kek yapıpta şeker koymayı unutan ben
Afiyet olsun canımAma ekmeğimden umutluyum
Ekmek fırında çorba ocakta ohh daha ne olsun.
Gerçekten ne desek muhalefet ediyorsunuz ama biz sizin iyiliğiniz için yazıyoruz ki. Ne desek yapamam diyorsunuz. Yemek yapmak yerine yatmayı tercih ediyorsanız eninde sonunda o gün olduğu gibi dürümcüde bulacaksınız kendinizi, siz de biliyorsunuz bunu. Gerçi dışarıda da yiyebileceğimiz şeyler var. Dürümcü yerine bir restorana, yemek olan bir cafeye gidip ızgara tavuk, balık, tavuk şiş söyleseydiniz bu pişmanlığı da yaşamazdınız. Bizim tavsiyelerimize böyle olumsuz şeyler söylemeniz, veya muhalefet olmanız sizin deyiminizle, hiç önemli değil. Biz işimize gelmezse aman ne uğraşacağım der cevap vermeyiz, yardımcı olmaya çalışmayız olur biter. Bize bir zararı yok yani yaptığınızın. Ama siz bu muhalefeti kilo vermek isteyen benliğinize yapıyorsunuz aslında. O yüzden önemli. Bence bir de bahanelerinizi sıralamayı bırakıp, ki bahaneleriniz geçersiz, saçma falan demiyorum, gayet de geçerli olabilir, mantıklı olabilir, bir de çözüm bulmaya çalışın. Aman ben de bu kadar yapabiliyorum bu diyeti demeyin. Çözümler üretmeye çalışın sorunlarınıza. Tam anlamıyla yaparsanız bu diyeti sonuçlar muhteşem olacak. Ama tam yapmazsanız, belki bir sonuç alırsınız belki almazsınız bunu bilemeyiz. Evet ekmeği, tatlıyı kesmek de bir yere kadar kilo verdirir insana. Ama dukan ekmeği tatlıyı kesmekten ibaret değil. Bu şekilde kendi sabrınızı zorluyorsunuz.Sanırım bugün biraz muhalif tarafımdan kalktım :)
kıyafetlerimi hazırlıyorum dediğim zaten giydiğim kot ve kazak yani özel bir çaba sarfetmiyorum
işinizin yoğunluğunu ya da ne tür olduğunu bilemem
akşam evde misiniz hafta sonu çalışıyor musunuz sosyal hayatınız var mı bunlar önemli şeyler
ben akşam 7 ye doğru işten çıkıyorum ve cumartesi dahil akşama kadar çalışıyorum
lafta muhasebeci olsam da fiziksel olarak da yoruluyorum ve hepsi bir ara geldiği zaman
akşam bişiler yiyip ayağımı uzatmaktan başka bişey düşünemiyorum
ama insanın yapısıyla alakalı
kimi ben yorgun olayım yemeğim olsun diyor kimisi gezmemden fedakarlık yapmam diyor
kimisi de ben gibi yatıp biraz olsun dinlenmenin derdinde
ben yemek yemeyi seviyorum ama güzel yemeği seviyorum
yani soframda 10 çeşit olmasın ama yaptığım benim damak tadıma uysun
ya da gözüme hitap etsin istiyourm.. bilmem belki çok şey istiyorum belki de
hafta başındaki olumsuzluk devam ediyordur
Kilo nasıl gidiyor? Ataktaki düşüşleri çok özledim aah ahSelam kızlar bugün 4. Günüm kaçamak Sıfır gayette memnunum şu an için hiç zorlanmadım
4.gün Sabahı 1,8 kg gitti toplamda (bence normal çünkü diyet geçmişim var )sence nasıl canım?Kilo nasıl gidiyor? Ataktaki düşüşleri çok özledim aah ah
