Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Dışarıda yemek gayet kolay oluyor dukan sırasında. (Asıl sorun misafirlikte yemek) Izgara tavuk, tavuk şiş, ızgara her türlü balık. Dün de eşimle evlilik yıldönümümüzde ızgara çipura yedim ben sebze günüm de olduğu için biraz da salata yedim. Gayet rahattım.Yumurtayı çok abartmamak gerekiyor bence de, normalde çok seven insanlarda bile öyle tek başına ya da çok miktarda tüketince sonradan tiksinme, alerji vs. olabiliyor. Tavuğu da biraz değişik şekillerde tüketmek lazım. Ben kırmızı et çok tüketiyorum aslında ama diyette biraz azalttım çünkü her halükarda çok yağlı olduğundan pek tavsiye edilmiyor.
Yulaf kepeği dukanın sürekli anlattığı faydalarından çok kahvaltı için çok önemli bence. O olmasa kahvaltılarımı nasıl yapardım bilemiyorum.

tebrik ederim canım, nice uzun ve mutlu yıllar görürsünüz inşallah
dışarıda yemek gerçekten kolay oluyor.akşam ızgara tavuk yanında maydonoz yedim şimdilik iyi gidiyor umarım devam ettiririm.

yulaf kepeğini aldım sabah başlıyorum.

Atakta yulaf kepeği ile idare etmek gerek ama ben doğalsanın yulaf kepeği karışımını acayip beğeniyorum. Tadı çok güzel oluyor. Seyire geçtiğimden beri çoğu zaman onu kullanıyorum.

geçmişe baktığımda çok pişmanlık duyuyorum. karbonhidrat diyetiyle 64 e kadar inmiştim, kistlerim kaybolmuştu hemen hamile kalsaydım keşke
etrafımdaki insanlar beni çok korkuttu, vitaminsiz kaldın, çocuğa zarar verirsin gibi şeyler söyleyince korktum ondan sonra nasıl kilo aldım anlamadım.

10 gün sonra doktoruma gidicem, merak ettiğin şeyi sorarım, 2 ay önce gittiğimde 84 kiloydum kadın şimdi 92 kilo olduğumu öğrendiğinde sinirlenecek

Atakta yulaf kepeği ile idare etmek gerek ama ben doğalsanın yulaf kepeği karışımını acayip beğeniyorum. Tadı çok güzel oluyor. Seyire geçtiğimden beri çoğu zaman onu kullanıyorum.

canım bende aynı markayı aldım, reyonda sadece o marka vardı.

On güne kadar 92 olarak kalmayacaksın umarım:) Çok sevindim canım çok teşekkürler. Ben bu aylarda olursa acaba diye düşünüyorum da.. Çok da istiyorum bebek o yüzden korunmuyorum ama şöyle bir kaç ay sonra kilo verip güçlendirmeye geçince olsa diyorum işte:) Şu an çok emek verdiğim için.
İnsanlar biraz da hasetliklerinden yapıyorlar bence. Birinci derece yakınları insanın endişeleniyor cidden tamam ama diğerleri hep hasetten söylüyor öyle şeyler.

Bencede goturmen ii olmaz biraz ayip olur uyaramazsinda yemeyin falan die.dedikleri gibi kilonu sabitlemeye calis ekmek yemezsen yogurda karistir hemen ayakustu bile yenebiliyo yulafkepegi.light sut yogurt alabilirsin bence buzdolabinda bekler okadar goze carpmaz.sebzeye agirlik verebilirsin yada corbayla falan gunu kurtarirsin.acikcasi ben light urun cok kullanmadim yarimyagli peynir yogurt yedim yani seyir doneminde.sonra erteledim biraktim 3ay kadar tabi ekmek yine yemedim ama sukurki bir kilo civari aldim onuda iki ucgun atakyapinca geri verdim suan 95ile basladigim diyette 83.2falanim oruc biraz engelledi ama oructan sonra tam gaz dewam edicem:)

