Tek gıa rejimine dönmek beni de çok korkutuyor açıkçası. Et, tavuk, balık arasında gidip geliyorum. Üçü birden olunca sorun değil pek ama kurban etimiz bitti eti çok almıyorum artık kurbana da az kaldı diye. Sadece tavuk balık olunca daha da zorlanıyorum. Sebzeleri de pek sevmediğimden zar zor ekliyorum birşeyler. Domates, salatalık, bazen ıspanak brokoli falan.Hımm bunlar benim bildiğim tolere gıdalarmış. Ben başka şeylerde vardır diye düşünmüştüm. Tolere gıdaları hafta da 1-2 en fazla 3 gün tüketiyorum. Bazen hiç almadığım bile oluyor ama muhakkak almalısın çünkü duraklamada bunları kesip - göreceksin demişlerdi. O yüzden arada almaya başladım. İşyeri yemekleri gerçekten talihsizlik ama biliyor musun cacığı fazla aldığım ve kendimi ciddi anlamda şartlandırdığım için yetiyor. Akşam üzeri acıkırsam yanıma kendi yaptığım kepekli atıştırmalıklardan alıyorum onlardan tüketiyorum. Bunun haricinde beni tek zorlayan şey meyve. Çünkü sebze günlerinde ya salata yapıyorum ya da ıspanak ve fasulye tüketebiliyorum. Dolayısıyla tek gıda rejimine dönmekten korkuyorum. Henüz yapmadım ama yapacağım en büyük kaçamak bir iki dilim meyve olabilir.
Neden sağlıksız olduğunu düşünüyorsunuz sorusunu özellikle sormuştum. Çünki diyetin ne demek olduğunu neleri tavsiye edip etmediğini insanlar bilmiyorlar. Ama benim anlatacaklarımı sen zaten anlatmışsın. Bu arada diyetşin en önemli noktası su içimi ve doğal bir kepek olan yulaf kepeği hatta karışımı. Bu diyette tek sağlıksız olabilecek şey tatlandırıcı. Onunda istemeyen tüketmez. Ben sakınca görmüyorum ve tüketiyorum. kaldı ki şimdiye kadar gittiğim 4- 5 diyetisyen oldu bunların hepsi de aynı listeyi tutuşturdular elime. Ama hepsinin de ağzında tek bi laf vardı biz kişiselleştirilmiş liste veriyoruz! Hadi canım asla inanmam. Tecrübe ile sabittir.
İlk olarak mayısa daha çoooook var canım rahat ol mutlaka verirsin o zamana kadar melekler gibi olursun. Tolere gıda listesinden iki tanesini (ya da bir tanesinden iki ölçü) her gün olmamak şartıyla yiyebilirsin. Duraklama yaşadığın zamanlar, yani şimdiki gibi tolere gıdaları kesmelisin. Bence şimdilik bir süre kes tolere gıdalar almayı. Yürüyüşünü biraz artır, su içme miktarını güzel ayarla, mutlaka eksi görürsün. Bir de istersen günlük yediklerinin örnek bir listesini yaz arkadaşlarla bakalım burada bir sorun var mı. Belki de bilmeden yanlış birşeyler yiyorsundur. Ben mesela içinde tatlandırıcı olmasına güvenerek bir içecek içmiştim ,görevli ısrarla içinde başka şekerli birşey olmadığını söyledi. Sonradan içtikten bir hafta sonra onun içinde kıvam artırıcı şeker içeren bir şey olduğunu öğrendim. Bilmeden kaçamak yapmıştım yani. İlk başta etkisini görmedim ama sonra iki hafta durakladım, daha yeni kırıldı duraklamam. Bir de ben en başta polonezin jambonlarını yiyebiliyoruz sanmıştım yağ oranından dolayı. Meğer içinde patates nişastası varmış, çok geç olmadan neyse ki kestim hemen. Böyle ufak ufak birşeyler olabilir mi yaptığın?
