Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kalori sayımı diyetinden çıkınca sınırsız protein sebze vicdan azabı yapıyor bende hala akşamları yediklerimin kalorisini hesaplıyorum takıntı oldu

İdeal kilosuna inmeyi başaran bi indan nadıl güçlendirmeyi yapmaz ki.
Güçlendirmeye geçmek için can atıyorum

Ahh bende o günleri heyecanla bekliyorum. Gerçekten bende dukan yapan çok kişi gördüm ama herkes arak ile aeyirden bahsediyor diğer evreleri uygulayanı duymadım e haliyle kilolarda geri geliyor

bir diyetten diğerine geçtiğin için atakta az kilo vermişsin..ama yılma, seyire geç ve devam et..bir süre sonra kilo vermeye başlarsın diye düşünüyorum..

Önceki diyetinizde bir direnç noktasına zaten erişmiş olduğunuz için büyük bir ihtimalle şu anda da dirençle karşılaşıyorsunuz. Ama merak etmeyin dukanla her direnç kırılıyor zamanla. Biraz sabır gerekiyor bazen. Siz zaten oldukça fazla kilo vermiş olduğunuz için lütfen kendi kilo verme hızınızı başkalarınınkiyle kıyaslamayın. Kurallara uyarsanız öyle ya da böyle mutlaka vereceksiniz hiç merak etmeyin. Tamamen protein içeren besinleri bol bol yiyin kendinizi kısmayın, pul biber kullanın, yeşil çay için ki diğer diyetiniz yüzünden yavaşlamış olan metabolizmanız hızlanabilsin.
Ben motivasyon için bir liste yapmıştım. Neden kilo vermek istediğimi madde madde yazmıştım. 35 madde falan vardı. Her şeyi ayrı ayrı maddelerde yazdım. Sırtımdaki yağların bana verdiği sıkıntıyı bir maddede, bacak bacak üstüne atmanın zorlaşmış olmasını bir maddede yazmıştım mesela. Bunları arada okuyordum. Bayağı bir başarı hikayesi okudum sizin gibi. Bu konuyu baştan sonra okudum, insanların hayatlarına şahit oldum. Başarı hikayelerinin adım adım, her günlük sorunlara ayrı ayrı değinilerek anlatılmış hali gibiydi. Bir de eski kıyafetlerimi içlerine giremediğimden kaldırmıştım, kaldırdığım hurçtan çıkarıp dolaba yerleştirdim. Hepsi 34-36 beden falandı. Ara ara kilo verdikçe denedim tekrar tekrar. Hepsi de etkili motivasyon kaynaklarıydı :)

Kalori sayımı diyetinden çıkınca sınırsız protein sebze vicdan azabı yapıyor bende hala akşamları yediklerimin kalorisini hesaplıyorum takıntı oldu
Aksine bol bol protein almalısın. Bu senin metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olacaktır. Ama o kadar uzun bir süreden sonra alışmışsındır tabi :)

Böyle sanki sana karşı yazmışım gibi duruyor galiba ama tabi ki biliyorsun değil mi benim kızdığım bu iddiaları ortaya atan adamlar, kadınlar. İnşallah hepimiz incecik kadınlar olacağız ve kilomuzu da dukanın sözlerini dinleyerek koruyacağız

İdeal kilosuna inmeyi başaran bi indan nadıl güçlendirmeyi yapmaz ki.
Güçlendirmeye geçmek için can atıyorum
Benim de gerçekten aklım almıyor. O kadar emeklerle o kiloya iniyorlar. Hiç mi korkmuyorlar ki? Benim şu an ya güçlendirmede kontrolden çıkarsam, ya hiç kaçamak yapmadığım halde kilo almaya başlarsam falan diye ödüm kopuyor.

