Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

eşimin işi nedeniyle küçük bır yerdeyiz dolayısıyla kredı kartıda kullanmıyoruz işimizede geliyor yani:)

ben hergun menu paylaşıcam sende eşlik edersen mutlu olurum ben ekmek delisi biriyım netten baya baktım yapımlarına bugun denıycem senın deneyıp memnun kaldıgın tarıfın varsa isterim:)bugun kepek hakkımı corbama eklıcem ..

bugun neler yedım

sabah : kahve ıçıyorum turk kahvesı şekersız

ogle: 1 yumurta 1 kaşık lor(köy loru yag oranını bilmiyorumama genelde yagını alıp öyle yaptıklarını biliyorum)
5 kaşık ev yapımı yagı alınmış yogurt

akşam: yogurt çorbası et sote aralarda yeşil çay ıcerım

spor daha yapmadım yürüyüşmü yapsam yoksa dedigin sporumu yapsam karar veremedim sence nasıl başlamalıyım

Ekspres yapan biri olarak ben de mönü mü yazmak istedim.
Bende sabah 2 yumurtalı ligth peynirli omletimi yedim.
iş yerinde yemek çıkıyor. Etli sebze yemeği vardı tanelerini seçerek ondan yedim bi de yarım tavukgöğüs yedim
Akşam henüz belli değil:)Muhtemelen köfte salata yer ve 2. günümü bitirmiş olurum.

Peynirdeki yağ oranı gerçekten büyük sıkıntı. Eğer yaşadığınız yer nedeniyle uygununu bulamıyorsanız en iyisi sizin yaptığınız gibi yağ eklenmediğini bildiğiniz bir lor kullanmak. Dikkat edin de çok fazla tüketmeyin ama nolur nolmaz. Bir kaşık demişsiniz bu gayet iyi zaten. Ben yulaf kepeği karışımı kullanıyorum doğalsanın. Bize uygun o atak dışında. Onunla herşey daha güzel oluyor tavsiye ederim.
Ben sabahları kek yapmıyorsam onunla bir poğaça yapıyorum çok güzel oluyor. Malzemeleri; üç kaşık yulaf kepeği karışımı (2 kaşık yulafa denk geliyor bu) 5 kaşık kadar light süt, bir kaşık lor, bir çay kaşığı kabartma tozu, bir yumurta, biraz pul biber (isteğe bağlı ben seviyorum). Bunları karıştırıp birer kaşık birer kaşık tepsiye dizip elimle biraz düzeltip 180 derecede 15 dakika kadar pişiriyorum. Dakikası kesin değil, üzerine yumurta sürmediğim için üstü çok kızarmıyor ama altı kızarıyor öyle olunca alıyorum. Ben bunu çok seviyorum gerçekten.
Yürüyüş olarak bir kaç gündür leslie 1 mile ypıyorum. Yani 20 dakika ve bence çok faydalı oldu. Bu kadarcık yürüyüş üstüne callan yapabilirsin. Yürüyüş kilo vermek için dukanın gereği callan ise sıkılaşmak için.

aslında kendı lorumuzu kendımız yapabılırız ben bi ara nette araştırmıştım peynir yapımını ordan hatırlıyorum sütü alıp kaynadıktan sonra uzerındekı kaymagı yagı oluyor sanırsam o kaymagı kaldırıp peynır veya lor yapabılırız ...

verdıgın tarıf cok pratık ve guzele benzıyor yarın bunu denıycem teşekkurler

Evet dukandiyetitariflerim diye yazarsan bir blog var bu isimle, orada peynir tarifleri de veriliyor. Çok güzel olur aslında peynir yapabilsek. Ben sadce labne denedim ama hoşuma gitmedi.

Merhaba, sizi hatırlıyorum, geçmişi okumuştum. Hoşgeldiniz iyi ki uğradınız. Callan konusunda özellikle size kesinlikle katılıyorum. 89 cm olan göbeğim 81'e indi 5 günde sadece:)

Evet dukandiyetitariflerim diye yazarsan bir blog var bu isimle, orada peynir tarifleri de veriliyor. Çok güzel olur aslında peynir yapabilsek. Ben sadce labne denedim ama hoşuma gitmedi.

