Herkese Merhaba,
Aranızda soruma cevap verebilecek birileri vardır umuyorum..
Ben ocak ayından beri spor ve azıcık yeme içmeden keserek toplamda 8,5 kilo verdim. Son 2-3 kilom kaldı, onu da Dukan Express ile vermek istedim. Bugün 3. günümdeyim, ilk günden beri yulaf kepeğimi aksatmıyorum fakat çok afedersiniz tuvalet problemi yaşıyorum, sizce bunun sebebi ne olabilir?
Cevap verirseniz sevinirim. Sevgiler.
my dilemma ödem yine suyla çözülür diye biliyorum ben ,ve tabili 55 kilo olursan 20 kilo su tutmazsın vücüdunda vücudun zaten atar onu.bu diyette (doktor olan babamın söylediği) diyetin söylediğinden bile fazla su içmemiz gerektiği.sebebi ise proteinleri sindirirken vücudun çıkardığı atık atılmazsa bünyemiz için çok zararlı ve bol miktarda su ile atılabiliyor.yani diyette su tüketimini ihmal etmek diyeti çok sağlıksız bir hale getiriyor.vücütta çeşitli sebeplerden ödemli olabilir bunu zaten elinle eline koluna bastırıp anlayabiliyorsun aslında.ben 74 kilo oldugum zamanlarda inanılmaz ödem vardı vücüdümda sonra dukan diyetine başladığımda 2 haftada 67 kiloya indim bunun sadece yağ olması çok düşük ihtimaldi bol miktarda tutulan suyu kaybettim vücudumdan.ama tabiki çok fazla su içtim 1.5 litre iyorsa ben rahat 4 litre içmişimdir hergün :)
merhabalar bu benim ilk postum oluyor :) şimdi benim epey civcivli bir kilo geçmişim var lisede 82 oldum sonra 1,5 senede 53 e düştüm üniversitede depresyonum sağolsun yine 74 e çıktım ve işte o zaman dukan diyeti ile tanıştım yaklaşık 1 ay kadar yaptım 64 e filan indim sanırsam ama çok sıkıldım sonra 1 ay ara verip 3-4 günde lahana çorbası diyeti yaptım.sonrada bıraktım kendimi 59 kiloda şu an kendiliğinden 56 ya inmiş vaziyetteyim benim derdim bir 7 kilo daha vermek.ama bu kadar diyet geçmişimle dukanın en sevdiğim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim çünkü et ve süt ürünlerini çok seven bir insanım ıspanak/lahana filan yiyeceğime et yiyip tatlandırıcılı çay içmek daha güzel geliyor günlük rutinime daha uygun.benim sorumsa şu ben bu diyeti ilk yaptığımda 74 kiloydum 1 hafta atak evresi yapıyordum sonuçta 20 kilo vermem gerekiyordu.şu ansa 56 yım ama zor verilen kilolar artık bunlar haftada yarım kilo bile versem kar.çünkü hem oturmuş hemde yüzde hesabından bakınca daha fazla yüzdede yağ yakmak demek vücüt için.varsa benim gibi bu ara kiloları verenler kaç gün atak kaç gün seyir yaptılar acaba?
Dukan diyetinde kabızlık çok sık karşılaşılan bir durum. Bunun için kayısılı form çayları, su tüketimini artırma, gibi yöntemler öneriliyor. Kabızlık olması normal çünkü sonuçta çok katı besinlerle beslendiğimiz bir diyet. Bitkisel çaylara ve suya ağırlık verirseniz büyük bir ihtimalle geçecektir.
Baban da sen de çok haklısınız bence. Dukan sanıyorum su içmeyi hiç sevmeyen insanları çok fazla zorlamamak için bir buçuk litre içilmesi gerektiğini söylüyor en az. Ben mesela normalde de üç litre civarı su içen biriyim. O yüzden şimdi fazla içmemin bana zararı olacağını sanmam. Bu arada çok iyi kilo vermişsin gerçekten. Tebrik ederim. Peki sen tuz tüketimi konusunda ne yapıyorsun? Ben normalde aşırı tuzlu yerdim. Hatta çağla erik gibi meyveleri çok sevdiğimden onların mevsimi olunca yarım-bir kilosunu tuza batıra batıra yerdimŞimdi zaten öyle şeyler yiyemiyoruz, bunun dışında da tek yapabildiğim tuzu biraz azaltmak o kadar. O yüzden de korkuyorum.