Ben atak dahil 16. günümdeyim. Hala 3 kilo gram oynamaz mı arkadaş seyirde verilen kilo 0 ne acı.motive falan kalmadı bende akşam yemeğinde köfte patates sigara böreği bulgur vardı herkes onları yerken ben kepekli yoğurt yedim.yine yok yine yok

Kendimi kandırmaya çalışıyorum. 1/1 yaptığım için böyle 20 gün sonra toparlayacak diye. Kitapta öyle yazıyordu 5/5 yapana göre daha yavaş ilerletmiş. Gerçi bu da yavaş değil hiç

herkese günaydın. 3 yıllık evlilik 1 çocuk +12 kilo. beni anlatan 3 özellik...:) diyet araştırırken tesadufen gördüm. ömrüm boyunca hiç diyet yapmadım yemeyi yapmayı çok sevdiğimden. 56 kiloydum hep. doğumdan sonra kilo aldım. kızın yemediklerini ondan kalanları yiye yiye. analar dert yesın yarım yarım dört yesın diye bi söz var ya tam benlik. dukana biraz baktım. yapamam gibi geliyo. verdiğimi fazlasıyla geri alırsam diye korktum acıkçası. kendime güvenmiyorum herşey kafada bitiyo biliyorum. off çok çaresizim.

Günaydın arkadaşlar, sanırım çok zor bir dönem den geçiyorum. Bu hafta sonu eşim evde ve yine muz ve bazı meyveleri eve almış durumda. Ve benim en sevdikleri mi. ....daha önceleri irademe hakim ve kontrollü olduğumu hissediyordum. Ve yasaklı ürünlerin hiç biri aklıma dahi gelmiyordu. Önümde siralansalar bile... Bu cuma dan beri bana ne oldu anlamadım. Ilk defa bu serüvene başlayalı doymuyorum. Yediğim halde doymuyorum. Evde bulunan tüm yasaklılar için ilk defa bu hafta yememek için irade savaşı verdim. Şu anda da aynı durumdayım. Sabah her zaman ki gibi kahvaltı mi yaptım . Önce den açlık hissi olmuyor du ama açım. Başa dönmekten ve yenilmekten korkuyorum.
Bu arada 59.90 indim(yazmıştım zaten ) bu mutluluğum bir gün sürdü. Ertesi gün 60.6 ve bugün 60.7 ... sanırım bu yüzden Motivasyonum düştü. O kadar dikkat ederken ve açlık hissi ile boğuşurken geri aldım.
Sabah sabah kimsenin moralini bozmak istemedim , Özür dilerim ama başka bir şey yazamadım. ...

Neden akşam yemeğinde kepekli yoğurt yiyorsunuz? O zaman yeterince protein almış olmuyorsunuz ki. Siz de yapaydınız ya kendinize göre bir köfte.

Bence bir kitabı alıp okuyun, ondan sonra karar verirsiniz yapıp yapmamaya.

Hiç moralini bozma, o kilo artışları bizde de çok oluyor. Ben de mesela 59.9 gördüm sonr 60larda gezdim. 1 ay durakladım (benim son bir kilom da o yüzden, siz de duraklayacaksınız diye bir şey yok) şimdi de 58,9u gördüm sonrasında 59larda geziyorum. Ama sonunda vereceğim, o yüzden canımı sıkmamaya çalışıyorum.
Evdeki yiyecekler insanı zorluyor cidden. Ben de anlatıyorum ya bazen eşime şunu hazırladım sonra oturdum ağladım diye. Sizin eşiniz meyveleri kendisi yiyor mu en azından? Benimki hazırlayıp doğramamı istiyor yoksa kendisi uğraşacağına hiç yemiyor çürüyor meyveler En çok da muz beni deli ediyor, çünkü güçlendirmede bile yasak. Ve de ellerime bulaşıyor ya, elimi yalayasım geliyor resmen
Bunlar diyet yapmanın çileleri işte. Her diyette başımıza gelecek şeyler. Başka diyetlerde biraz tadından bakabiliyorsun ya o yüzden çok istemiyorsun sanırım. Ama bana öyle tadından bakma hakkı verilse kesin kendimi kaybederim O yüzden böyle iyiyim.
Sen yeterince yediğine protein aldığına emin ol, kaçamaklara bulaşma, gerisi gelecektir hiç merak etme.

