Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

içinde mısır nişastası olan şeyleri seyirde protein + sebze günlerinde yiyebilirsin ama haftada 2 kereden fazla yemesen iyi olur bence..1 kaşık hakkımız var nişasta..ama sınırli izinlilerden..yani her gün bile yiyebilirsin tabi ama bunlar hep duraklama nedeni ne yazık ki ((

Kabak tatlısını sebze günlerinde yiyebilirsin. Onda sınırlı izinli falan yoktur herhalde bir tek tatlandırıcı vardır. O yüzden sorun olmaz. Kabak şekerli olduğu için çok fazla tüketmemek lazım ama küçük bir porsiyon olabilir. Bir tatlı kaşığı nişasta sınırlı izinli olarak tüketilebilir. Her gün tüketmemeni tavsiye ederim.

Bence callanetics her türlü spora bin basar. Ben lesliyi callandan önce ısınmak için yapıyordum.

kızlar regli oldum herhalde biraz gider ödemim. Bide ben çok kötü bişey yaptım akşam eşimle dışarı çıktık o dondurma yerken dayanamadım en sevdiğim kahvelisinden yedi bende 2 topu indirdim mideme. Ama nasıl pişmanım dukan amca demişti kaçamaklar balona iğne batırmak gibi ben resmen çuvaldızı batırdım off

Biz bu tatlı kabağın yemeğini yaparız ben sebze günlerinde yiyiyodum yemiyimmi o zaman

Kızlar bi çok yerde dukan ekmeği tarifi var ama güvenemedim bi siteden kek yaptım berbat bişey oldu çöpe gitti sizde denenmiş ekmek tarifi varmı rica etsem

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.
Bu aralar farklı bir ruh hali içindeyim. Dukan na göre ideal kilo 60.7 ve ben yaklaşık 1.5 hafta dan beri bu kilo dayım. Ama inat ettim 60 kilo da hatta daha aşağısında olmak için. Sanırım kendime eziyet ediyorum. Geçen perşembe idi sanırım 59.9 u gördüm ve çok sevindim. Tamam dedim ve bir kaç gün bu kiloyu sabitleyip güçlendirme evresine geçmeyi planladım. Vücudum buna tepki gösterdi. Aşırı stres ve istek olsa gerek cuma sabahi karın şişliği ve 60.7 ile uyandım. Dün ve Bugün de ruh halim hiç iyi değildi. Sanki hep açım ve doymuyorum. Sanki yaklaşık 6.5 kilo veren ben değilim ve eski kiloma bir gece de çıktım. Daha önce bu beslenme şeklini yerden yere vuran bir site de diyette bıkkınlık olduğun da aşırı açlık ile diyetin bozulduğunu ve verilen kiloların misli ile geri alındığını okumuştum. Bu yüzden de korktum. Çünkü ilk defa kendi nefsim ile mücadele etme de zorlandım. Çünkü doymadim hem de yememe rağmen. .. şükür kaçamağım olmadı. Bugün itibari ile güçlendirme evresini girdim. Artık kendimi zorlanmiyacagim. Kalan 700 gramı egzersiz ile vermeye çalışacağım.
Aslında ödül öğünü ne daha planlı ve içim rahat yapmak isterdim. Ani gelişen bir yemek daveti fikrimi değiştirdi. Ve vicdanı feryat figan bağırmaya başladı. Ne yiyecektim ve yanlış yapmamaliydim. .. teşekkür ederim ... şimdi rahatım. ..yine de ne yediğimi yazmak istiyorum:sadece 1 kepçe mercimek çorbası , fırında balık, çayın yanın da 1 adet baklava... ( akşam yemeği idi ) sanırım ödül öğünü için doğru bir yemek seçimi değilmi?