Bir de o ödemi parmakla bastırarak anlama meselesini hiç anlayamadım birazcık açabilir misin?
ya açıkcası ben tıp bilgisine sahip değilim sadece tıpçı bir ailede büyüdüm onların yöntemi buydu elimden geldiğince açıklamaya çalışıcam;eğer ödemin yoksa eline koluna herhangi bir yerine parmagını bastırıp çektiğinde dokun hemen geri gelir,ama eğer ödemin varsa parmağını bastığın yer bir iki saniye kadar çökük kalır ve sarımsı görünür. banyo süngeri gibi düşün bastırırsın geri gelmesi 1-2 sn sürer ya onun gibi :) tabi tıp bilgisi olan biri bunu çok daha bilimsel açıklayabilir ben biraz kocakarı yöntemi versiyonuyla anlatabiliyorum :) tuz tüketimi konusuna gelince açıkcası ben tuzlu yemeyi seven bi insanım ama şu an vücudumda ödem yok :) aslında temelde kilolu bir insan değilim ben depresyondayken uyku-yemek-alkol çıkışına sığındığım için hayatımın kötü dönemlerinde kilo aldım o sebepten kolay verebiliyorum.ama tabi oturmuş yağ denen şeye takıldım artık maalesefve dukan tuz konusunda sınırlama yapıyormu net hatırlamıyorum ama ben hiç tuzumdan kısmadım hiçbir diyetimde.yediğim şeyden zevk almadan yemektense hiç yememeyi tercih ediyorum sanırım ondan :)
MERHABA;
10agustosta nişanım var bu sabhtan itibaren kendi kendime söz verdim yemicem diye en hızlı hangi yöntemle zayıflayabilirim lütfen yardımcı olunn
Sanki biraz sarımsı görünme var gibi ama elastikiyet kaybı hiç yok. Sanırım ödemim yok pek teşekkür ederim:) Benim de yediğim şeyden zevk almam gerekir. Ki bu da tuzla oluyor benim için. Burdaki arkadaşlar mesela çoğunlukla yoğurt yiyorlar ara öğünde. Ben pek yapmıyorum çünkü biliyorum ki ben onu tuz ekerek yiyeceğimBiraz aileden de gelen bir alışkanlık sanırım bu. Eşim mesela çok şaşırmıştı bana ilk başlarda yoğurt, çağla, erik hepsini tuzlu yememe mutlaka ve çileği de şekere batırıp yememe. Ama ben bu yiyeceklerin böyle yenileceğini öğrendim öyle alıştım hep Bol su da tükettiğime göre şu an tuzumu daha da kısmaya çalışmayacağım ben Çok teşekkür ederim sana.
Şöyle 4 ay öncesine bak ve ne kadar kilolu olduğunu gör çünkü resimlerinden ben gördüm. Kiloluydun o resimde ve sen eğer o resimdeki gibi kalmak istiyorsan yiyebilirsin tatlım.
Kendine öz güveni olmayan..
Kilosundan utanan..
İstediğini giyemeyen..
Başka zayıf bayanların yanında göze güzelliği ile değil kilosu ile batan..
Girdiği her mağazada "size göre bedenimiz yok.." " O size olmaz" kelamlarını sıksık duyan ve bu yüzden alışveriş yapamayan..
Karnını içine çekmekten yorulup arada bıraktığında acaba kimse gördümü diye endişe eden..
Düğünlere, davetlere sırf kilolu olduğu için gidemeyen.. Gittiğinde ise yerinden kalkamayan..
Güzel değil, üzerine olan kıyafetler giymek zorunda kalan..
Evet böyle bir kadın olmak istiyorsan ye canım... Doyaaa doya ye.. Kanaa kana yee...
Ama yok ben çekici, alımlı hoş bir hatun olmak istiyorum diyorsan sakın ödün verme yolundan cayma. Kimse yok mok demesin arkadaş.. Kilolu kadın alımlı olmuyor, çekici olmuyor. Hangi erkek yağların arasındaki bir kadını alımlı bulur. Erkekleri geçtim ne düşündükleri umurumuzda bile değil, o aynanın karşısına geçtiğimizde önemli olan kendimize çekici, alımlı gelmek. Bir havamız olsun, bir süksemiz olsun. Olmuyor bu göbek içerisinde olmuyor bu.
İnce kadın ruhumuz bedenimizin içinde eziliyor. Buna dur demeli, yeter artık yeter.
Nes kendine gel ve hedefinden şaşma. Sadece sen değil böyle kaçamak yapanlara sözlerim..
