Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Artık verdiğim kilo 12 oldu, çok mutluyum :) Şimdiden insanlar beni daha fazla kilo vermekten vazgeçirmeye çalışıyorlar. Ben ise dukanın verdiği 58 hedefini 54e çekmiştim. Şimdi yeniden 58e yükselttim. Çünkü callanetics sayesinde çok güzel sıkılaştım. Artık 54ün benim için çok düşük olabileceğini düşünüyorum.

Ben biraktim callaneticsi .bayram donusu tekrar baslicam.callaneticsin sagladigi Incelik farkli oluyo bu Sefer Birakmak yok

Merhaba kızlar... Ben 3 hafta boyunca dukan yaptım ama sadece 500 gram verdim o da ataktayken, ama seyirde iç veremedim. 53 kiloyla başladım ve 52,5 oldum. Acaba kilom az olduğundan mı veremiyorum. O kadar moralim bozuldu ki şu iki gündür bıraktım. Hiç kaçamak yapmamıştım 3 hafta boyunca. Sizce neden böyle oldu bir fikriniz var mı? Hiç başınıza geldi mi? Seyirde hiç kilo veremedim moralim çok bozuk. Haftada 2 gün saf protein yaptım diğer 5 gün de protein+sebze yaptım verecek kilom az olduğu için. Ama hiç veremedim...

Hmm evet verecek kilon ya az ya da aslında vermemelisin. Bu boyuna göre değişir tabi ki onu bilmiyorum. Ama yine de biraz da olsa vermeliydin diye düşünüyorum. Günlük bir menünü yazabilir misin acaba bir bakalım yanlış bir şey var mı?

Sabah: Yulaf kepekli ekmek ve light peynirle sandviç
Öğlen: Ton balığı ve haşlanmış yumurta
Akşam: 2 kase yoğurt (tatlandırıcıyla dondurma yapıyorum bunu bazen)

Bu saf protein günlerim. Sebzeli günlerim şöyle:

Sabah: Yulaf kepekli ekmek, yumurta, light peynir, domates, salatalık biber (bazen yumurta ve domatesi birleştirip menemen)
Öğlen: Tavuk haşlama (bazen domatesli veya körili sos ile, bazen mantarlı), yanına fırında yağsız sebze (patlıcan kabak veya karnabahar vs)
Akşam: 1 kase yoğurt

Bir de günde 3 bardak light süt içiyorum.

İlk olarak kullandığın light peynir nedir acaba yağ oranı %2'nin üzerinde olabilir mi? İkinci olarak çok az yiyorsun. Akşamları özellikle sadece yoğurtla geçiştirmemelisin. Geçmişin tamamını okudum ben ve arkadaşların deneyimleri ile ortaya çıkan şey ne kadar düzgün miktarlarda yenirse o kadar verim elde edildiği. Ayrıca sadece süt ürünleri ile bir öğünü geçirdiğimiz zaman o öğünde çok büyük ihtimalle yeterince protein almamış oluyoruz. Sür ürünlerinin toplam miktarı günlük olarak bir litre ile sınırlı bunu geçmemeye dikkat etmek lazım. Ton balığı herhalde light ton balığıdır, normal değildir o yüzden onun yanlış olduğunu düşünmüyorum light olanları tüketebiliyoruz. Son olarak en önemli şeylerden birisi tüketeceğimiz süt miktarı günde sadece bir bardakla yani 250ml ile sınırlı. Çünkü sütte laktoz denilen şeker var. Sütü ne kadar tüketirsek o kadar şeker almış oluyoruz. Yoğurt ve sütü de light olarak kullandığını düşünüyorum.
Kilo vermene engel oluyor olabilecek olan şeyler bunlar canım. Aslında çok büyük yanlışlar da diyemem. Ama özellikle de kilo fazlan çok az olduğu için bu küçük şeylerin etkisinin çok büyük olarak kendini gösterdiğini tahmin ediyorum. Boyun da gayet iyiymiş çünkü kilon aslında ideal.
Bir de yazmamışsın ama günde otuz dakika yürüyüşünü yapıyor musun acaba? Ben aslında sana callanetics sporunu öneririm. Biraz spor yaparak sıkılaşsan aslında vermene gerek bile kalmayacak belki de.

Önerilerin için teşekkür ederim canım. Peynirim, sütüm, ton balığım ve yoğurdum light, ve yap oranları dukana uygun. Sütü bu kadar içmemin sebebi tam bir kahve bağımlısı olmam... Eskiden kahve kremasıyla içerdim kahvemi, ama onun dukana uygun olmadığını bildiğimden light sütle içmeye başladım... Onu gerçekten azaltmam mı gerekiyor? Bu benim için çok zor... Ama denerim. Sütün günde 250 ml ile sınırlı olduğunu bilmiyordum. Belki yine 3 bardak kahve içmek için her bardakta süt ve suyu karıştırırım. Bu olabilir...

Çok az yeme konusuna gelince. Midem şişiyor çok yiyince bu da moralimi bozuyor. Bir de öğrenciyim ve dukanda aldığım şeyler çok pahalı. Bu ay tam 500 liralık market alışverişi yaptım ve tamamı dukan. Yulaf kepeğiydi tatlandırıcısıydı, light ürünleriydi tavuğuydu ton balığıydı derken... Siyah et almamama rağmen durum bu ve beni maddi olarak çok zorluyor... Cidden daha çok yemem gerekiyor mu?

