Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Su içmene dikkat etmediysen protein diyeti böbreğe zarar verebilir canım. Kitapta da yazıyor ya bu. Su ne kadar içiyordun? Umarım iyisindir. Bize de haber ver olur mu?

KiZLAR bu gun yeniden regl oldum.bu ay 2ci defa.ilk defa boyle bir sey oldu.ve renk olarakta koyuydu baya.acikcasi diyetle ilgili oldigunu dusunuyorum.cunki boyle bir sey hic olmamisti

KiZLAR bu gun yeniden regl oldum.bu ay 2ci defa.ilk defa boyle bir sey oldu.ve renk olarakta koyuydu baya.acikcasi diyetle ilgili oldigunu dusunuyorum.cunki boyle bir sey hic olmamisti
Diyetle ilgili olabilir canım. Okuduğum kadarıyla, hormonlar yağlarla birlikte az miktarda depolanıyormuş kilo alırken. O yağ hücreleri çözüldükçe kilo verirken hormonlar da serbest kalıyormuş. Bu durumda da adetin geçici olarak düzensizleşmesi gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyormuş. Yani diyetin ne olduğundan çok kilo vermekle ilgili bir durum aslında. Ama korkacak bir şey yok yani. Yine yorumlardan ve tecrübeli kişilerin hikayelerinden okuduğum kadarıyla bu bir iki ay için böyle değişikliğe sebep olabiliyormuş ama sonra geçiyormuş. Ben de ilk iki ay bir kaç gün erken hasta oldum. Bununla ilgili olabilir diye düşündüm. Sonra düzeldi.

Bu gun iyiyim canim.agrimiyor.ama son 20 gunde fazla ictim denemez.ondan ola bilirmi?
Evet canım ondandır bence. Benim eşim de diyet yapmıyor ama az su içtiğinde böbrekleri ağrımaya başlıyor hemen. Hele ki protein diyeti yaparken böbreklerimize daha nazik olmamız lazım kesinlikle. Zaten işlerini zorlaştırmış oluyoruz çünkü zavallıların bol bol su içelim ki rahatlasınlar :)

Eki Görüntüle 1238877 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 Eki Görüntüle 1238879 mrb bende dukanı 38 gündür yapıyorum 1 ayda 8,5 kg verdim 8 günde 500 gram zorla gitti. yinede iyi bunada sükür.76,5 tan 68 im şuan.hedefim 55 kg olmak.2 gündür tatildeydim hazırlıksız gittim ve kaçamaklarım oldu bugün tatil dönüşü evde tartıldım hala aynı kilodaym.umarım duraklammam olmaz.bu ay en azından hedefim 62 kgya düşmek.kurban bayramındada 58 kg ile ciciler alıp giymek umarım başarılı olurum.bugün son daakkka golü 45 dk sporu yaptım sevinçten ....

Eklentiler

• glcn.webp
    9 KB · Görüntüleme: 84
  • PIC_00295.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 83
Ben 17 gündür yapıyorum 3 gününü atak olarak yaptım. Toplamda 5.1 kilo gitti. ve sürekli -200 + 300 gibi gidip gelen rakamlarla gördüm. hiç kaçırma yapmıyorum. Tolere kullanmıyorum. Hergün 15 - 25 dk civarı yürüyorum. Her akşam tarçınlı süt içiyorum ki bunu da bırakmayı düşünüyorum çünkü bir yerde tarçının doğal doğum kontrol olduğunu okudum. Sizce nasıl gidiyor?

Bence gayet iyi vermişsin canım. Tolereleri her gün kullanma ama bazı günler kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü duraklama olunca onları keseceksin, hiç kullanmazsan kullanacak silahın olmaz böyle bir durumda. Artı eksiler olması çok doğal. Bir sebebi olması bile gerekmiyor. Çünkü öyle kilo veriliyor. Artı eksi artı eksi derken bir bakmışsın tartıda daha daha düşük rakamlarda artı eksi görüyosun giderek.

Çok iyi vermişsin gerçekten. Ben de 76,4 ile başladım. 3 aya yakın oldu ve şu an 65,4'üm. Kurbana kadar 62 olabilirim en az herhalde. 58 olamam o kadar hızlı veremiyorum. Atak dışında ayda 3 kilo gibi bir hızım var. 70'e kadar çok hızlı verdim ama yavaşladı sonra. Bu da doğalmış dediklerine göre. Çok sevindim senin adına. Aman kaçamak yapmayalım ki uzamasın bu süreler.