Geçmişi okuyorum bayağı bir zamandır. Orada bayramlarda falan hep devam etmiş insanlar diyetlerine ve bunun için bu forumdaki arkadaşları tarafından desteklenmişler. Bayramda tam olarak diyetine uyamayanlar da olmuş ve bunu kaçamak yaptım diyerek gelip üzgün bir şekilde anlatmış, teselli edilmiş vs. Arkadaşlar üç kişi cevap verdi çok teşekkür ediyorum hepinize. Ama burda birbirimizi olabildiğince diyete sadık kalmak konusunda desteklemeliyiz öyle değil mi? Herkes de ya güçlendirmeye geçmemi kilomu korumaya çalışmamı ya da bırakmamı söyledi. Bu diyet öyle bir haftalığına bırak sonra devam et falan şeklinde yürütülen bir diyet değil ki. O bir hafta belki hiç kilo aldırmaz bana, kilomu korurum vs. Ama ondan sonra bir ay geçtikten sonra diyetime tam uygun hareket ederken birden duraklarım. Uzuuuuun süre duraklarım. Sebebi bu olur ama ben bilmem bile. Bunun örnekleri de çok fazla var. Kaçamaklar seyirin süresini sadece kaçamak yapılan süre boyunca uzatmıyor, daha da fazla uzatabiliyor.
Hepimiz yapabiliriz arkadaşlar. Şartlar ne olursa olsun şu kısacık sürede dukana sadık kalmayı başarabiliriz. Kısacık süre dediğim bir tatilin süresi vs. değil. Tamamen dukanın devam edeceği süre. Ve kısacık diyorum çünkü önümüzde incecik, manken gibi geçireceğimiz uzun bir hayat var ve kilolu geçirdiğimiz e zayıf geçireceğimiz bütün o zamanların yanında 1-2 sene sürse bile bu süre kısacık kalır.
Ben meyve bağımlısı biriyim. Oturup bir kilo çağla, erik, dut gibi çok sevdiğim meyveleri yerdim. Nerdeyse her gün muzlar, diğer mevsim meyveleri cabası. Ama şimdi kaç aydır beklemekte olduğum manava sorup durduğum dut mevsimi geldi geçiyor ben daha dokunmadım bile. Üstelik annemler geçenlerde bize misafirliğe gelirken kalkıp dut getirmişler. Dukanı yapmamı da pek istemiyorlar onun da etkisi olsa gerek. Neredeyse ağlayacaktım. Ama yemedim, eşime biraz ayırdık gerisini evlerine dönerken götürdüler.
Bunu anlatıyorum çünkü yaptığım, ve şu an bu diyete devam eden herkesin yaptığı fedakarlığı görelim istiyorum. İyice görelim. Biz kendi nefsimize, o müthiş güçlü arzulara dur diyoruz. Bir kaç akraba ısrarına da dur diyebilmeliyiz.
Lütfen beni yanlış anlamayın arkadaşlar bana destek olmaya çalışan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. O sırada çok canım sıkılmıştı ve panik olmuştum, siz de sesimi duydunuz ve bana destek olmak istediniz. Bu yüzden bu forumdayken bu diyet de diğer bütün psikolojik savaşlar da çok daha kolay. Ama benim durumumda olanlara benim tavsiyem ayıp olacak diye, birileri birşeyler diyecek diye korkmamaları. Ben de korkmuştum, ama şimdi cesaretliyim. Yiyeceklerimi götüreceğim, kendim hazırlayacağım kendim ne yiyeceksem. Mangal falan da olur. Çocuklara da onların beğenecekleri sucuk sosis falan götüreceğiz ki gözleri kalmasın. Zaten füme falan gibi şeylerimi odamda yiyeceğim.
Hepimiz yapabiliriz. Hala şişman olduğumuz süreyi uzatmak zorunda değiliz. Böyle yaşamak zorunda değiliz.

süpersin canım, böyle düşünürsek kilo verebiliz zaten.
benimde haftaya misafirlerim gelecek 15 gün burdalar, ben de kara kara düşünüyordum ne yapacağım diye
misafirlere açık açık söylicem diyet yapıyorum diye, destek mi olurlar yoksa köstek mi bilemicem

Yulaf kepeği yazanı mı aldın yulaf kepeği karışımı mı? Doğalsan zaten en iyi marka bence bu konuda o yüzden iyi yapmışsın.

üzerinde yulaf kepeği yazıyordu, bugün 2 yumurta pişirdim yedim, güzel oldu.

Bana eşim destek oluyo canım. Evlenince iki yılda yirmi kilo alınca insan tabi ki zavallı eşi destek olmasın da napsın Senin de umarım öyledir. Gerisini tamamen boşver. Destek çok bekleme. Genelde en yakını bile ya kilon iyi senin diyerek ya dukan yapma az az herşeyden ye diyerek bir şekilde köstek oluyor insana. Dedim ya annemler bile bile zaafım olduğunu da bilirken dut getirdiler bana Daha da her konuşmamızda ısrar ediyorlar. Üç kilo versem yetermiş, meyve yemeden olmazmış, daha ne kadar sürecekmiş bilmem ne. Boşveriyorum, sen de boşver. Hem senin evine geliyorlar bu daha iyi senin gitmenden. Ben mesela annemleri iftara alınca, sebze günüme denk getirdim, et yemeği yaptım azıcık zeytinyağla. Pilav ve çorba yaptım. Ve sofranın geri kalanını tamemen bana uygun arasıcaklarla, salatalarla donattım. İstersen sana da tavsiyeler verebilirim bu konuda. Masam süper zengin görünüyordu. Ve benim mahrum kaldığım tek şeyler çorba ve pilavdı. Çorbayı da dukana uygun yapabilirdim ama oruçtum ve yorulmuştum artık hazır çorba yapıverdim
Üstelik yemeğin üstüne de tatlı yaptım, yine bana uygun

doktara soracağım bir sürü şey oluyor kafamda ama unutuyorum, bu defa hepsini bir kağıda yazacağım, başka merak ettiğin bir şey varsa yazarsan sorarım canım.

