Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Seninki anneanne en azından, ben kayınvalidemle olacağım ve ramazanda bana kurbana diyetini bitir öyle gel yoksa gelme dedi Tabi gitmememi istemez ama çok üzülüyor ben yemedikçe. Kurban bayramı neyseki bu ramazandan çok daha kolay geçeceğini düşünüyorum. Yarın sabah yola çıkacağız ve ben işten geldikten sonra bütün zamanımı 9 günlük ekmek, kek vs. yapmakla geçirdim çok çok yorgunum. Daha tavuk pişireceğim.
Kaçamak yapmam ama bir kararım var. Kayınvalidem çok güzel kavurma yapar. Zaten dana kesiyoruz ve çok yağlı olmayan etten yapılıyor ve içinde tabi ki hiçbir karbonhidrat yok. Ama içine biraz sıvıyağ koyuyormuş. Ama sonuçta koskoca bir tencere yemek çıkıyor o kadarcık yağla. Bütün misafirlere ikram ediliyor daha da bitmiyor falan. Öyle iç yağ falan asla koymaz zaten o yüzden donduğunda bile yağsız görünen bir kavurma. Ona güvenerek ben yiyeceğim işte ondan. Hem o çok sevinir yaptığı birşeyi yiyorum diye, hem de zeytinyağı hakkımı zaten kullanmıyorum ben onun yerine sayarım diyorum. Gerçi zeytinyağı hakkı yerine sıvıyağ kullanılamayacağı görüşündeydim aslında ama... Kendimi şimdiden kötü hissediyorum ama ay ne yapayım. Tereyağ falan koysa yine yemem donmuş yağ falan diye ama..
Bu arada bir şey farkettim. Bence süt tozu bende duraklama yapıyor fazla tüketince. Diyetin ilk başlarında da böyle düşünmüştüm o yüzden hep dikkat ederdim. Ama sonra sınırsız olduğunu duydum onun. İçeriğine bakıyorum yağı alınmış süt yani, hiç bir zararlı şey yok. Ama bu aralar yerimde sayıyorum ve sanırım sebebi sık sık yapıp bir oturuşta yediğim kedi dili bisküvileri, ki içinde 4 kaşık süttozu var. Sanırım yapmamam gerekecek
Herkesin bayramını kutlarım bu arada arkadaşlar.

Ben yiyodum goji berry AMA bitti.malatya pazarinda bulunuyor.bana bayramdan sonra gelecek dediler.sana yakin malatya pazari

Bana yakın derken? Ben hatayda oturuyorum canım

Canım bence o kavurmadan da bir şey olmaz onca kişiye paylaşıyor o yağ... ama süttozu konusunda haklı olabilirsin. Acaba karbonhidrati fazla olabilir mi? Ben de belki tatlandırıcı ben de kilo vermeyi engelliyordur diye onu kestim bakalım bu kez gidecek mi...

Ikinizin de bayramını kutluyorum

ben sana yakın derken cümleyi tamamlamadan göndermişim yanlışlıkla :) malatya pazarı heryerde var illa ki hatayda da vardır diye düşünüyorum.süttozu içinse ben hergün kullanıyorum krepde poğacalarda falan bende duraklama yaratmadı.süttozu olmadan krep çok tatsız tuzsuz oluyo..

merhaba 2.5 aylık bebeğim var. sadece anne sütü alıyor.. ama benim kilolarım yüzünden moralim çok bozuk.. dukana başlasam olur mu kızlar lütfen acil cvp verin..

merhaba 2.5 aylık bebeğim var. sadece anne sütü alıyor.. ama benim kilolarım yüzünden moralim çok bozuk.. dukana başlasam olur mu kızlar lütfen acil cvp verin..

Canım bence emziriyorsan ertelemen gerekir. Bebek emzirirken vücut ekstradan günde 300-400 kalori yakar, yani dengeli beslenmeyle bile emzirme döneminde kilo verilir. Dukan bazı beslenme ögelerini atak ve seyir döneminde içermiyor, bu da sütünü ve dolayısıyla bebeğinin sağlığını etkileyebilir. O yüzden ben biraz sabırlı olmanı ve bebeğin emmeyi bırakana kadar ya da doğumdan sonra 1 yıl kadar geçene kadar beklemeni öneriyorum.

Bu arada ben tıp okuyorum, mezun olmak üzereyim ve bu benim fikrim, forumda diyetisyen arkadaşlar da var onlardan da fikir alabilirsin ama sana aşağı yukarı bunları söyleyeceklerdir.

