Yaşın küçük olsaydı hani ailene karşı çıkamayabilirsin diyecektim ama yaşın da küçük değil ki neden sana insanlar zorla birşeyler yedirebiliyorlar? Hepimizin ailesi birşeyler yedirmek istiyor elbette ama açıklıyoruz onlara. Kabul etmek zorundalar sonuçta çünkü kocaman insanlarız yani. Ama sen ben kaçamak yapmayı tercih ediyorum diyorsan bir arkadaşa kaçamaklar hakkında bir kaç sayfa önce açıklama yapmıştım ona bakabilirsin.22 yaşındayım canım. Ama yine de bununla alakalı değil, ailem ben uzakta okuduğum için tatillerde eve gelince bir şeyler yedirme telaşına düşüyor.
Yaşın küçük olsaydı hani ailene karşı çıkamayabilirsin diyecektim ama yaşın da küçük değil ki neden sana insanlar zorla birşeyler yedirebiliyorlar? Hepimizin ailesi birşeyler yedirmek istiyor elbette ama açıklıyoruz onlara. Kabul etmek zorundalar sonuçta çünkü kocaman insanlarız yani. Ama sen ben kaçamak yapmayı tercih ediyorum diyorsan bir arkadaşa kaçamaklar hakkında bir kaç sayfa önce açıklama yapmıştım ona bakabilirsin.
Ben açıkçası hiç bilinçli olarak kaçamak yapmadım. Yapmayı da düşünmem. Yemek yedirme ısrarlarının hepimiz farkındayız ama biz direniyoruz her gün o ısrarlara. Sizin kilonuz düşük olduğu için motivasyonunuz o kadar yüksek değil muhtemelen anlamıyorsunuz. Kusura bakmayın sizi kırmak istemedim ben. Annemler izin vermez falan da demiş olduğunuz için samimi olarak küçük olduğunuzu düşünmüştüm.Ben kaçamak yapmayı tercih ediyorum demiyorum. Kilom 52kg, vermek istediğim kilo 3kg, tıp öğrencisiyim ve dukan diyeti kitabını alıp okudum bana sağlıklı geldiği için bu diyeti düşünmüştüm. Kilom 52 olunca kilosu 100 olan anneanneme "yok ben yiyemem diyetteyim" demek olmuyor, kabul etmiyor. Kadın aylarca yolumu gözleyip benim için yiyecek bir şeyler hazırlamışken geri çevirmek onun kalbini kırıyor. Başka bahaneler uydurmaya çalışsam bile bir şekilde yedirmek istiyor. Bilmiyorum Türk insanının yemek ısrarından bir benim mi haberim var? Yani bunun yaşla alakası yok dediğim gibi. Yardım istedim sadece, yani siz burada aylardır dukan diyeti yapıyorsunuz haliyle benden tecrübelisiniz, hiç mi kaçamak yapmadınız, ben sadece daha tecrübeli insanlardan kendi deneyimleri doğrultusunda öneri almak için bu mesajı yazdım ve cevap alamadığım gibi aldığım tepki "yaşın kaç, neden sana zorla yediriyorlar, tabi sen kaçamak yapmak istiyorsan o başka" oldu. Bu aşırı sıcak karşılama için teşekkürler.
Çok teşekkürler tavsiye için. Ben de denemek istiyordum onu ama bazı kötü yorumlar okuduğum için korkuyordum. Şimdi cesaretlendim açıkçası siparişi vereceğim :)Arkadaslar gecen gun shirataki Noodles denedim.yagsiz kiymayla yaptim,tadi ayni kiymali makarna gibi oldu.laf aramizda bagirsaklarima da cok iyi geldi.arada Boyle degisik yiyecekler diyeti daha guzel bi hale getiriyor
Ben açıkçası hiç bilinçli olarak kaçamak yapmadım. Yapmayı da düşünmem. Yemek yedirme ısrarlarının hepimiz farkındayız ama biz direniyoruz her gün o ısrarlara. Sizin kilonuz düşük olduğu için motivasyonunuz o kadar yüksek değil muhtemelen anlamıyorsunuz. Kusura bakmayın sizi kırmak istemedim ben. Annemler izin vermez falan da demiş olduğunuz için samimi olarak küçük olduğunuzu düşünmüştüm.
