sağlıksız bir beslenme olduğunu düşünüyorum. protein ağırlıklı beslenmeler her zaman her vucuda uygun olmuyor. ayrıca vucudun protein kadar carbonhitrat kalsiyum ve diğer ögelerede ihtiyacı var. tek tarz bir beslenme pek mantıklı değil.
sert konuşma kimse kimsenin kötülüğünü istemezAraştırmayıp hakkında hiçbir fikre sahip olmadığınız bir şeyin sağlıksız bir beslenme olduğunu nasıl düşünebilirsiniz ki?
Biz bir sürü karbonhidrat alıyoruz. Sebzelerden, yulaf kepeğinden, süt ve yoğurttan. Bu tek tip bir beslenme değil, meyve bile yiyebiliyoruz (kurt üzümü).
Ha diyorsanuz ki börek çörek karbonhidratını, şeker karbonhidratını almamamız sağlıksız, o zaman siz alarak zayıflayın, mantıksız bulduğunuz bir diyetin sayfasına yazmanıza da gerek yok.
Stevianın küp şeker haline getirilmiş halini buldum son bir tane kalmıştı Allah'dan yoksa başka seçeneklere geçecektim.Doğal olarak adledilmesi benim için çok önemli hatta bitkisini alıp yetiştirmeyi düşünüyorum.Evde aloe vera falan da kardeş olurlar birbirlerineDediği gibi bezenin tarifi vardı bloglardan birisinde ama hatırlayamadım nerede okumuştum canım. Stevia kullanabiliyorsan sınırsız tüketilebiliyormuş. Diğer tatlandırıcılarda günde üç yemek kaşığı sınırımız var ama. Stevia da değişik diyorlar ben cesaret edemedim henüz. Splenda kullanıyorum daha çok. Kremalize yapacaksam takita formtat60.
En zoru da sizin iyiliğinizi düşünen bu ısrarcı tanıdıkların ikramlarını savuşturmak.İstemiyorum dedikçe yükleniyorlar hoyratçaEn nefret ettiğim şey, kilo almamıza sebep olan fast-food ve abur cubur alışkanlığı bir kenarda dururken dukan diyetine sağlıksız denmesi. Protein ve sebzeleri bol bol içeren bir beslenme nasıl sağlıksız olabilir, nasıl insanlar buna gözlerini ayırıyor da 5 dakika sonra "lütfen şu börekten bir tadına bak, aaa bu keki yemezsen küserim" diyebiliyor, gerçekten anlamıyorum.
Canım yediklerinle ilgili çok önemli bir şey, kuzu eti yiyemiyoruz malesef. Kuzu eti çok yağlıymış bizim için. Güçlendirmede bile haftada bir bir porsiyon yiyebliyoruz.Stevianın küp şeker haline getirilmiş halini buldum son bir tane kalmıştı Allah'dan yoksa başka seçeneklere geçecektim.Doğal olarak adledilmesi benim için çok önemli hatta bitkisini alıp yetiştirmeyi düşünüyorum.Evde aloe vera falan da kardeş olurlar birbirlerineBeze çok aklıma yattı bir oturuşta sizin kedi dili gibi bir tepsi yenilir nefes almadan gibi geliyor.hergün yapılacak şey değil zira cidden ciddi bütçe ister.Tarifine Google dan bakacağım bugün.
Yalnız ben yulaf kepeğinden hiç memnun kalmadım kızlar hangi markaları kullanıyorsunuz?Dukanın kendisinin çıkardığı yulaf kepeği ürünü 21 lira Migroslarda.Paraya kıyıpta almamıştım sonra gidip tekrar baktığımda yerini değiştirmişler sanırım onca aramama rağmen bulamamıştım .bugün macro ya gidip bakacağım.
