Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Dogru sahirda yeni yemis icmis oluyoruz Fazla cikariz:):)bende iftardan once tartilayik bari umarim 100grm da olsa vermiismdir :):)ifrada zaten bi corba ve iki uc kofte yiyor bol su bazende zero kola gusel oluyo doyuyorm yani.

merhaba arkadaşlar

ben daha önce dukan diyetini kısa bir süre yaptım (aslında nerdeyse her diyeti denedim )

kabızlık, kaçamaklar ve duraklama gibi nedenlerle bırakmıştım.

yarın yine başlıyorum, 6 gün atak süresi çıktı test sonucuna göre.

şu ana kadar oruç tuttum ama dukan'la oruç pek olmuyor, zaten dukan nedeniyle vücuttan vitamin & mineral kaybı oluyor, üstüne de sıcaklar ve yoğun tempo olunca inanılmaz zorluyor.

merhaba.. bende 22 mayıstan beri dukan diyeti yapıyorum. 74.6 kilodan 66.4 kiloya düştüm. günde 40 dakika yürüyüş yapıyorum. duraklama dönemlerinde 1 saate yakın yürüyorum. yaptığım en büyük kaçamak her gün bi tane diyet çikolata yiyorum sahurda saf protein ifatrda sebze proteinle besleniyorum. hedef 62 kilo 4 kilom kaldı güçlendirmeye

Son düzenleme:

Ama sahurda protein iftarda sp yaparsanız her gün sp yapmış olursunuz. Bu da kilo veriminizi büyük oranda yavaşlatır.

Dogru sahirda yeni yemis icmis oluyoruz Fazla cikariz:):)bende iftardan once tartilayik bari umarim 100grm da olsa vermiismdir :):)ifrada zaten bi corba ve iki uc kofte yiyor bol su bazende zero kola gusel oluyo doyuyorm yani.

Ben sabahtan akşama kadar 600-700 kilo verdiğimi biliyorum. O yüzden baya farkediyo

O halde tahsildaroğlu kullanamayacağız yani. Üzüldüm buna, teşekkürler.

rica ederim.

peynir olarak fazla seçeneğimiz yok aslında.

ben migros'un peynirinden alıyordum, hem yağ oranı uygun hem de fiyatı :)

şu an 5.5-5.75 tl civarında olması lazım 500 grlık kutusu.

Migrosun loru mu? Yağ oranı ne kadar?

hayır, lor değil light peyniri var.

tam olarak ne kadar yağ içerdiğini hatırlamıyorum ama bize uygun olduğunu biliyorum :)

lor peyniri alırken sodyum oranına da dikkat etmenizi tavsiye ederim.

fazla sodyum vücutta su tutulmasına neden olabiliyor.

sonra tartıda + görünce morali bozuluyor insanın

sizce nasıl olmalı sahur iftar ?

Sahuru kahvaltı, iftarı akşam yemeği olarak kabul edebiliriz bence öyle değil mi? Bu durumda bir gün sahur ve iftarda sebze protein yerken ertesi gün sahur ve iftarda sadece protein yapmalıyız. Ben gerçi daha sıkı tutuyorum bu aralar. Sahurda zaten yulaf hakkımı bitirmeye çalışıyorum acıkmamak için. Dukanın önerisi de onu sahurda yemek şeklinde. Sebze yiyebildiğim günlerde yanına bir salatalık bir domates alıyorum falan. Yani ayrıca bir sebze yemeği yapmıyorum. İftarda ise sebzeli günlerde ıspanaklı somon gibi tarifler yapıyorum. Dukana göre çünkü sebze günlerinde yediğimiz sebzenin iki katı kadar protein almalıyız. Yani sebzeyi az tutmak faydalı. (Tabi sebze günlerinde de hiç sebze yememek olmaz, biraz yiyeceğiz mutlaka)

Şimdi bu su tutma meselesi ile ilgili kafamda soru işaretleri var benim. Belki biliyorsunuzdur, ya da bilen vardır. Vücudumuz su tutuyor, biraz şişkinliğe sebep oluyor ve tartıda bir-iki kilo gibi fazla görünüyoruz. Ama bu kilo verimini engellemez mantık olarak değil mi? Çünkü mesela ben şu an vücudum su tutuyorken 70+1 olarak 71 görünüyorsam, 54'e düşüp hala vücudum su tutuyorsa 55 görünebilirim. Yani vücudum 20 kilo su tutamaz sonuçta. Bu da asıl kilo verimini etkilememeli. Doğru bir mantık mı yürütüyorum hiç bilmiyorum.