Yemek seçimi doğru bir hata yok zaten ama az yemişsin keşke tadını çıkarsaydın
Bunun yanında güçlendirmeye geçmene sevindim canım. Cidden vücudu daha da zorlamanın bir mantığı yok, kendimize eziyet ediyoruz. Ben de hemen hemen aynı durumdayım seninle. 58 diye tutturdum. Bir aydır duraklamadayım. Yarım kilo falan verebildim. 58,9 gördüm ertesi gün hemen daha fazla çıktım falan. Ama sonunda ben de karar aldım, haftaya pazartesi başlayacağım güçlendirmeye. O zamana kadar 59 da olsam 58 de kabul edeceğim artık.
Şişkinlik zamanları dönem dönem oluyor, o zaman insan cidden eski haline döndüğünü düşünebiliyor. Ama emin ol bu kadar kısa sürede imkansız bu :) Kafana takma. Yeşil çayını iç, izinli olan şeylerden, proteinlerden sınırsız ye karnını nefsini doyur. Kendine sınırlı izinlilerle ve proteinlerle tatlılar, pastalar yap ye. Nefsini doyurmak çok önemli diyetteyken. O zaman insan çok mutlu oluyor ve yediği şeyden tatmin oluyor.

Selam , o kadar kafam karıştı ki anlatamam. Kendime ihanet ediyorum gibi geldi yemekleri yedikten sonra.... ama yanlış yaptığımı ,kendimi rahat bırakmam gerektiğini sürekli tekrar ettim orada.... Çünkü kabız olmak istemiyorum . Ya da başka bir sıkıntı. ...yavaş yavaş normal Yaşantıma doğru beslenme ile geçişin zamanı geldi. Sana da kolay gelsin .... Eğer benim gbi gram ların var ise bekleme.... hele benim gibi plansız geçmeni tavsiye etmem. Çaylak öğrenci gibi idim aynen.... Aval Aval bakıyordum dün. ... ve şu anda kesinlikle dukan kitabının güçlendirme evresini tekrar okumam gerek ... ve tabi sizlerin deneyimlerine de ihtiyacım olacak...
SEVGİLER

kesinlikle yanlış bişey yememişsin..az bile yemişsin..ben ilk zamanlar ödüllerde yediklerimi saymak bile istemiyorum..ödüllerde biraz daha çeşit yapmanı tavsiye ederim, biraz daha nefsini körelt, uzun zamandır canının çekip yiyemediğin şeyleri ye mutlaka..kendini mutlu etmen çok önemli..hiç de suçluluk duyma..güçlendirmeye hoş geldin :)

Merak ettim bu zamanlar da iştah artıyor mu... doymuyorum. ....doymuyorum.....doymuyorum...yoksa bu süreç geçici mi... bir de dün az yediğimin ben de farkındayım. .. Bugün telafi etsem yanlış olur mu...Çünkü bugün sabah kilo yine aynı idi....artış olmadı. ...

iştah kesinlikle artıyor, çünkü bir sürü karbonhidrat ve şeker yiyoruz..dolayısıyla o anda doymuş gibi olsak da biraz sonra yine acıkıyoruz..çok normal bunlar..ödül günlerini de bol proteinle desteklemek çok önemli..yani hem tatlını, böreğini, çöreğini hem de proteini yemek lazım..bir de zaten yedikçe yiyesi geliyor insanın, mideyi genişlettikçe içine daha çok şey koymak istiyoruz..çok normal bu yaşadıkların, hiç merak etme..

bu arada ödüle bugün devam etmeyi sordun sanırım..maalesef o şekilde olmaz..2 ödül öğünü yapmış gibi olursun..önemli olan yediklerinin miktarı değil çünkü..önemli olan sadece 1 öğün ile bunu sınırlamak..

Sabah kahvaltısı ile duruyorum.
Sokakta kaldım
Çilingir bile kapıyı açamadı.
Sonra yan komşunun balkonundan bizim balkona atladı bi adam.
Ödüm koptu. 4.kat ya bişey olsaydı.
2.5sonra evime girdim vede hiç yemeğim yoktu.
Taze fasülye koydum ama düdüklüye değil.
Bir saate belki pişer.

Bu arada ödül öğünü nde muz yiyebilecek miyiz....Bu sorular biraz saçma oluyor sanırım. ... ama daha tekrar kitabı elime alamadım. ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…