Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Başlangıç tarihi : 17.03.2014

Başlangıç kilo : 87.800

Kaçıncı gün : 25

G. haftaki kilo : 83

Güncel kilo : 83.800

Giden kilo : 800 gr aldim

Top. giden kilo : 4

Hedef kilo : 62.5

Boy : 1,63

ya ben dikkatettikce kilo aliyorum. bu hafta azar azar 800 gr aldim , bu ne ya acaba hamile oldugum icin metabolisma degisti mi? kilom fasla oldugu icin hic kilo almam gerekiyor bu ilk 3 ayda. 3 kilo daha verebilsem bari 70li kilo lardan devam ederim hamilelige
bugun prof. canan karatayi taktirettim. hem soyledikleri sacma gelirdi bana. benim klostrol degerlerim hep yuksek cikardi. triglisiridim cok cok yukseklerde cikiyordu. en son 500 bile gordum yani. bu 25 gunde 40 dan fazla yumurta yedim, her zaman klostrolum 250 den fazla olurdu, bugun test sonuclarimi aldim 138 cikmis. 8 tane normal degerden fazla. bu harika bir sey. 4 senedir hep ugrasiyorum ve yuksek cikiyor. triglisiridim normalden dusuk cikmis, bu kadar stresime ragmen:)
bu diyetin hamilelige bir sorun yasatadigini dusunmiyorum, daha doktora gitmedim, ama bebek gelisimi icin kalsiyum, protein e ihtiyaci var, carbohydrate ve sugar ve yag da degil diye dusunuyorum. ama tabiki doktora konusacam. tabi uygun doktor ve hastane bulabilirsam
ama neden bu hafta kilo aldim bilmiyorum. bugun sinirlendim sulu kofte ve pilav yedim. oyle bir mide agrisi basladiki anlatamam, resmen burnumdan geldi. ilk 3 ay bulantilarla beraber kilo vermek icin en iyi firsat :) ins yumurta ve baliga asiririm:)))))

Son düzenleme:
Kiskanma canim.. bak hamilesin. Sana tavsiyem doğumdan hemen sonra diyete başlaman. Doğum sonrası ilk 4 ayda 25 kilo verdim ben diyetisyen kontrolünde. Sakın bunu ihmal etme

ama bu ilk 3 ayi hic kilo almama lazim yoksa hamilelik sekeri ve tansiyonu ile ugrasacam, erken dogum ve olum riskleri oluyor. kendimi hic iyi hissetmiyorum. mutlu degilim. kafam karisik

ama bu ilk 3 ayi hic kilo almama lazim yoksa hamilelik sekeri ve tansiyonu ile ugrasacam, erken dogum ve olum riskleri oluyor. kendimi hic iyi hissetmiyorum. mutlu degilim. kafam karisik

Neden kendini en kötüye hazirliosun!!! Yapma lütfen. Ne 150 kilo hamileler var sorunsuz olayı halleden. Kosullanma. Ilk 3 ay herkes icin geçerli değil. Ben 1 kilo verdim kusmaktan 10 katı da aldım. Tabi ki yediğin ictigine dikkat edeceksin. Bol bol protein yiceksin. Ikinci Uç ay daha onemli el kol bacak oluşumları var. 3 beyazı bırak. Dukan gayet uygun ancak cevizi ekle sadece ve gunde 1 de meyva tamaaaamm

Sabah 2 dukan krep 3 dilim peynir 2 yumurta

Öğlen Yoğurtlu köfte salata

Akşamüstü 2 bardak ayran

Akşam ooooooo neler yenmedi. Sebze günü ya yardirdimm nihahaha

1- Yumurtalı Sarmaşık otu
2- yogurtlu semizotu
3- ıspanak
4- peynirli salata

62yi görünce ödül verdim kendime..

Yalniz protein bütçeyi yoruyor 😊

evet canim cok haklisin, ceviz beyin gelisimi icin cok onemli. hic bunu dusunmedim. cok gerginim. 3 gundur agliyorum 8 sene korunmaktan sonra bu kadar hizli beklemiyordum, cocugum bahar da dogsun isterdim. daha kilo verip ve yapacak cok seyim vardi. cinsiyeti kiz olsun diye yemek planlamasi yapacaktim. hepsi doktorum yuzunden ben yumurtaliklarim polykistik oldugu icin ve cok kilo oldugu icin seni hamile kalman zor dedi bana. ilk denemede oldu:) bir daha kurtaj yapamam, belki bu bana allahin bir lutfu, bir kere daha aldirirsam allahin gucune gider. 3 senedir hic bir isim yolunda gitmiyor. daha da kotu olsun istemiyorum, ins bereketli gelir bize. ama coooook korkuyorum. yanlizlik zor;( insan boyle durumlarda ailesini yaninda istiyor

canım kaçıncı haftadasın? kendini çok kasma psikolojini etkiliyorsun... hamilelik şekeriyle ancak şeker tüketirsen uğraşırsın dukana uyuyorsan şekerin olmaması lazım ben seyirdeyken filan testlerde 75 lerdeydim. tansiyonumda aynı şekilde düşük 11 e 7 yani çokta değil. sadece biraz zaman ver kendine daha 25 gün olmuş dukana başlayalı... normalde seyire bile geçince vücuduna zaman vermek gerekiyor sen güçlendirme ile başla öğünlerini protein ağırlıklı yap... ben bugün iş yerine koca bir çeçil peyniri kabıyla gittim. napalım arkadaş daha aşericez acıkacağız... aşermeye fırsat vermeden her daim tok olmanı öneririm... öğleden sonraları kepeğimi yoğurda karıştırıyorum meyvemi de içine doğruyorum... yanlız bugün yulaf kepeğiyle bu bağımız koptu nerdeyse çıkarıyordum masaya bir müddet ara vereceğim hem kreplere geçmeye niyetlendiydim.