Dün her öğünde ekmekciklerden yedim 2 şer tane.Çok kolaylaştırıyor dieti.sabah kalktığımda 500 gram verdiğimi gördüm.
akşam
2 ekmekcik(boyutları yarım yumurta kadar olduğundan ekmekcik diyorum)
peynir
bir parça et(kuzu gerdan)
bir kase yoğurt
2 domates 2 salatalık turşusu
Bu sabah kalktığımda çocuğa kahvaltı hazırlarken bir ekmekciğe yine azıcık peynir sıkıştırıp attım ağzıma şimdi de sütlü kahve içiyorum.
yst38 canım nerene ne yediğini anlamadığına göre 2 çocuk da küçük sanırım Allah kolaylık versin.Bu sabah tartıda o +200 gramı vermiş göründün mü?
Sinir olurum öyle insanlara. Benim ailem de çok ısrarcı. Babam tutturuyor aaa bak tereyağlı pilav yaptım mis gibi diye. Meye var her ayrı meyveyi soruyorlar yer misin diye. 4,5 aydan sonra annem hala bir lokma yesen bir şey olmaz diyor bana. Şimdi de çok zayıf oldun artık bırak diye tutturdular bakalım.En nefret ettiğim şey, kilo almamıza sebep olan fast-food ve abur cubur alışkanlığı bir kenarda dururken dukan diyetine sağlıksız denmesi. Protein ve sebzeleri bol bol içeren bir beslenme nasıl sağlıksız olabilir, nasıl insanlar buna gözlerini ayırıyor da 5 dakika sonra "lütfen şu börekten bir tadına bak, aaa bu keki yemezsen küserim" diyebiliyor, gerçekten anlamıyorum.
Teşekkür ederim canım.hemen veriyorum:
bunu Eda'nın bloğunda bulmuştum..belirteyim ki emeğe saygı..
kakaolu sufle
malzemeler:
4 yumurta
5 yk tatlandırıcı
1 tüp vanilya aroması
yarım paket kabartma tozu
2 yk kakao
yarım çk krem tartar
yapılışı:
1- yumurta sarıları, tatlandırıcı, ve vanilya aroması aynı kaba alınır ve bir güzel çırpılır.
karışım epey beyazlayacak.
2- yumurtaların beyazları bir kaba alınıp krem tartar eklenir ve en yüksek devirde kaskatı olana kadar çırpılır.
3- beyazlayana kadar çırpılan yumurta sarılarına kakao ve kabartma tozu eklenir.
karışım kaskatı bir krema halini alacak. o kadar katılaşıcak ki mikser dönmekte zorlanacak.
4- yumurta beyazları krema halini alan karışıma eklenir.
5- bundan sonrası biraz zorlayıcı çünkü hem beyazları söndürmememiz gerekiyor hem de iyice karıştırmalıyız ama
kremamız baya katı.
6-son olarak karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kare borcama döküp fırına atıyoruz.
ve fırında 150-160 derecede 40 dakika kabarmaya bırakıyoruz.
ama kabarık kalmiicak, sönücek.üstü kıtır içi yumuşak ince bişi yapmaya çalışıyoruz.
benimkinin içi çok yumuşak olmadı, daha cıvık bişi hayal etmiştim ama yine de çok güzel oldu bence..
bir dahakine tatlandırıcıyı biraz arttırıcam ben..daha tatlı seviyorum çünkü..
bu kadar..afiyet olsun
Tecrübeli annelerimize bir sorum var. Şimdi ben hamile olabilirim bu ay ya da önümüzdeki aylarda. (Bir belirti olduğundan değil de işte öyle his) Diyetime devam ediyorum ama bir yandan. Öyle bir haber alırsam hamile dukanına geçiş yapacağım tabi ama şu an yaptığımın bir zararı olur mu ki? Çünkü ilk ay dolmadan zaten öğrenilmiyor. Ama ilk ayda bebeğe ne gerekecek ki zaten diyorum bir yandan da. Çok yanılıyor olabilirim...
canım hamilelik düşünüyorsan folik asit başlamayı unutma. tatlandırıcıda mutlaka splenda kullan.ben emzirirken diyetisyenim onu tvsiye etmişti. diğerleri plasentayla bebeğe geçebilir.Tecrübeli annelerimize bir sorum var. Şimdi ben hamile olabilirim bu ay ya da önümüzdeki aylarda. (Bir belirti olduğundan değil de işte öyle his) Diyetime devam ediyorum ama bir yandan. Öyle bir haber alırsam hamile dukanına geçiş yapacağım tabi ama şu an yaptığımın bir zararı olur mu ki? Çünkü ilk ay dolmadan zaten öğrenilmiyor. Ama ilk ayda bebeğe ne gerekecek ki zaten diyorum bir yandan da. Çok yanılıyor olabilirim...
