Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar biraz önce acayip yağlı bi et yedim ( çok mutsuz hissediyorum şu an..gerçi güçlendirmede haftada 2 kez yağlı kuzu eti gibi şeyler yiyebiliyoruz..bunun arkasına sığınıyorum biraz ama yine de kötü hissediyorum..sanırım bu diyet beni bayaa terbiye etti..en ufak şeyde suçluluk duyuyorum ki bu aşamaya gelene kadar hiç kaçamağım olmadı..sanırım bu da kaçamak sayılmaz ama yağdan bi nefret etmişim ben anladım...şu an ağzımda kalan his bile ıyyyyy....

Cidden önemli değil ve senin zaten haftada bir kuzu eti hakkın var dediğin gibi. Sen de biliyorsun kötü bir şey yapmadığını :) Kuzu etine göre bile daha da yağlı bir et yediysen (nasıl oldu bilmem ) de sorun etme, duraklamaya girecek halin yok ya. Bundan sonra dikkat edersin olur biter.

aynen canım ya..sonuçta artık duraklama diye bişi yok..bi anda kilo alıcak da değilim..dana etiydi ama yağlıydı bayaa..başka yemek yoktu, ben de azıcık yemek durumunda kaldım ama dediğim gibi yağ artık bana göre değil bunu anladım..

Dana etiyse zaten kafana takma, kuzunun yağlısı kadar olamaz o. Diyetten önce ne çok yağ yiyormuşuz değil mi :)

Dana etiyse zaten kafana takma, kuzunun yağlısı kadar olamaz o. Diyetten önce ne çok yağ yiyormuşuz değil mi :)

kesinlikle ve artık yağ resmen rahatsız ediyo beni..zeytinyağlı yemeklerin bile yağsız yapılabildiğini gördükten sonra artık zaten hayatımda yeri çok az olacak yağ denen illetin :)))) ben sabahları 2-3 zeytin yiyorum, sele, tuzsuz..onu çok seviyorum ama 2-3 adet yiyorum sadece..1 kaşık kadar hakkım kalıyo gün içinde, onu genelde hiç kullanmıyorum..sadece bazen aile fertlerine zeytinyağlı salata filan yapmışsam ucundan azıcık alıp hakkımı orda kullanıyorum..hayatımızda çok çok azaltmış oluyoruz zaten bu şekilde bile...

Herkese merhaba

2 gün atak evresinin ardından bugün seyirde 4. Günüm. 67,5 ile başladım ancak 6 günde sadece yarım kilo gitti. Kitabı okudum herşeye uymaya çalışıyorum ama neden bu kadar az kilo verdim acaba. Reglime 1 haftadan az var bununla ilgili olabilirmi ? Sizinde regli öncesi kilo vermeniz duruyormu?

Ben de adet olmadım ama yakın.
Arkadaşlar adet dönemi şişlik olduğu için bazen kilo alındığını bile söylüyo.
Geçici olarak tabi.
Devam et.
Adet sonu bi bakarsın 2 kilo birden gitmiş

Cefasını çektin
Şimdi sefasını sür.
Mutsuz olmana gerek yok.
Ağız tadı değişiyor demek

Neler yediğinizi yazabilir misiniz? Eğer yediklerinizde bir sorun yoksa şimdilik sizin hızınız bu demektir. Dediğiniz gibi regl dönemi ile ilgili de olabilir. Yeni bir başka diyetten çıktıysanız o da olabilir. Yavaş veya hızlı ama kurallara uyduğunuz sürece mutlaka vereceksiniz merak etmeyin.