Kaçamak konusuna gelirsek dukan yapılan kaçamağın şişirilen bir balona iğne batırmak olduğunu söylüyor kitabında biliyorsunuz. Bunun dışında kendisinin tavsiye ettiği kaçamak yapılan gün kalori diyeti olarak devam edilmesi, yani yenilen yiyeceklere dikkat edilmesi şeklinde.
Ben yikayip ,5dk haslayip oyle kullandim.tadi ve kokusu yok zaten o bakimdan iyi.pirincini de pilav yaparak deniycem.makarna ve pilav ihtiyaci bu sekilde gecmis oluyo.ben de beynimi kandirabiliyorumÇok teşekkürler tavsiye için. Ben de denemek istiyordum onu ama bazı kötü yorumlar okuduğum için korkuyordum. Şimdi cesaretlendim açıkçası siparişi vereceğim :)
Hoşgeldin aramıza. Ben de 3 ayımı doldurdum yeni ve 11 kilo verdim. Gerçekten çok büyük bir mutluluk. İnşallah hedefine ulaşır ve korursun.Herkese merhaba
Dukan diyeti ne 09.09.2014 tarihinde başladım önce dukan testi yaptım 90 kiloydum 6 gün atak evresi çıktı 2 3 kilo civarı vermem gerekiyormus. 11.09.2014 tarihinde tartildigimda 87 çıktım yani 2 günde 3 kilom gitti inanılmaz bi mutluluk kilo vermek evde tartı olmadığı için sürekli tartilamiyorum pazartesi ilk isim tartilmak olcak sonra da seyir evresine baslicam. Hayatım da ilk defa bu kadar kararliyim buraya üye olmadan önce yazılarınızı sürekli okuyordum sonra diyete başladım ve üye olmaya karar verdim artık bende sizin aranizdayim
Dukan ekspress için başka bir başlık var forumda oradan ulaşabilirsin o diyeti yapanlara. Burada da bir iki arkadaş vardı ama artık uğruyorlar mı bilemiyorum.Merhaba Dukan Express yapan varsa kac n kilo verdiler ogrenebilir miyim?
Inşallah :)Hoşgeldin aramıza. Ben de 3 ayımı doldurdum yeni ve 11 kilo verdim. Gerçekten çok büyük bir mutluluk. İnşallah hedefine ulaşır ve korursun.
Ben yaşamadım hiç ama çok duydum yaşayan diyet süresince, özellikle de başlarda. Sonradan geçiyormuş sanırım. Form çaylarını deneyebilirsiniz bunun için.Kızlar kabızlık yaşayan var mı, buna ne gibi çözümler buluyorsunuz
Sende hedefine ulaşacak birini görüyorumArkadaslar bu diyet benim kafamda iyice oturmus bugun bunu anladim. arkadaslarla toplandik,peynirli kekler,sarmalar,borekler havada ucusuyodu..AMA Ben cantamdan cikardigim ton baligimi yedim ve en ufak bi kacamak yapmadim.aslinda cok da zorlanmadim.kendimle gurur duydum.normalde Boyle ortamlarda yiyeceklere gomulen bi tiptim..umarim Boyle devam edebilirim...
