Hiç merak etme bir-iki hafta ancak dayanıyor o karışım, hemen bitiyorgurmenetten verdiğim siparişlerim geldi
yulaf kepeği karışımını 2 paket istemişim
kullanırım artık :) snitzel yapcam evdebol bol yaparım
tatlandırıcım ve aromalarım da geldi ilk denemem dukanella olacak
regl krizindeyim gözümün önünde değişik değişik çikolatalar uçuşuyor
Ben de bu akşam ilk defa salçalı tavuk çorbası yaptım. Yoğurtlu yaptıklarım nişasta koymadığımdan kesiliyordu hep. Koymak da istemiyorum nişasta, hiç kullanmadım daha. Çok acı olmuş ama muhteşem bir şey oldu. Yani benim için, çünkü sulu yemeği özlemişim. 4 tabak falan içtimAma her zamanki kadar, yani üç küçük butla yapmıştım. Ekstra su eklediğim için tabak sayısı fazla oldu sanırım. Kendimi biraz suçlu hissediyorum karnım şiştiği için Ama bu acıyı alsın diye yemek sırasında yarım litre su içmemden de olabilir
Bu arada tam bir saf protein yapmışsın cidden. Krokanı nasıl yaptın?
Çok basit yaptım çorbayı. Üç but vardı, derisi alınmış. Onları haşladım. Sonra kenara alıp doğradım. Bir tencerede bir tatlı kaşığı zeytinyağ ile bir tatlı kaşığı salça kavurdum azıcık. Tavukları da ekleyip biraz daha kavurdum. Tavukları eklemeden tuzladım, yoksa suyu tuzlu oluyor tavuklar tuzsuz. Sonra üzerine tavuğun haşlandığı suyu ve biraz ilave su ekledim. Baharat olarak nane, karabiber, pul biber koydum. Bir taşım kaynattım. Tabağa alınca bir kaç damla limon suyu damlattım, o kadar. İçinde sakıncalı bir şey yok. Herşey sınırlar dahilinde, protein gününde yenilebilir :)canım 2 kaşık yulaf kepeğini kavurdum önce, bayaa kokusu çıktı..sonra yarım çay bardağı kadar suyun içinde 3 kaşık splenda erittim ve yulaf kepeğinin üstüne döktüm..bir nevi helva gibi düşün ama süt değil de suyla..bu bööle sert bi hamur oldu..yağlı kağıda koyup buzluğa attım, 3 saatte filan dondu..biraz daha bütünleşmesi gerekiyodu bence ama çok sert tutunca dağıldı..yine de tadı nefisti..bak aklıma geldi yine :))))) sen çorbayı nasıl yaptın merak ettim, offff bi de acılı olmuşsa bayılırım ben..zaten acı da metabolizma hızlandırır, harika
Özenirsin de öyle abartılacak kadar olmaz sonuçta. Neredeyse hepimiz eşlerimize ayrı yemek yapıyoruz. Kendine de dukana uygun şeyler hazırlarsın.Kızlar şu an netten kilo alma yollarını araştıryorum.
Tabi ki kocam için.
Çok zayıfladı yine
Kg almak istiyor.
Yazıları okuyunca sinir oldum tabi.
Bide bana bi liste oluştur ona göre yiyip külo alayım diyo
Gece makarnalar pilavlar tatlılar
Ben yerim diye korkmuyorum
Yemem de
Onları hazırlamak bile zor bana
Yani içimden gelmiyo
Yani özenirim
Yok yok koskoca kadn özenir mi?
Özenebilir neden olmasın
Bence öncelikle dukanın testini yap canım. www.regimedukan.com.tr sitesinde yapabilirsin. Orada çıkar kaç gün atak yapman gerektiği. Kitabı almak gerçekten çok önemli. Sadece öğrenmek için değil motivasyon için de. Ve bu diyetin mantığını tam olarak kavrayabilmek gerekiyor. Çünkü listemiz falan yok, kendimiz yapıyoruz kendi listemizi. Bunu da kitabı okumadan anlamak çok zor. Blogları da takip etmeni öneririm. Oralarda da çok açıklamalar var. Karıştığın yerlerde yardımcı oluruz elbette.kendimden bahsedeyim biraz tekirdağ'lıyım
37 yaşında 168 boyunda 82,2 kilodayım
nisan 2014'te 115 kg ile diyete başladım bazen az bazen çok çok verdim şükür bu ara duraklamaya girdim sanırım bende dukan'ı yapmaya karar verdim
bugün atak ta 3. günümdeyim zaten uzun süredir diyet modunda olduğumdan zorlanmadım hiç hatta daha da tok hissediyorum kendimi
sizce 3 gün atak yeterlimi 4. gün protein+sebze mi yemem gerekiyor ?
teşekkür ederim kitabı ilk fırsatta alacağım tabiki testide yaptım hatta 2 değişik şekilde hem diyete başladığım kilomla hemde şu anki kilomla ; başlangıç kilomla yapınca direkt seyir evresinde başlayın diyor ,şu anki kilomla sıfırdan başlamış gibi yaptım testı onda da 2 yada 3 gün çıktı atak evresiBence öncelikle dukanın testini yap canım. www.regimedukan.com.tr sitesinde yapabilirsin. Orada çıkar kaç gün atak yapman gerektiği. Kitabı almak gerçekten çok önemli. Sadece öğrenmek için değil motivasyon için de. Ve bu diyetin mantığını tam olarak kavrayabilmek gerekiyor. Çünkü listemiz falan yok, kendimiz yapıyoruz kendi listemizi. Bunu da kitabı okumadan anlamak çok zor. Blogları da takip etmeni öneririm. Oralarda da çok açıklamalar var. Karıştığın yerlerde yardımcı oluruz elbette.
