Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Callanetics beni öldürmüştü resmen. Birdaha yürüyemiyeceğim sanmıştım. Lesli iyidir :)
Bebek için en doğrusunu yapıyorsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Callanetics yaptığımını ilk 3günü deliksiz ve yatakta hiç dönmeden uyumuştum... Şimdi bile biraz ara versem tekrar yapınca ilk gece acayip uyuyorum eski call yapan bir topik vardı orada herkesin başına geliyordu aynı şey... Düşün ben daha önce orada kaslarımın olduğunu bile bilmiyordum, ayrıca teşekkür ederim ilgin için bebeğimi Allah versinde inşallah daha elimden geleni yapacağım

Ben ebeyim bebek konusunda yardımım olursa çekinme

Ben ebeyim bebek konusunda yardımım olursa çekinme
Çok teşekkür ederim yarın regl günüm bu ayda olmazsa yaş dolayısıyla eşimle birlikte gideceğiz hastaneye bende sağlık sektöründeyim... Aklıma takılan şeyler olursa seni rahatsız ederim... Bu arada bugün öğlen sadece haşlanmış yumurta beyazı ve yoğurt yedim biraz az ama hiç halim yok akşama haşlanmış tavukla bitiririm günü... Hamile kalırsam hamilelik dukanına geçerim ama şimdilik bu şekilde birşey olmaz sanırım...

hamilelikten önce bende dukan yaptım sonrada bıraktım. düşünemedim yada düşünmek istemedim diyet yapmayı. öğrenir öğrenmez bıraktım :)

Ama kilo verdikçe de çocuğu ertelesem mi diyorum hani daha yeni güzelleşiyorum diye :) Ama şimdi hamile olmuş olsam takla atarım sevinçten o ayrı
Ben neler yiyorum... Yulaf kepeğiyle mikrodalga keki yapıyorum mesela neredeyse her gün. Bu arada bugün unutmuşum şimdi hatırladım akşama acıkınca yapar yerim artık iyi oldu :) Sabah için fırında poğaça yapıyorum yulaf ve lorla. Lor peyniri olarak baltalı keçi lorunu kullanıyordum bir ara çok güzeldi o. Yağ oranı yüzde birdi. Ama migrosta satılmıyor artık başka yerde de bulamadım. Şu an yörsan böreklik lor kullanıyorum. Bunun yağ oranı 2.2. Kipada bulabiliyorum yörsanı. Kaanlar lor da kullanıyorum arada çünkü kipa bana çok uzak. Realde kaanlar lor bulunuyor. Yulaf kepeği yerine yulaf kepeği karışımı kullanıyorum doğalsanın biliyorsunuzdur. Üç kaşık kullanabiliyoruz bundan seyirde. Yarısıyla kek yarısıyla poğaça yapıyorum. Kahvaltıda poğaçamı, onun yanında hindi füme, et füme, haşlanmış yumurta falan yiyorum. Kurbanda nerdeyse tamamen yağsız bir kavurma yaptırdım. Hiç etin de yağlı yerlerinden koymadım. Bazen bundan ısıtıyorum biraz. Kahvaltı için ilginç bir tercih olduğunu biliyorum ma ben et çok seviyorum
Öğle yemeklerinde, eğer öğle yemeği yiyebilirsem dışarıda falan olmazsam balık yiyorum genelde. Balıkları aldım tek pişirimlik olarak poşetleyip derin dondurucuya attım. Çıkarıp mikrodalga poşetine atıyorum biraz baharatlayıp mikrodalgada 6-7 dakika pişiriyorum. Özellikle somon balığı bu şekilde çok güzel oluyor. En çok somon yemekle birlikte levrek veya çipura da yiyorum arada.
Akşam yemeklerinde biz çoğunlukla et ya da tavuk yiyoruz zaten. Benim buharda pişirme fırınım var şu cm olanlardan. Onda hiç yağ kullanmaya gerek olmuyor. Tavuk göğüslerini ince ince bahrtlayıp koyuyorum mesela güzel kızarıyor hemen 15-20 dakikada. Eşim için de onların yanına tavuk kanatlar koyuyorum. Aynı şekilde ciğer de yapıyorum. Eti ince ince dilimleyip çok kızgın tavada ve çok yüksek ateşte yağsız pişiriyorum. Mangal gibi oluyor. İncecik oldukları için 4-5 dakikada pişiyorlar en fazla. En fazla yediğimiz şey bu. Eşim için ayrı bir şey yapmama gerek olmuyor bunda.
Tatlı olarak dukandiyetitariflerim bloğunda penna cotta tarifi var. İçinde sınırlı izinli yok. Daha doğrusu oradaki tarifte üzerine kakaolu sos döküyor o zaman sınırlı izinli olmuş oluyor ben onu dökmüyorum sade yiyorum. Bu en çok yaptığım tatlı. Tabi ki mikrodalga keki dışında. Haftada 1-2 kez yapıyorum. Bir de yine aynı blogda kedi dili bisküisi tarifi var. O ne muhteşem birşeydir öyle Bayılıyorum ona. Ama içinde 4 kaşık süt tozu var. Ve fırından çıkınca sıcacık insan hemen yiyiveriyor bitiyor. Bunun kilo verimimi yavşlattığını düşündüğümden pek yapmamaya çalışıyorum.
Yeşil çay içiyorum ama günde bir bardaktan fazla içmiyorum pek. Ve her gün değil. Ben pek ödem olmadığımı düşünüyorum. Hem hamilelik düşündüğüm için her an da olabilir diye dikkat ediyorum. Kahveyi sütsüz ve tek bir tablet tatlandırıcı ile içiyorum. Ayran ve light kola içiyorum. Nadiren limonlu icetea light içiyorum. Bazen çemeni sıyrılmış pastırma yiyorum. Öyle işte :)

