde bitirirsin gunde 6 dilim duser matematige gellllllll
Ayricana tost ekmekleri yaklasik 10×10cm olarak boldum ben 12 tane cikti ince ama genis iste tam tost ekmegi firin tepsisinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…