Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Esra merhaba!
Ben de ailemden ayri yasiyorum ve tatillerde eve dondugumde babam yemek konusunda cok israrci olur genelde. Yemek degil de meyve, tatli artik evde ne varsa. Bu kurban bayraminda sansliyim ki babam evde yoktu ama dondugunde bir suru tatli falan getirmisti. Diyet yaptigimi soylemedim cunku cidden cok laf ederdi. Ben de yiyor gibi falan yaptim. Kardesime yedirdim her seyi gizli gizli.

Bizim aile kahvaltimiz meshurdur. Ertesi gun kahvaltida durumu anladi maalesef ama ses cikarmadi. Evden ayrilacagim gun bayagi cokmussun falan dedi sadece. Durumu kabullendi sanirim. Babam ve annem kilolu maalesef ve babam kilomun iyi oldugunu dusunuyor.

Her neyse cok uzattim. Eger kacamak falan yaparsan az yapmaya calis ve ertesi gun saf proteinle beslen. Boyle yaparsan bir problem olmaz bence. Ben hic kacamak yapmadim ama Dukan diyeti'nin bu kadar siki olmasi sacma geliyor acikcasi. Sanirim bir kere kacamak yaoinca devami da gelir mantigina dayaniyor ama artik bir sure sonra nefsimizi tutabilecek kivama geliyoruz.

Mesela su an evimde kurabiye, cikolata, seker, lokum, sekerli leblebi, helva falan var ve istesem yiyebilirim ama yemiyorum. Surekli zayiflayinca onlari yiyecegim falan diyorum ama yiyemem herhalde artik. :)

Tatlım ben de güya ideal kilomdayım, boyum 160, kilom da şu an 52 küsür diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi görüntümden memnun olmadığım için diyet yapıyorum, memnun olunca güçlendirmeye geçeceğim. Şuan seyirdeyim. Benim babam da seninki gibi, bir de doktor. Sürekli diyet yapmama karışıyor ve sağlıksız olduğumu filan söylüyor ve bana meyve yedirmeye çalışıyor (tatlıya kendisi de karşı ama mesela peyniri sütü yağsız yememe ve diyetimde meyve olmasına karşı, bir de saf protein günlerine karşı, her gün sebze de almalısın diyor.) Buna rağmen ben ona bunun geçici bir süreç olduğunu ve güçlendirmede çok daha sağlıklı bir beslenmem olacağını meyve de yiyeceğimi anlattım. Çok istemese ve hala arada söylense de kabul etmek zorunda kaldı. Ağzıma zorla tıkacak değil... Hatta bayrama giderken kendime 1 haftalık yulaf kepeği ekmeğimi yapıp götürmüştüm. Onun tadını bile beğendi ve böyle sağlıklı bir ekmek yiyor olmama sevindi.

Ama bende bayramda anneannem sorun oldu. Anneannem yaklaşık 100 kilo olduğu için zaten benim hali hazırda fazla zayıf olduğumu düşünüyor. Bir de bayram olduğu için binbir şey yapıyor ve tüm torunlarına zorla yediriyor bunlardan. Eski insan olduğu için güzel yemek yapıp bunu sevdiklerine yedirince mutlu oluyor. Bu yüzden bana bayramın son günü çok ciddi kaçamaklar yaptırdı zorla. Baya şey yedirdi. O yüzden ben de çarşamba perşembe ve cuma tekrar atak yaptım ve bugün sebzeye geçtim.

Bu arada 20 günde 8 kilo verdin ve az mı diyorsun?? Çıldırmış olmalısın! 100 kilo olanlar bile 20 günde dukanla bile bu kadar kilo veremiyorlar. Çok şanslı olduğunu bilmen lazım, 20 günde 8 kilo çok ciddi bir başarı

Tabi dukanın sana söylediği diyet bitiş tarihinde hala kilondan memnun olmazsan dediğim gibi biraz daha devam edersin. Ne zaman memnun olursan o zaman geç güçlendirmeye. Dukan sitesinde bana koçluk bile vermiyor misal, sen zaten ideal kilonun altındasın, dukana ihtiyacın yok dior program bile çıkarmıyor. Ama ben yine de yapıyorum. Sen de devam edebilirsin.

Konuşasım varmış, ne uzun yazdım yahu

Bugun psikolojik olarak gercekten iyi degildim ve kendime torpil gectim cikolata, sekerli leblebi, baklava, makarna ve bilimum zararli her seyi yedim. Su an midem cok kotu. Sekerli seyleri sevmiyormusum bunu anladim tabi. Tadlari o kadar igrenc geldi ki anlatamam. Damak tadim degismis. Moralim hala bozuk ama diyetimi devam ettirmek istiyorum. Bugun gece yarisina kadar yine her istedigimi yiyecegim. Yarinsa Saf proteine donecegim 2-3 gun kadar.