Bu gün aman benim bir kaç kilo fazlam var diyenler, yarın ne olacağınız belli mi. Belki yarın o bir kaç kilo beşler onlar yirmiler olacak. Değer mi, değer mi ha bir kaç saniyelik zevk için heba etmeye. Al yedinizde ne oluyor o dile o tat vurunca elinize ne geçiyor. Ya sonrası.. ya sonrası ne olacak. Hiç düşündünüz mü bu gidiş nereye...
Hakedeceksin arkadaşım.. yemeyi, kaçamak yapmayı hakedeceksin.. Biz bu hakkımızı fazlası ile kullandığımız için şimdi bunu haketmiyoruz. Hakettiğimiz günler gelecek ama şu an asla...
Nefsin iradene galip gelmesin. Bir anlık zevk için haftalardır verdiğin emeği heba etme kendine yazık etme..
Kaçamağın küçüğü büyüğü olmaz, küçüğünün önüne geçemezsen büyüğü kapıda seni bekliyor olacaktır bunu unutma..
Sözlerimin ağırlığı alacak olduğun kilonun hayatına getireceği manevi ve maddeten ağırlığı yanında hiç birşey..
Seçim senin. Hani benim bir yazım vardı ya ona istinaden soruyorum hepimize; Fil mi ? Kelebek mi ? İkisinden biri olmak bizim elimizde..
Bir ay kalmış yani. Dukan hızlı zayıflama yöntemi değil canım. O yüzden mesela on kilo vermek istiyorsan bir aya kadar büyük ihtimalle veremezsin bu diyetle. Ama nişana kadar bir beş versem yeter, düğünümde muhteşem görüneyim diyorsan tavsiye ederimHem kalıcı olmuş olur. Hem de hızlı şok diyetleri yapıp yapıp evlenir evlenmez düğün geçti diye bırakınca yirmi kilo almak gibi bir riskin olmaz.
Kilo fazlan ne kadar, boyun ne yazabilir misin?
68 kiloyum 1.58 boyumnasıl bi diyet uygulamam gerek inan bılmıyorum resmen depresyona girmek üzereyım hangı ara bu kadar kılo aladım onunda farkında degılm
MERHABA;
10agustosta nişanım var bu sabhtan itibaren kendi kendime söz verdim yemicem diye en hızlı hangi yöntemle zayıflayabilirim lütfen yardımcı olunn
Splenda daha kaliteli elbette. Ama takita formtat60ın karemelize olma özelliği var ve ben ona bayılıorumArkadaşlar merhaba,
Ben Dukan'la 15 kilo kadar verdim hala muhafaza ediyorum, arada bir iki kilo oynasa da prensiplere bağlı kalınca öze dönünce direkt dengeyi sağlıyorsunuz. Bir ara Splenda satılmaz olmuştu Macro'larda o dönem bırakmıştım Splenda yerine doğal tatlandırıcılar kullanayım demiştim ama onlar da bildiğin meyve şurupları.Benim için güzel bir tatlandırıcı çok önemli. Aspartam ve sakkarin kullanmıyorum. Suklaroz zaten şekerin damıtılmış hali ayrıca gaz yapmadığından en güzel seçenek Splenda. Çok rica ettim Migroslara hemen getirdiler sağolsunlar, internetten almayın içine başka şeyler konma olasılığı var, taklit ürünler var...
Tatlandırıcı konusu çok önemli. Neden derseniz ; bu akşam annemlere iftara gideceğim örneğin ve benim akşam menüsüne katkı hazırlığım splenda, nişasta ve vanilya aromasıyla bir pudingle salata yapmak. Ben onlara da aman şekerli tatlı yemeyin diye uyarı çekiyorum sürekli, alışkanlıklarını kırıyorum inşallah. Ama kadayıfların, şöbiyetlerin olduğu ortamlarda canım çekmesin diye tatlımı yapıp gidiyorum. Geçenlerde bir ucundan bakayım dedim baklavanın o ne kardeşim şekerden genzim yandı resmen. İnsanları kolayca öldürebilmek için yapılmış tatlılar bunlar, yenmez. Kısacası bahane yok özellikle tatlı konusuna çok dikkat derim, beni bu koruma aşamasında en çok zorlayan tatlı oldu her zaman.
