Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

90 lira da çokmuş ama. 70'e almıştım ben.
Aslında başka bir aktar da 70 idi. Iyi ki onu almadım görüntüsü hiç hoş değildi. Ilk defa aldigim için fazla Fiyat araştırması yapmadım. Sadece sever miyim diye merak ettim. Ayrıca insan arada atıştırmalık bi şey istiyor ağzına , çerez misali....
Bundan sonra alırsam iyi bir fiyat araştırması yaparım. Ilk girdiğim aktardan almam.
Bu arada ben internetten biraz araştırdım aslında bu forumlardan. .. dukan diyeti yapan ve eski kilolarına dönmeyen var mı ?
Sizlerin çevresinde var mı acaba....

Benim bildiğim forumlarda ve facebookta çok insan var. Ama gerçek hayatta etrafımda sadece iki insan var önceden yapmış olan. Onlar da güçlendirme yapmamışlar malesef. Şimdi bir sene falan geçmiş üstünden, bir dört beş kilo kadar almışlar geri. Ama güçlendirme yapmadıkları için zaten hepsini almamış olmaları ilginç.

Az miktarda aldığımız için çok da önemli değil aslında, benim aldığım da çok çok küçük. İyi yapmışsın bence bilmeden de olsa iyi olanı alarak.

Hayırlı sabahlar arkadaşlar , bu güne mutlu başladım çünkü 300 gram daha verdim . Şu an da 59.90 oldum . Dukan testine göre 60.60 ideal kilo idi. Ben 60 i görmek istiyordum. Şükür. .şimdi biraz bu kilo da kalıp yavaş yavaş güçlendirme evresine geçsem iyi olacak sanırım.
Kadınlar kulübün den bir bayanla iletişim e geçtim. 4 yıl önce dukan diyeti ni yapmış. 10 kilo nun üstünde vermiş dukan diyeti ile...ama sonra hayatında yaşadığı aksilik ve koruma evresini yapamadığı için geri almış. Ben internetten ve araştırdığım kişilerden şunu anladım. ..Amaç aslında yememek değil , bu beslenme şeklini hayatımıza uygulamak....nasıl şimdi eski hataları yapmama adına dikkat ediyor isek bundan sonra da dikkat etmek. Kendim de sevdiğim şey akşam en geç 6 dan sonra yemek yememek idi. Bu alışkanlığımi bu süreçte devam ettirdim. Bana kilo aldıran durum ise sürekli aralarda abur cubur yememdi . Kendimi hep şu şekilde kandirdim: ne de olsa az yiyorum. Belki kontrollü olmamdan belki de belli bir tempo için de olmam yüzünden şimdiye kadar en fazla 10 kilo aldım ve bunun 3 ünü sadece 2 yılda verebildim.
Arkadaşlar , ben beynime sürekli artık bu senin yaşam biçimin diyorum. İnşallah bir kaç yıl sonra tekrar görüştüğümüz de mutlu olduğumuz bedenle huzurlu bir hayatımız olur....

Herkese günaydın 64kilo çıktım bu sabah.
24 günde atakla beraber 5kilom gitti.
Ama daha bi kişi azcık süzülmüşsün
Aaa zayıflamışsın demedi.
Anlaşılmıyo mu ne

Anlaşılmıyo mu ne
Al ben den de o kadar.... şu ana kadar toplamda 7 kilo verdim. Eşim arada il dışından geldiğinde biraz zayıflamış gibisin dedi. Onun haricinde kimse sen kilo vermissin demedi. Hatta beni uzun süre görmeyen dostlarım bile... bir ara bunu da takmistim kafaya....

Arkadaşlar bu mistik çay var ya doğuşun, onu siz içiyor musunuz? Nerelerde oluyor?

canım ben içiyorum..sütle ya da suyla yapabilirsin..ben normalde meyve ya da bitki çayı sevmem, ama mistik çayı sütle yaparak starbuckstaki chai tea latte'yi içmiş gibi oluyorum..marketlerin kiminde var kiminde yok..o yüzden ben bulunca depoluyorum..