Bayagi kilo verdim guya ama hala fizigim duzgun degil Esra ve cidden sinirlerim bozuluyor. Hani boyle gercekten zayifladim diyemiyorum. Bir de ustune derslerim yogunlasti, duygusal olarak da boslukta gibiyim boyle falan. Hayatim berbat gidiyor. Egzersiz icin vakit de bulamiyorum, cildiracagim resmen.

Simdiki hedefim 50 kiloya inmek. Bunu da 2-3 haftada verebiliyorum matematiksel olarak. Disimi sikip 2-3 hafta kadar daha dayanacagim ama bugunku yemek patlamasi bana yakismadi maalesef.
Kendimi sey diye rahatlatiyorum; kabizlik sorunum vardi zaten. Ister istemez biraz fazla yiyince en azindan vucuttaki atik maddeleri uzaklastiririm vs.

Boyum 163 kilom 56 su an. Hani 50 kilo falan olabilsem ne mutlu bana.

Son zamanlarda su tuketimime dikkat etmiyordum, yulaf kepegi de yiyemiyordum. Simdi su tuketimine dikkat edecegim ve yulaf kepegini de daha dikkatli kullanacagim. Boylece son zamanlarda yavaslayan kilo verme hizim yukselir umarim.

Dogum gunumde kendime bir hediye vermek istiyorum. Fizigim duzgun olsun, istedigim etegi, elbiseyi giyebileyim.

Canım hiç üzülme. Neden biliyor musun? Dukan her ne kadar kaçamaklar balona iğne batırmak gibidir dese de kaçamak 1 günle sınırlandığında metabolizmayı şaşırtıyor. Elbette yarın sabah muhtemelen 2 kilo almış gibi uyanacaksın, ama bu 2 kilo 3-4 gün içinde gidecek ve birazcık daha hızlı kilo vereceksin. Bu sık tekrarlanmadığı sürece deneyimlerime göre diyette böyle oluyor. O yüzden hiç moralini bozma ve diyete tam gaz devam et, 3 hafta daha sık dişini

Benim de doğumgünüm 1 ay filan sonra. Ben de o zamana kadar 3 kilo vermiş olmayı umuyorum :)

Esra sen dukanla 500 gramdan sonra veremediğini söyleyen arkadaş değil miydin ben mi karıştırıyorum?

Esra sen dukanla 500 gramdan sonra veremediğini söyleyen arkadaş değil miydin ben mi karıştırıyorum?

Evet canım ben oyum, deneyimlerime göre derken diğer diyetlerimde demek istedim, ve bu başlıkta oldukça fazla sayfa okudum ve o insanların da deneyimlerine göre konuştum biraz. 500 gramdan sonra veremememin sebebinin senin dediklerin olduğunu düşündüm, çok süt içmek, az yemek. Bir de ben 4 aydır regl olamıyorum biraz da onunla alakalı olabilir. Bu kez daha dikkatli gidiyorum, 1 bardaktan fazla süt içmiyorum ve biraz daha fazla yemeye çalışıyorum. Başladığımdan beri ilk kez yarın tartılacağım 54le başlamıştım bakalım neler olacak...

Hmm anladım demek istediğini. Ama lütfen o şekilde sanki kaçamak iyiymiş kilo vermeyi hızlandırıyormuş gibi tavsiye verme veya yorum yapma olur mu. Yani tabi ki sana karışmak anlamında söylemiyorum istediğini söylersin de o zaman bu diyeti öğrenmek amacıyla forumları okuyan insanlar bunları da okuyacaklar ve yanlış öğrenecekler diye söylüyorum. Hani sen kaçamak yapmak istersen yaparsın tabi ki, sana iyi de gelebilir, başkalarına da iyi gelmiş olabilir ama herkesde öyle bir etkisi olmaz ki. Biz şimdi bu dukan denilen amcaya güveniyoruz o yüzden onun tavsiye ettiği diyeti yapıyoruz değil mi. Bu durumda onun diyetini değiştirmemeliyiz de. Yani kendi kendimize değiştirerek yapıyorsak da bunu diyetin bir parçasıymış gibi sunmamalıyız başka insanlara.
Mesela bir arkadaş yazmıştı burada. Oldukça fazla kilo verdikten sonra bir kestane yemek istemiş kendisine ödül olarak ve kaçamak yapmış ve tam iki ay duraklamış hiç kilo verememiş. Ben mesela biliyorsun hiç bilinçli şekilde kaçamak yapmadım, ama içinde şekerli bir katkı maddesi olduğunu bilmeden içtiğim bir tatlandırıcılı kahve yüzünden üç hafta durakladım. Bunun çoooook örnekleri var inan bana, kaçamakla kilo vermesi hızlananlar sadece istisnalar ve ilk başta evet tuvalete rahat çıktığın için metabolizma bir an şaşırdığı için falan biraz hızlı kilo verebiliyorlarsa da bir süre geçtikten sonra çok daha kötü şekillerde duraklayabiliyorlar.
Daha dikkatli gidiyor olmana çok sevindim bu arada. İnşallah doğum gününe kadar verirsin o üç kiloyu. :)

