Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba arkadaşlar hepinize Allah kolaylık versin öncelikle uzun bir aradan sonra güçlendirmeye geçiyorum yarın güçlendirmeyi uygulayan tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak :) günde 1-2 tane hurma yiyebilirmiyim birde çiğdem falan tüketebilrmym çayın yanında ölçülü olmak koşuluyla aralklarla tabi kitapta her şeyi belrtmemş fındık ceviz badem bunları yasaklamş ama kafam karıştı yardmcı olursanz çok sevinirim :)

Son düzenleme:
kızlar dukandiyetitarfilerim.com'da şöyle bi şey okudum : "Eğer hızlanmak istiyorsan dönene kadar daha etkili olan 2/1’i uygulayabilirsin.2 gün P,1 gün PS şeklinde." Bunu uygulayan var mı aranızda?? doğru olduğundan emin olamadım, yaza kadar kendimi biraz daha sıkıp hızlanmak istiyorum ne dersiniz?

merhaba arkadaşlar, sizden heveslenerek başlamak istiyorum.ama küçük bebeğim olduğu için tek tek okuyamıyorum.atak , seyir dönemleri ne demek anlamış değilim.testi yapamıyorum bir türlü olmadı.kaç gün ne kadar proteğin yapacağım falan bilmiyorum.lütfen bana da yardımcı olursunuz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.ben bir hafta sebze, bir hafta proteğin die düşünüyoeum yanlışmı
yada yapmam gerekenleri bana göndeebilirmisiniz lütfennnnn

arkadaşlar bu atak aşaması 1. aşama 2. seyir falan bunlarmı bunları uygulayacağım demi .lütfennn yardımcı olurmusunuz.ben atak aşaması birinci asama diye düşünüyorum yanlışım vamı

Dukan diyetinin aşamaları

1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)

2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.

3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.

4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!

Protein aşamasının kurallar listesi

1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.

2. Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.

3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.

4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.

5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.

6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.

7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasak!

8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz. Sade yoğurt ya da hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız! Fakat yağsız yoğurt ya da meyveli yoğurdu günde iki kere ile sınırlandırmalısınız.

9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.

Ek kurallar
– Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.

- Günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (örneğin, yoğurdun üstünde ya da pankekin içinde) tüketmelisiniz.

- Her gün 20 dakika hızlı bir şekilde yürümelisiniz.

- Tüm sıvı yağlardan ve tereyağından sakınmanız gerekiyor.

Sebze diyeti
Haftanın iki günü (pazartesi ve perşembeleri)salt protein günleri, diğer günleri de sebze ile kombinlenmiş protein günleri olarak belirleyebilirsiniz!

Et ya da balıkla birlikte yiyebileceğiniz; çiğ, buharda pişmiş, haşlanmış ya da folyo ile fırında pişirilmiş sebzeler şunlar: enginar, kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, radika, rezene, salatalık, mantar, balkabağı, marul, turp, kuzukulağı, soya fasulyesi, ıspanak, domates.

Tüm bu sebzeleri istediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ancak eğer hızla kilo vermek istiyorsanız bu yiyecekleri tamamen boş mideye değil, acıkmanıza az bir zaman kala tüketin ki daha az yeme ihtiyacı duyun.

Dikkat!
Havuç ve pancar da bu listeye dahil. Ancak bunlar karbonhidrat içerdiklerinden, her öğün tüketmekten kaçının. Diyetinizde patates, pirinç, mısır, fasulye ve mercimek gibi diğer karbonhidrat içeren gıdalardan da uzak durun.

Tipik sebze ve protein günü diyeti:
Kahvaltı: Kahve (yağsız süt ve tatlandırıcı ile) ya da çay (tatlandırıcı ile),225 gram kadar yağsız peynir ya da yoğurt, bir dilim hindi eti, tavuk ya da jambon, bir adet haşlanmış yumurta.

Ara öğün: Bir küçük yoğurt ya da 115 gram kadar yağsız peynir.

