Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

içeriğini bilmiyorlar sadece protein alıyoruz zannediyor ama sebzelerden de aldığımızı bilmiyorlar kulaktan dolma bilgiler

Araştırmayıp hakkında hiçbir fikre sahip olmadığınız bir şeyin sağlıksız bir beslenme olduğunu nasıl düşünebilirsiniz ki?

Biz bir sürü karbonhidrat alıyoruz. Sebzelerden, yulaf kepeğinden, süt ve yoğurttan. Bu tek tip bir beslenme değil, meyve bile yiyebiliyoruz (kurt üzümü).

Ha diyorsanuz ki börek çörek karbonhidratını, şeker karbonhidratını almamamız sağlıksız, o zaman siz alarak zayıflayın, mantıksız bulduğunuz bir diyetin sayfasına yazmanıza da gerek yok.

En nefret ettiğim şey, kilo almamıza sebep olan fast-food ve abur cubur alışkanlığı bir kenarda dururken dukan diyetine sağlıksız denmesi. Protein ve sebzeleri bol bol içeren bir beslenme nasıl sağlıksız olabilir, nasıl insanlar buna gözlerini ayırıyor da 5 dakika sonra "lütfen şu börekten bir tadına bak, aaa bu keki yemezsen küserim" diyebiliyor, gerçekten anlamıyorum.

sert konuşma kimse kimsenin kötülüğünü istemez

Stevianın küp şeker haline getirilmiş halini buldum son bir tane kalmıştı Allah'dan yoksa başka seçeneklere geçecektim.Doğal olarak adledilmesi benim için çok önemli hatta bitkisini alıp yetiştirmeyi düşünüyorum.Evde aloe vera falan da kardeş olurlar birbirlerine Beze çok aklıma yattı bir oturuşta sizin kedi dili gibi bir tepsi yenilir nefes almadan gibi geliyor.hergün yapılacak şey değil zira cidden ciddi bütçe ister.Tarifine Google dan bakacağım bugün.

Yalnız ben yulaf kepeğinden hiç memnun kalmadım kızlar hangi markaları kullanıyorsunuz?Dukanın kendisinin çıkardığı yulaf kepeği ürünü 21 lira Migroslarda.Paraya kıyıpta almamıştım sonra gidip tekrar baktığımda yerini değiştirmişler sanırım onca aramama rağmen bulamamıştım .bugün macro ya gidip bakacağım.

Dün her öğünde ekmekciklerden yedim 2 şer tane.Çok kolaylaştırıyor dieti.sabah kalktığımda 500 gram verdiğimi gördüm.
akşam
2 ekmekcik(boyutları yarım yumurta kadar olduğundan ekmekcik diyorum)
peynir
bir parça et(kuzu gerdan)
bir kase yoğurt
2 domates 2 salatalık turşusu

Bu sabah kalktığımda çocuğa kahvaltı hazırlarken bir ekmekciğe yine azıcık peynir sıkıştırıp attım ağzıma şimdi de sütlü kahve içiyorum.
yst38 canım nerene ne yediğini anlamadığına göre 2 çocuk da küçük sanırım Allah kolaylık versin.Bu sabah tartıda o +200 gramı vermiş göründün mü?

En zoru da sizin iyiliğinizi düşünen bu ısrarcı tanıdıkların ikramlarını savuşturmak.İstemiyorum dedikçe yükleniyorlar hoyratça

Canım yediklerinle ilgili çok önemli bir şey, kuzu eti yiyemiyoruz malesef. Kuzu eti çok yağlıymış bizim için. Güçlendirmede bile haftada bir bir porsiyon yiyebliyoruz.

Sinir olurum öyle insanlara. Benim ailem de çok ısrarcı. Babam tutturuyor aaa bak tereyağlı pilav yaptım mis gibi diye. Meye var her ayrı meyveyi soruyorlar yer misin diye. 4,5 aydan sonra annem hala bir lokma yesen bir şey olmaz diyor bana. Şimdi de çok zayıf oldun artık bırak diye tutturdular bakalım.

Teşekkür ederim canım.

Kızlar arada bir böyle konuşmalarımızın arasına dalıp ayyy çok sağlıksız yapmayın diyen troller çıkıyor lütfen ciddiye almayın. Öyle ayda bir falan gelir gider onlar. Baksan kendisi de kiloludur ama hiç birşey yapamıyordur. E tabi herrrrrşeyden yicemmmm çok sağlıklııııı diye ortada dolaşan insanların kilo verebilmesini bekleyemeyiz dimi. Ya da hayatı boyunca hep çok zayıf olmuş kilolu insanları küçük gören zihniyettendir. Boşverin siz canınızı sıkmasına izin vermeyin.

Tecrübeli annelerimize bir sorum var. Şimdi ben hamile olabilirim bu ay ya da önümüzdeki aylarda. (Bir belirti olduğundan değil de işte öyle his ) Diyetime devam ediyorum ama bir yandan. Öyle bir haber alırsam hamile dukanına geçiş yapacağım tabi ama şu an yaptığımın bir zararı olur mu ki? Çünkü ilk ay dolmadan zaten öğrenilmiyor. Ama ilk ayda bebeğe ne gerekecek ki zaten diyorum bir yandan da. Çok yanılıyor olabilirim...

mydilemmacım, hamileyken 9 ay midesi bulanan ve 6 ay sürekli kusan biri olarak söyleyebilirim ki şu aylarda eğer varsa karnındaki bebeğe dokunabilecek tek şey tatlandırıcı olabilir..çok da doğal olmadığı için..onun dışında zaten senin var olan vitaminlerinle filan besleniyo uzunca bi süre bebekcik..ben sürekli çıkarıp hiç bişey yiyemediğim için çok panik olmuştum..dr.uma sormuştum, çok suçlu hissediyorum, napıcam filan diye.. o da bana " bebek daha minicik, zaten seninde var olan depoyla besleniyo, onu besleyemiyorum diye hiç üzülme demişti..yani bu aylarda henüz ciddi bi sorun yok..sadece dediğim gibi tatlandırıyı biraz sınırlasan iyi olabilir..sonuçta çok da tavsiye edilen bişi diil...