Çok haklısın mydilemma, ben kaçamak iyi bir şeymiş gibi söylemedim ama. Ben daha önce diyet yaptığımda bir ay boyunca bir lokum yedim diye neredeyse ağlayacaktım, ama arkadaş yapmış bir kez, e iş işten geçtikten sonra da moralini bozup diyetten soğumasını istemediğimden moralini toparlamaya çalıştım. Yoksa elbette kaçamak yapmamalıyız, buna ben de katılıyorum ama bir kez yaptıysa da yine dönsün, bırakmak en kötüsü.

Bu yüzden onları yazdım.

Doğru söylüyorsun kaçamak yaptım diye umutsuzluğa düşmemek lazım, kaçamağın kendisinden daha kötü bir şey bu. Bu arada bayramda 1,7 kilo vermişim tam çok mutlu oldum:)

Merhaba kızlar bende bugün başladım dukan diyetine 1.günüm bitti cok sükür atal evrem 6 gün sürecek bana da yemekler konusunda yardımcı olun

Merhaba kızlar bende bugün başladım dukan diyetine 1.günüm bitti cok sükür atal evrem 6 gün sürecek bana da yemekler konusunda yardımcı olun

Hoşgeldin canııım Ben öğrenci olduğum için pratik yemeklere ihtiyaç duyuyorum gerçekten... sana yediğim şeylerden bazı örnekler vereyim belki yardımcı olur...

Atak ve saf protein günleri için:
-Tavuğu jülyen kesip 1 parmak su eklenmiş tavada pişiriyorum. Aslında haşlama mantığı ama kavurma gibi oluyor tadı ve sıfır yağ. Hem de çok kolay. Tavuk iyice piştikten sonra da (yaklaşık yarım saat) azcık salça ve kekik ekliyorum. İyice karışana kadar tavada çevirip servis ediyorum.
-Protein salatası: Bunun içindekilere bakıp ıyy demeden önce deneyip tadına bakmanı tavsiye ederim şaşırtıcı ama tadı çok güzel. 1 konserve light ton balığı, 1 haşlanmış yumurta, 3-4 kaşık light yoğurt, birer çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, kimyon, naneyi karıştırıyorum.
-Ciğer benim için atakta ve saf protein günlerinde diğer bir kurtarıcı. İster tost makinesinde yap, ister şişte, istersen de yine 1 parmak suda tavada yap. Üstüne kimyon ve kırmızıbiber ekleyince ımmmm
-Ekmek: Kahvaltılardaki en büyük kurtarıcım. 3 yumurtayı önce biraz tuz ekleyerek çırp, ondan sonra 3-4 kaşık yoğurt ve 1 bardak süt ekleyip tekrar çırp. En son da 12 kaşık yulaf kepeği ve 1 paket toz maya ekle ve çırp. Daha sonra bunu kek kalıbına dök (ben silikon kullanıyorum ve 1 damla yağı fırçayla dağıtarak yağlıyorum). Önce mayalanması için 50 dakikada 1 saat pişirdikten sonra 180 derecede 20-30 dakika daha pişir. 12 eşit parçaya böl ve her biri 1 kaşık yulaf kepeği içeren 12 ekmeğin olsun :)

Seyir evresinin sebzeli günleri için:
-Kabak sandal yemeği içine peynir doldurularak güzel oluyor.
-Köri soslu mantarlı tavuk diyette olduğunu sana unutturabilir
-Fırında patlıcan-kabak ince ince doğrayıp, baharatlar ve sarımsakla terbiyeleyip pişirebilirsin, yanına yoğurtla güzel olur ve çok kolay.
-Karnabahar püresi ve üstüne kıyma
-Tavuk köfte (tavuğu rondodan geçirip içine bilimum yeşillik ve baharat kattıktan sonra fırına)
-Karnıyarık (tabi patlıcanları kızartmadan, közleyerek)
-Ali Nazik

Tatlı krizleri için:
-Limonlu dondurma: Bunu 1 kase yoğurt, 1,5 kaşık tatlandırıcı, vanilya aroması, limon kabuğu rendesi ile yapıyorum. Bazen limon kabuğunu ve vanilya aromasının yerine 1 tatlı kaşığı kakao ve çikolata aromasıyla da çikolatalısını yapıyorum. Buzdolabında 5 saat bekletip afiyetle yiyorum.
-Havuçlu muffin. Bu simlanın tarifi, diyetten önce denemiştim bunu. İyi hatırladım şimdi, sebze günümde yapayım yine.
-Kakaolu muffin. Yine simlanın tarifi.