Öğle: Mantar, ton balığı, kremalı kahve.
Ara öğün: Bir dilim jambon ya da somon balığı, yulaf kepeği ile yapılmış pankek (2 çorba kaşığı yulaf kepeği eklemek yeterli).
Akşam: Kabak çorbası, sığır eti kebabı, süt ve yumurtadan yapılmış muhallebi gibi bir tatlı

Son düzenleme:

merhaba, aramıza hoşgeldin.. maalesef yanlış olan çok şey var bu yazıda.. dukandiyetitarfilerim.com ve dukanamca.com'da aydınlatıcı bilgiler var, örnek menüler de görebilirsin.. zaman buldukça burada yazılanları oku mutlaka hem yardımcı olur, hem de motive eder

çok teşekkür ederim.bahsettiğiniz siteyi incelemeye başlayayım artık.

iyi haftalar arkadaşlar

kaçamak dolu bir hafta sonu sonrası yine iş başı ve yine diyet başı diyelim cumartesi çok iyiydim de pazar saçma sapan kısır düştü aklıma yaptım yedim

bugün güzel gidiyorum ama yazık ettim verdiğim yarım kiloya

cumartesi yulaf kepekli yayla çorbası yaptım tavsiye ederim un yerine yulaf kepeği çocuklarda sevdi gayet güzel oldu , yulaf kepekli kek oda fena değildi hiç yağ koymadığım için biraz kuru gibi oluyo ama olsun diyetteyiz ya .Tatlı isteğini azda olsa bastırıyor .

Ben de bugun basladim. Bakalim ne olacak. Su an 65 kg yim. Amacim 55 ancak bir hayal gibi geliyor kulaga. :)

merhaba
bende dukan diyetine başladım bu sabah itibariyle bu benim ikinci hakkım olacak geçen sene 21 kg verip koruma ve güçlendirme yapmadan bıraktım ve sonuç olarak 2 ayda 6 kg geri aldım şimdi 15-20 kg arası vermek istiyorum umarım kaçamaksız bitirebilirim.

merhaba kızlar nasıl gidiyor diyet
Benim diyet simdilik iyi gidiyor arada kaçamak yaptiysamda abartmadigim için herhalde her hafta 800 gr 1 kg fln gidiyor. Hic değişik tarif fln denemiyorum ama dümdüz dukan yapıyorum sut köfte peynir yumurta ve tavuk sote sebze günlerinde de bazen pizza yapıyorum bu kadar. Öyle tatlı matli isteği gelirse su iciyorum napiim vakit yok yemekle uğraşmaya hemen en kolay neyse onu yapıp yiyorum. Hic bişe bulamazsam yoğurt yiyorum.
Yeni gelen arkadaşlar da hoş gelmişler bol kilo vermeli bol eksili gunlerr

Coook tesekkurler..... Bugunum rahat gecti. Sabah bikac dilim salamla peynir yedim. Oglen biraz tavuk ve aksam da yogurt, maydanoz ve kofte. Su an icin gayet iyiyim yorgun falan da degilim. Bakalim yarin nasil gececek. Farkettigim en onemli sey yarim saatte bi tuvalete gidesi geliyor insanin. Maydanozdan midir bilmiyorum odemden kurtuluyorum gibi.

bu arada bi iki tavsiyem var.
birincisi tatli niyetine meyveli activia yogurdun ustune yulaf kepegi koyup karistirinca cheesecakeimsi bir tatli ortaya cikiyor.
salata sosu icinse ben iki maydanozu blenderdan gecirip uzerine bu toz salata soslari var ya knorr yapiyor onla yogurdu karistirip koyuyorum birazda kirmizi biber sahane oluyor. umarim siz de begenirsiniz.

Kizlar 4 gundur ben kilo aliyorum. 700 gr aldim. Odem var. cok sisitim. Goguslerime dokunamiyorum bile. Bu ne ya. Artik umitsizlenmeye basladim;43:
Siz boyle bir durum yasadiniz mi?

Adet doneminde misin, ya da yaklasiyor mu? Benim gecen sefer oyleydi, ama donem gecince birden verdim.

Tesekkurler canim... henuz bi kilo kaybim yok ama daha birinci gundeyim. Bakalim yarin nolucak.

Denedin mi bunu... ben perşembe öncesi 2 gun yapiyorum sp işe yariyor gibi
Ben de bugun basladim. Bakalim ne olacak. Su an 65 kg yim. Amacim 55 ancak bir hayal gibi geliyor kulaga. :)

Merhaba bnde bugun dukana başladım

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni gelenlere bol eksiler diliyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…