Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aslında çalışıyorum. Ücretsiz izindeyim. Güçlendirme normal beslenme gibi. Kahvaltı ara öğün kolayda akşam sofrası nasıl olur bilmem. Dün balık salata vardı eşimde oğlumda yedi. Ortak menü yani

Ben çıkamam eşimden rica edeceğim artık.
Şu altın kahvemi öyle bişey vardı onun hakkında bilginiz varmı

Ben çıkamam eşimden rica edeceğim artık.
Şu altın kahvemi öyle bişey vardı onun hakkında bilginiz varmı
Bence hiç öyle değişik bitki çayı işine girme canım yeşil çay da etkilemiş bak bebeğini. Gerek yok bunlara bol bol su iç diyetini yap yeter bence. Öyle değişik içecekler (yeşil çay buna dahil değil) moda oluyor sonra geçiyor zararlı da olabiliyorlar.

Arkadaşım denedi ama istikrarlı bir diyet ve sürekli yürüyüşle. Hangisiyle verdi bilmiyorum

Arkadaşım denedi ama istikrarlı bir diyet ve sürekli yürüyüşle. Hangisiyle verdi bilmiyorum
Bak sen şimdi dukan yapıyorsun ne güzel. Güçlendirme de yapmak zorunda olsan biraz etkileyecektir. Bol bol da yürüyüş yap. Havalar soğuk dışarı çıkamıyorsun leslie sansone diye bir kadının youtube da evde yürüyüş videoları var burda konusu da vardı spor bölümünde. Ben arada yapıyorum. Zaten emziriyorsun da o da kalori harcatır sana. Mutlaka verirsin canım hiç merak etme. Yolun uzun olduğu için gözün korkmasın. Zaten çok zor şeyler değil bir yaşam tarzı olarak düşün. Bebeğin sütten kesilince de dukanın normalini yapmaya başlarsın hemencik. Callanetics yapsan daha bile güzel olursun. Bak bu spor sayesinde ben hayatımda ilk defa karnımın sert olduğunu hissettim Tabi regl şişliğinin sertliği dışında. Bu kilomdan 9 kilo daha aşağısında olduğum zamanlar olmuştu ama hiç karnım sert olamamıştı

Dukan ekmeğim tost yapıcam. Birde dukanella yaptım

Eklentiler

• 20141025_152353.webp
    397 KB · Görüntüleme: 157
Son düzenleme:
Lesliyi biliyorum ama yapamıyorum tv ve pc hep dolu sıra bana gelmiyor

Merhaba kızlar burası hareketlenmiş çok sevindim :) Bu çarşamba benim birinci ayım doluyor bakalım totalde kaç kilo vermiş olacağım...

Neler yediğinize dair örnekler verebilir misiniz acaba? Ben öğrenciyim ve yapacak yemek bulamıyorum pek... Mydilemma yazmış onları okudum ama fikir vermesi açısından siz de vaktiniz olunca yazabilir misiniz?

Benim neler yediğime gelince:

Sabahları: Genelde 1 kase yoğurt+1 haşlanmış yumurta veya Biraz light peynir+1 haşlanmış yumurta yiyorum. Sebze günlerinde domates salatalık ekliyorum.

Öğlen: Genelde hastanede olduğum için yanımda götürmesi kolay olsun diye yulaf kepeği ekmeğine light peynirle sandviç yapıp götürüyorum.

Akşamları: Burada birkaç seçeneğim var:

Ton balığı: Bunu genelde haşlanmış yumurta, 3-4 kaşık yoğurt ve bol baharatla karıştırıp protein salatası şeklinde yapıyorum, genelde saf protein günlerinde tercih ediyorum.

Ciğer: Bunu da saf protein günlerinde tercih ediyorum. Tavaya 1 parmak su koyup küp küp doğradığım ciğerleri yarım saat suda çeviriyorum ve suyu tükenmeye yakın bol baharat ekliyorum.

Tavuk: Saf protein günlerinde birazcık salça ve kekikle veya çok az süt ve köri baharatı ile tüketiyorum yine suda çevirerek. Sebze günlerindeyse mantarlı ve köri soslu yapıyorum.

Sebzeler: Sebze günlerinde genelde tencerede sebze yapıp yanına bir kase yoğurtla tüketiyorum. Kabak, patlıcan, taze fasulye, bazen de karnabahar-brokoli yapıyorum. Tencere yemeklerinde 2 tabaklık yemeğe sadece 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum (1 güne yarım tatlı kaşığı düşüyor).

Hamburger: Bunu da sebze günlerinde yapıyorum. Yulaf kepeğinden hamburger ekmeği yapıyorum, çok az yağlı etten köfte yapıyorum. Arasına da domates, soğan ve marul koyarak hamburger şeklinde tüketiyorum.