canım hamilelik düşünüyorsan folik asit başlamayı unutma. tatlandırıcıda mutlaka splenda kullan.ben emzirirken diyetisyenim onu tvsiye etmişti. diğerleri plasentayla bebeğe geçebilir.
zero felanda içme. normalde diyetisyenim herkese serbest bırakıyordu ama ben emzirdiğim için bana yasaklamıştı. umarım anlatabilmişimdir.
bide kabız kalma gebeliğin ilk 3 ayında sorun olabilir...

Pharmaton kullanıyorum şimdi ben multivitamin olarak onun içerisinde de biraz folik asit var. Çok önceden de ben bebek umuduyla bir folik asit başlamıştım. Kalmıştı öyle çünkü çok da ciddi değildik ve pek denemedik. Tekrar başlasam iyi olur dediğin gibi bir bakayım o önceki duruyor mu. Ya ben çok hamile hissediyorum. 4-5 gün kaldı adet günüme. Çok korkuyorum olmayacak diye ama neden olmasın değil mi? Ama işte doktora gitmek falan da nefret ettiğim şeyler kontrol falan olmadım hiç. Bu aydan önce de korunmuyorduk artık bayadır ama özel bir çabamız da yoktu. Şimdiye kadar yine de olmadığı için bir sorun mu var diye de korkuyorum. Öyle işte. :)
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Kilon çokmuki. Çok stres yapma. Benim bir oğlum var ikinciye öyle stres yaptım ki é3 ay olmadı . Doktora gittim olmuyor diye. Bişeyin yok dedi allahtan 2. Oldu o sürede ben biraz zayıfladım

arkadaşlar ben dukana başladım 6 gün atak yaptım ve 4 kilo verdim bu beni cok mutlu edıyor fakat yulaf kepeği adını bile duyunca midem kalkıyo artık ben cok zor tüketiyorum yerken yutamıyorum resmen :'( diyeti bırakmak da istmıorum hiç açlık hissetmıyorum fakat hiç bişey yemek gelmıyo içimden salata dışında bana yardımcı olabilcek biri var mı napıcam??

Kilon çokmuki. Çok stres yapma. Benim bir oğlum var ikinciye öyle stres yaptım ki é3 ay olmadı . Doktora gittim olmuyor diye. Bişeyin yok dedi allahtan 2. Oldu o sürede ben biraz zayıfladım
Yok 62 kiloyum şu an. 1.67 boyum var. Dört kilom kaldı hedefime dukancım sağolsun:) 56-58 falandım evlenirken 78 oldum iki yılda İki kilo kendiliğinden falan verdim sonra dukana 76 ile başladım.
Haklısın stres yapmamalıyım. Ama öyle çok istiyorum ki. Bir de ilginç bir şekilde 3-4 hafta önce aklımda bile yoktu. Ovulasyon dönemim yaklaşınca bir takıldı aklıma. Hem o dönemi değerlendirdim, hem de o gün bugündür hamilelik bloglarından çıkamıyorum. Takıldım kaldım. Çok hamile hissediyorum kendmi yaa Kendimi dinledikçe de bütün belirtiler geliyor başıma. Psikolojik olduğunu biliyorum içten içe aslında yoksa 10 günlükken insanın midesi yanmaya, kasıkları ağrımaya falan başlar mı dimi. Gerçi kesıklarımda bir hassasiyet ovulasyondan beri var hiç geçmedi. Bugün baktım göğüs uçlarım beyaz beyaz nokta nokta olmuş. Sanki süt gelecek. Herhalde düşüne düşüne hormonlarımı bozdum sütüm gelecek nerdeyse

Canım doğalsanın yulaf kepeği karışımını al ve onunla güzel tarifler var. İstersen ben sana anlatırım kendi yaptıklarımı. Benim bir kekim var mesela tadına bakan herkes ne güzel yumuşacık sen bizi kandırıyorsun diyet kek diye diyorlar.

nasıl tüketiyorsun

kan testi yaptırabilirsiniz sonucu hemen öğrenmek istiyorsanız.sağlık ocağında falan yapıyorlar bildiğim kadarı ile.

En büyük problemlerden biri sağlıklı olunduğu halde stres yapması anne adayının.benim çoğu arkadaşımın başına geldi hatta bir tanesinin 1 yıl olmadı stres yaptığı için sadece.Rahat olun,veren Allah hayırlısını versin inşallah.Söylemesi kolay değil mi?

Cidden insan hissediyor hamile olduğunu.Annelik sezgisi.Bugün toz tatlandırıcı almak istedim bezeler için ve etiketini okuduğumda stevianın inanamadım.Doğal şeker diye ne kadar kimyasal ürün varsa yanında kakalanıyor.Ben vazgeçtim başka tatlandırı almaktan.evde ki bitince de bir daha elimi sürmeyeceğim.Tavsiyem size hiç kullanmayın.

Aynı boydayız sizinle mydilemma

öğle ve akşam fasulye et ve yoğurt ile yeni ekmek yaptım birkaç dilim yedim.

bu doğalsan'ın yulaf kepeğinin içinde sert birşeyler var kum tanesi gibi sürekli ekmekleri yerken beni çok rahatsız etti.2 marka daha buldum şimdi.diğerini de dolu olduğu halde çöpe attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…