bende kendımde hedefıne ulasıcak bırını gorduğum ıcın çok mutlu oldum:)Sende hedefine ulaşacak birini görüyorum
Bence zamanınızı harcamayın, arada böyle gelip gidiyorlar zararlı sakın yapmayın diyetisyene gidin diyenler. Sanki hiç diyetisyen bilmiyoruz bilmem kaç kalorilik bir liste verip gönderiyorlar işte. Hatta bazı diyetisyenler bitki çaylarıyla ilaçlarla zayıflatıyor. Baksanıza iletiyi yazan Dukanın doktorluk ünvanının neden alınmış olduğunu da ya bilmiyor ya da yalan söylüyor. Onun doktorluk ünvanı öğrencilerin ideal kilolarına inebilmeleri halinde onlara daha yüksek notlar verilmesini tavsiye ettiği için alındı. Soruşturma açıldığında savunma bile yapmadı. Bu diyeti bir çok doktor ve doktor yakını da yapıyor. Eğer kurallara uyulursa, vitamin desteği alınır su içme işi savsaklanmazsa gayet sağlıklı bir diyet. Ayrıca bazen diyeti biraz kilo verince gaza gelip nefsine yenik düşüp ortasında güçlendirme bile yapmadan bırakanlar geliyor, ay aman bu diyet bırakınca çok kilo aldırıyor diyorlar çok gülüyorum. Sen diyeti yapmamışsın ki çamur atıyorsun, bu diyet seyiriyle güçlendirmesiyle korumasıyla bir bütün. Bir kısmını yapmakla diyeti yapmış olmuyoruz
protein diyeti ,
Diyetin en belirgin özelliği ve temel prensibi 5 gün boyunca yalnızca protein alınıyor olması ve diyette karbonhidrata kesinlikle yer verilmemesi. Ancak bu diyet 5 günden uzun süre yapılırsa metabolizmada ters etki yaratıyor ve vücut her şeyi depolamaya başladığı için kilo alınmaya başlıyor. Hızlı kilo vermeye fazlasıyla meraklıyız. Bir Dukan diyeti fırtınası esiyor ortada ki, son derece tehlikeli, kalbi ve böbrekleri mahveden ölüme kadar götürebiliyor.Günümüzde gazete ve dergilerde yer alan moda diyetler maalesef bilinçsizce uygulanmaya devam ediyor... Bu diyetleri uygulayan kişiler zihinsel, ruhsal ve bedensel sagliklarinı tehlikeye atıyorlar. Belirli bir besin ögesinin tüketilmesine dayalı Dukan Diyeti ise yıllardır çok yaygın uygulaniyor ve son zamanlarda da oldukça revaçta.
Bu hatalı popüler olarak nitelendirilen diyetlere baktığımızda verilen öneriler US Department of Agriculture (USDA), Department of Health and Human Services, National Institutes of Health, American Dietetic Association, American Heart Association, American Diabetes Association ve American Cancer Society tarafından bildirilen tavsiyelerle zıtlık göstermekte ve zararları konusunda ortak görüş bildirilmektedir.
Bu diyetlerin genelde kalorisi ve karbonhidratı çok düşük olduğundan vücut temel ihtiyacı için kendi deposundaki karbonhidratı kullanıyor. Depolanmış karbonhidratın her bir gramı vücutta 2-4 gram su bağladığından, depo kullanıldığında su açığa çıkıyor. Su vücuttan atıldığında da kilo düşüyor. Diyet kesildiğinde ve normal gıdalara dönüldüğünde ise bu su ve tabii ki kilolar da geri dönüyor.
Diyet esnasında belli besinlere ağırlık verildiğinden yasaklanan gıdalara karşı aşırı istek oluşuyor ve diyet sonrasında bu besinlere hücum edilince kilo alınıyor. Üstelik düşük karbonhidratlı diyetlerle yağ dışı dokuların, özellikle de kasların kaybı artıyor. Oysa bir diyette asıl olması gereken, yağ kaybetmek. Kısa zamanda zayıflatmayı vaat eden diyetler, insanları egzersizden de uzaklaştırdığı için zaman içinde kilo almayı destekliyor.
sanırım bu yeterli bir cevap omuştur daha fazlasını söylemeyi gereksiz buluyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?