O mistik çayı ben migrostan aldım
bi kere sütle denedim başka da içmedim
alırken arkadaşım salep gibi demişti beklentim çok yüksekti sanırım ondan içmedim bir daha

bu arada ben sabahları daha fazla çıkıyorum akşam daha az :/ nasıl oluyor bilmiyorum
dün sabah 82,4 çıktım
dün akşam yemekten sonra 81,8 çıktım
ilk tartıldığımda da akşamdı 84,7 ile başlamıştım

benim çevremde dukan yapıp bir daha kilo almamış olan 1 kişi var..zaten onun dışında çevremde diyet yapan yok..bu arkadaşım da 1 buçuk sene önce filan yaptı ki güçlendirme ve korumayı yaptığını hiç sanmıyorum..çünkü ben bir sürü şey anlatıyorum ona diyetle ilgili "aaaa, hadi canım" gibi tepkiler veriyo..yulaf kepeği karışımı diye bişey çıktığından bile haberi yok...buna rağmen sadece daha dikkatli bir yaşam sürmüş ve kilo almamış..ama ben mesela bu kadar uğraştım, kesinlikle korumayı da yapacağım..yani hayatıma daha fazla hareket katacak, her gün 3 kaşık yulaf kepeği yiyecek ve protein perşembelerini atlamayacağım..yoksa tekrar eski yaşamımıza dönersek kilo almama şansımız yok arkadaşlar..giden kilolar hop diye geliverir..çünkü bizim bünyemiz bu, kilo alıyoruz maalesef..bunu değiştiremeyiz.hayat boyu "dikkat edenler"den olmaya mahkumuz..

Ben de diyet bittikten sonra istediğimizi istediğimiz kadar yiyebileceğimizi düşünmüyorum. Ne yaparsan yap kilo almayacaksın diye bir garantiyi hiç bir diyet veremez zaten. Üstelik aynı sebepler aynı sonuçları doğurur diyor dukan. Önceki beslenmemiz yanlıştı ve kilo almamıza sebep olmuştu. Yine aynı şeye dönersek yine aynısı olacak. Ama dukanın hiç mi bir katkısı yok kilomuzu korumamıza? Elbette katkısı var. Güçlendirme evresinde kilomuzun uzun süre sabit kalmasını sağlayarak, vücudun kilo vermiş olduğunu unutmasına sebep oluyor. Yani her kilo veriminden sonra olan vücudun kilo alabilmek için saldırıya geçmesi durumunu atlatmış oluyoruz. Korumaya geçtiğimiz zaman, artık vücudumuz yeni haliyle barışık oluyor ve o yeni kilomuzu sabit bir kilo olarak kabul ediyor. Yeniden yağ bağlamaya çalışmıyor. Bu durumda korumada normal, sağlıklı bir biçimde beslenirsek kilo almayız. Ama kilo alacak şekilde aşırı beslenirsek kilo alırız. Ayrıca haftada bir gün protein yapmak da kilomuzu sabit tutmakta çok yardımcı.
Ben diyet bittikten sonra güçlendirmenin ikinci yarısına benzeyen bir şekilde beslenmeye devam etmeyi planlıyorum hayatım boyunca. O yarı zaten çok rahat. Haftada iki gün (güçlendirmedeki gibi öğün değil ama gün) istediğimden istediğim kadar yiyip, diğer günler daha protein ağırlıklı, ama karbonhidrat ve yağın da az da olsa olduğu bir beslenme şekliyle geçirip, protein perşembelerine sadık kalmayı planlıyorum. Ben zaten protein içeren ürünleri çok severim, bu yüzden sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Yine eskisi gibi pastalar börekler yapacağım, ama sadece haftanın iki gününde bunları yeme hakkım olacak. Bu da bence kontrollü ve normal bir beslenme biçimi.
Unutmayalım ki biz hayatımızda bir kez de olsa kilolu olduk, vücudumuz da bunu hep hatırlayacak ne yazık ki. O yüzden herşeyi canımızın istediği gibi yapmayı kaldıramayız.