Kilon çokmuki. Çok stres yapma. Benim bir oğlum var ikinciye öyle stres yaptım ki é3 ay olmadı . Doktora gittim olmuyor diye. Bişeyin yok dedi allahtan 2. Oldu o sürede ben biraz zayıfladımPharmaton kullanıyorum şimdi ben multivitamin olarak onun içerisinde de biraz folik asit var. Çok önceden de ben bebek umuduyla bir folik asit başlamıştım. Kalmıştı öyle çünkü çok da ciddi değildik ve pek denemedik. Tekrar başlasam iyi olur dediğin gibi bir bakayım o önceki duruyor mu. Ya ben çok hamile hissediyorum. 4-5 gün kaldı adet günüme. Çok korkuyorum olmayacak diye ama neden olmasın değil mi? Ama işte doktora gitmek falan da nefret ettiğim şeyler kontrol falan olmadım hiç. Bu aydan önce de korunmuyorduk artık bayadır ama özel bir çabamız da yoktu. Şimdiye kadar yine de olmadığı için bir sorun mu var diye de korkuyorum. Öyle işte. :)
Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yok 62 kiloyum şu an. 1.67 boyum var. Dört kilom kaldı hedefime dukancım sağolsun:) 56-58 falandım evlenirken 78 oldum iki yıldaKilon çokmuki. Çok stres yapma. Benim bir oğlum var ikinciye öyle stres yaptım ki é3 ay olmadı . Doktora gittim olmuyor diye. Bişeyin yok dedi allahtan 2. Oldu o sürede ben biraz zayıfladım
Canım doğalsanın yulaf kepeği karışımını al ve onunla güzel tarifler var. İstersen ben sana anlatırım kendi yaptıklarımı. Benim bir kekim var mesela tadına bakan herkes ne güzel yumuşacık sen bizi kandırıyorsun diyet kek diye diyorlar.arkadaşlar ben dukana başladım 6 gün atak yaptım ve 4 kilo verdim bu beni cok mutlu edıyor fakat yulaf kepeği adını bile duyunca midem kalkıyo artıkben cok zor tüketiyorum yerken yutamıyorum resmen :'( diyeti bırakmak da istmıorum hiç açlık hissetmıyorum fakat hiç bişey yemek gelmıyo içimden salata dışında bana yardımcı olabilcek biri var mı napıcam??
nasıl tüketiyorsunarkadaşlar ben dukana başladım 6 gün atak yaptım ve 4 kilo verdim bu beni cok mutlu edıyor fakat yulaf kepeği adını bile duyunca midem kalkıyo artıkben cok zor tüketiyorum yerken yutamıyorum resmen :'( diyeti bırakmak da istmıorum hiç açlık hissetmıyorum fakat hiç bişey yemek gelmıyo içimden salata dışında bana yardımcı olabilcek biri var mı napıcam??
Pharmaton kullanıyorum şimdi ben multivitamin olarak onun içerisinde de biraz folik asit var. Çok önceden de ben bebek umuduyla bir folik asit başlamıştım. Kalmıştı öyle çünkü çok da ciddi değildik ve pek denemedik. Tekrar başlasam iyi olur dediğin gibi bir bakayım o önceki duruyor mu. Ya ben çok hamile hissediyorum. 4-5 gün kaldı adet günüme. Çok korkuyorum olmayacak diye ama neden olmasın değil mi? Ama işte doktora gitmek falan da nefret ettiğim şeyler kontrol falan olmadım hiç. Bu aydan önce de korunmuyorduk artık bayadır ama özel bir çabamız da yoktu. Şimdiye kadar yine de olmadığı için bir sorun mu var diye de korkuyorum. Öyle işte. :)
Teşekkür ederim yardımlarınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?