eşimin işi nedeniyle küçük bır yerdeyiz dolayısıyla kredı kartıda kullanmıyoruz işimizede geliyor yani:)Elbette günlük menü paylaşmak çok iyi olur aslında. Ama burası genel olarak çok sakin bu aralar. Eski dukancılar çok uğramıyor. O yüzden pek paylaşılmıyor. Siz paylaşacaksanız eğer ben de paylaşırım, birbirimize destek olmuş oluruz. Kitap parası yüzünden alamam diyorsan pek doğru birşey olmasa da (dukan amcam affetsin) internette e-kitap şeklinde varmış. "Dukan diyeti pdf" gibi birşey yazarak ararsan bulabilirsin sanırım.
Ve ilk olarak bugün şimdiye kadar neler yediğimi yazayım..
Sabah mikrodalga kekimi yaptım. İçinde tatlandırıcı ve tarçından başka az kullanılması gereken hiçbirşey yok. Süt tozu yok, kakao yok, nişasta yok. Bundan iki kaşık kepek hakkım kadar yedim. 1 tablet tatlandırıcıyla kahve içtim.
Öğlen, az önce yani mezgit vardı buzluğumda mikrodalgada pişirip yedim. 7 dakika sürüyor sadece çok kolay. Ama mezgit balığını pek sevmediğime karar verdim bu bitince bir daha mezgit almayacağım.
Akşama ne yerim bilmiyorum. Bugün saf protein günüm. Belki yağsız tavada baharatlanmış tavuk kavurur ve yoğurtla yerim. Bunu çok seviyorum.
Peynirdeki yağ oranı gerçekten büyük sıkıntı. Eğer yaşadığınız yer nedeniyle uygununu bulamıyorsanız en iyisi sizin yaptığınız gibi yağ eklenmediğini bildiğiniz bir lor kullanmak. Dikkat edin de çok fazla tüketmeyin ama nolur nolmaz. Bir kaşık demişsiniz bu gayet iyi zaten. Ben yulaf kepeği karışımı kullanıyorum doğalsanın. Bize uygun o atak dışında. Onunla herşey daha güzel oluyor tavsiye ederim.eşimin işi nedeniyle küçük bır yerdeyiz dolayısıyla kredı kartıda kullanmıyoruz işimizede geliyor yani:)
ben hergun menu paylaşıcam sende eşlik edersen mutlu olurum ben ekmek delisi biriyım netten baya baktım yapımlarına bugun denıycem senın deneyıp memnun kaldıgın tarıfın varsa isterim:)bugun kepek hakkımı corbama eklıcem ..
bugun neler yedım
sabah : kahve ıçıyorum turk kahvesı şekersız
ogle: 1 yumurta 1 kaşık lor(köy loru yag oranını bilmiyorumama genelde yagını alıp öyle yaptıklarını biliyorum)
5 kaşık ev yapımı yagı alınmış yogurt
akşam: yogurt çorbası et sote aralarda yeşil çay ıcerım
spor daha yapmadım yürüyüşmü yapsam yoksa dedigin sporumu yapsam karar veremedim sence nasıl başlamalıyım
aslında kendı lorumuzu kendımız yapabılırız ben bi ara nette araştırmıştım peynir yapımını ordan hatırlıyorum sütü alıp kaynadıktan sonra uzerındekı kaymagı yagı oluyor sanırsam o kaymagı kaldırıp peynır veya lor yapabılırız ...Peynirdeki yağ oranı gerçekten büyük sıkıntı. Eğer yaşadığınız yer nedeniyle uygununu bulamıyorsanız en iyisi sizin yaptığınız gibi yağ eklenmediğini bildiğiniz bir lor kullanmak. Dikkat edin de çok fazla tüketmeyin ama nolur nolmaz. Bir kaşık demişsiniz bu gayet iyi zaten. Ben yulaf kepeği karışımı kullanıyorum doğalsanın. Bize uygun o atak dışında. Onunla herşey daha güzel oluyor tavsiye ederim.
Ben sabahları kek yapmıyorsam onunla bir poğaça yapıyorum çok güzel oluyor. Malzemeleri; üç kaşık yulaf kepeği karışımı (2 kaşık yulafa denk geliyor bu) 5 kaşık kadar light süt, bir kaşık lor, bir çay kaşığı kabartma tozu, bir yumurta, biraz pul biber (isteğe bağlı ben seviyorum). Bunları karıştırıp birer kaşık birer kaşık tepsiye dizip elimle biraz düzeltip 180 derecede 15 dakika kadar pişiriyorum. Dakikası kesin değil, üzerine yumurta sürmediğim için üstü çok kızarmıyor ama altı kızarıyor öyle olunca alıyorum. Ben bunu çok seviyorum gerçekten.