Sabah minik dukan ekmekli tost peynirli
Yanında domates salata
Yumurta çsy iki zeytin.
Bir aydır ettiğim en güzel kahvaltıydı.
Şimdi kabak tatlısı pişirdim.
Onu yiyiyorum.
Ve de sebze günüm.
Bi an diyeti bozdum mu diye düşündüm.
Çünkü çok çeşitim oldu yiyecek.
Sanki eskisi gibi bol bol yedim

Kızlar kk da başka dukan sayfadı da var.
10 15 sayfalık.
Yorumlar berbat ötesi.
Moralim bozuldu
Niye orayı kafana takıyorsun ki, burası 10000 sayfalık buradaki yorumlar iyi Tabi ki kötü olacak bazı yorumlar. İnsanlar her türlü sebepten kötü yorum yapabilir. Niye etkilenmene izin veriyorsun ki?

İşte bu yüzden yeni yeni şeyler denemek, menüleri çeşitlendirmek gerekiyor. O zaman diyette olduğunu bile unutuyor insan

Niye orayı kafana takıyorsun ki, burası 10000 sayfalık buradaki yorumlar iyi Tabi ki kötü olacak bazı yorumlar. İnsanlar her türlü sebepten kötü yorum yapabilir. Niye etkilenmene izin veriyorsun ki?
Arkadaşım bu diyeti yapmam gerekiuodu.
Bana da çok uygun yapmaya da çalışıyorum.
5kilo verdim daha bir ay olmadı.
Biz bize sağlık diye bi site var.
Dukan diyetini bırakınca yazdım googleye oradı çıktı.
Baya anlatmış.
Kalp ve böbrek leri tehlikeye atıyolar falan filan.
Vede haftada bir protein yapmak yetmez zamanla dikkat bile etsen sünger gibi yapı çekiyosun sebze bile yesen kilo alıyosun yazıyo başka yerlerde de

Ama acı olan şu benim için.
Belki gençiz diye sağlık yönğnü düşünmüyorum.
Bırakınca yani bitince iyi kötü dikkat etsem
Ömür boyu çok çok dikkat edilir mi.
Zaten öyle dikkat eden bi yapımız olsa burda olmazdım.
Yine de başladığım kilonun fazlasına çıkar mıyım.
Şu an moralim bozuldu.
Eğer kendim için söylüyorum.
Çıkarszm bunun sltından kalkamam çöküntüye uğrarım.
Haaa ne kadar kilo verirsek verelim dikkat etmezsek alırız.
Çok kötülemişler be canım
Yazan doktor.
Kısaca ne yaparsan yap o kiloyu geri almayı kabüllen.
İlla alıcan Yazıyo bi yerde.
Kısa zamandz edki halime dönersdm eşimle papaz olurum.
Moralimi bozsnda bu işte.
Çümkü eşim için başladım.
Benden tek istediği ve yıllar yılı istediği şeyi gerçekleştirmek için başladım.
Çünkü o ne istersem geri çevirmiyo.