bugün 3. günüm tartıda 89.100 kg geldim ve dün regli olmama rağmen çok mutluyum tek şikayetim çok tuvalete çıkıyorum.

Ayy çok az kaldı yetmişin altına inmeme:) 60lı sayıları istiyorummmmmmm. Çünkü o zaman hafif toplu bir kadın gibi durabilicem. Kilolu bi teyze gibi olmıcam. Üstelik bmi bakımından da normal kilolu birisi olucam.
Tabi 60lı sayıları istiyorum derken şimdilik

Kusura bakma bakamadım birkaç gündür.
Öncelikle söyleyeyim herzaman birbirimize destek olmak konusunda çok haklısın. Ama bahsettiğin süre 2-3 gün olmadığı için 10-15 günden bahsettiğin için ara vermen tavsiyesinde bulundum. Çünkü gerçekten çok zor oluyor. Ama bence bu diyet bir o kadar da eğlenceli bana göre. Çünkü bu gibi durumlarda çok yaratıcı olabiliyoruz.
Mesela benim durumumda sürekli senin misafirlikteki halin gibi. Çocuklara lezzetli yemekler, hamurişleri yapmak. Onlara meyve yedirmek. Ama yiyememek. Ben de senin gibi motivasyonmun zirvesindeyim. Canım çekmiyor bile.
Ayrıca bazen öğünlerimi hazırlayamıyorum ve yiyemiyorum da.
Senin oradaki konumunu bilmiyorum tabi. Kendi kayınvalidemi düşününce ben orada devam edemezdim. O nedenle sana ara vermen tavsiyesinde bulundum. Ve yine söylüyorum. Kendini çok fazka da sıkma. Kaçamak yapıyorsan cezanı da ver. Ama strese girersen daha çok yemek yemek isteyebilirsin. Kadınlık halleri :)

Atladığım öğünlerde en çok yoğurt tüketiyorum ben. Tatlandırıcı+yoğurt, hardal+yoğurt, salatalık+yoğurt, yulaf kepeği+yoğurt, kakao+tarçın+yoğurt.

69 a da az kalmış hadi bakalım. Ben de pzt tartılıcam. Sen ne zaman tartılıyosun?

Hiç önemli değil tabi ki canım :)
Artık sadece beş günlüğüne gidiyorum. O yüzden daha kolay olacak. Normalde arabamız olacaktı o yüzden rahat olacaktık ve uzun kalacaktık ama o olamadı. Bu yüzden de kedimizi götüremiyoruz. Veterinere vereceğiz onların pet otel hizmeti var. Pet otel dediğine de bakma yani kafese atıyolar işte(((
Ben de hiç dayanamıyorum. O yüzden ben erken gelicem.
Şöyle düşünüyorum. Ekmek, poğaça yapıp götürücem. Yulafla birşey yapmama gerek olmayacak orada. Ki fırın vardı ama çalışıyor mu hiç bilmiyorum. Ayrıca normalde 1+1 yapıyorum ama 5+5e geçeceğim. Son beş gün protein yapıp oradaki beş günü sebzeyle geçireceğim. Böylece hem gitmeden iyi kilo vermiş olacağım hem de orada en azından kahvaltılarda daha rahat olacağım. Bir kaç yiyecek de hazırlarım.
Seni anlıyorum canım, kayınvalidem benim de nasıl tepki verir bilemiyorum. Öyle kötü falan değilizdir. Ama kızacak büyük ihtimal. Ama oğlu söz verdi bana destek olacak Çünkü kilo vermemi çok istiyor. Zaten ben oraya gidince öyle herşeyi yemezdim falan normalde de. Köy şeylerini pek sevmediğim için damak tadıma uymadığından. Çok da farklı olmaz umarım.
Çocukların özenebileceği şeyleri de tek poşette buzdolabında tutucam ve odamda yicem gizli gizli

Bir de ben de evli olduğum için eşime her türlü yemeği de tatlıyı da yapıyorum mecburen:) Meyvesini pek hazırlamıyorum ama ben çok düşkün olduğum için kendisi alıyor çoğunlukla Tatlı canım istedikçe ona yediriyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…