Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bu durumda güçlendirmeyi tam yapmadınız yani sağlıksız olduğu için öyle değil mi? Yanlış anlamayın ben sadece kendim için bir referans olsun diye soruyorum. Sonrasında kilo almaktan korkuyorum da.
Güçlendirmeyi tamamladım.tüm evreleri kusursuz tamamladım.dukanın önerdiği kilonunda altına indim.koruma evresinin ilk bir ayı da iyiydi.sonrasında sapıttım.aldığım kilo 5-7 arası gidip geliyır şimdi.ama görüntü daha fazla gibi.garip bir şekilde ysğlanıyor insan.korkutmak istemem ama koruma evresinde hiç kilo almadım diyene rastlamadım daha((

Dukan diyeti sadece proteinle beslendiğiniz için çok iyi kilo verdiriyor bende yaptım 10 günde 7 -8 Kiloya yakın kilo verdim o zamanlar çok iyi gelio tabi mucize gibi bişi ama olurda yeme düzeniniz bozularsa kat kat fazlasını alıyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki düzeni bozmadan korumak zaten amaç bazen elinizde olmayan sebeplerle bişi çıkıo o dietin ucu kaçıo işte o anda normal bi diyetten sonra alınması gereken orandan kat kat üstüne çıkıo dukan diyetinde bu rakam .

Zaten bu diyet yarısında kesilmesi için, tamamlanmaması için planlanmış bir diyet değil. Ömür boyu süreceğini, bunu baştan kabul etmiyorsak hiç girişmememiz gerektiğini adam zaten söylüyor. Diyetin bir nevi Türkiye temsilciliğini yapan bloggerlar da aynısını söylüyor. Dukan koçları da aynı şekilde. Bu diyeti gerçekten sonuna kadar götürebilecek insanlar yapmalı. Keşke siz herşeyden az az yeseymişsiniz.

Belki callanetics deneyebilirsiniz hiç yaptınız mı? Vücudu çok iyi sıkılaştıran bir spor. Ben daha dört gün yapmama rağmen çok çok iyi sonuçlar gördüm vücut ölçüsü bakımından. Gerçekten mucizevi. Belki buna da ağırlık verilirse biraz vücut sağlamlaşır ve her an kilo alıp şişiverecek gibi olmaz, daha dayanıklı olur. Ama gerçekten diyet sonrasında eski düzenimize tam olarak dönmemek gerek. Çünkü biz sonuçta o düzen yüzünden kilo aldık. O normal bir beslenme şekli olmasaydı kilo almaz yerimizde dururduk zaten. Bunu kabullenmek gerekiyor sanırım. O yüzden korumada da bir protein günü ve yulaf kepeğinin yanında normal, kilo alan bir çizgide olmayan insanın yediği şekilde yemek lazım sanırım. Bu da eski alışkanlıklarımızın aksine makarnayı bir öğün yapıp koca bir tabak yemek yerine normal yemeğimizin yanına bir kaç kaşık koyarak yemek demek, ya da benim zaafım olan bir tabak tepeleme pankek ile kahvaltı yapmamak demek sanırım.
Tabi siz nasıl besleniyorsunuz onu bilmiyorum da, ben genel beslenme alışkanlıklarını ve bana kilo aldıran kendi alışkanlığımı dikkate alarak yazıyorum.
Callaneticse gelince, bu aralar başka şey konuşasım gelmiyor. Çünkü cidden mucize Vücut ölçüsü olarak farkları yazardım ama bana bile inandırıcı gelmiyor. Yanlıştır, mezura dolanmıştır bir şey olmuştur gibi geliyor. Oysa kaç kez üst üste ayna karşısında ölçmüştüm

Hanımlar iyi akşamlar. Bende bu pazartesi yani ayın 11 inde tartıldım ve Dukan atak evresine başladım. 2 gün sonunda bu sabah toplamda 3 kilo vermiş bulunmaktayım. Ama bu ağız kokusu çok fena. İş yerimde insanlara yanaşamıyorum bile. Bide bana 6 günlük atak çıktı testte. şimdi onu yapıyorum ancak meyvesiz fazla dayanamicam gibi gözüküyor. o nedenle ekspres yapmak istiyorum. Sizde direk atak la mı başlim yoksa zaten 6 gün aralıksız atak yaptığım için atağın son gününü ekspresin ilk günü sayıp ekspresin 2. gününden mi başlim? karar veremedim.
Karışık mı yazdım bilmiyorum kusura bakmayın:)