Yürüyüş olarak bir kaç gündür leslie 1 mile ypıyorum. Yani 20 dakika ve bence çok faydalı oldu. Bu kadarcık yürüyüş üstüne callan yapabilirsin. Yürüyüş kilo vermek için dukanın gereği callan ise sıkılaşmak için.
Evet dukandiyetitariflerim diye yazarsan bir blog var bu isimle, orada peynir tarifleri de veriliyor. Çok güzel olur aslında peynir yapabilsek. Ben sadce labne denedim ama hoşuma gitmedi.aslında kendı lorumuzu kendımız yapabılırız ben bi ara nette araştırmıştım peynir yapımını ordan hatırlıyorum sütü alıp kaynadıktan sonra uzerındekı kaymagı yagı oluyor sanırsam o kaymagı kaldırıp peynır veya lor yapabılırız ...
verdıgın tarıf cok pratık ve guzele benzıyor yarın bunu denıycem teşekkurler
Merhaba, sizi hatırlıyorum, geçmişi okumuştum. Hoşgeldiniz iyi ki uğradınız. Callan konusunda özellikle size kesinlikle katılıyorum. 89 cm olan göbeğim 81'e indi 5 günde sadece:)Merhaba dukancılar, sağlıkla hedeflerinize ulaşırsınız inşallah, herkese başarılar diliyorum
Bende geçen sene 9 eylülde 85.4 kilo ile dukan başladım, yanında 3 ay kadar spor olarak koşu bandını düzenli kullandım
Koşu bandım bozulunca callaneticse başladım, uzun zaman onu düzenli şekilde yaptım, harika bir şekilde incelmemi ve bedenimin şekle girmesini sağladı
Şubat sonunda bıkıyor gibi olunca 64.8 ile güçlendirmeye geçtim, Ramazanda 60.1 i gördüm, tatilde biraz gevşeme olunca 63 küsürleri gördüm ama toparlıyorum artık, 62 lerdeyim ve güçlendirmemin bitmesine az kaldı
Hedefim 58 olmak, güç bitince expressle kalanı vermeyi düşünüyorum, spor olarak düzenli 30-35 dk eliptik yapıyorum, zamanla arttıracağım inşallah
Kesinlikle spor destekli yapmak lazım dukanı, hiç bir yerimde sarkma olmadı, 3-4 ayda bir tahlillerimi yaptırdım, hiç bir sorun yaşamadım
Ayrıca 3-4 ayda bir diyetisyene uğradım, tartısında yağ kas oranıma baktırdım, verdiklerim yağdan
Haftaya düğün var ve ben 38 beden elbiseler aldım, kendimi harika hissediyorum, biraz sabır ve sebatla gidiyor kilolar emin olun, yeter ki devam edelim
62 kilo da ölçülerim:
Göğüs: 87
Göğüs altı: 75
Bel: 70
Göbek: 86
Basen: 94
Üst bacak kalın yeri: 57
85.4 kiloyken ölçülerim:
Göğüs:95
Göğüs altı: 84
Bel: 87
Göbek: 110
Basen: 116
Üst bacak kalın yeri: 68
Evet dukandiyetitariflerim diye yazarsan bir blog var bu isimle, orada peynir tarifleri de veriliyor. Çok güzel olur aslında peynir yapabilsek. Ben sadce labne denedim ama hoşuma gitmedi.
Ben 76ydım canım 66 civarı oldum şimdi. İkibuçuk ay oldu tam bugün. Atakta hızlı kilo vermek çok normal. Tabi ki büyük bir kısmı su onun ama vücudumuzun tuttuğu o suları da atmamız gerekiyor sonuçta bu da iyi birşey.bugun sabah tartıldım 82 çıktımsuda kaybetmiş olabilirim ama buda bana moral oldu hergün tartılmayı düşünüyorum mydılemna sen kaç kıloydun canım
Mrb benimde 3 atak 7 seyir yani bugün 10.günüm.Tecrübeli bir dukancı olarak size sorayım kaçamakĺı bir öğün olursa diyete nasıl devam etmek lazım acaba.Ben 76ydım canım 66 civarı oldum şimdi. İkibuçuk ay oldu tam bugün. Atakta hızlı kilo vermek çok normal. Tabi ki büyük bir kısmı su onun ama vücudumuzun tuttuğu o suları da atmamız gerekiyor sonuçta bu da iyi birşey.