Anlaşılmıyo mu ne
İnsanların dediklerini boşver :) Bazen kıskançlıklarından da söylemiyorlar. İlk kilolarım benim de pek belli olmuyordu. Ama sonra spora bir başladım herkes aman yeter verme artık demeye başladı daha 67 kilo falanken. Hem de şimdi demeseler de zamanla o kadar belli olacak ki birşeyler diyecekler mutlaka.
İlk dört-beş kilomu verdiğimde annemlerle buluşmuştuk. Annem kilo vermişsin belli oluyor falan dedi. Babam da yazık beni bozmak istemiyor, vermişsin falan diyecek ama pek de anlayamadı yani, ben de boş ver baba o kadar vereceğim ki hiç zorlamana gerek kalmayacak kendini demiştim
Bir de şey olmuştu. Bir yengem var benim, amcamın karısı. İki çocukları var. Ailecek hepsi hem çok kilolu hem de çok iri. Yani boy pos her şey var kapı gibiler maşallah O beni kurban bayramında görmüştü. Arkamdan kilo almış diye konuşmuş. Ki herkes ne kadar vermişsin falan diyordu şok oluyordu. Geçenlerde babaannem vefat edince yine gittim. Şimdiki kilomdaydım. Bu sefer de "Ayy bembeyaz olmuşsun ne oldu sana?" dedi. Sanki hastaymışım gibi. Yani kafaya takarsan insanların dediklerini çok zor

Neden ki acaba? Çok ilginç genelde akşamları fazla çıkılır. O zaman bence sen akşamları tartıl Ben olsam ne zaman az çıkıyorsam onu kabul ederdim
Mistik çayı çok övüyorlar ama henüz bulamadım. Herhalde ben de sevmeyebilirim senin gibi. Ki salep de sevmem Beyaz çay diye bir şey buldum bu arada o fena değildi, tavsiye ederim.

Fazla süt içmemeye çalışıyorum ama bulursam biraz süt biraz suyla deneyeceğim. Sevmeyebilirim ben onu ama bakalım. Değişik tatlar istiyorum. Tatlandırıcı kullanıyor musun?

Hiç takmayın:) Eğer takıyorsanız da spor yapın

Onu da alıp deneyeyim
mistiği de kek falan yaptığımda yanında içicem pek tadını almam o zaman gideeri olur sanırm

bu arada yulaf kepeği karışımı kesinlikle çok daha iyiymiş
yaptığım ekmeklerin tadına doyamıyorum resmen

Çok çok haklısın. Hayat boyu dikkat edenlerden olmaya mahkumuz. Bunu biliyorum ama açıkçası dukan bana hayat boyu dikkat etme konusunda büyük kolaylık sağladı. Şimdi dikkat etmek için az yemek, aç kalmak durumunda olmadığımı biliyorum. Sadece karbonhidrat ve yağı az tutmalıyım, hepsi bu.

O yüzden durmadan herkese yulaf kepeği karışımı öneriyorum ya ben Hiç kimse mahrum kalmasın bu tattan istiyorum.

Bu arada kimse kilo vermişsin demez ama azıcık alsan da söylerler
benim arkamdan da herkes hamile ama gizliyor diyordu
çünkü benim feciii şekilde göğüslerim var
kilo aldıkça onlar büyüdü birde kocaman karnım oldu

Ya inanır mısın, benim çalıştığım yerde bir memur bana hamile misin diye sormuştu. Ben de yok falan dedim çok da üzüldüm üstelik bu soruya belli etmemeye çalışıyorum. Yeni kilo almıştım o zamanlar. Tutturdu yok yok hamilesin söylemiyosun, söyle söyle diye. Sonra da ikna olunca dedi ki "Tüh ben de herkese hamile diyordum". Şok oldum resmen kafamdan dumanlar çıktı.

benim kendi kayınvalidem dedi
keşke çalıştığım biri deseydi

eşim bile acaba mı diye şüpheye düşmüştü hayır her insan yalnızca hamile olunca kilo alacak diye kanun var sanki
benim yapım bu hayatımda en zayıf olduğum dönemde 66 kiloydum ama m-40 beden giyiyordum dahası yok napiiim kendimi mi kestireyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…