Yazan doktor diyorsun ve inanıyorsun. Ama burada da bu diyeti yapan ve yazan doktorlar var geçmişi okursan. Bir çok doktor da bir sakıncası olmadığını söylüyor. Sen olumsuz yorumlara kendini kaptırıp, kahrolmayı seçiyorsan sen bilirsin. Ben olumlu yorumlara odaklanıyorum.
Sen dukanın kitabını okudun mu?
Eğer okursan bu sorularının hepsinin cevabını, açıklamasını orada bulursun.
Kötülesinler ya ellerinden geleni yapsınlar. Umurumda değil, çünkü ben açıkçası onlar doktor da olsalar artık onlardan daha iyi bildiğime inanıyoum. Bunu kendini beğenmişlik olarak da söylemiyorum. Biliyorum çünkü aylardır araştırıyorum. Bir köşede açlık içinde oturup kilo vermeyi beklemiyorum. Sağlık yönünden de geri kilo alma yönünden de herşeyini araştırdım. O kötü yorumları şu an kaale almıyorum evet, ama baştan beri onların hepsini okudum, cevaplarını da okudum ve bana cevapları daha mantıklı geldi de o yüzden. Dukan da doktor... Buna ne diyeceksin? HaticeKaya adlı eski bir üye var burada 20'den fazla kilo vermişti dukanla, 2010 yılında falandı sanırım. O da doktor.. Ve her türlü testini de yaptırıyordu. Ben bu onbin sayfanın onbinini de okudum, bazı yerleri birden fazla okudum. Ve bir sürü doktor, eczacı, sağlıkçı, hemşire gördüm. Okuyarak onların kilo verme sürecine ve bir çoğunun bu kiloları nasıl da koruyabildiğine şahit oldum.
Onlar tabi ki geri alacaksın o kiloları diyerek saldırıyorlar bize. Çünkü bu bizim en büyük korkumuz. Herşeyden yiyip az az yediğinde, yani en geleneksel, dengeli ve sağlıklı denilen metodu uyguladığında kilolar geri alınmıyor mu sanıyorsun? Az yemek demek aldığın kalori miktarını azaltmak demek. Aldığın kalori harcadığından daha az olursa ne olur? Elbette kilo verirsin. Ama başka başka ne olur? Vücut o alınan miktara alışır. Verecek kilon azsa, 5-10 kiloysa tamam verir kurtulursun. Ama verecek kilon çoksa.. Vücut senin aldığın kaloriye alışır ve metabolizma hızını düşürerek buna uyum sağlar. Önceden sen 2500 kalori alıyordum diyelim, vücudun 2300 harcıyordu ve bu yüzden kilo alıyordun. Aldığın kalori miktarını 1500'e düşürdün. Dengeli bir beslenmeyle, herşeyden az az yiyerek. Vücut elbette öncelikle biraz kilo kaybeder. Sonra metabolizme giderek düşer, metabolizma biraz düşer, vücudun ihtiyacı 1800 olur, sen hala kilo verirsin, ama daha yavaş verirsin çünkü hala metabolizmanın ihtiyacından daha az kalori alıyorsun. Zaman uzadıkça metabolizma hızı iyice düşer ve senin artık ihtiyacın günlük 1500 kaloridir. Yani aldığın ve verdiğin eşitlenir. Kilo veremezsin artık. Ne kadar verebildiysem o kadar kar dersen tamam. Ama aynı şekilde beslenmeye devm etmek zorundasın. Çünkü artık sen aldığın kalori miktarını 1800'e bile çıkarsan kilo almaya başlayacaksın. Çünkü metabolizma yavaşladığı kadar hızlı bir şekilde hızlanamaz ne yazık ki. Eğer verdiğin kilo sana yetmiyorsa, daha da vermek istiyorsan ne yapacaksın? O zaman da aldığın kaloriyi 1000'e düşüreceksin. Yani giderek daha da daha da aç yaşamaya devam etmek ve bunu hiç bozmamak zorundasın.
Oysa protein ağırlı bir diyet senin metabolizmanı hızlandırır. Çünkü proteinlerin yakılması çok daha zordur. Vücut onları parçalayabilmek için zaten vücuda giren kalorinin çoğunu harcar. Depolayacak pek bir şey kalmaz. Ve normalden daha az yemediğimiz için metabolizmanın yavaşlaması ve kendini daha az kaloriye alıştırması için sebep de yok.
Karbonhidratın günlük menümüzden çıkarılması evet, su kaybına sebep olur. Biz de atak dönemindeki kaybımızın daha çok su olduğunu biliyoruz zaten. Ve evet, onları geri menüye eklediğinde o sular geri gelir yerleşir dolayısıyla biraz geri kilo alımı olur. Ve bu bize ne zaman oldu? Seyir dönemine başladığımızda. Dikkat ettiysen seyire başlayınca kilo verme hızı düşüyor, hatta biraz artı da oluyor. İşte bu karbonhidratlardan. Güçlendirmeye geçtiğimizde de o sular gelecek, ama protein perçembeleriyle geri dengelenecek. Çünkü düz mantık konuşan o kendine doktor diyenlerin söylediklerinin aksine bizim verdiğimiz 20 kilonun hepsinin su olması gibi bir ihtimal yok. Su dediğin bir-iki kilo olur.
Kas kaybına sebep olur dukan dediklerinde ayrıca bir gülesim geliyor. Hiç karbonhidrat almadığımız için vücut enerjiye ihtiyacı olunca kaslardaki glikozlara saldıracakmış...... Biz bir kere hiç karbonhidrat lmıyor değiliz. Vücudun günlük ihtiyacını karşılayacak karbonhiratı yulaf kepeği ve sebzelerden alıyoruz. Hatta süt ürünlerinden de alıyoruz. Vücudun bundan daha fazlasına ihtiyacı YOK. Kas kaybı en çok proteinin az alındığı diyetlerde olur, proteinin fazla alındığı diyetleri özellikle sporcular yapar. Çünkü kas kaybına değil kas kazanımına sebep olur. Yoksa hayatımda hiç görmediğim karın kaslarımı şu an görebiliyor olmamın sebebi pis dukan sayesinde bütün kaslarımın eriyip gitmiş olması olamaz herhalde