Ama eşinizle konuşun bence. Eşinizin size destek olması şart bu süreçte. Yoksa çok daha fazla zorlanırsınız. Benimki kilo aldığım için çok panik olmuştu o yüzden tam destek diyetimeBen evlenince aldım da hemen. Hatta bayramda ailesinin laf söylemesine bile hiç izin vermedi.
Kaçamaklı bir öğünden ne kastettiğinize bağlı bu. Eğer ufak bir kaçamaksa (bir lokma gibi) o günü kalori sayarak geçirmemiz gerektiğini söylüyor dukan. Çünkü artık protein diyetinin dışına çıkmış oluyoruz. Bizim diyetimizde karbonhidrat ve proteini (yulaf kepeği ve bir tatlı kaşığı yağ dışında) tam olarak günlük menümüzden çıkararak başarıya ulaşıyoruz. Bu yüzden de kalori hesaplamak, az yemek zorunda kalmıyoruz. Ama eğer ufak bir lokmayla da olsa bunun dışına çıkarsanız günün geri kalanında kalori saymanız yani az kalorili beslenmeniz gerekir. Sonrasında da bir kaç gün atak yapılması tavsiye ediliyor bloggerlar tarafından tükettiğimiz maddenin sistemimizden atılması için. Ama hiç bir zaman kalori saymayı ve bir kaç gün atağı kaçamak yapmanın doğal bir karşılığı gibi düşünüp onları göze alabilirim o zaman kaçamak da yapabilirim diye düşünmemeliyiz. Yani nasıl olsa atak yaparım bir şey olmaz diyerek kaçamak yapmamalıyız. Çünkü atak ve kalori sayımı her ne kadar kaçamak sonrası yapılması gerekenler diye belirtilse de onların kaçamağın zararlarını giderecek olmasının bir garantisi yok. Ertesi gün hemen tartıda artı görmezsiniz belki ama bir süre sonra bir kaç hafta duraklar neden olduğunu anlayamazsınız.Mrb benimde 3 atak 7 seyir yani bugün 10.günüm.Tecrübeli bir dukancı olarak size sorayım kaçamakĺı bir öğün olursa diyete nasıl devam etmek lazım acaba.
Bu arada sizin daha 10. gününüzmüş. Kaçamak düşünmek için çok çok çok erken.Mrb benimde 3 atak 7 seyir yani bugün 10.günüm.Tecrübeli bir dukancı olarak size sorayım kaçamakĺı bir öğün olursa diyete nasıl devam etmek lazım acaba.
evet cok haklısın destek çok önemli ..aslında eşimde dıkkat ederek 14 kılo verdı şimdi ne alıyor ne veriyor ama gece yemeleri var ben diyorum o etkiliyo bakalım onuda ikna edip dukana başlatmak istiyorum ..Ben 76ydım canım 66 civarı oldum şimdi. İkibuçuk ay oldu tam bugün. Atakta hızlı kilo vermek çok normal. Tabi ki büyük bir kısmı su onun ama vücudumuzun tuttuğu o suları da atmamız gerekiyor sonuçta bu da iyi birşey.
Ama eşinizle konuşun bence. Eşinizin size destek olması şart bu süreçte. Yoksa çok daha fazla zorlanırsınız. Benimki kilo aldığım için çok panik olmuştu o yüzden tam destek diyetimeBen evlenince aldım da hemen. Hatta bayramda ailesinin laf söylemesine bile hiç izin vermedi.
Bu kadar detaylı cevap beklemediģimi itiraf etmeliyim çok teşekkürler.Bu gün bir gezmem vardı ve kara kara ne yapıcağımı düßündüm ama dediğiniz gibi helede 10. gün ićin çok erken kaçamak düşüncesi bile.veeee yapmadım.Bu arada sizin daha 10. gününüzmüş. Kaçamak düşünmek için çok çok çok erken.