hayırlı olsun bende yeni sayılırım gazamız mübarek olsun :)günaydın kolay gelsin beni de aranıza alırmısınız boy 160cm kilo 73,200 bugün başladım bana da yardımcı olurmusunuz
bi üstte neler yediğim kilom boyum yazıyor :)amin öyle olsun kaç kilosunuz kaçıncı gündesiniz neler yiyorsunuz biraz fazla soru sordum galiba
Merhaba hoşgeldin aramıza.günaydın kolay gelsin beni de aranıza alırmısınız boy 160cm kilo 73,200 bugün başladım bana da yardımcı olurmusunuz
Üçgen peynirin markası ne acaba? Ben hiç yağ oranı bize uyan bir üçgen peynir bilmiyorum da.ok görmemişim bende başladım bugün sabah 1 adet üçgen peynir bir bardak süt öğlen 1 yemek kaşığı yulaf kepeği 1 bardak ayran içtim
Bir sorun görünmüyor canım ama dikkat etmen gereken peynir. Peynirinin yağ oranı sınırsız izinli olan peynirlere değil, günde 30 gr sınırlı izinli yani tolere gıda olarak tüketebileceklerimize uygun. O yüzden 30 gr peynir yiyerek bir adet sınırlı izinli hakkını kullanmış olduğunu unutmamalısın. 60 gr yediğin günlerde meyveli yoğurt gibi başka bir sınırlı izinli tüketmemelisin. Ayrıca sınırlı izinlileri her gün tüketmememiz gerektiğini ve duraklama yaşarsak bırakmamız gerektiğini unutmayalım.kızlaar yardımcı olun nerede hata yapıyorum bir günlük dukanımı anlatayım size
sp
sabah:
1 haşlanmış yumurta
%7 yağlı karper 1 adet
2 adet zeytin (çok nadiren)
dukan ekmek 2 yulaf kepeği hakkımca
öğlen:
ızgara tavuk
ayran %1.5 yağlı
meyveli yoğurt
akşam:
SABAH
haşlanmış yumurta
beyaz ya da lor peynir (%7)
dukan ekmek (2 yk hakkımdan)
p+s günümse domates salatalık
öğlen
genelde ızgara tavuk
ayra yada yoğurt %1.5 yağlı
sütaş light meyveli
akşam
p+s ise sebzeli yumurta (ayşe kadın fasulye, patlıcan vb.)
sp günümse ızgara tavuk balık, kıyma yada dana ciğeri
ayran ya da light kola
bazen 1 brdk süt
sabah 45 dk işe yürüyorum son 3 gündür ekstra akşamda 1 saat yürüyorum boy 163 başlangıç 72.50 şuan 69.40 başlayalı 18 gün oldu suyumu en az 2 litre içiyorum genelde
Bu arada her iki öğününde de gerçek bir yemek yok canım. Et tavuk balık gibi. Böyle çok az yemiş oluyorsun.ok görmemişim bende başladım bugün sabah 1 adet üçgen peynir bir bardak süt öğlen 1 yemek kaşığı yulaf kepeği 1 bardak ayran içtim
bişey daha van başladığımdan beri sadece tavuğun göğsünü yedim derisi ayıklanmış but ta yiyemez miyim?Bir sorun görünmüyor canım ama dikkat etmen gereken peynir. Peynirinin yağ oranı sınırsız izinli olan peynirlere değil, günde 30 gr sınırlı izinli yani tolere gıda olarak tüketebileceklerimize uygun. O yüzden 30 gr peynir yiyerek bir adet sınırlı izinli hakkını kullanmış olduğunu unutmamalısın. 60 gr yediğin günlerde meyveli yoğurt gibi başka bir sınırlı izinli tüketmemelisin. Ayrıca sınırlı izinlileri her gün tüketmememiz gerektiğini ve duraklama yaşarsak bırakmamız gerektiğini unutmayalım.
Evet yiyebilirsin. Deriyi pişirmeden önce ayırıyorum ben ki iyice karışmasın. Kalça, but falan yiyorum. Sadece kanatları ve deriyi yiyemiyoruz.bişey daha van başladığımdan beri sadece tavuğun göğsünü yedim derisi ayıklanmış but ta yiyemez miyim?
Baltalı keçi loru var, yörsan ve kaanlar lor var bize uyan. Bir de şok marketlerde olan mis light beyaz peynir de uyuyor sayılır azıcık üzerinde sınırın.ya bende mecburiyetten yedim diyete uygunluğundan değil malesef yaşadığım yerde doğrudürüst light ürün yok siz neler yiyorsunuz varmı önereceğiniz
Canım sen kaç yaşındasın?Kızlar kaçamaktan sonra nasıl davranmak gerekiyor? Diyete başlamayı düşünüyorum ama kurban bayramı beni korkutuyor... Normalde ailemden ayrı yaşıyorum ama bayramda 3-4 gün onlarla olacağım. Ailem dukan diyeti yapmama asla izin vermez annem hep zorla bir şeyler yedirir, anneannem zorla tatlı yedirir filan... Yani kurban bayramı dukana gayet uygun ama zorla tatlı yedirirlerse ne yapmak lazım? Sonrasında toparlanılabilir mi?
Canım sen kaç yaşındasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?