gerizekalıymış oYa inanır mısın, benim çalıştığım yerde bir memur bana hamile misin diye sormuştu. Ben de yok falan dedim çok da üzüldüm üstelik bu soruya belli etmemeye çalışıyorum. Yeni kilo almıştım o zamanlar. Tutturdu yok yok hamilesin söylemiyosun, söyle söyle diye. Sonra da ikna olunca dedi ki "Tüh ben de herkese hamile diyordum". Şok oldum resmen kafamdan dumanlar çıktı.
benim kendi kayınvalidem dedi
keşke çalıştığım biri deseydi
eşim bile acaba mı diye şüpheye düşmüştühayır her insan yalnızca hamile olunca kilo alacak diye kanun var sanki
benim yapım bu hayatımda en zayıf olduğum dönemde 66 kiloydum ama m-40 beden giyiyordum dahası yok napiiim kendimi mi kestireyim
Üstelik ben dengeli kilo alan biriyim, öyle tek yerimden almam. Her yanım birden şişer. Hiç öyle hamilelik mi olur anlamıyorum. Zaten sonradan o kadınla pek konuşmadım artık bir sene falan oldu. Resmi konuşuyorum.gerizekalıymış o
Üstelik ben dengeli kilo alan biriyim, öyle tek yerimden almam. Her yanım birden şişer. Hiç öyle hamilelik mi olur anlamıyorum. Zaten sonradan o kadınla pek konuşmadım artık bir sene falan oldu. Resmi konuşuyorum.
Kayınvalidem demez bana öyle şeyler sağolsun, kırılacağımı bilir. Ama eşinin şüpheye düşmesi de ilginç yani
Direk göbek olunca demek ki :) Benim basenlerim zaten hep diğer yerlerime göre fazladır. Aslında öyle kum saati modeline benziyorum. Belim ince. Belim baya uzun bir zamandır artık 64 cm oldu bile. Basenlerim yüzün üzerindeydi ama. Geçen ölçtüm baktım 97 olmuş. Eşime dedim ki; "Ahh ah nerede o benim meşhuuuur basenlerim"ben doğum kontrol hapı kullanıyordum zaten ondan sonra oldu olan
evlendim 4 ay sonra falan tarıtya çıktığımda 15 kilo almışım
dedğm gibi birde göbeğim vardı
kazaklar kapanmıyor açık kalıyordu göbek kısmımyanlarım bile dolmadı saçmaydı :)
eşime de demişler hap korumaz her zaman göbekde çıknca tamam dedi hamile bu
Ben de tam ters üst küçük beden alt büyük beden giyiyorumAhhhhhhhhh göğüslerim küçülse çok mutlu olurum
Zaten bu şekilde olursa bebeğim olduktan sonra operasyon geçircem çünkü ciddi anlamda ağırlık yapıyor ve kambur duruyorum dik duramıorum sırt ağrılarım var
basen kadında kötü durmuyor sanki benim hep üst bedenim vardı
altıma ufak beden alıp üstüme büyüğünü alırım ancak uyar
Tatlım ben de güya ideal kilomdayım, boyum 160, kilom da şu an 52 küsür diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi görüntümden memnun olmadığım için diyet yapıyorum, memnun olunca güçlendirmeye geçeceğim. Şuan seyirdeyim. Benim babam da seninki gibi, bir de doktor. Sürekli diyet yapmama karışıyor ve sağlıksız olduğumu filan söylüyor ve bana meyve yedirmeye çalışıyor (tatlıya kendisi de karşı ama mesela peyniri sütü yağsız yememe ve diyetimde meyve olmasına karşı, bir de saf protein günlerine karşı, her gün sebze de almalısın diyor.) Buna rağmen ben ona bunun geçici bir süreç olduğunu ve güçlendirmede çok daha sağlıklı bir beslenmem olacağını meyve de yiyeceğimi anlattım. Çok istemese ve hala arada söylense de kabul etmek zorunda kaldı. Ağzıma zorla tıkacak değil... Hatta bayrama giderken kendime 1 haftalık yulaf kepeği ekmeğimi yapıp götürmüştüm. Onun tadını bile beğendi ve böyle sağlıklı bir ekmek yiyor olmama sevindi.
Ama bende bayramda anneannem sorun oldu. Anneannem yaklaşık 100 kilo olduğu için zaten benim hali hazırda fazla zayıf olduğumu düşünüyor. Bir de bayram olduğu için binbir şey yapıyor ve tüm torunlarına zorla yediriyor bunlardan. Eski insan olduğu için güzel yemek yapıp bunu sevdiklerine yedirince mutlu oluyor. Bu yüzden bana bayramın son günü çok ciddi kaçamaklar yaptırdı zorla. Baya şey yedirdi. O yüzden ben de çarşamba perşembe ve cuma tekrar atak yaptım ve bugün sebzeye geçtim.
Bu arada 20 günde 8 kilo verdin ve az mı diyorsun?? Çıldırmış olmalısın! 100 kilo olanlar bile 20 günde dukanla bile bu kadar kilo veremiyorlar. Çok şanslı olduğunu bilmen lazım, 20 günde 8 kilo çok ciddi bir başarı
Tabi dukanın sana söylediği diyet bitiş tarihinde hala kilondan memnun olmazsan dediğim gibi biraz daha devam edersin. Ne zaman memnun olursan o zaman geç güçlendirmeye. Dukan sitesinde bana koçluk bile vermiyor misal, sen zaten ideal kilonun altındasın, dukana ihtiyacın yok dior program bile çıkarmıyor. Ama ben yine de yapıyorum. Sen de devam edebilirsin.