Öncelikle parmaklarına sağlık bu kadar uzun ve ayrıntılı yazdığın için.
Yapım gereği belkide en küçük şeyden etkilenip
Hayatımda en özgür şekilde konuştuğum kk ya o anki duygularımı yazıyorum.
O an moralsizdim.
Korkuya kapıldım bi anda.
Ama diyeti bırKmak gibi bi niyetim asla yok.
Kimsenin moralini bozmayada niyetim yok.
Okumayı ve araştırmayı ben de çok severim.
O an hazmedememiştim okuduklarımı.
Şu an bi sorunum yok.
Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz.
İleride ne olur bilmiyorum.
Allah yardımcımız olsun.
Emeklerimizin karşılığını alalım.
Tek isteğim bu

tam da bu konuşmalar üstüne facebook'ta "dukan diyet tarifleri"nin yazdığı şeyi paylaşıyorum arkadaşlar ve noktasına kadar katılıyorum yazılanlara:

Dukan Diyetiyle kilo verdim ama birakinca olduğu gibi geri aldıııaaam. Çok kötü bir diyet.Hıh.
Dürüst olun, bunu soyleyenlerdenseniz ya guclendirmeyi yarim biraktiniz ya hic uygulamadiniz....
Ya da korumada Allah ne verdiyse yemeye basladiniz.
Egzersiz yapmadiniz, SP gunlerini hele tumden unuttunuz.
E tabi alırsınız niye sasirdiniz ki??
Canınız pizza istedi diye her dakika disardan sipariş etmeyin mesela.
Boyle de gayet lezzetli ve doyurucu oluyor.
Bol yumurta kullanin.ama sarisi az beyazi cok olsun.
Cirpin iyice 2 yk tam bugday unu ve biraz sut ekleyin.tavayi isitip dokun karisimi.
Tersini cevirin biraz domates rendesi surun ustune toz sarimsak kekik ve diger malzemeleri de ekleyip pisirin.
Gönül rahatligiyla yiyin.

Benimde hayal gücüm kuvvetlidir.
Uydurukyan birsürü
Faceyi açtım aynı mesaj karşımda.

Aslında ben 80 kiloydum kalori sayımıyla 67,5 kiloya indim ama çok uzun ve zordu. Son 4 aydırda hiç kilo veremiyorum o yüzden dukana başlamak istedim kitabı okudum başlamadan önce. Dediğim gibi sadecd yarım kilo gitti regline 4,5 gün var ama dediğiniz gibi vucudum belkide yoruldu diyet yapmaktan. Ama bırakmıycam inşallah kendime 38 beden 2 kot aldım onları giyeceğim inşallah en kısa sürede. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için neler yapıyorsunuz. Ben başarı hikayelerini okuyorum ve çok motive oluyorum. Hepimize kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…