Son olarak spor yapacak vaktim yok, tıp fakültesinde okuyorum. Ama hastane evime 15 dakika uzaklıkta. Her gün bu yolu 4 kez yürüyorum tempolu bir şekilde (gidiş geliş, bir de öğle arası yemek için gidiş geliş). Bu da toplam 1 saat yapıyor ama ayrı ayrı 15 dakikalar olduğu için pek spordan sayılmaz aslında...

Canım peki sen ne kadar sürede kaç kilo verdin? Nasıl beslendin? Bana başka önerilerin var mı? Kilomun o kadar da az olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce başka bir diyetle 49 kiloya inmiştim ve o kiloda çok iyiydim. Sonra diyeti bırakınca kilolar geri geldi. Dukan bana çok sağlıklı geliyori en güzeli de 4.evre sayesinde ömür boyu koruyabilmek ama 3 haftadır kilo veremediğim için baya moralim bozuldu.

Benim şu an 3,5 ay oldu 12ye yakın kilo verdim. Dukan evet çok sağlıklı ama kilo fazlan da az olduğu için istersen ekspress dukanı da deneyebilirsin. Ben üç öğün yemek yemeye çalışıyorum sana da tavsiye ederim. Bu sayede insanın canı daha az abur cubur istiyor hem. İnternetteki blogların tatlı tariflerinden faydalanıp kendime güzel şeyler yapıyorum. Balık bol bol yiyorum. Onun da hem kilo verimi için hem de sağlık için çok iyi olduğu söyleniyor. Multivitamin alıyorum her gün, bu sayede olsa gerek başkalarının bahsettiği saç dökülmesi, halsizlik, baş ağrısı gibi şikayetlerim hiç olmadı benim. Yürüyüşlerimi yapıyorum. Ama şunu söyleyeyim. İlk on kiloyu verdikten sonra spora başladım. Spora başladıktan sonra sadece 2 kilo vermeme rağmen 10 kilo vermiş gibi oldum. Sıkılaşmak çok önemli cidden.

Bu ayrı ayrı 15 dakikalar normalde kardio olmuyor elbette ama dukana göre günlük yürüyüşünü yapmış oluyorsun o açıdan için rahat olabilir. O bölerek yapılabileceğini söylüyor. Amaç daha çok biraz hareket katmak. Masraflar konusunda ise haklısın biraz tuzlu bir diyet. Kahveyi suyla karıştırırsan gayet iyi olur bence. Olmadı yarım litreye indirmeye çalış içtiğin sütü. Eskiden sınır yarım litreydi, sonradan çeyrek oldu.
Bence daha çok yemen cidden gerekiyor. Aldığın kalorileri çok fazla azaltmak sonradan senin için problem oluşturabilir.

Anladım canım çok teşekkür ederim... Dukan bana sitesinde program bile vermiyor, zaten ideal kilodasın diyor. O yüzden sanırım kendi programımı kendim oluşturacağım... Bayramdan sonra tekrar ilk günüm olacak, 3 günlük atak yapıp yılbaşına kadar seyir yapacağım. Daha sonra da verdiğim kiloya göre 2-3 aylık bir güçlendirme yapıp korumaya geçerim inşallah... Çok teşekkür ederim yardımların için. Buraya girip bildirim yaparım sık sık :)

Herkes diyete devam ediyor degil mi?
Merhaba, evet ben devam ediyorum. Son sekiz kilom olduğu için kilo verimim çoook yavaşladı, hatta durdu sayılır bu günlerde. Ama devam :) Yavaş yavaş da olsa olacak bu iş. Bayram tatilinden korkuyorum ama halledicez artık.

Bayram tatili beni de cok korkutuyo .bugune kadar her haftasonu ev halkina pogaca,borek,kek yaptim bi kere bile tadina bakmadim.umarim bayramda da boyle olur.benimde son 8kilom 52 kg olunca birakicam

Herkes diyete devam ediyor degil mi?

Merhaba kızlar ben de devam ediyorum diyete, bayramda da kaçamaksız devam etmeyi amaçlıyorum inşallah. Anneannemin geleneksel bayram yemeği olmasa hiç kaçamak yapmam... Ama orda da yemediğim halde "çok yedim anneanne" filan demeyi planlıyorum özellikle tatlılar için. Belki çorba gibi bir kaçamağım olabilir. Sebze gününde olacağım gerçi, ama karbonhidratlı bir çorba yaparsa diye korkuyorum... Umarım yapmaz ama yaparsa 1 kase çorba yiyeceğim mecbur. Onun dışında yemek zaten kebap olacak, o konuda dukana çok uyuyor neyseki kurban bayramı

Kızlar bir şey soracağım, siz gojiberry kullanıyor musunuz? Kurt üzümü olarak geçiyor. Ben internetten yulaf kepeği alırken 150 gram aldım, tadı fena değil ama çok pahalı. Aktarlarda bulunur mu acaba?

Ben yiyodum goji berry AMA bitti.malatya pazarinda bulunuyor.bana bayramdan sonra gelecek dediler.sana yakin malatya pazari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…