kendinde psikolojik gebelik durumu oluşturma vücut yeni gebeliği engeller zaten gebeyim diye düşünerek :)Yok 62 kiloyum şu an. 1.67 boyum var. Dört kilom kaldı hedefime dukancım sağolsun:) 56-58 falandım evlenirken 78 oldum iki yıldaİki kilo kendiliğinden falan verdim sonra dukana 76 ile başladım.
Haklısın stres yapmamalıyım. Ama öyle çok istiyorum ki. Bir de ilginç bir şekilde 3-4 hafta önce aklımda bile yoktu. Ovulasyon dönemim yaklaşınca bir takıldı aklıma. Hem o dönemi değerlendirdim, hem de o gün bugündür hamilelik bloglarından çıkamıyorum. Takıldım kaldım. Çok hamile hissediyorum kendmi yaaKendimi dinledikçe de bütün belirtiler geliyor başıma. Psikolojik olduğunu biliyorum içten içe aslında yoksa 10 günlükken insanın midesi yanmaya, kasıkları ağrımaya falan başlar mı dimi. Gerçi kesıklarımda bir hassasiyet ovulasyondan beri var hiç geçmedi. Bugün baktım göğüs uçlarım beyaz beyaz nokta nokta olmuş. Sanki süt gelecek. Herhalde düşüne düşüne hormonlarımı bozdum sütüm gelecek nerdeyse
ben isterim o keki:Canım doğalsanın yulaf kepeği karışımını al ve onunla güzel tarifler var. İstersen ben sana anlatırım kendi yaptıklarımı. Benim bir kekim var mesela tadına bakan herkes ne güzel yumuşacık sen bizi kandırıyorsun diyet kek diye diyorlar.
Yok 62 kiloyum şu an. 1.67 boyum var. Dört kilom kaldı hedefime dukancım sağolsun:) 56-58 falandım evlenirken 78 oldum iki yıldaİki kilo kendiliğinden falan verdim sonra dukana 76 ile başladım.
Haklısın stres yapmamalıyım. Ama öyle çok istiyorum ki. Bir de ilginç bir şekilde 3-4 hafta önce aklımda bile yoktu. Ovulasyon dönemim yaklaşınca bir takıldı aklıma. Hem o dönemi değerlendirdim, hem de o gün bugündür hamilelik bloglarından çıkamıyorum. Takıldım kaldım. Çok hamile hissediyorum kendmi yaaKendimi dinledikçe de bütün belirtiler geliyor başıma. Psikolojik olduğunu biliyorum içten içe aslında yoksa 10 günlükken insanın midesi yanmaya, kasıkları ağrımaya falan başlar mı dimi. Gerçi kesıklarımda bir hassasiyet ovulasyondan beri var hiç geçmedi. Bugün baktım göğüs uçlarım beyaz beyaz nokta nokta olmuş. Sanki süt gelecek. Herhalde düşüne düşüne hormonlarımı bozdum sütüm gelecek nerdeyse
Evet canım. Yani aslında dediğim gibi üç hafta önce sorsan emin değilim derdim. Şu an bir haller oldu bana. Dört beş gün sonra hasta olunca çok üzüleceğim ama hayırlısı bakalımCanım gebelik istiyor musun, bilmiyordum. İnşallah olur canım :)
Ben dukanella gibi tatlıları hiç yapmıyorum çünkü çok az miktarda oldukları halde sınırlı izinlilerden dolayı çok az tüketme izni oluyor hiç işime gelmiyor. O yüzden onu bilmiyorum canım.kendinde psikolojik gebelik durumu oluşturma vücut yeni gebeliği engeller zaten gebeyim diye düşünerek :)
ben isterim o keki:
yaa benim dukanellam sarelle gibi olmuyor. kakaole sütten biraz daha koyu oluyor niye?
Psikolojik gebeliği en fazla dört-beş gün sonra hasta olana kadar oluşturabilirim sonra yıkılacak zatenkendinde psikolojik gebelik durumu oluşturma vücut yeni gebeliği engeller zaten gebeyim diye düşünerek :)
ben isterim o keki:
yaa benim dukanellam sarelle gibi olmuyor. kakaole sütten biraz daha koyu oluyor niye?
