Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Arkadaşlar merhaba.Bugün atak evresini bitirdim ama 5 günlüğüne şehir dışına çıkmak zorundayım o süre içinde yapabileceğimi sanmıyorum.Döndükten sonra tekrar yapmak istiyorum.O 5 gün içinde kilo artışı görür müyüm birde tekrar atak evresindenmi başlamam gerek?

Eki Görüntüle 1203255 Eki Görüntüle 1203257
Kızlar limonata içiliyor mu ??

Evli mutlu iki çocuklu :))

Malesef çok isterdim ama içilmiyormuş. İçeriğindeki şekerden dolayı değil limondan dolayı içemiyormuşuz. Limon sınırlı olarak tüketebildiğimiz için. Gerçi bana şekeri alınmış limon zararsız olur gibi geliyor ama Simla facebooktan öyle diyordu, ona da güveniyorum oldukça bu konularda. O yüzden içmiyorum ben.

Tarçin zaten bir çok kişinin başvurduğu bir şey canım serbest. Tatlı düşkünlüğüm için ben Simlanın bloğundaki penna cotta tatlısını yapıp üzerine sos yerine tarçın serpip yiyorum. Çok çok seviyorum. Süt içmeyi pek sevmediğimden yapmıyorum tarçınlı süt.

Merhabalar, geçen sene 104 kg ile dukana başladım, 80e gelince de bıraktım. Şu an 90 kgyim. bu bir senelik süreçte zaman zaman başlamak istedimse de çeşitli sebbepler yüzünden tam manasıyla başlayamadım. Şu an tekrar dukana başlasam yine kilo verir miyim acaba?

Eğer bu kadar erken bırakırsan tabi ki fazlasıyla alabilirsin o beş günde verdiğin kiloları. Üzgünüm ama bu diyette çok güçlü bir motivasyon olması gerekiyor. Yoksa sonuna kadar devam etmek çok zor, hiç kaçamak yapmamak da çok zor. Ancak güçlü bir motivasyon sıfır kaçamakla bu diyet tam zamanında başarıya ulaşıp yapılabilir. Her ufak kaçamak dahi haftalarca duraklamaya ya da artı görmeye sebep olabiliyorken beş gün boyunca hem de ataktan hemen sonra diyet dışı beslenmek sadece diyetin bozulmasına sebep olmaz, sonra tekrar dönmek istediğinizde ilk yaptığınız zamanki kadar etkili olmamasına da sebep olabilir.
Şehir dışına çıktığımız zamanlarda biz genelde yanımıza yiyeceklerimizi hazırlayıp çıkıyoruz, onu tavsiye edebilirim size de. Ben de mesela tam beş günlüğüne şehir dışındayım şu anda. Yulaf kepeğimle ekmeklerimi vs. yapıp hazırlayıp getirdim burada buzluğa attım. Tavuk kavudum getirdim, pişirme imkanım da olduğundan biraz da çiğ tavuk göğsü, bunların yanında füme hindi, pastırma, ton balığı vs. de aldım. Çok rahatım. Kendime uygun peynirim de yanımda.
Eğer bunları yapabilecek kadar motivasyonunuz (ya da kilo fazlanız) yoksa daha kolay bir diyet de deneyebilirsiniz belki. Tabi ki dukana da devam edebilirsiniz, ama dediğim gibi çok etkili olmayabilir. Eğer devam edecekseniz bu süreçte kilo alacağınızı kabullenip dönüşte en baştan başlamanızı tavsiye ederim.

Dukan ömür boyu iki defa yapılabiliyor. Siz ilk seferinizi yapmışsınız. İkincisini de şimdi yapabilirsiniz oldukça da zaman geçmiş. Ama ikinci sefer yapanlar ilk seferdeki gibi hızlı kilo veremediklerini söylüyorlar genelde haberiniz olsun. Eğer sabrederim diyorsanız hoşgeldiniz:)

Sabretme taraftarıyım, ama şundan korkuyorum arada başlayıp başlayıp 1 hafta on gün sonra bırakışlarım oldu ve onları saymıyorum. O dönem hiç kilo verememiştim mesela.

Sabretme taraftarıyım, ama şundan korkuyorum arada başlayıp başlayıp 1 hafta on gün sonra bırakışlarım oldu ve onları saymıyorum. O dönem hiç kilo verememiştim mesela.

Atak ilk yaptığın gibi etkili olmayacaktır tabi ki. Ama hiç kilo verememek? Bilemiyorum ki öyle birşey olabilir mi? Tam dikkat ediyor muydunuz peki bir kaç gün bile yapsanız? Bazıları light peynir falan yiyor yağ oranına dikkat etmeden çünkü.

Daha önce başlayıp 3 kilo kadar verip bırakmıştım bu sefer kararlıyım hedefim 10 kilo dukanla :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

meraba dukan diyetine başlama kararı aldım ancak saclarım çok güçsüz sac dökulmelerinden korkuyorum bu konuda ne tür önlemler alabilirim

meraba dukan diyetine başlama kararı aldım ancak saclarım çok güçsüz sac dökulmelerinden korkuyorum bu konuda ne tür önlemler alabilirim

Çinko ve vitamin katkıları ile diyetine destek olabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Benim saçlarım çok dökülüyordu. (dukanla alakası yok normalde dökülüyordu) şimdi dukanda dikkat etmem lazım diye vitamin almaya başladım azaldı sanki.

kan testi sonucuna göre vitamin desteği alacagım teşşekkürler bi sorum daha olucak atak evresinin 2. günndeyim ve regl oldum kitapta regl doneminde daha cok kilo verilecegını ödem atıldıgı yazıyor ancak internette regl zamanı başlamanın sakıncalı ooldugu yazıyor bi sıkıntı olmaz degil mi

