Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tebrik ederim canım. Benden umut yok malesef. 58e ha indim ha ineceğim derken bugün 60 geldim yine. Ki bir sebebi de yoktu. Moralim kötü bugün

Tebrik ederim canım. Benden umut yok malesef. 58e ha indim ha ineceğim derken bugün 60 geldim yine. Ki bir sebebi de yoktu. Moralim kötü bugün

bence anlık bişeydir canım ya..uzun süre diyet yapınca vücut anlamsız tepkiler verebiliyor biliyosun..zaten uzun süre dukan yapanlardan da hep duyuyoruz duraklama olabiliyor, sakın pes etmeyin diyolar..zaten pes edeceğini sanmıyorum senin de..aslında acaba şööle bi yöntem mi izlesen: biraz sınırlı izinlilere filan izin versen, tabi kontrollü olarak, kilo almadığın sürece bi süre ööle gitsen..sonra yeniden sınırlıları çıkarıp daha dikkatli devam etsen..acaba biraz vücudu şoke eder mi bu durum? yani ben olsam sanırım bunu denerdim..sonra hatta belki 4-5 günlük bi yumruk harekatı..ama öncesinde biraz tolere gıdalara yüklenip vücudu şaşırtırdım..

canım ben günleri falan bitirdim bir yere gittiğimde verdiğim kiloyu görenler zaten ısrar etmiyor bu kadar vermişsin bozma madem diye o konuda şanslıyım
canım bence de zorlanmıyacam çünki benim yaptığım diyetin yanında bunda daha çok seçenek var ben diyetisyenle başlamıştım 5 ay öyle devam ettim klasik liste sonra çok sıkıldım ya haslama -buharda sebze 2 köfte-tavuk v.s. bi yerden sonra saldımda biraz tatildi bayramdı derken yavaş yavaş veriyordum ama bu şekilde 1 sene daha sürecek diyetim 2 ileri 1 geri biraz hızlandırmak istedim tariflerde çok değişik şeyler var yavaş yavaş denemeyi düşünüyorum onlarıda
teşekkür ederim tavsiyelerin içinde
tebrik ederim darısı bizlerin başına inşallah

Aynı şeyi düşündük zeyna Ben de bugün öyle yaptım aynen. Sebze günü yaptım ve sınırlı izinlileri sonuna kadar tükettim. Yarına düşmesini beklemiyorum artık tabi. Ama bir dört beş gün böyle yapıcam sonra senin dediğin gibi bir yumruk yapıcam. Ya bir kırılsa bir kilocuk kaldı kaç ay beklicem bunun için ya

artık o kadar hatim etmiş durumdayız ki diyeti kafalarımız aynı çalışıyo..çünkü düşününce vücudu bu kısır döngüden kurtarmak için bişeyler yapmalı..e diyeti tamamen bırakamayacağımıza göre en iyisi bu şekilde yapmak..hem diyetin dışına çıkmış olmayacaksın, hem de yediklerini biraz abartmış olucaksın..sonra eski düzene dönünce mutlaka bişeyler farkedicek diye düşünüyorum..sen de ööle düşünüyosun..bence mantıklı bi yoldayız..

Bir de ben hiç cesaret edip yumruk yapmadım daha. Yaptığım zaman etkili olacağını umuyorum o yüzden.

Kızlar merhba

beni taşlayabilirsiniz çünkü dün uzun süren açlıktan sonra dayanamadım ve ciddi ciddi yedim
hem vicdanım rahatsız oldu ama yapacak bişeyim de yoktu

dün akşam kına vardı kahvaltı yapmadım öğlen salata yedim
akşam 10 gibi salonda şekerim düştü biraz kola içtim ama mide boş olunca rahatsız etti
bıraktım onu da 12 ye doğru bitti
arkadaşlarla kınadan sonra bi yere gittik artık yolda midem yanmaya başlayınca dayanamadım yemek yiyelim dedim
dürüm yedim bi tane yanında da bol ayran
sonrasında da sütlü şekersiz kahve içtim
ama şimdi midem ağrıyor sanki

Merhaba rofleli_kedi...
Sen hatayi öğün atlayarak yapmışsın. Dukan in önemli kurallarından biri öğün atlamamak....her sabah dukan ölçülerine ve kurallarına göre kahvaltıni yapman lazım. ...bence emeğine yazık etme....fazla egzersiz ve 2-3 gün atak yapman da sanırım fayda var......