Sevgili mydilemma, önce den mutfak ta saatlerce zaman geçiren biri değildim. O yüzden hep kolay a kaçar ve besin değeri yüksek yiyecekler hazırlıyor dum....dukan diyeti ( ki ben diyet demiyorum sağlıklı beslenme programı diyorum) ile aslında kolay ve sağlıklı sofra hazırlamayı öğrendim. ...ve karşılığında fit görünmeyi başardım.Gerçekten ne desek muhalefet ediyorsunuz ama biz sizin iyiliğiniz için yazıyoruz ki. Ne desek yapamam diyorsunuz. Yemek yapmak yerine yatmayı tercih ediyorsanız eninde sonunda o gün olduğu gibi dürümcüde bulacaksınız kendinizi, siz de biliyorsunuz bunu. Gerçi dışarıda da yiyebileceğimiz şeyler var. Dürümcü yerine bir restorana, yemek olan bir cafeye gidip ızgara tavuk, balık, tavuk şiş söyleseydiniz bu pişmanlığı da yaşamazdınız. Bizim tavsiyelerimize böyle olumsuz şeyler söylemeniz, veya muhalefet olmanız sizin deyiminizle, hiç önemli değil. Biz işimize gelmezse aman ne uğraşacağım der cevap vermeyiz, yardımcı olmaya çalışmayız olur biter. Bize bir zararı yok yani yaptığınızın. Ama siz bu muhalefeti kilo vermek isteyen benliğinize yapıyorsunuz aslında. O yüzden önemli. Bence bir de bahanelerinizi sıralamayı bırakıp, ki bahaneleriniz geçersiz, saçma falan demiyorum, gayet de geçerli olabilir, mantıklı olabilir, bir de çözüm bulmaya çalışın. Aman ben de bu kadar yapabiliyorum bu diyeti demeyin. Çözümler üretmeye çalışın sorunlarınıza. Tam anlamıyla yaparsanız bu diyeti sonuçlar muhteşem olacak. Ama tam yapmazsanız, belki bir sonuç alırsınız belki almazsınız bunu bilemeyiz. Evet ekmeği, tatlıyı kesmek de bir yere kadar kilo verdirir insana. Ama dukan ekmeği tatlıyı kesmekten ibaret değil. Bu şekilde kendi sabrınızı zorluyorsunuz.
Dukan boyunca en başta tarifleri tutturamama zamanlarım dışında yediklerim hem mideme hem gözüme hitap ediyor benim. Aksine sınırlı izinlilerle yaptığım şeyleri falan o kadar çok seviyorum ki sınırı aşmayayım, her gün her gün yemeyeyim diye kullandığım irade diyeti bozmamak için kullandığım iradeden çok daha güçlü olmak zorunda. Üstelik, önceden saatlerce yemekle falan uğraşırdım. Pasta börek yapardım. Artık her yaptığım yemek neredeyse çok pratik. On dakikamı, yirmi dakikamı ancak alıyor bir akşam yemeği çoğu zaman. Bir parça somonu baharatlayıp mikrodalgaya atmak hiç de zor değil. 5-6 dakikada pişiyor. Tavukları ince keserseniz fırında 20 dakika ancak sürüyor pişmesi. Üstelik Tavuk göğsünü dilimleyip, fırına koyup üzerine biraz baharat gezdirmek beş dakika en fazla, aynı şekilde fırında levrek, 20 dakikada yarım saatte falan pişiyor ama hazırlık aşaması, zaten balıkçı temizleyip verdiğinde 3-5 dakika. Tavuk haşlamak evet 45 dk falan sürebiliyor. Ama hazırlık aşaması ne? 3-5 dakika yine. O pişerken siz dinlenirsiniz, işinize bakarsınız.