ayrıca ben bitki çayı özlemi çektim sonunda onu da çözdüm 1 elmayı kabuklarını soyup kendini dilimliyorum üstüne 2 dal tarçın 1 adet karanfil kaynatıyorum içiyorum çay niyetine...

bugün kepekli yoğurdum midemi kaldırınca çubuk krakere yöneldim karnım zil çalıyordu çakma dukan oldum çubuk krakeri bugün ki ekmek hakkıma saydım :))) paketi bitirmedim ama yaaa

sende stresi bırak artık ilk 3 ay sporda önerilmiyor zaten sağlıklı olan şeylere yönel zaten dukanda sağlıksız birşey yok... yarın brokoli haşlayacağım mesela ama proteini daha fazla yiyeceğim inşallah midem kalkmazsa...

Hamilelik depresyonuna girmissin ama hemen çık. Lahusalik depresyonu daha fenaaa.. bi dünya borcumuz vardi bizim eşimin işi yoktu ve perdem bile yoktu evimde aile inatlasmalarindan ötürü. Doğumdan hemen sonra hesabima 5000 tl yattı. Tayin yolluğu ve maas bankasi promosyonu :) ve aileler yeni yeni duzeldi cok mutluyuz. Mutlu ol!! Cok agladim hamileyken sen yapma. Beş kuruş harcamadim şimdi bile oğluma. Ananem aldi annem aldi hediye geldi derken büyüdü 18 aylim oldu. Yaaaaa duygulandim durun ama lütfen 😭

Kepek ekmek yiyemiodum benn. Iiyykk

güzelim kendi bereketiyle gelmiş kuzun maşallah... bizimkilerde razı değildi evlenmemize daha doğrusu benim ailem şimdi yanımda sağolsun... bebiş hatrına şehir değiştirmeyi bile düşünüyor annem son anda fikri değişmezse :)

kepek ekmek yine nimet tatlım ben yulaf kepeğini bugün çıkarıyordum... yoğurtla karıştırmam artık... sabah peynirli krep yapayım aklımdaydı zaten :)

Tebrikler mimarkaaaa!

Sonuç belli ama genede yazayım
Başlangıç kilo 77
Başlama tarihi 08.03.2014
Geçen haftaki kilo 70
Güncel kilo 69.5
Giden kilo 500 gr

Bu hafta iyice az gitti sanırım çok yemeye başladım. Bu hafta daha dikkatli olmalı öğün sayımı biraz azaltmalıyım. Neredeyse 4 öğün yemeye başladım.
Bu günkü yediklerimi yazayım belki normal gibi görünebilir ama bana fazla
Sabah haşlanmış yumurta peynir sütaş light meyveli
Öğle tavuk külbastı Z ero
Arada koca bir kase dukan muhallebi
Akşam dukan köfte yoğurt

Sınırlı izinlileri biraz abartmışım galiba :)):18:

Son düzenleme:

ben daha kac haftalik oldugunu bilmiyorum, doktora gitmedim, duygularim karisik. cok korkuyorum. butun ailem yurtdisinda. yanliz tek basima napacam bilmiyorum. begendigim hastaneler babayi doguma almiyorlar , tek basima yapamam
belkide spora araverdigim icin bir duraklama oldu. ben haftada 4 gun agir spor yapiyordum. simdi korkuyorum agirlik falan calismaya. herhalde donduracam:)
testim 2709 citi, galiba 5 haftalik. senkiler kac haftalik? hastane arastirdin mi?

Harikasın arkadaşım devammm 60'lı rakamları görmeye az kaldı
Bende 69'u gördüm bi de 68'i görseydim haftaya pek iyi olacaktı :))

cok zor, cok iyi anliyorum. benimde durumum pek parlak degil. 3 senedir is ariyorum. esim ogrenci sayiliyor dusun yani. allahdan ailelerde sorun yok. onada sukur:)

Bana kalırsa sınırlı izinlileri ayni günde 2 tane kullanma ve zeroyu da abarma :) maden suyu iç o beni zayiflatti. Geceleri yatmadan içiyorm
cok zor, cok iyi anliyorum. benimde durumum pek parlak degil. 3 senedir is ariyorum. esim ogrenci sayiliyor dusun yani. allahdan ailelerde sorun yok. onada sukur:)
Umutsuzluga kapilmaaa

Arkadaşlar bende Dukan diyeti deneyimimi sizle paylaşmak istiyorum

Bugün başlayalı 4 günüm tam anlamıyla harfi harfine uymadıysam da yani light süt peynir kullanmadım yani normal yağlı kullandım.
yENİ bir baskül almıştım Tefalin body signal onda tartılıyorum 4 gün önce 71.9 kilo iken bu sabah tartıldığımda 69.5 kilo çıktım ve gözlerime inanamadım bu zafer olmalı : ) gerçekten kitabında da dediği gibi ilk kilo vermeler insanı çok heveslendiriyor ve motive ediyor. Bu kadar kısa sürede verilen kilo tabiki ödem atmakdan geçiyor ama olsun yine de tartıda gördüğüm rakam beni daha da azmettirdi

Bugün artık kabızlık problemi çekiyorum çünkü kaç gündür kuru şeyler tükettim.
Şuanda bağırsak çalıştırıcı Form çayı içiyorum goji berry sabah aç karnına tüketildiğinde tuvalete çıkmaya yardımcı oluyormuş fakat bulunduğum yerdeki markette bulamadım Haftasonu başka yerlere bakacağım böyle olmaz tabii

Bu arada ben 4 gündür Atak yapıyorum. Haftasonu seyire geçmeyi planlıyorum.
Yine durumlardan haberdar edeceğim başarılar kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…