Valla öğün atlamama şansım yok sabah kahvaltı yapamıyorum
öğle yemeği seçenğim de kısıtlı
akşam da kşturmaca olunca böyle oluyor
spor salonuna henüz yazılmadım öyle kendi kendime diyetteymiş gibi takılıyorum işte

Ohoo sen neredeyse bütün öğünleri atlıyorsun canım. Yazık vücuduna. Uyum sağlayamıyorsan yapma bari diyeti boş ver. Sağlığını kaybedeceksin yoksa. Normal yediklerinle daha uyumlu bir diyet seç bence.

Zaten kilo almamdaki sebep bu
düğün vs olmadığında akşam yemeğini atlamıyorum da
kahvaltı pazar hariç hiç yapamıyorum
uyanamıyorum bir türlü

uyanamıyorum bir türlü
Bende diyetten önce kahvaltı yapmadançıkıp dışarıda poğaça ve simit yiyiyodum.
Artık yumurtamı yemeden çıkmıyorum.
Hem iki çocuğu okula hazırlayıp hem de bir çift çorabını bile bulamayan kocamın peşinden koşuyorum. Kendimin hazırlanması en fazla üç dakika sürüyor.
Sen de yumurtanı haşla bi poşet çay yada belki ıhlamur
İki gün yap sonra zaten yemeden çıkmazsın.
Yada haşla yanna al yumurtanı azcık yoğurtla işte iki saniyede at ağzına.

uyanamıyorum bir türlü
Biz çalışan bayanlar çevremiz deki insanları kendimiz den daha çok düşünüyoruz. ..Özellikle aile bireyleri....her şeyi onlar için yapıyoruz. ...ama sağlık elden gidince yine cezasını biz çekiyoruz. ....ben de senin gibi kilo aldım. . .kahvaltı olmadan sadece karbonhidrat ile beslendim. ..işin garip tarafı sürekli yediklerimin karbonhidrat olduğunu bilmeden...."az yiyorum ama kilo alıyorum". ...en çok kullandığım kelime idi....bir ara 70 lere çıktım. ..sonra 67.5 indim...sonra 66.5 ....ama devamı gelmedi.....Bazı sağlık problemleri, çalışıyor olmam, yaşamın ilerledikçe kilo verme de zorluk yaşamam bu diyeti araştırmaya sebeb oldu....çok emek isteyen ve mali olarak da sarsan bir diyet....bilinçli olmadan ve kurallara uyumadan başlanmamalıdır. ...1 ay gibi kısa süre de 6.5 kilo verdim...asla kaçamak yapmadım ve öğün atlamadim....tatlı aş eren biri olarak hiç tatlı yemedim...
Sana tavsiyem kendini bu diyete hazır hissetmeden başlama. ...her başarısızlık maalesef hafıza da yer ediyor.. ve her yeni başlangıçta hafıza mız bu başarısızlığı hatırlatıyor. ...kendine ve vücuduna eziyet etme bence....saygılarımla. ...