Hani sütte laktoz oluyor ya şeker, bence onunla alakalı olabilir süt tozunun fazla tüketilmemesi gerekliliği. İçtiğimiz süt de sınırlı ya, bu durumda süt tozunun da sınırlı olması doğal. Bu arada henüz dönmedim ben bayramdan o yüzden tartılmadım ama daha zayıf hissediyorum inşallah öyledir. Sporumu hiç yapamadım ama.

Dukanın hamilelikte ve emzirirken ayrı ayrı diyet tavsiyeleri var canım. Googleda ara bulursun herhalde. "dukan emzirme dönemi" falan gibi birşeyler girerek.

Sana

sanırım diyet yapma diyordu dukan testinde değil mi o yüzden teste göre yapamıyosun? Üç gün gayet iyi bence, hatta fazla bile.

Hoşgeldin tatlım geçmiş bayramın kutlu olsun

Evet dukan testi bana program vermiyor... Ben bayramın son günü anneannem yüzünden biraz kaçırdım ama o son gün dışında kaçamak yapmadım. Kaçamaktan sonra da 3 gün tekrar atak değil de seyrin saf proteinini yaptım. Yarın tekrar sebzeli günlerime dönüyorum. Bir de ben haftada 1 filan tartılıyorum, o yüzden şimdilik ne kadar verdim tam bilmiyorum ama biraz vermiş gibi hissediyorum umarım en azından 1 kilo gitmiştir :)

Kizlar merhaba. guclendirmeye gectim ben.ama bir seyi anlamadim.1 porsiyon meyve derken orda yazilan meyvelerin hepsinden sinirli yemek oluyormu yoksa bu listedeki meyvelerden sadece birini mi yiye bilirim? Lutfem cevap yaza bilirmisiniz???

Kizlar merhaba. guclendirmeye gectim ben.ama bir seyi anlamadim.1 porsiyon meyve derken orda yazilan meyvelerin hepsinden sinirli yemek oluyormu yoksa bu listedeki meyvelerden sadece birini mi yiye bilirim? Lutfem cevap yaza bilirmisiniz???

Canım 1 porsiyon derken 1 meyve. Yani gün içerisinde sadece 1 elma, 1 portakal, ya da 1 porsiyon karpuz gibi. Birini yediysen diğerini aynı gün yiyemiyorsun. İki meyveyi aynı gün yemek istersen yarım yarım yapabilirsin, yarım elma yarım portakal gibi.

Yhaaa cok cok uzuldum. Onada sukur.atakta bunu bile bulamiyorduk)

Meyvelerden istediğinden toplamda bir porsiyon olacak şekilde yemelisin. Mesela bir kaç kiraz + bir kaç erik + bir dilim karpuz olabileceği gibi tek meyve de olabilir.

Toplamda bir porsiyon olduktan sonra farketmez nelerden yediği. Bir elma yiyeceğine yarım elma yarım portakal yiyebilir. Bir elma falan diye sadece ölçü vermek için söylüyorlar. Zaten bir mantığı yok ki öyle bir sınırlama olmasının.

Merhaba kizlaar!
Seyir evresindeyim. 20 gundur diyetteyim toplam. Dun tartildim kilom 55.9'du.

Kabizlik problemim var su siralar. O yuzden sabah 1 kase light yogurt yedim ama yanlis mi yaptim bilmiyorum kizlar ya!
Yogurt hakkimiz falan sinirli falan ya hani.

Ayrica kizlar ideal kilosuna ulasip hala fizigi duzgun olmayan var mi aranizda?

Bu diyete tok karnima 64.250 kg ile basladim. Su an 20. gunum ve dun ac karnina tatildigimda 55.9 kilo idim. Yaklasik 8 kilo verdim kizlar. Dukan testine gore seyir evremin bitmesine 40 gun kaldi ve kilo verme hizim asiri derecede azaldi sanki. Dukan'in ideal kilosuna ulastim sayilir ama 40 gun daha var ve su anki fizigimi begenmiyorum.

Goguslerimin ve baldirlarimin kuculmesi gerekiyor bayagi. Etek falan giyemiyorum maalesef. Hedefim etek giyebilmek. Dogum gunumde ve yilbasinda istedigim kiyafetleri giyebilmek. Kendime en buyuk hediyem bu olacak. :) Hep beraber birbirimize gaz verelim kizlar valla. Ben burada yazilanlari elimden geldigince takip etmeye calisacagim. Kacamak falan yok!

Regl donemim yaklasti simdi canim dun bayagi yemek yemek istiyordu ama durdurdum kendimi iyi ki.

Kilo verme hizimin dusmesini regl donemimin yaklasmasina bagliyorum simdilik. 2-3 hafta sonra 50-51 olmazsam ipleri falan sikacagim cidden bayagi.

Bir an once guclendirmeye gecip odul yemeklerimi yemek istiyoruuuum!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…