Afiyet olsun bayıldım yeme şekline. Benim eşim iş yerinde et tarzı yediği için evde et pişirmiyorum fazlaca.

Güzelmiş valla. Yazmıştım ama çıkmıyor. Benim eşim mesaide et ağırlıklı besleniyor. Evde çok et pişirmemi istemiyor.

Sabah köfte 2 dilim tam buğday ekmeği light peynir
Öğlen çörek otlu yoğurt köfte
Akşam kırmızı biber patlıcan turşu karışımı salata balık soğan salatası.
Suyu tamamlamadım. 1 bardaksoda 1 büyük bardak yeşil çay
Yeşillik ağırlıklı oldu suyu tamamlarsam iyi. Bugün birde elma yedim. Bu hafta belli olmaz ama haftaya gidip gitmediği belli olur

Canım çok tatlı istiyor yaa. Ama enteresandır parmağımı oynatıp tatlı yapasım yok. Sütlü kahve yaptım. Eh oyalar beni

25-Günde 4 fincan rezene çayı için, bu içecek müthiş yağ yakıyor ve anne sütünü artırıyor.
26-İp atlayın:), zevkli ve hızla kilo verdiren bir yöntemdir.
27-Bu dönemde yeşilçay içmek pek tavsiye edilmiyor, emzirdiğimiz için yeşilçay çocuğu da geçip, çocukta huzursuzluk gerginlik yapabiliyormuş, bu nedenle bitkisel çay tercihimizi rezeneden yana kullanıyoruz.
28-Akşam 8'den sonra yemek yasak yalnızca su içilecek.
29-Bir litre suya 3 çubuk tarçın atın ve biraz zencefil koyup ve 10 dakika kaynatın, bu işlem hızla yağ yakmanızı sağlayacaktır.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-anne-diyeti-ile-zayiflamanin-30-yolu.716980/
alıntı

Güzelmiş valla. Yazmıştım ama çıkmıyor. Benim eşim mesaide et ağırlıklı besleniyor. Evde çok et pişirmemi istemiyor.
Ama siz herhalde çalışmıyorsunuz değil mi? Bu durumda siz et yiyemiyorsunuz. Kendinize yapabilirsiniz o zaman bence. Ona başka şeyler yaparsınız. Dikkat ettiyseniz benim yaptığım hiç bir yemek öyle saatler süren şeyler değil hep pratik şeyler. Benim mesaim her gün olmuyor ama yine de işe gitmediğimde de evde çalışmam gerekiyor ve yemek hazırlamaya çok zaman harcayamıyorum. Öyle hızlı şeyler yaparsanız iki yemek yapabilirsiniz. Ama bebek de olunca nasıl olur bilmem.

Madde 25'ten öncesi yok:) Rezene de bağırsak tembelliğine yol açabiliyormuş canım.

Canım çok tatlı istiyor yaa. Ama enteresandır parmağımı oynatıp tatlı yapasım yok. Sütlü kahve yaptım. Eh oyalar beni
Jeletin ve süt tozu alıp penna cottadan yapabilirsin bence. Hem de oradaki tarife baktıysan en az sekiz saat beklemesi gerek diyor ya, ben onu buzdolabına değil küçük küçük kaplara koyup buzluğa atıyorum. Bir saatte hazır oluyor. Bazen biraz fazla bekletip dondurma yapıyorum hatta Kaşıkla kazıya kazıya yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…