İyi pazarlar herkese, bayanlar teşekkür ediyorum yorum ve destekleriniz için. 2 gün atak ve 6 gün seyirde sadece yarım kilo vermiştim bu sabah tartıldım 1 kilo gitmiş gözlerime inanamadım nasıl bir diyet bu çok şükür. Yavaş veren arkadaşlar yılmayın bende kaçamak yapmak istiyorum özellikle tatlı şeylere karşı zaafım var. Onuda şöyle yeniyorum dukana uygun kakaolu puding yapıyorum tatlandırıcıyla ve kepekle tabi. Krizim geldiğinde arada kaşıklıyorum. Güne ekmeksiz başlayamam o yüzden sabahları mutlaka 1 kaşık yulafla krep yapıyorum diğer kaşık hakkımıda gün içinde tatlıda kullanıyorum. Yoğurtla kepek bana biraz eziyet oluyor.

Çoook sevindim senin adına. Hep böyle böyle gidecek işte. Sabrımızı zorlasa da biraz. Yoğurtla kepek işini zaten kesinlikle yapma bence. Çok çok yoğun bir zamanda kepeğini yemeye hiç fırsatın olamadıysa son çare olarak yapılabilecek bir şey o. Ki ben hiç yapmadım. Mutlaka en azından bir mikrodalga kekimi yapıp 3-5 dakikada onu yedim.

bende evin çöp tenekesiymişim.
Kalanı kıyıyı kenarı löp diye mideye indiriyodum.
Çöpe yemek atarken ağlıycak gibi oluyodum ilk başlarda.
Dukan kolay yaparsın.
Çünkü porsiyon yok.
Aç kalmıyosun.
26. Günüm hiç aç kalmadım.
Araştır.
Yapabileceğin yiyecekleri not al.
Alışverişini yap.
Ve başla.

Cidden bak evde o çöp tenekesi rolünü oynayan, yemek atılmasına kıyamayıp kendi yiyenler ne yazık ki hep de çok kilolu olanlar oluyor. Benim halam öyledir mesela. Atılmasın atılmasın yazık der, herkesin tabağında kalanları yer bitirirdi. Bayağı bir kilolu şimdi. Artık yaş da geçti tabi verebileceğini düşünmüyor. Aslında midemize indirince hiç gereği yokken çöpe atmaktan daha iyi etmiyoruz bence. Yine bir işe yarayacak şekilde kullanılmıyor, mutfaktaki çöpe değil midemizdekine atılıyor. Kullanamadığımızdan vücudumuz da onu bir gün lazım olur diye depoluyor basenlerde göbekte

Ben de seni çok çok iyi anlıyorum.
Alt tarafı muz meyve.
Ne olur ki yemezsek.
Doymuyorum demişsin bazen banada oluyo.
Yemeğimi ekmekle yiyip yoğurt tabi bol.
Üstüne kola açıyorum doymayınca biraz içiyorum.
Sonra çok geliyo
Birden diyorum bu ne be çatlıycak karnım.
Bir bardak su
Çay vs.
Kafamda şunuda yiyenilirim
Bunuda yiyenilirim
Elimin altında varsa
Daha az acıkıyorum
Pek bişeyim yoksa daha çok acıkıyorum.
Yani doymamak pisikolojik bence.

Bu arada sayfa hep yenileniyo.
Mesajım siliniyo tekrar yaz tekrar yeniliyo vs
O yüzden karışıyo yaZdıklarım.
Kısaca bende aynı durumdayım onu demek istedim

[QUOTE="mydilemma, kayınvalidemdeyim hafta sonu saat 8 de işten geliyorum yapamadım bir şey. Ben yemek olmayınca yoğurt yiyorum ay yanlış mı yoksa illa et olmalı mı her öğünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…