İlk olarak hoşgeldiniz. Şimdi tabi ki burada hepimiz kendi fikrimizi söyleyebiliriz ancak o yüzden elbette kararı siz vereceksiniz. Altı gün atak çıktığına göre kilo fazlanız 15-20 civarı olsa gerek. Dukan ekspress ise kilo fazlası 5'in altında olanlar için dukanın önerdiği bir yöntem. Ama bloglarda ben de okudum, yirmi kiloya kadar dukan ekspressi tekrarlayan haftalar halinde yapabileceğimiz söyleniyor. İstediğimiz kiloya inene kadar. Ama bu o diyetin ortaya çıkış amacına uymuyor ve dukan ekspressle ilgili burada açılan konulara bakarsanız normal dukan zor olduğu için kilo fazlası 5'in üzerinde olduğu halde ekspresse başlayan arkadaşlar çoğunlukla kilo verimi çok çok yavaş olduğu için yılmışlar. Düşününce de, eğer haftada iki- üç gün (tam bilmiyorum dukan ekspressin günlere göre dağılımını) meyve yiyerek, ödül öğünleriyle, nişastalılarla yirmi kilo vermek mümkündüyse, dukan neden bize normal diyeti dayatsın ki? Neden herkese direk dukan ekspress yapın rahat edin demiyor? Bence bunun sebebi ya dukan ekspress ile o kadar kilo verilemeyecek olması (bir kaç kilodan sonra kilo veriminin durması gibi) ya da kilo veriminin çok çok yavaş olması ve kimsenin 15 kiloyu bir-iki senede vermeyi istemeyecek olması.
Elbette ben sizin vereceğiniz kilo hakkında sadece atak evrenizin uzunluğuna göre bir varsayımda bulundum, 15-20 civarıdır dedim. Eğer kilo fazlanız 5 civarı ise elbette ekspress yapabilirsiniz. Ayrıca yine kilo fazlanız 15-20 ise de belki olur diyerek ekspressi deneyebilirsiniz. Belki de sadece kilo verimi yavaş oluyordur, imkansız değildir ve siz sabreder sonuna kadar götürürsünüz.
Bunların dışında bence dukanın önerdiği iki farklı diyet olan normal dukan ile dukan ekspressi birleştirip yapmayın. Yani altı gün atağın üzerine ekspresse başlamayın. Çünkü bir diyeti onu ortaya atan kişinin dediği şekilde yapmaz ve kendimize göre değiştirir, başka şeylerle (yine aynı adamın başka bir diyeti ile bile olsa) birleştirirsek ondan sonra onun söz verdiği şeylerin gerçekleşmesini haklı olarak bekleyemeyiz. Biz kendimize düşeni yapmamışız ki ondan bir sonuç bekleyelim öyle değil mi? Bu yüzden eğer normal dukanın atağı üzerine ekspress yaparsanız sonuçları bilemeyiz, belki iyi olur belki kötü ama bu durumda eğer kötü olursa dukanın suçu olmaz bu çünkü diyeti onun dediği şekilde yapmamış olursunuz. Belki de altı gün ataktan sonra vücudunuz atağa alışmış olacağı için ekspressin kilo verdirmesinin en büyük sebebi olan o haftada bir günlük ataklar işe yaramayacak ve siz haftalarca yerinizde sayacaksınız.
Eğer gerçekten kilo fazlanız sizin için yeterli motivasyon kaynağı olamıyor ve meyvesizliğe dayanamıyorsanız başka bir diyet de düşünebilirsiniz. Bir çok insan karatay yapıyor mesela. Ama ben yapmadığım için bilmiyorum tabi tavsiye edemem. Karatayda meyve az olsa da izinli. Karatayda dukana göre daha yavaş kilo veriliyor ama dukan ekspresse göre daha hızlıdır muhtemelen.
Ne yazık ki zorlanmadan hiç bir güzellik olmuyor. Bol şanslar... Umarım kısa zamanda kesin bir karar verir ve hangi yolla olursa olsun ideal vücudunuza kavuşabilirsiniz.