Bende merak ettim cevabini :))

yine yeniden dukan bana iyi geliyor protein ağırlıklı beslenmek daha önce 2 hafta yapıp 5 kilo vermiştim inş yine gider kilolar bu sefer biraz zorlanacağım çünkü yumurta yasak (

supersın bayrama tamamdır bence bu iş 4 kilocuk kalmış :))

Oruç tutamıyorum ama eskisi kadar iştahım yok.gunde 3 but buyuklugunde protein tuketiyorum.daha fazlasını yiyemiyorum.ilk baslarda gunde 7/8 parça tavuk yedigim oluyordu.umarim bu istahsizligim kilo verimini yavaslatmiyordur.suan tartilamiyorumda bozmadan devam ediyorum yinede.

Herkese Merhaba,

Aranızda soruma cevap verebilecek birileri vardır umuyorum..

Ben ocak ayından beri spor ve azıcık yeme içmeden keserek toplamda 8,5 kilo verdim. Son 2-3 kilom kaldı, onu da Dukan Express ile vermek istedim. Bugün 3. günümdeyim, ilk günden beri yulaf kepeğimi aksatmıyorum fakat çok afedersiniz tuvalet problemi yaşıyorum, sizce bunun sebebi ne olabilir?
Cevap verirseniz sevinirim. Sevgiler.

merhabalar bu benim ilk postum oluyor :) şimdi benim epey civcivli bir kilo geçmişim var lisede 82 oldum sonra 1,5 senede 53 e düştüm üniversitede depresyonum sağolsun yine 74 e çıktım ve işte o zaman dukan diyeti ile tanıştım yaklaşık 1 ay kadar yaptım 64 e filan indim sanırsam ama çok sıkıldım sonra 1 ay ara verip 3-4 günde lahana çorbası diyeti yaptım.sonrada bıraktım kendimi 59 kiloda şu an kendiliğinden 56 ya inmiş vaziyetteyim benim derdim bir 7 kilo daha vermek.ama bu kadar diyet geçmişimle dukanın en sevdiğim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü et ve süt ürünlerini çok seven bir insanım ıspanak/lahana filan yiyeceğime et yiyip tatlandırıcılı çay içmek daha güzel geliyor günlük rutinime daha uygun.benim sorumsa şu ben bu diyeti ilk yaptığımda 74 kiloydum 1 hafta atak evresi yapıyordum sonuçta 20 kilo vermem gerekiyordu.şu ansa 56 yım ama zor verilen kilolar artık bunlar haftada yarım kilo bile versem kar.çünkü hem oturmuş hemde yüzde hesabından bakınca daha fazla yüzdede yağ yakmak demek vücüt için.varsa benim gibi bu ara kiloları verenler kaç gün atak kaç gün seyir yaptılar acaba?

my dilemma ödem yine suyla çözülür diye biliyorum ben ,ve tabili 55 kilo olursan 20 kilo su tutmazsın vücüdunda vücudun zaten atar onu.bu diyette (doktor olan babamın söylediği) diyetin söylediğinden bile fazla su içmemiz gerektiği.sebebi ise proteinleri sindirirken vücudun çıkardığı atık atılmazsa bünyemiz için çok zararlı ve bol miktarda su ile atılabiliyor.yani diyette su tüketimini ihmal etmek diyeti çok sağlıksız bir hale getiriyor.vücütta çeşitli sebeplerden ödemli olabilir bunu zaten elinle eline koluna bastırıp anlayabiliyorsun aslında.ben 74 kilo oldugum zamanlarda inanılmaz ödem vardı vücüdümda sonra dukan diyetine başladığımda 2 haftada 67 kiloya indim bunun sadece yağ olması çok düşük ihtimaldi bol miktarda tutulan suyu kaybettim vücudumdan.ama tabiki çok fazla su içtim 1.5 litre iyorsa ben rahat 4 litre içmişimdir hergün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…