Konuşasım varmış, ne uzun yazdım yahu
Esra merhaba!
Ben de ailemden ayri yasiyorum ve tatillerde eve dondugumde babam yemek konusunda cok israrci olur genelde. Yemek degil de meyve, tatli artik evde ne varsa. Bu kurban bayraminda sansliyim ki babam evde yoktu ama dondugunde bir suru tatli falan getirmisti. Diyet yaptigimi soylemedim cunku cidden cok laf ederdi. Ben de yiyor gibi falan yaptim. Kardesime yedirdim her seyi gizli gizli.
Bizim aile kahvaltimiz meshurdur. Ertesi gun kahvaltida durumu anladi maalesef ama ses cikarmadi. Evden ayrilacagim gun bayagi cokmussun falan dedi sadece. Durumu kabullendi sanirim. Babam ve annem kilolu maalesef ve babam kilomun iyi oldugunu dusunuyor.
Her neyse cok uzattim. Eger kacamak falan yaparsan az yapmaya calis ve ertesi gun saf proteinle beslen. Boyle yaparsan bir problem olmaz bence. Ben hic kacamak yapmadim ama Dukan diyeti'nin bu kadar siki olmasi sacma geliyor acikcasi. Sanirim bir kere kacamak yaoinca devami da gelir mantigina dayaniyor ama artik bir sure sonra nefsimizi tutabilecek kivama geliyoruz.
Mesela su an evimde kurabiye, cikolata, seker, lokum, sekerli leblebi, helva falan var ve istesem yiyebilirim ama yemiyorum. Surekli zayiflayinca onlari yiyecegim falan diyorum ama yiyemem herhalde artik. :)
Arada olur öyle. Bugün 1,5 kilo almış görünüyorsun yani değil mi? İyi vermişsin ama şimdiye kadar hiç kötü değil canını sıkma. Neredeyse hepimiz 1/1 yapıyoruz zaten. O yüzden değildir. İstersen bir yediklerini yaz, hata var mı bakalım. Ama hiç hata yokken de böyle olabilir arada.Kızlar ben de dukan a başladım ama galiba olmuyor 11 aralıkta başladım. 5 gün atak yaptım. Seyile birlikte 4.5 kilo verdim çok katı yaptım ama nedense şimdi 3 kilo görünüyor neden oldu acaba ya 1/1 yapıyorum ondan olabilir mi
Peynirin de yağ oranı %2 ve altındaysa bir sorun görünmüyor. Az yediğini söylemişsin ama bence öyle yapma. Karnını doyur. Metabolizman yavaşlamasın. Su içimine dikkat et. Bunların dışında bir şey de yok her şeyi doğru yapıyorsun gibi görünüyor.Sabah 1 yumurta yağsız peynir yani sütaş light bir bardak süt öğlen haşlanmış tavuk göğsü yoğurt veya peynir akşam da aynı sebze günündeysem yağsız menemen karnabahar haşlama bir kere de lahana sarması yapmıştım pirinç yağ salça olmadan.sınırsız da etmiyorum hep az ölçü bazen de ızgara balık veya köfte. Her gün şekersiz kahve içerim çayı da şekersiz ama çok tüketirim
İşte o zaman sorun buymuş... Yulaf kepeği tüketmezsen olmaz ne yazık ki. Yulaf kepeği bir hak değil zorunluluk bu diyette. Onu tüketmediğin için de kabızlık problemi yaşıyorsun. Kabızlık varken kilo vermek de çok zor zaten.Yoğun çalıştığımdan yürüyüş yapamıyorum spor yok yani evde de çocuk ve ev işinden fırsat yok bir de yulaf kepeğini her gün tüketmiyorum tabi ki kabızlık sorunu da var ne yapsak ki :)
Malesef çok yanlış olmuş. Bize uygun peynir sadece baltalı keçi loru, yörsan böreklik lor ve kaanlar lor peynirleri. Bunlar dışında beyaz peynir olarak şok marketten mis light beyaz peynir ile bim marketten aknaz light beyaz peynir var. Ama bu ikisinin yağ oranı biraz daha yüksek. O yüzden sınırlı izinli olarak, yani 30 gramı geçmeyecek şekilde tüketmelisin. Yörsan böreklir loru kipada bulmuştum ben, kaanlar lor peyniri ise realde. Baltalı keçi loru en sevdiğim peynirdi diyet boyunca e en az yağlı olandı. Migrosta vardı, ama artık yok ne yazık ki bulamıyorum.Peynir ve yoğurt light alıyorum ama yağ kısmına bakınca şok oldum %3 % 7 hatta Yörsanpeynir %13 galiba ben yanlışı bburada yaptım hatta atakta peyniri yoğurdu normal yedim. Nerden bulucaz bu %2 yi
Fazla süt içmemeye çalışıyorum ama bulursam biraz süt biraz suyla deneyeceğim. Sevmeyebilirim ben onu ama bakalım. Değişik tatlar istiyorum. Tatlandırıcı kullanıyor musun?
Yoğurt olarak bütün light yoğurtlar uygun bize. Süt de öyle. Peynir bir tek sıkıntı ne yazık ki. Hatta bazı yarım yağlı yoğurt ve sütler de uygun.Çok iyimiş ya yoğurt da yağsız demi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?