Regl öncesi ve ilk bir kaç gününde vücut su tutar. O yüzden kilo fazla görünür. Atak döneminde de su atıldığı için kilo birden düşer. Yani tam regl öncesinde diyete başlayınca atak döneminin o motivasyon veren hızlı etkisini göremeyebilirsin. O yüzden regl geçtikten sonra başlanması tavsiye edilir. Ama aslında bunun kilo vermene etkisi yok benim bildiğim, regl sonrasında o eksileri göreceksin zaten. Tamamen motivasyon düşmesin en baştan diye yani. Sen zaten diyete başlamışsın, reglin de olmuş artık. Şu an zaten su toplayacaksan toplamış durumdasın. Bundan sonra kaybedeceksin o yüzden bence bir sıkıntı olmaz.
Regl döneminde su tutulmasını bir kenara bırakırsak metabolizma daha hızlı çalışır. Bu sebeple diyet yapıldığında daha çok kilo verilebilir. Dukanın demek istediği bu.

Bende bugün dukana başliyorummm.. Doğum sonraki gitmeyen kilolardan başka türlü kurtulamiycamı anladim.. Eşim çok karşı yapmama zararli vs.. Ama yine de yapıcam. Bu ikinci dukanim ilkinde 15 kilo vermiştim bunda 10 versem yeter inşallah bakalım :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayırlı olsun:) Hoşgeldin ayrıca aramıza. Dukana karşı olan eşleri hiç anlayamıyorum Benimki resmen diyet polisliği yapıyor bana kaçamak yapmaya kalksam ceza yerim büyük ihtimal Önce kendin için ama sonra da onun için güzel olacaksın sağlıklı olacaksın sonuçta:) Vitaminini alıp sebze günlerini iyi değerlendirdin mi bir sorun olmaz inşallah.

Bu arada arkadaşlar başkaları aynı hatayı yapmasın diye yazıyorum. Hani starbucksta bize uygun kahve yapıyorlar ya.. Light sütlü ve tatlandırıcılı. Bu şekilde buzlu veya normal latte alırsanız tamam ama frappacino almayın sakın. Beni bir tane görevli yanılttı. Tekrar tekrar sordum başka bişey yok içinde dedi. Bir sonraki gittiğimde öğrendim ki onun içine buzların daha güzel karışması için kıvam artırısı gibi birşey koyuyorlarmış. Onda da bol bol şeker varmış .Ben acısını çektim kilo verme hızım yarıya düştü iki haftadır. Bir geri bir ileri. Ama siz dikkat edin. Bu arada polonezin jambonu serbest gibi okumuştum. Yiyordum ondan. Onda da patates nişastası varmış. Onu en başlardan öğrendim neyse ki hemen bıraktım. Polonezin fümesi serbest olan. Malesef bize uygun jambon henüz bulamadım ben. Füme, kuru et, çemensiz pastırma yiyorum o kategoriden. Ama kuru etler çok tuzlu oluyor ona dikkat.
Peynir olarak bize tam uygun bi tek baltalı keçi lorunu bulabildim. Yörsanın lorunu hiçbiyerde bulamıyorum. Kaanlar lorda da %4 gibi bişey yağ oranı. Yani sınırlı izinli olmuş oluyor. Ben artık bitek bu keçi lorunu tüketiyorum.
Hani migrassanalmarket yulaf kepeği karışımı sipariş etmiştim üç kutu yulaf kepeği göndermişler. Çok geç farkettim. Onu da hiç sevmiyorum karışım seviyorum ben. Onu güçlendirmeye ekmek hakkımın olduğu zamana saklayayım diyorum şu an değerli kepek haklarımı sevmediğim şeylerle harcamak istemiyorum. Dayanırlar mı ki acaba? Mutfağımız da çok sıcak oluyor.

ben yapmadım ama hergün işyerinde görüştüğüm iki arkadaşım uyguladı bu diyeti. biri çok sağlıklı ve hızlı kilo verdi diğerinin ikinci hafta gut hastası gibi ayağı şişti ve bıraktı. kişiye göre her diyet farklılık gösteriyor. en güzeli kendi vücut yapınızı tanımanız.

Haklısınız, ama sadece kişinin yapısına göre değil diyeti nasıl uyguladığına göre de değişiyor. Dukan bu diyeti özellikle ileri derece obezler için çıkarmış ilk başta. Sınırsız yeme falan o yüzden var asıl. Ama on kilo fazlası olan birisi bu diyete başlayıp sonra aa sınırsızmış diyerek tabak tabak proteine saldrınca kötü sonuçları olabilir elbette. Ama mesela ben zaten protein ağırlıklı beslenen bir insandım. Yani et, tavuk, süt ürünleri ana yiyeceklerimdi. Diğerleri aburcubur falan. Şimdi de eskiden yediğim kadar, belki ekmeğin vs. olmamasıyla birazcık daha fazla yiyorumdur protein. Bu da beni kötü etkilemiyordur. Ama abartırsam zararını göreceğime şüphem yok.
Ayrıca sebze günlerinde faydalı sebzelerden yemeye dikkat etmek, vitamin desteği almak da çok önemli.
Bir de bana kendimi en iyi hissettiren şey balık sanırım bu diyette. Balık yeme alışkanlığım yoktu zor geliyordu. Şimdi gün aşırı yiyorum. Fileto yaptırıp buzluğa atıyorum çok rahat oluyor. Bunun da sağlığıma katkısı olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…