Teşekkür ederim cevabın için. Acaba mahalledeki küçük polikliniğe gitsem yaparlar mı o testi? Tam bir doktor/hastane cahiliyimdir dekan testi yaptırabilirsiniz sonucu hemen öğrenmek istiyorsanız.sağlık ocağında falan yapıyorlar bildiğim kadarı ile.
En büyük problemlerden biri sağlıklı olunduğu halde stres yapması anne adayının.benim çoğu arkadaşımın başına geldi hatta bir tanesinin 1 yıl olmadı stres yaptığı için sadece.Rahat olun,veren Allah hayırlısını versin inşallah.Söylemesi kolay değil mi?
Cidden insan hissediyor hamile olduğunu.Annelik sezgisi.Bugün toz tatlandırıcı almak istedim bezeler için ve etiketini okuduğumda stevianın inanamadım.Doğal şeker diye ne kadar kimyasal ürün varsa yanında kakalanıyor.Ben vazgeçtim başka tatlandırı almaktan.evde ki bitince de bir daha elimi sürmeyeceğim.Tavsiyem size hiç kullanmayın.
Aynı boydayız sizinle mydilemma
öğle ve akşam fasulye et ve yoğurt ile yeni ekmek yaptım birkaç dilim yedim.
bu doğalsan'ın yulaf kepeğinin içinde sert birşeyler var kum tanesi gibi sürekli ekmekleri yerken beni çok rahatsız etti.2 marka daha buldum şimdi.diğerini de dolu olduğu halde çöpe attım.
Mikrodalgam yok canım baştan kaybetti :)Ben dukanella gibi tatlıları hiç yapmıyorum çünkü çok az miktarda oldukları halde sınırlı izinlilerden dolayı çok az tüketme izni oluyor hiç işime gelmiyor. O yüzden onu bilmiyorum canım.
Kekin tarifi çok basit ve bir iki kez birilerine de yazmıştım önceden. İşin sırrı mikrodalga kesinlikle.
Malzemeler; 2 kaşık yulaf kepeği karışımı, 1 kaşık splenda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta, biraz süt. Sütü en son katıyorum ki miktarı göz kararı ayarlayabileyim. Böyle iyice sıvı olmayan ama katı da olmayan kaşık kaşık alınca kolaylıkla akaşak bir kıvam elde ediyorum diyeyim. 1 çay bardağı falan gibi ama bu fazla da gelebilir biraz. Bunları bir kaşıkla karıştırıyorum. Sonra cam kase gibi ama düz kaplarım var. Onlara ikişer kaşık koyuyorum. Mikrodalganın en yüksek derecesinde 3-4 dakika pişiriyorum. Bunun aynısını önceden 3 kaşık hakkımın hepsini kullanarak yapıyordum. Ama artık ikiye indirdim, yine baya bir miktar oluyor ve kahvaltı için poğaça yapabiliyorum.
Aile hekimleride yapar ama en az bir regl dönemi geçmeden yapmak istemiyolar. Ben idrardan bakmıştım çıkmıştı 1 ay olmadanTeşekkür ederim cevabın için. Acaba mahalledeki küçük polikliniğe gitsem yaparlar mı o testi? Tam bir doktor/hastane cahiliyimdir deBir tek fasulyeyi anlamadım menüde:)
Teşekkür ederim cevabın için. Acaba mahalledeki küçük polikliniğe gitsem yaparlar mı o testi? Tam bir doktor/hastane cahiliyimdir deBir tek fasulyeyi anlamadım menüde:)
O testleri biliyorum yapmışlığım var da daha adetim gecikmediği için pozitifse bile negatif görünür diye korkuorum açıkçası. Ama yarın alıcam işe giderken bakalım:)Mydilemmacım, eğer olup olmadığını merka ediyorsan eczaneye gidip 2-3 liraya idrardan bakılan gebelik testlerinden alabilirsin, ya da aile hekimine gidip kanda beta-hcg baktırabilirsin :) bunu hemen hemen her yerde bakarlar
Ben de test yapıcam kendim yarın artık dayanamıyorum. Ama adet dönemim gecikmediği için henüz çıkmaz diye de korkuyorum. Aile hekimimiz yok bizim benim ikametgahım yanlış da düzelttiremedim bir türlüAile hekimleride yapar ama en az bir regl dönemi geçmeden yapmak istemiyolar. Ben idrardan bakmıştım çıkmıştı 1 ay olmadan
Kolay gelsinn....Son dakika bilgisi cumartesi misafir gelecekmiş. Temizlik hazırlık var emzirme saatlerinde gelirim beni özleyin anacım
Kolay gelsinn....