Şimdilik aklıma gelen bunlar canım. Simla'nın bloguna bir göz at istersen. Bir sürü tarif var :)

http://www.dukandiyetitariflerim.com/

Merhaba arkadaslar,tatilden dun dondum.hemde 2kg fazlam ile.bu bi haftalik sure icinde diyet yapmadim kendimi hic kismadim ve bunu kacamak olarak degilde isteyerek yaptim.nasil bi duraklama yasayacagimi bekleyip gorucez.simdi diyete devam.

2 gundur diyet yapamiyorum. Berbat bir sekilde copluge cevirdim vucudumu. Dun yediklerim hala midemde resmen, cips, dondurma igrenc bilimum her sey.

Bugun direkt olarak diyetime devam eder gibi yapacagim. Biraz midemi dinlenmeye alacagim. Biraz yuruyus falan yapip diyetteki gibi hissetmem gerek midemi. Sonra ciddi anlamda devam. Bogazimi kisacagim. Bir de egzersizlere baslamayi dusunuyorum bugun. Bakalim artik.

Hayatimi duzene sokacagim biraz.

Kizlar artik hicbir seyin tadi eskisi gibi degil. Abur cuburlarin tadi cok kotuymus ya! Su an bagimlilik yapti resmen ama vucut seker falan yemek istiyor ama durduruyorum kendimi. Yok seker meker. Yine zayiflayacagiz tam gaz!!

Maalesef o lanet şeyler yedikçe kendilerini daha çok yedirtiyorlar. Bir gün yiyorsun miden allak bullak oluyor, iğrenç bunlar diyorsun bir bakmışsın ertesi gün de onlardan almışsın. Ciddi manada bağımlılık yapıyorlar. En iyisi kısır döngüyü kırmaya çalışmak... Keşke diyorum abur cuburların hepsi sağlık bakanlığı tarafından yasaklansa ve hiçbir yerde satılmasa. Ya da fiyatları aşırı artsa. Sigaraya alkole vergi koymayı biliyorlar caydırmak için, bunlar daha zararlı bunlara da koysalar ya??? Lanet şeyler bir de o kadar ucuz ki... Şu dukan diyetine haftalık alışveriş yaparken yaklaşık 100 lira ödüyorum markete, ama girip dünyanın abur cuburunu aldığım zaman 10 liradan fazla tutmuyor. Ne yazık ki. Keşke toptan kaldırılsa.

Cok teşekkür ederim canım tariflerin güzel öğrencisin ama bunları hazırlamak da kolay değil.sen hangi evredesin kaç kilo verdin canım

Cok teşekkür ederim canım tariflerin güzel öğrencisin ama bunları hazırlamak da kolay değil.sen hangi evredesin kaç kilo verdin canım

Canım benim yarın iki hafta oluyor, henüz ne kadar verdiğimi bilmiyorum ama 54 ile başladım, yarın da 52 filan olur heralde. Ben biraz yavaş veriyorum. 3 gün atak yaptım, seyrimin de 12.günü, hedefim 48 filan :)

Peki sen?

Canım ben 158 boyunda 75 kiloyum 2 sene evvel doğum yaptım hamilelik önce hayatım boyunca 55 kiloyu geçmedim hamilelikte 75 e çıktım ama hemen 60 a inmiştim doğum yapınca.daha sonra psikolojik tedaviye başladım günde 9 tane antidepresan ilac alıyordum ve ilaçlar beni 75 e ulaştırdı.şimdi çok şükür iyiyim ama bu kez de tiroid çıktı ınun için korkuyorum bu rejım az kılo verdirir mi diye bu arada hangi şehirde okuyorsun bölüm ne ben ondokuz mayıs üni.mezunuyum öğretmenim

Ben hatayda mustafa kemal üniversitesinde tıp okuyorum canım, çok geçmiş olsun tabi sağlık her şeyden önemli Dukan diyeti genel olarak gayet güzel kilo verdiriyor. Ben geçmişi baya okudum, tiroid hastalarına da rastladım okurken, onlar da gayet güzel vermişlerdi. Bence haftada 1 kilo verebilirsin kaçamak yapmazsan :)

Zaten dukan sıkmadan en iyi kiloyu verdiren diyet bence. Hem sağlıklı olup da hem de bu kadar hızlı verdiren başka bir diyet bence yok. Benim vermemin yavaş olmasının sebebi de artık son kilolara gelmiş olmam, seninki çok daha hızlı gidecek eminim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…