Ya aslında tolere den kasıt ne tam olarak onu bilmiyorum mesela 2 yk yulaf kepeğini 3 yaparsan tolere olur diyebiliyorum. bir de süt tozu tolere mi bilmiyorum onu arada bir kullanıyorum. başka da kullandığım birşey yok. Haaa birde ben çalışıyorum ve çalıştığı mkurumda yemek çıkıyor dolayısıyla öğlen yediklerim yağlı yemekler oluyor. :Ama suyunu ve sebzelerini yemiyorum mesela. Ya da yediğim yoğurt ligth olmuyor.

Beninde 16.gunum 3gun atakla beraber toplam 4.5kg verdim.benim de hic kacamagim olmuyo sadece sabahlari yag orani %10 olan light peynir yiyorum.dun reklam olur mu bilmiyorum ama sok markette yag orani %3 olan mis marka light peynir gordum.o kadar sevindim ki artik gonul rahatligiyla yiyecegim peynirimi .

merhaba arkadaşlar ,

dukan diyeti çok sağlıksız bir diyet hızla verilen kilolar diyet bırakıldığında hızlı bir şekilde ve fazlasıyla geri alınıyor .ayrıca diyet yapılırken vicut sos vermeye başlıyor mesela yüzde sivilceler çıkıyor . ayrıca enönemlisi de Dr dukan ın fransada dr.luk belgesinin elinden alınmış olması bu diyet programından dolayı ...en sağlıkı diyet diyetisyenlerin vermişolduğudur ... Lütfen zayılıycaz diye sağlıgımızdan olmayalım ...

Neden bu diyetin sağlıksız olduğunu düşünüyorsunuz?

Neden bu diyetin sağlıksız olduğunu düşünüyorsunuz?
Bence zamanınızı harcamayın, arada böyle gelip gidiyorlar zararlı sakın yapmayın diyetisyene gidin diyenler. Sanki hiç diyetisyen bilmiyoruz bilmem kaç kalorilik bir liste verip gönderiyorlar işte. Hatta bazı diyetisyenler bitki çaylarıyla ilaçlarla zayıflatıyor. Baksanıza iletiyi yazan Dukanın doktorluk ünvanının neden alınmış olduğunu da ya bilmiyor ya da yalan söylüyor. Onun doktorluk ünvanı öğrencilerin ideal kilolarına inebilmeleri halinde onlara daha yüksek notlar verilmesini tavsiye ettiği için alındı. Soruşturma açıldığında savunma bile yapmadı. Bu diyeti bir çok doktor ve doktor yakını da yapıyor. Eğer kurallara uyulursa, vitamin desteği alınır su içme işi savsaklanmazsa gayet sağlıklı bir diyet. Ayrıca bazen diyeti biraz kilo verince gaza gelip nefsine yenik düşüp ortasında güçlendirme bile yapmadan bırakanlar geliyor, ay aman bu diyet bırakınca çok kilo aldırıyor diyorlar çok gülüyorum. Sen diyeti yapmamışsın ki çamur atıyorsun, bu diyet seyiriyle güçlendirmesiyle korumasıyla bir bütün. Bir kısmını yapmakla diyeti yapmış olmuyoruz.

Tolere gıdalar bunlar canım. Alıntı yaptığımı belirtmek isterim intihal olmasın diye ama üzerinde yazıyor aldığım yer zaten. Bunlardan her gün olmamak şartıyla günde en fazla iki tanesini tüketebiliyoruz. Süt tozu önceden tolereydi, günde 3 kaşık ile sınırlıydı. Artık sınırsız olarak tüketebiliyoruz. Tatlandırıcı da mesela tolere değil bunlara girmiyor ama günde 3 kaşıktan fazla tüketmemek gerekiyor. Aynı zamanda süt mesela tolere değil yani içtiğimiz zaman tolere hakkımızı kullanmış olmuyoruz ama günde bir bardakla sınırlı.
Öğlen yemekleri kötüymüş cidden ama ne yapabilirsin bilmiyorum. Belki evden götürebilirsin. Öyle bir imkanın yoksa dediğin gibi suyundan olmamak üzere sadece etlerinden yiyebilirsin ama işyerinde çıkan bir yemekteki et veya tavuk miktarı doyurmaya yetmez ki. İşyeri yemeklerinde genellikle çorba, pilav gibi yan ürünlerle doyurmaya yönelik oluyor. Ayran konusunu çok dert etmene gerek yok ama çünkü ayran zaten suyla karıştırılıp yapıldığından içindeki yağ oranı en fazla %3 falan oluyor. O da büyük bir ihlal olmaz. İşyerinde bu şekilde yemek yemek zorunda kaldığın günlerde 1 tatlı kaşığı olan zeytinyağı hakkını kullanma derim. Çünkü zaten yağ almış oluyorsun ister istemez.