Tekrar merhaba...dediğiniz tekniği buradaki birkaç mesajda okumuştum.şimdi hemen araştıracağım.türkiye tatiline gitmeden önce hergün 2 saat yoga ve pilates yapıyordum.şimdi gene bsşladım ama çoook isteksiz ve üşengecim.hergün bir bahane uyduruyorum gitmemek için.galiba beni bozan türkiye tatilim oldu:)herşey şaştı.bi kere yoldan çıkınca insan bir daha aynı kararlılığı göstermesi zor oluyor.lütfen siz benim düştüğüm hatsya düşmeyin.iradenizi koruyun.neyse...pazartesi tekrar dukana başlıyorum.bu sefer kesin kararlıyım.eskisi gibi iradeli ve kararlı olacağım.15 kilo vermiş biri olarak sanırım5 kilonunda hakkından gelirim:)))sevgiler

Üşenmeden uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Benim 20-25 kg fazlam var. Kesin bir süre verilmez elbetteki ancak, yaklaşık 3-4 ayda bunu hatta fazlasını bile verebilirim diye düşünüyorum. Yaptığım zaman bozmadan adam akıllı yaptığım için. Herneyse, sonuç olarak vermem gereken bu 25 kg için artaştırdım ve dukan da karar kıldım. andak biraz araştırınca karaciğer, kalp damar ve böbrekle ilgili sıkıntılar yaşatabileceğini haytta Dukan' ın da böbrek rahatsızlıklarına karşı bol su içilmesini önerdiğini ve maden suyu içmeyi ihmal etmemek gerektiğini söylediğini biliyorum. O nedenle tek gıda beslenmesinden daha uzak olan expres yöntemini uygulamak istemiştim. Bloggerlar da sürekli yapıldıında uzun vadede işe yarayan birşey olduğunu söylüyorlar. Size de katılıyorum birleştirmek ya da karıştırmak doğru bir fikir değil. Ancak Dukan' ın temsilcisi olan bir Blogger seyir de sıkılanlar bozmak istemeyenler buna geçebilir diye yazmıştı. ondan cazip gelmişti bende burda en yakın arkadaşlarımın olduğu yerde bir sorayım dedim.
İlginize gerçekten teşekkür ederim.
Her yoruma açığım

Zaten dukanın da bizi uyardığı gibi en zoru o son kilolar. Ben daha yarıya bile gelemediğimden henüz anlayamam tabi:) Sonuçta o son kilolarda artık güzel görünmeye başlıyoruz, insanlar ne çok kilo vermişsin diye iltifat ediyorlar, annelerimiz büyük ihtimalle artık kilo vermeeeee diye tutturmaya başlamış oluyor, hem de uzun süre diyet yapmış olmanın bıkkınlığı da cabası. Bence yapabilirsiniz siz yine de. Çünkü bir kez başarmışsınız dediğiniz gibi, kendinize ispatlamışsınız irade gücünüzü.
Benim yorumlardan okuduğum kadarıyla ve üniversitedeki plates, antrenör eşliğinde cardio + ağırlık çalışmalarımla da kıyaslayabildiğim kadarıyla bu spor hepsine bin basar 5 günde vücut şeklim değişmeye başladı bile.

Merhaba, ben de cevabınız için teşekkür ederim ve evet hepimiz arkadaşız burada çünkü dışarıdakilerin aksine birbrimizi kıskanmayız ve en iyisini isteriz :)
Ekspress gerçekten ilgi çekici ve çok kolay dukana göre. Tabi ki deneyebilirsiniz de. Ama bloggerlara her zaman güvenmemek lazım diye düşünüyorum. Görüyoruz onlar da kaçamaklar yapıyor, bıkıyor falan sonuçta.
Ben de 22 kilo hedefliyordum. 10 kilosu gitti şu anda. İki buçuk ayda. Ve ben de adam akıllı yapıyorum, hatta buradaki arkadaşlara kırmamaya çalışarak kızıyorum bazen kaçamaklar yaptıklarında. Bu diyet sırasında asla kaçamak yapılmaması gerektiğini en ufak bir lokmanın çok kötü sonuçları olacağını düşünüyorum çünkü. Ama ne kadar adam akıllı yapsanız da 20-25 kilo 3-4 ayda çok zor. Dukan normal diyetin yapılması için verdiği programda bana 18 kilo için 4 ay vermişti. Yani hangi tür diyeti yaparsanız yapın ideal kilonuza düşme tarihinizin daha uzun bir süre sonra olacağını göz önünde bulundurun derim ben. Ki sonra hayal kırıklığı yaşamayasınız.

Bende test yaptım. Bana da 6 gün atak 180 gün seyir verdi.
Altı ay yani, normal dukan yapacaksanız altı ayda vereceğim en az diye düşünün bence ve kendinizi buna hazırlayın. Belki bir sürpriz olur ve biraz daha erken verebilirsiniz. O zaman da sevinirsiniz. Ama altı ayı bulmaz ben daha önce veririm kesin diye düşünerek başlarsanız kendinizi uzadıkça kötü hissedip bıkabilirsiniz.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim. ben yavaş ama temkinli adımlarla gitmeyi tercşh ettim. Bir de benim daha çok rahat edeceğim bir beslenme düzeni olduğundan eksprese geçmeyi düşünüyorum. Acelem yok nasılsa yavaş yavaş veririm.