Patlıcan kebabı: Bu da çok basit bir yemek oluyor. Patlıcanları silindir şeklinde kesip bir et köfte bir patlıcan şeklinde yuvarlak tepsiye dizip ortasına da domates ve biber koyarak yağsız olarak fırına veriyorum.

Ara öğün: Hafta içleri günde 1 ara öğün yapıyorum o da hastaneden eve gelinde 1 bardak sütlü kahve. Hafta sonları da geç uyandığım için 2 ana öğün yiyorum o ikisinin arasında kendime yoğurt ve tatlandırıcıyla dondurma yapıyorum. Bazen 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek bazen de limon kabuğu rendesi ekleyerek.

Evet benim yemeklerim böyle, siz neler yiyorsunuz :)

Ah bu arada her gün mutlaka içtiğim içecekler:

En az 2 litre su (bazen bunu aşıyorum, sanırım normalden fazla susuyorum ben :)
1 fincan sütlü kahve
2 bardak sade kahve içiyorum hastanede
1 veya 2 kupa yeşil çay
1 veya 2 bardak light kola.

Bunları her gün mutlaka içiyorum. Biraz fazla sıvı alıyorum aslında, totalde bazen 4 litreyi buluyor, bu kadarı da çok ama bir şeyler içmeden duramıyorum :)

Ben de içiyorumdur bu kadar canım hatta su kısmı bir litre daha fazla oluyor. Sen daha önce de içecek içiyor muydun bu kadar? Ben önceden de aynıydım o yüzden bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Dukana başladım diye içtiğim su miktarını azaltmak saçmalık olur herhalde Ama günde üç litreyi geçmemeye çalışıyorum günde.

Evet canım ben hep çok içiyordum, her zaman normalden fazla susayan bir insan oldum ve çay kahveyi her zaman çok içerdim. Yeşil çayı da hep çok severdim. Dukanın getirdiği ekstra içecek sadece coca cola zero oldu, hiç kola alışkanlığım yoktu normalde, ama coca cola zero tatlı isteğimi bastırdığı için 1 veya 2 bardak içiyorum hemen hemen her gün.

Kola iyi geliyor cidden beni de bastırıyor oldukça. Benim son günlerdeki baş belam şu kedi dili bisküviler. Dukana uygun ama süt tozu miktarından dolayı duraklama yaptığını düşünüyorum. Kesin olarak emin değilim ama. Yemeye korkuyorum ama o kadar canım istiyor ki anlatamam

Çok güzel hayran hayran okudum. Benim bugün 3. Günüm daha bişeyler üretemedim. İlk gün bol köfte yapmıştım onunla geçirdim dün akşam balık. Bugün kıyma ve yumurta yaptım. Tost ekmeği yaptım arasına domates ve peynir koycam. Balık deyince yoğurtla balığı birlikte tüketme ikisi birbirini bozan gıdalar.
Bugünde fırında tavuk yapıyorum. Yanına semizotu salatası yoğurtla

Balığın yanında yoğurt sadece balık bayat olduğunda zararlı oluyormuş. Ama ne yazık ki hiçbirimiz balığı özel taptaze bulup alamıyoruz tabi illa ki biraz bayat oluyordur o yüzden ben de yoğurt tüketmiyorum onunla.

Kızlar balıkla yoğurt tüketmenin hiçbir sakıncası yok bu tamamen efsane :) konserve ton balığı ne kadar taze olabilir? Ama bununla bile yoğurt tüketilebilir. Kimse de balıkçıdan balık aldığında o balığı 2 hafta saklamıyor değil mi, yapıp yiyoruz hemen. Tamamen sizin kararınız ve şart da değil ama eğer isterseniz diye söylüyorum, balıkla yoğurt tüketmek istediğiniz zaman içiniz rahat olsun.

Köfteyi ne etinden yapıyorsun canım? Ya sanırım normalde kırmızı et tüketmememiz gerekiyor ama ailem kurbandan sonra bana etin yağlı tüm kısımlarını çıkararak kıyma verdiler. Bu da kırmızı et ama yağsız. Umarım sakıncası olmaz ben haftada 1-2 kez onu tüketiyorum

Bak bunu bilmiyordum teşekkürler :) Ama ben saklıyorum Tabi derin dondurucuda saklıyorum öyle açıkta değil. Stok yapıyorum acıkınca hemen yiyorum. Yoksa sık sık balığı nasıl alayım. Nerdeyse her gün yiyorum ben.

Senin ki doğru ben bebek emzirdiğim için güçlendirme yapıyorum. Yarım yağlı et bana uygun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…