ben bugun sut aldım şuan ocakta soguyunca uzerındekı kaymagı kaldırıp yogurt yapıcm bırazda labne yaparım peynır yapmak ıcın layt süt alıp onunla yaparım şimdilik lorum var o bitene kadar allah kerim

bu arada dünü çok iyi atlattım eşim gece bizi dışarı çıkardı ve döner aldı ben dedim bana alma yemiycem ama yınede almış hemde en sevdigim şekilde bol acılı yaptırmış ama ben ne yaptım tabıkıde yemedim olmaz dedım bu sene bu iş bıtmelı dedım vee yemedimeşimde çok şaşırdı sen dönere hayır demezdin dedi oda anladı kararlı oldugumu eve dönünce inanılmaz bi rahatlı vardı üzerimde kendimle gurur duydum
a

bugun sabah tartıldım 82 çıktım suda kaybetmiş olabilirim ama buda bana moral oldu hergün tartılmayı düşünüyorum mydılemna sen kaç kıloydun canım

bugun sabah tartıldım 82 çıktım suda kaybetmiş olabilirim ama buda bana moral oldu hergün tartılmayı düşünüyorum mydılemna sen kaç kıloydun canım
Ben 76ydım canım 66 civarı oldum şimdi. İkibuçuk ay oldu tam bugün. Atakta hızlı kilo vermek çok normal. Tabi ki büyük bir kısmı su onun ama vücudumuzun tuttuğu o suları da atmamız gerekiyor sonuçta bu da iyi birşey.
Ama eşinizle konuşun bence. Eşinizin size destek olması şart bu süreçte. Yoksa çok daha fazla zorlanırsınız. Benimki kilo aldığım için çok panik olmuştu o yüzden tam destek diyetime Ben evlenince aldım da hemen. Hatta bayramda ailesinin laf söylemesine bile hiç izin vermedi.

Mrb benimde 3 atak 7 seyir yani bugün 10.günüm.Tecrübeli bir dukancı olarak size sorayım kaçamakĺı bir öğün olursa diyete nasıl devam etmek lazım acaba.

Mrb benimde 3 atak 7 seyir yani bugün 10.günüm.Tecrübeli bir dukancı olarak size sorayım kaçamakĺı bir öğün olursa diyete nasıl devam etmek lazım acaba.
Kaçamaklı bir öğünden ne kastettiğinize bağlı bu. Eğer ufak bir kaçamaksa (bir lokma gibi) o günü kalori sayarak geçirmemiz gerektiğini söylüyor dukan. Çünkü artık protein diyetinin dışına çıkmış oluyoruz. Bizim diyetimizde karbonhidrat ve proteini (yulaf kepeği ve bir tatlı kaşığı yağ dışında) tam olarak günlük menümüzden çıkararak başarıya ulaşıyoruz. Bu yüzden de kalori hesaplamak, az yemek zorunda kalmıyoruz. Ama eğer ufak bir lokmayla da olsa bunun dışına çıkarsanız günün geri kalanında kalori saymanız yani az kalorili beslenmeniz gerekir. Sonrasında da bir kaç gün atak yapılması tavsiye ediliyor bloggerlar tarafından tükettiğimiz maddenin sistemimizden atılması için. Ama hiç bir zaman kalori saymayı ve bir kaç gün atağı kaçamak yapmanın doğal bir karşılığı gibi düşünüp onları göze alabilirim o zaman kaçamak da yapabilirim diye düşünmemeliyiz. Yani nasıl olsa atak yaparım bir şey olmaz diyerek kaçamak yapmamalıyız. Çünkü atak ve kalori sayımı her ne kadar kaçamak sonrası yapılması gerekenler diye belirtilse de onların kaçamağın zararlarını giderecek olmasının bir garantisi yok. Ertesi gün hemen tartıda artı görmezsiniz belki ama bir süre sonra bir kaç hafta duraklar neden olduğunu anlayamazsınız.
Büyük kaçamaklar için ise, mesela normal bir dilim yaş pasta, bir öğünün tamamen karbonhidratlı yağlı olması vb. gibi, ne yapılacağını ne yazık ki bilemiyorum. Çünkü diyet bozulmuş oluyor artık. Bir lokma bile insana uzun süreli duraklamalar yaşatırken bu ne yapar bilemem. Tabi her insanın bünyesi de farklıdır bazıları bir kez böyle bir şey yapmış ve etkilenmemiş olabilir, ama bu kimseye cesaret vermemeli.
Ben yanlışlıkla kaçamak yapmış oldum 6 hafta kadar önce. İçeceğime şekerli bir şey koyulmuş ben bilmiyordum. O sırada hiçbir şey olmadı. Bilmiyordum da zaten, çok sonradan öğrendim. Ama bu iki haftadır duraklamadayım malesef. Kilom bir artı bir eksi ama hep aynı civarda. Üstelik yürüyüşümü de yapıyorum şu an duraklama için sebep yok. Ama benim tahminim o altı hafta öncesinin bilinçsiz kaçamağı sebep oluyor buna.