benim sabah yataktan çıkmamla evden çıkmam arasında geçen süre 5 dk falan
kıyafetlerim genelde hazır oluyor
ancak geliyorum
zaten evde azıcık bişi yapmaya vaktim oldu mu yerim de çıkarım da :)

uyku sounu olmayan insanlara oldum olası gıpta etmişimdir

ben başarısız olunca vazgeçen bi insan değilim :) zaten başlamamdaki amaç hayatımdan en başta şeker ve ekmeği çıkartmaktı onları da yaptım yaklaşık 10-12 gündür yapıyorum ilk kaçamak ya da ne derseniz bu oldu
ben et sevmeyen insnım zorla beyaz et yiyiorum falan idare etmeye çalışıyorum

en basiti şu anda ne yicem bilmiyorum öğle yemeği yemem lazım ama
alternatifim yok salata salata :/

neyse ekmek vs yerine yine yulaf kepeği yemeye devam edicem olabildiğince de uymaya çalışcam bakalım zaman ne gösterecek

Ben dukan in kitabını okudum....Bazı sayfayi defalarca okudum...ve şu cümle kafamın içinde döndü hep..."en ufak bir kaçamak şiş balona iğne batırmaya benzer..."ben hayatım da ilk defa diyet yaptım. ..hiç de araştırmadım. ...ama çok büyük emek var....balona iğne batirma ve emek boşa gidecek düşüncesi beni motive eden en önemli cümle idi....ben de kendim için yemek yapmam ve yemek yapmayı sevmem....1 aydır akşam dan yemek yapıyorum...bazen sabah erken kalkıp yapıyorum ...okuldan o kadar aç geliyorum ki....hayatım boyunca yeme konusunda yaptığım en büyük hata imiş. ..aç olmama duygusu aslında iştahı kapatan en önemli unsur imiş. ...bunu öğrendim. ..ve evde yemeğim var demek.....mükemmel dukan sofraları hazirlamiyorum. ..zaten bana göre değil. ...ama nefsimi aç bırakıp emeğimi boşa harcamak istemem....bence akşamdan kıyafetlerini hazırlayacağın vakti ertesi gün için kendince yemek yapmaya ayir. ..
Inan seni anlıyorum. ...aynı yoldan defalarca geçtim. ...

Sanırım bugün biraz muhalif tarafımdan kalktım :)

kıyafetlerimi hazırlıyorum dediğim zaten giydiğim kot ve kazak yani özel bir çaba sarfetmiyorum
işinizin yoğunluğunu ya da ne tür olduğunu bilemem
akşam evde misiniz hafta sonu çalışıyor musunuz sosyal hayatınız var mı bunlar önemli şeyler

ben akşam 7 ye doğru işten çıkıyorum ve cumartesi dahil akşama kadar çalışıyorum
lafta muhasebeci olsam da fiziksel olarak da yoruluyorum ve hepsi bir ara geldiği zaman
akşam bişiler yiyip ayağımı uzatmaktan başka bişey düşünemiyorum

ama insanın yapısıyla alakalı
kimi ben yorgun olayım yemeğim olsun diyor kimisi gezmemden fedakarlık yapmam diyor
kimisi de ben gibi yatıp biraz olsun dinlenmenin derdinde

ben yemek yemeyi seviyorum ama güzel yemeği seviyorum
yani soframda 10 çeşit olmasın ama yaptığım benim damak tadıma uysun
ya da gözüme hitap etsin istiyourm.. bilmem belki çok şey istiyorum belki de
hafta başındaki olumsuzluk devam ediyordur

Azcık daha erken kalk.
Zaten yumurtan pişerken saçını tarayıp giyinebilirsin.
Uyku sorunu bizde de var.
Bir sene önceye kadar saat 3 4 te yatıp
Sabah kızımı okula yollayıp 12 ye kafar uyuyodum öğlene kadar yani.
Küçük çocuğumda bana uymuştu.
O düzen bozuldu zoruna.
Şu anda da11 12 de uyuyo çocuklarım.
Bi de eş işin içine girince yatmam3 ü buluyo

Uyku hep problem her sabah yataktan ölüm kalkıyo.
Bide küçük olan her gece yanıma geliyo. Bazen ben onun yatağna gidiyorum
Bazen eşim gidiyo vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…