Bazen baş ağrısından bahsedenler oluyor. Ama sadece diyetin en başında. Ama bence bunun sebebi daha çok diyet psikolojisine girilip az yenilmesi. Bir de vitamin eksikliği. Vitamin takviyesini dukan tavsiye ediyor. Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum bana çok iyi geliyor. Eczacınıza sorabilirsiniz hangi markanın daha çok vitamini kapsadığını ve bir multivitamin alabilirsiniz.evet cok haklısın destek çok önemli ..aslında eşimde dıkkat ederek 14 kılo verdı şimdi ne alıyor ne veriyor ama gece yemeleri var ben diyorum o etkiliyo bakalım onuda ikna edip dukana başlatmak istiyorum ..
dün gece baya yoruldum çarşıda eve gelince hafif baş agrısı çektim sonra uyudum sabah uyanır uyanmaz inanılmaz bi halsizlik ve baş agrım vardı sence normalmi bu ?
bu arada 600 gr daha vermişim
Hiç önemli değil destek için buradayız hepimiz. Daha bayramda neler neler olacak da dayanacaksınız, ufak gezmeler ne ki :) Bu arada çok sevindim kaçamağı yapmadan önce yazmış olmanıza. Ben çok geç olduğunu düşünüp üzülmüştüm yazık olmuş daha onuncu günde diye :)Bu kadar detaylı cevap beklemediģimi itiraf etmeliyim çok teşekkürler.Bu gün bir gezmem vardı ve kara kara ne yapıcağımı düßündüm ama dediğiniz gibi helede 10. gün ićin çok erken kaçamak düşüncesi bile.veeee yapmadım.
bende tam bunu düşünmüştüm vitamin eksikligi yarın eczacıya sorup alayımBazen baş ağrısından bahsedenler oluyor. Ama sadece diyetin en başında. Ama bence bunun sebebi daha çok diyet psikolojisine girilip az yenilmesi. Bir de vitamin eksikliği. Vitamin takviyesini dukan tavsiye ediyor. Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum bana çok iyi geliyor. Eczacınıza sorabilirsiniz hangi markanın daha çok vitamini kapsadığını ve bir multivitamin alabilirsiniz.
Bu arada az önce eşime cips, kek falan abur cubur tabağı hazırladım çok kötüyüm şu an
tebrik ederim arkadaşım biz bu yıl bu işi bitiricezBu kadar detaylı cevap beklemediģimi itiraf etmeliyim çok teşekkürler.Bu gün bir gezmem vardı ve kara kara ne yapıcağımı düßündüm ama dediğiniz gibi helede 10. gün ićin çok erken kaçamak düşüncesi bile.veeee yapmadım.
tşk ederim mkbule. Zaten benim sorunumda bu nasılsa 12 kilo vermißim yavaşda olsa veririm diye düşünüp kaçiriyorum.e böyle olunca da bi bakıyorum 1 kilo almışım hadiii sil baştan önce o aldığını ver:)tebrik ederim arkadaşım biz bu yıl bu işi bitiricezkaçamaklar yolumuzu uzatmaktan başka bi işe yaramıyo
Ben de yediklerimi yazayım. Dün akşam penna cotta tatlısı yapmıştım bize uygun şekilde. Ama kakao sosu falan kullanmadan. İçinde süt, süt tozu, toz jelatin, tatlandırıcı, şekersiz vanilya aroması var. Bugün dün akşamdan kalanı yedim. Kahvaltıda yulaf poğaçası yanında içinde süt, yumurta, light peynir ve pastırma olan omlet yaptım. Tatlandırıcılı sütsüz kahve içtim. Öğlen somon balığını mikrodalgada pişirdim yedim. Yarım dilim kadar. Sonra acıkınca biraz pastırma yedim. Çemensiz pastırma serbest bize. Ama çok tuzlu olduğundan dikkat etmek lazım su tutabilir. Akşama da yoğurt ve yumurta ile terbiye edilmiş tavuk çorbası içtim. Bir de light kola ve yeşil çay.bende tam bunu düşünmüştüm vitamin eksikligi yarın eczacıya sorup alayım
ben bu durumlarda kılo vermiş halimi düşünüyorum ve yemiycem diye kendime söz veriyorum bu gerçekten işe yarıyor
bugun yediklerimi yazayım gelmişken
sabah: 1 yumurta 1 kaşık lor biraz yogurt
ara: yeşil çay
akşam: yogurt çorbası et kavurma(tabiki yag kullanmadım)
bol bol su
kepek hakkımı çorbaya koydum dün krep yapmıştım
yarında ekmek deniycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?