Öğrenci olduğuna göre basit bir şey istiyorsundur. Ben mesela bazen somon balığını mikroda pişirirken içine hani şu dondurulmuş pakette satılan doğranmış ıspanaklardan atıyorum çok güzel oluyor. Ya da brokoli, brüksel lahanası falan haşlıyorum. Zeytinyağı(olmasa da olur) ve birazcık limonla güzel oluyor. Bir de enginar olabilir. Enginarı diyetimin ilk başlarında biraz tüketmiştim ama az tüketmemiz gereken sebzelerden o içinde biraz nişasta varmış ama yasak da değil. Enginarı buharda pişiriyorum ben. Ama tencerede normal birazcık su koyup kapağını kapatarak kısıkta da pişirebilirsin canım.Bir de tatlım sebze yemeği olarak bana fikir verir misin? Sanki sadece kabak ve patlıcan yiyormuşum gibi geliyor, başka hangi sebzelerden yiyebilirim? Meyve de yemediğim için vitaminlerim eksik kalsın istemiyorum...
Ben artık baya bir yavaşladım Esracım. Hiç düzenli değil, bazı haftalar alıyorum bile ama ayda iki kilo veriyorum sonuçta.mydilemmacım sana bir şey sormak istiyorum... Haftada ortalama kaç gram veriyorsun? Ben geçen hafta 1 kilo vermiştim, bu hafta sadece 200 gram vermişim...
Öğrenci olduğuna göre basit bir şey istiyorsundur. Ben mesela bazen somon balığını mikroda pişirirken içine hani şu dondurulmuş pakette satılan doğranmış ıspanaklardan atıyorum çok güzel oluyor. Ya da brokoli, brüksel lahanası falan haşlıyorum. Zeytinyağı(olmasa da olur) ve birazcık limonla güzel oluyor. Bir de enginar olabilir. Enginarı diyetimin ilk başlarında biraz tüketmiştim ama az tüketmemiz gereken sebzelerden o içinde biraz nişasta varmış ama yasak da değil. Enginarı buharda pişiriyorum ben. Ama tencerede normal birazcık su koyup kapağını kapatarak kısıkta da pişirebilirsin canım.
Benim eşim sebze hiç yemez de o yüzden öyle ev yemeği gibi sebze yemeklerini bilmiyorum pek kusura bakma :)
Ben artık baya bir yavaşladım Esracım. Hiç düzenli değil, bazı haftalar alıyorum bile ama ayda iki kilo veriyorum sonuçta.
Canım ikametle aile hekiminin alakası yok. Git aile hekimini seç. İstersen adanadan bir hekim seç ister ankaradan fark etmez senin tercihinBen de test yapıcam kendim yarın artık dayanamıyorum. Ama adet dönemim gecikmediği için henüz çıkmaz diye de korkuyorum. Aile hekimimiz yok bizim benim ikametgahım yanlış da düzelttiremedim bir türlüCeza yemeyeyim diye yalan söylemem gerektiği için ayaklarım geri geri gidiyor. Ama o test bir pozitif çıkarsa bütün bunları halledicem
Bence karnıbahar ve brokoli süper hatta karnıbaharla kısır yapıyorlarÇok teşekkür ederim canım :) ıspanak çok iyi fikir... 200 gram az geldi bana ama tabi pes etmeyeceğim. Hiç gitmeyedebilirdi ya da dediğin gibi artabilirdi... Bakalım haftaya nasıl olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?