Şu günlerde Serdar Ortaç'la özdeşleşen MS hastalığının da başlıca sebeplerinden birinin çok karbonhidrat ve şekerle beslenmek olduğunu öğrendim, şaşırdım. Yani un, makarna, pirinç, her tür bakliyat ürünü, aşırı şekerli yiyeceklerin hepsi önce bağırsakları etkiliyor sonra vücut savunma sistemi geliştirirken kendi sinir ve kas hücrelerine saldırıyor. Dukan veya Taş devri bence bu MS hastalığından da koruyucu etkilere sahip. Dukan'ın güçlendirme ve korumada verdiği yani serbest kıldığı besinleri aslında kendi bünyenize göre kullanıp kullanmamalısınız. Çünkü örnek bakliyatlar her bünyede iyi olmuyor misal ben sanki 9 aylık hamile gibi gazım oluyor, çünkü herkesin bağırsak sistemi uygun değil. Misal unlu gıdalardaki gluten integral, kepekli vs. olsa da aynı şekilde bağırsak emilimine kötü etki yapabilir ödem sebebi oloabilir. Aynı şekilde maya da kötü etki yapanlardan. Bunları da dikkate alarak protein, çiğ yeşil sebze ve uygun bir Dukan usulü tatlı, kurabiye, pizza vs. yapmaya çalışmak lazım.
Benim boyum 1.67, kilom şu an 70.8 canım. Ben bundan iki sene önce 54 kiloydum. Sonra baktım ki 56,57 olmaya başladı. Tartılmayı bıraktım. Yeni evlenmiştim evde tartı da yoktu. Bir ara alayım, bir ara alayım dedim durdum. En son eşim kendisi için aldı, o tartılıyordu ben hala tartılmıyordum korkuyordum. Kesin 65 olmuşumdur çok kilo aldım falan diye düşünüyordum ve o 65 rakamından ölesiye korkuyordum. Sonra bir gün tartıldım. 78.8 kiloydum. O kadar büyük bir şok oldu ki benim için. Hiç aynaya baktığımda öyle bir şey görmüyordum önceden. Ve o rakamı görünce aynada da görmeye başladım kendimi. Bildiğin kendini tamamen salmış çoluk çocuğa karışmış, kendiyle ilgilenmeyen bir kadın görünümündeydim. Sadece bir kaç kıyafetim üzerime oluyordu onları da yeni almıştım. Hem de bol kıyafetler bana daha çok yakışıyor falan gibi şeyler söyleyerek kendime. O rakamı görmeden farketmedim içine girdiğim teyze modunun.
Sen de şimdi bir şok yaşadın demek ki 68 rakamını görünce. Ama merak etme bunu halledebilirsin. Şu an en önemli şey, kendini görmeye başlaman aynada olduğun şekliyle ve ipleri eline alman. İkinci en önemli şey ise bu kilonun hepsini bir ayda falan verebileceğini aklından çıkarman. Yoksa cidden senin için kötü olabilir. Şok diyet uygularsan üstüne çok alırsın. Ben bu diyeti kendi bildiğim kadarıyla tavsiye edebilirim sana. Nişanın için 63'e inmeyi hedefle kendine. Biliyorum 63 de sana çok gibi gelecek şimdi. Ama inan bana sıkılaştığını, daha iyi bir görünüme girdiğini farkedeceksin. Nişan düğün kadar önemli değil. Düğünün ne zamana? O zamana kadar belki de ideal kilonda olabilirsin. Bence bunu hedefle.
tartılmak hep ürkütmüştür beni üniversiteyı bıtırdıkten sonra sureklı dolabımı yenıledım her sefernde bedenlerım degstı ama kalıplar dardır gıbı sacma fıkırler urettım erkek arkdasım sen kılomu aldın dedıgnde hep kızdım aynıyım dıye takı nışan için elbıse bakmaya gıdene kadar ılk defa o an anladm elbıseler eskısı gıbı durmadgnda bıldıgın depresyona gırdım nişan olayımızıda 1 hafta önce karar verdık 3 gundur nerdeyse yemeyı bıraktm bol su tuketıyrm
Splenda daha kaliteli elbette. Ama takita formtat60ın karemelize olma özelliği var ve ben ona bayılıorumGerçekten de gaz yapıyor ama çok hoş Acaba splendaya mı geçsem. Gerçi şu an pek kullanmamaya çalışıyorum zaten hızlı verebilmek için bayrama kadar.
Tatlandırıcılarla ilgili bir sorum vardı bir de benim. Takita formtatta mesela birz kalori değeri var. Gerçek bir tatlandırıcının 0 kalorisi olması gerekmez mi? Acaba bu tatlandırıcılar sadece şekerin biraz masumlaştırılmış halleri mi?
Ben de splenda kullanmıştım bi ara. şimdi yine almayı düşünüyorum. Diyete başladım yeniden, hem de bugün. çok değil 3 kilo vermem lazım. 55ten 52'ye düşmem lazım. 53 de olsa olur aslında. bu arada boyum 1.64......bi ara yapmıştım dukan diyeti ama çok katı yapmadım. sizce bu üç kilo ne kadar sürede gider?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?