Çok sevindim bu peyniri bulmana. Ben de buradan bir arkadaşın tavsiyesiyle bulmuştum onu gayet de güzel bence. Artık diğerini yemezsin oh ne güzel olmuş :)

merhaba bende 24 ağustosta başladım tam 3.20 kilo vermiştim ki durdu herşey taa 1 haftadır gram inmiyo aksine çıkıyo yürüyorum hiç kaçamak yapmıyorum niye böyle ya

Hımm bunlar benim bildiğim tolere gıdalarmış. Ben başka şeylerde vardır diye düşünmüştüm. Tolere gıdaları hafta da 1-2 en fazla 3 gün tüketiyorum. Bazen hiç almadığım bile oluyor ama muhakkak almalısın çünkü duraklamada bunları kesip - göreceksin demişlerdi. O yüzden arada almaya başladım. İşyeri yemekleri gerçekten talihsizlik ama biliyor musun cacığı fazla aldığım ve kendimi ciddi anlamda şartlandırdığım için yetiyor. Akşam üzeri acıkırsam yanıma kendi yaptığım kepekli atıştırmalıklardan alıyorum onlardan tüketiyorum. Bunun haricinde beni tek zorlayan şey meyve. Çünkü sebze günlerinde ya salata yapıyorum ya da ıspanak ve fasulye tüketebiliyorum. Dolayısıyla tek gıda rejimine dönmekten korkuyorum. Henüz yapmadım ama yapacağım en büyük kaçamak bir iki dilim meyve olabilir.

Neden sağlıksız olduğunu düşünüyorsunuz sorusunu özellikle sormuştum. Çünki diyetin ne demek olduğunu neleri tavsiye edip etmediğini insanlar bilmiyorlar. Ama benim anlatacaklarımı sen zaten anlatmışsın. Bu arada diyetşin en önemli noktası su içimi ve doğal bir kepek olan yulaf kepeği hatta karışımı. Bu diyette tek sağlıksız olabilecek şey tatlandırıcı. Onunda istemeyen tüketmez. Ben sakınca görmüyorum ve tüketiyorum. kaldı ki şimdiye kadar gittiğim 4- 5 diyetisyen oldu bunların hepsi de aynı listeyi tutuşturdular elime. Ama hepsinin de ağzında tek bi laf vardı biz kişiselleştirilmiş liste veriyoruz! Hadi canım asla inanmam. Tecrübe ile sabittir.

bide her gün 1 ade light sütaş meyveli yiyorum omu etkiliyor anlamadığım b.işeyde şu mesela tolere gıda listesinde hem light meyveli yoğurt hem %7 yağlı peynir var bigün içinde her ikisinide yiyemiyor muyum ikisinden birini mi tercih edicem kitabıda okudum ama muallakta kaldı düğünüm mayısta 69.80 kiloyum offf

İlk olarak mayısa daha çoooook var canım rahat ol mutlaka verirsin o zamana kadar melekler gibi olursun. Tolere gıda listesinden iki tanesini (ya da bir tanesinden iki ölçü) her gün olmamak şartıyla yiyebilirsin. Duraklama yaşadığın zamanlar, yani şimdiki gibi tolere gıdaları kesmelisin. Bence şimdilik bir süre kes tolere gıdalar almayı. Yürüyüşünü biraz artır, su içme miktarını güzel ayarla, mutlaka eksi görürsün. Bir de istersen günlük yediklerinin örnek bir listesini yaz arkadaşlarla bakalım burada bir sorun var mı. Belki de bilmeden yanlış birşeyler yiyorsundur. Ben mesela içinde tatlandırıcı olmasına güvenerek bir içecek içmiştim ,görevli ısrarla içinde başka şekerli birşey olmadığını söyledi. Sonradan içtikten bir hafta sonra onun içinde kıvam artırıcı şeker içeren bir şey olduğunu öğrendim. Bilmeden kaçamak yapmıştım yani. İlk başta etkisini görmedim ama sonra iki hafta durakladım, daha yeni kırıldı duraklamam. Bir de ben en başta polonezin jambonlarını yiyebiliyoruz sanmıştım yağ oranından dolayı. Meğer içinde patates nişastası varmış, çok geç olmadan neyse ki kestim hemen. Böyle ufak ufak birşeyler olabilir mi yaptığın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…