Hoşgeldin.kendimden bahsedeyim biraz tekirdağ'lıyım
37 yaşında 168 boyunda 82,2 kilodayım
nisan 2014'te 115 kg ile diyete başladım bazen az bazen çok çok verdim şükür bu ara duraklamaya girdim sanırım bende dukan'ı yapmaya karar verdim
bugün atak ta 3. günümdeyim zaten uzun süredir diyet modunda olduğumdan zorlanmadım hiç hatta daha da tok hissediyorum kendimi
sizce 3 gün atak yeterlimi 4. gün protein+sebze mi yemem gerekiyor ?
Hoşbuldum topramHoşgeldin.
Bende tekirdağlıyım.
İlçesinde oturuyorum.
Gerçi büyük. Şehir olunca mahalle olduk
115ten 82ye iyi vermişsin.
Dukanı harfi harfine uygularsan 70e nasıl düştüğünü anLamazsın bile.
Kaçamak hiç yapma.
Serbest olanları zaten sınırsız tüketiyosun.
Tabi yulaf kepeği atakta 1.5 seyirde2 kaşık.
Sayfaya sık sık gel.
İnsanın morali düzeliyo
Selam arkadaşlar, ben dukan diyeti ile 1 ayda yaklaşık 6.5 kilo verdim...Kitabı almadım ama netten pdf indirdim...ve okudum...bazı sayfalarını defalarca okudum...Kitabı okumadan olmaz bence....Yeni başlayanlara kolay gelsin....Hoşbuldum topram
Normalde de buna yakın besleniyordum uzun süredir haftasonu Kitabı'nı alabilirim inşallah
Verdiğim kilolarda da zorlanmadım pek inşallah gerisi de dediğin gibi olur çabucak gider kaçamak konusunda çok dikkat edicem
Yulaf kepeğinde 1,5 Kaşık yiyorum dediğin gibi
Sanki diyete yeni başlıyormuş gibi heyecan yaptım şimdi buralardayım sürekli
Olur olur.Hoşbuldum topram
Normalde de buna yakın besleniyordum uzun süredir haftasonu Kitabı'nı alabilirim inşallah
Verdiğim kilolarda da zorlanmadım pek inşallah gerisi de dediğin gibi olur çabucak gider kaçamak konusunda çok dikkat edicem
Sen ne sıklıkla günlere gidiyorsun ki?Olur olur.
Kitabım yok benim.
Anca tekiraya gidersem bulabilirim.
Haftaya kısmetse.
Ben günlere gidersem kaçamak yapıyorum
Çünkü iştahına hakim olamayan bi yapım var
Yarından itibaten 3 gün sp yapmayı düşünüyorum
Kaçamak yapanlar genelde böyle arayı kapatmışlar.
Doğru olmasa da deniycem
1 ayda gerçekten çok iyi bir sonuç. Devamının da gelmesini dilerim :)Selam arkadaşlar, ben dukan diyeti ile 1 ayda yaklaşık 6.5 kilo verdim...Kitabı almadım ama netten pdf indirdim...ve okudum...bazı sayfalarını defalarca okudum...Kitabı okumadan olmaz bence....Yeni başlayanlara kolay gelsin....
Kaçamak konusunda dikkali olursan, yani hiç yapmazsan gerçekten de hiç de zor bir diyet değil. Kaçamak yapanlar (1 kez dahi olsa) eski kararlılıklarını kaybediyorlar genelde, bir de kaçamak yüzünden duraklama olursa iyice gidiyor irade, üstelik kaçamak yaptığın için dayanmak zorlaşıyor yiyeceklere. Mesela ben altı aydır hiç dukan dışı bir börek, hamur işi, tatlı, çikolata vs. yemedim. O yüzden dukana uygun şekilde yaptığım hamur işleri, dukanın bize izinli olan bisküvileri, çikolata barı vs. bana dünyanın en güzel şeyi gibi geliyor. Ama facebook grubunda bir de farkettim ki, kaçamak yaptığını bildiğim bir çok insan ve diyete yeni başlamış insanlar bunların tadını beğenmiyormuş meğer. Neden, çünkü gerçek çikolata yiyebilecekken ne yapsın diyet çikolatayı vs.yi? Ağız tadı değişiyor kaçamak yapmadıkça, diyetin sınırları içerisindeki yiyecekler kendiliğinden güzel oluyor, yan kendini beğenmek için zorlamıyorsun.Hoşbuldum topram
Evet inşallah. ...hedefim 60 olmak ... Ama şu an da adet olduğum için bekliyorum....güçlendirme evresine geçmek için. ..Bu diyeti kulaktan dolma bilgilerle yapmak yola gözleri bağlı gitmek gibi .... diyeti yapan herkese kolay gelsin...1 ayda gerçekten çok iyi bir sonuç. Devamının da gelmesini dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?