evet cok haklısın destek çok önemli ..aslında eşimde dıkkat ederek 14 kılo verdı şimdi ne alıyor ne veriyor ama gece yemeleri var ben diyorum o etkiliyo bakalım onuda ikna edip dukana başlatmak istiyorum ..

dün gece baya yoruldum çarşıda eve gelince hafif baş agrısı çektim sonra uyudum sabah uyanır uyanmaz inanılmaz bi halsizlik ve baş agrım vardı sence normalmi bu ?

bu arada 600 gr daha vermişim

Bu arada sizin daha 10. gününüzmüş. Kaçamak düşünmek için çok çok çok erken.
Bu kadar detaylı cevap beklemediģimi itiraf etmeliyim çok teşekkürler.Bu gün bir gezmem vardı ve kara kara ne yapıcağımı düßündüm ama dediğiniz gibi helede 10. gün ićin çok erken kaçamak düşüncesi bile.veeee yapmadım.

Bazen baş ağrısından bahsedenler oluyor. Ama sadece diyetin en başında. Ama bence bunun sebebi daha çok diyet psikolojisine girilip az yenilmesi. Bir de vitamin eksikliği. Vitamin takviyesini dukan tavsiye ediyor. Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum bana çok iyi geliyor. Eczacınıza sorabilirsiniz hangi markanın daha çok vitamini kapsadığını ve bir multivitamin alabilirsiniz.
Bu arada az önce eşime cips, kek falan abur cubur tabağı hazırladım çok kötüyüm şu an

Hiç önemli değil destek için buradayız hepimiz. Daha bayramda neler neler olacak da dayanacaksınız, ufak gezmeler ne ki :) Bu arada çok sevindim kaçamağı yapmadan önce yazmış olmanıza. Ben çok geç olduğunu düşünüp üzülmüştüm yazık olmuş daha onuncu günde diye :)

bende tam bunu düşünmüştüm vitamin eksikligi yarın eczacıya sorup alayım

ben bu durumlarda kılo vermiş halimi düşünüyorum ve yemiycem diye kendime söz veriyorum bu gerçekten işe yarıyor

bugun yediklerimi yazayım gelmişken

sabah: 1 yumurta 1 kaşık lor biraz yogurt

ara: yeşil çay

akşam: yogurt çorbası et kavurma(tabiki yag kullanmadım)

bol bol su

kepek hakkımı çorbaya koydum dün krep yapmıştım
yarında ekmek deniycem

tebrik ederim arkadaşım biz bu yıl bu işi bitiricez kaçamaklar yolumuzu uzatmaktan başka bi işe yaramıyo

tebrik ederim arkadaşım biz bu yıl bu işi bitiricez kaçamaklar yolumuzu uzatmaktan başka bi işe yaramıyo
tşk ederim mkbule. Zaten benim sorunumda bu nasılsa 12 kilo vermißim yavaşda olsa veririm diye düşünüp kaçiriyorum.e böyle olunca da bi bakıyorum 1 kilo almışım hadiii sil baştan önce o aldığını ver:)

Ben de yediklerimi yazayım. Dün akşam penna cotta tatlısı yapmıştım bize uygun şekilde. Ama kakao sosu falan kullanmadan. İçinde süt, süt tozu, toz jelatin, tatlandırıcı, şekersiz vanilya aroması var. Bugün dün akşamdan kalanı yedim. Kahvaltıda yulaf poğaçası yanında içinde süt, yumurta, light peynir ve pastırma olan omlet yaptım. Tatlandırıcılı sütsüz kahve içtim. Öğlen somon balığını mikrodalgada pişirdim yedim. Yarım dilim kadar. Sonra acıkınca biraz pastırma yedim. Çemensiz pastırma serbest bize. Ama çok tuzlu olduğundan dikkat etmek lazım su tutabilir. Akşama da yoğurt ve yumurta ile terbiye edilmiş tavuk çorbası içtim. Bir de light kola ve yeşil çay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…