Merhaba dukancılar, sağlıkla hedeflerinize ulaşırsınız inşallah, herkese başarılar diliyorum
Bende geçen sene 9 eylülde 85.4 kilo ile dukan başladım, yanında 3 ay kadar spor olarak koşu bandını düzenli kullandım

Koşu bandım bozulunca callaneticse başladım, uzun zaman onu düzenli şekilde yaptım, harika bir şekilde incelmemi ve bedenimin şekle girmesini sağladı

Şubat sonunda bıkıyor gibi olunca 64.8 ile güçlendirmeye geçtim, Ramazanda 60.1 i gördüm, tatilde biraz gevşeme olunca 63 küsürleri gördüm ama toparlıyorum artık, 62 lerdeyim ve güçlendirmemin bitmesine az kaldı

Hedefim 58 olmak, güç bitince expressle kalanı vermeyi düşünüyorum, spor olarak düzenli 30-35 dk eliptik yapıyorum, zamanla arttıracağım inşallah

Kesinlikle spor destekli yapmak lazım dukanı, hiç bir yerimde sarkma olmadı, 3-4 ayda bir tahlillerimi yaptırdım, hiç bir sorun yaşamadım

Ayrıca 3-4 ayda bir diyetisyene uğradım, tartısında yağ kas oranıma baktırdım, verdiklerim yağdan

Haftaya düğün var ve ben 38 beden elbiseler aldım, kendimi harika hissediyorum, biraz sabır ve sebatla gidiyor kilolar emin olun, yeter ki devam edelim

62 kilo da ölçülerim:
Göğüs: 87
Göğüs altı: 75
Bel: 70
Göbek: 86
Basen: 94
Üst bacak kalın yeri: 57

85.4 kiloyken ölçülerim:
Göğüs:95
Göğüs altı: 84
Bel: 87
Göbek: 110
Basen: 116
Üst bacak kalın yeri: 68

selam kızlar uzun zamamdır burayı takıp edıyorum başlamak bugune nasıpmış..şimdı testımı yaptım

burayada not düşeyim..

kilom:83
atak:6 gün>>>81.8
seyir:1o9 gün>>>67,4 tarih:22/12/2014 e kadar seyire devam

guclendirme:156 gün tarih:27/05/2015
HAYDI BISMILLAH

ayy ne güzel kılo vermişsınız tebrik ederim bende buralardayım artık birbirimize destek olalım bende bugun olculerımı alıp buraya yazayım ılerde hedef kıloma ulaştıgımda sizin gibi bende yazarım

slm mydılemma sızı uzun zamandır buradan okuyorum bende bugun başladım ...gunluk menu paylaşımı yapılmıyor sanırım ben bugunden ıtıbaren neler yedım yazmak ıstıyorum:) sende nerede yanlış yapıyorum dıye bana dstek olurmusun kıtap alma şansım yok ama netten cok okudum ve mantıgını kavradım dıyetın :)

canım sorun olmassa bana bu sporun linkini atarmısın ....

Elbette günlük menü paylaşmak çok iyi olur aslında. Ama burası genel olarak çok sakin bu aralar. Eski dukancılar çok uğramıyor. O yüzden pek paylaşılmıyor. Siz paylaşacaksanız eğer ben de paylaşırım, birbirimize destek olmuş oluruz. Kitap parası yüzünden alamam diyorsan pek doğru birşey olmasa da (dukan amcam affetsin) internette e-kitap şeklinde varmış. "Dukan diyeti pdf" gibi birşey yazarak ararsan bulabilirsin sanırım.
Ve ilk olarak bugün şimdiye kadar neler yediğimi yazayım..
Sabah mikrodalga kekimi yaptım. İçinde tatlandırıcı ve tarçından başka az kullanılması gereken hiçbirşey yok. Süt tozu yok, kakao yok, nişasta yok. Bundan iki kaşık kepek hakkım kadar yedim. 1 tablet tatlandırıcıyla kahve içtim.
Öğlen, az önce yani mezgit vardı buzluğumda mikrodalgada pişirip yedim. 7 dakika sürüyor sadece çok kolay. Ama mezgit balığını pek sevmediğime karar verdim bu bitince bir daha mezgit almayacağım.
Akşama ne yerim bilmiyorum. Bugün saf protein günüm. Belki yağsız tavada baharatlanmış tavuk kavurur ve yoğurtla yerim. Bunu çok seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…