Sevgili mydilemma , sanırım dukan hakkın da ben den daha çok deneyiminiz var.....bir soru sormak istiyorum.....ben bu programa başladığım gün den bu yana hiç öğün atlamadim ve kurallara riayet ettim. Kitap ta light ürünler konusunda esnek davranilmis. ..Bu yüzden çalışır ken çok aşırı açlık hissedersem diye ( kaçamak yapmama adina) eti form çeşitlerinden almıştım. Kendimi tekrar atıştırmalık lara mahkum etmemek için tedbirli davrandim....ama aklımda hep soru işareti vardı. ...doğru mu diye....
Biraz önce bazı bloglar da kesinlikle yenmemesi gerektiği yazısını okudum.....paketlerin üzerine bakınca aslında yağ oranı fazla.... ( bakmayı daha yeni akıl edebildim) .....sanırım yenmeyecek değil mi.....Doğrulamak istiyorum.....
Merhaba , ilk alırken de zaten şüphe ile yaklaşmıştim... . Allahtan abartmadan hep ölçülü davrandim....şu tarifleri almam mümkün mü acaba? Ya da hangi site? (Lorlu kurabiye ilgimi cekti)merhaba..eti form ya da benzeri ürünler maalesef yenmeyecekler arasında..nişasta, karbonhidrat ve yağ oranları bizim için uygun değil..atıştırmalık ihtiyacı oluyosa ki benim kesin oluyo dukana uygun yiyecekler hazırlayabiliyoruz..mesela biraz önce kendime pizza kraker ve lorlu kurabiye yaptım.bunun gibi bize uygun şeyler yiyorum ben..piyasada bize uygun light ürünler sadece bazı peynirler, sütler, yoğurtlar ve füme etler..ama dediğim gibi bunların da bazıları...
Merhaba , ilk alırken de zaten şüphe ile yaklaşmıştim... . Allahtan abartmadan hep ölçülü davrandim....şu tarifleri almam mümkün mü acaba? Ya da hangi site? (Lorlu kurabiye ilgimi cekti)
Bu da benim fikrim.Teşekkür ederim. ...en kisa zaman da lorlu kurabiye yi yapacağım. ..tatlandırıcı olmassa olmaz mı ? Icin de lor olduğu için tuzlu sanmıştım.
Teşekkür ederim. ...en kisa zaman da lorlu kurabiye yi yapacağım. ..tatlandırıcı olmassa olmaz mı ? Icin de lor olduğu için tuzlu sanmıştım.
Merhaba, kitapta light ürünler konusunda esnek davranılmıyor aslında. Süt ürünlerinin light olması gerekiyor, tatlandırıcı kullanımına izin var o kadar. O light ürünlerde yağ değil mesele, içlerindeki karbonhidrat. Malesef çok yanlış olmuş. Şimdi yapacak bir şey yok tabi, zaten güçlendirmeye geçiyormuşsunuz, belki daha hızlı olabilirdi.Sevgili mydilemma , sanırım dukan hakkın da ben den daha çok deneyiminiz var.....bir soru sormak istiyorum.....ben bu programa başladığım gün den bu yana hiç öğün atlamadim ve kurallara riayet ettim. Kitap ta light ürünler konusunda esnek davranilmis. ..Bu yüzden çalışır ken çok aşırı açlık hissedersem diye ( kaçamak yapmama adina) eti form çeşitlerinden almıştım. Kendimi tekrar atıştırmalık lara mahkum etmemek için tedbirli davrandim....ama aklımda hep soru işareti vardı. ...doğru mu diye....
Biraz önce bazı bloglar da kesinlikle yenmemesi gerektiği yazısını okudum.....paketlerin üzerine bakınca aslında yağ oranı fazla.... ( bakmayı daha yeni akıl edebildim) .....sanırım yenmeyecek değil mi.....Doğrulamak istiyorum.....
Kekin çöpe gitmesine üzüldüm, ama kafana takma ilk başlarda çok şey gidebiliyor çöpeKekimi çöpe attım
Ama ekmeğim güzel.
Bu akşam yemeği fazla kaçırdım sanırım.
Çok tokum ve mutluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?