Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Yemek yemelisinnnnn... Yeterince protein almazsan artıları görürsün malesef.

Tatlı kirizleriyle nasıl mücadele ediyorsunuz kizlar tatlandırıcı hiç bi yerde bulamadımki kendime tatlı bişeyler yapayım

Tatlı kirizleriyle nasıl mücadele ediyorsunuz kizlar tatlandırıcı hiç bi yerde bulamadımki kendime tatlı bişeyler yapayım
Tatlandırıcı neden bulamadın ki acaba? Tatlandırıcı olmayınca ne yapabilirsin.... Light içecekler olabilir mesela. Light kola gibi ama keser mi bilmem. Şekersiz tatlandırıcı sakızlar olabilir.

eczaneden alıyorum ben genelde toz splendayı..eczanelere bakabilirsin..zaten splenda dışındakiler müthiş gaz yaptı bende..gaz sorunun varsa sadece splenda öneririm..tatlandırıcısız olmaz..ancak diet kola ya da light ice tea filan içebilirsin..ama beni içmek kesmiyor tatlı istediğimde maalesef...

Hepinize Merhaba. .. Bu aralar biraz yoğun ve yorgunum .... sadece yazdıklarınızı okuyorum..... çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz ..... Özellikle mydilemma ve zeyn a. ... sizlere kendi adıma teşekkür ederim.... diyete hakimsiniz. ... sizlerden çok şey öğrendim... ben de kitabı okudum ama bu kadar detaylı araştırmadım. ... mantığını kavramından sonra standart menu ile devam ettim. .. hala da aynı devam ediyorum..... sonra mı hiç zenginleştirmedim.... ha bundan bir pişmanlık duyuyor muyum açıkçası Hayır. ..kendime sadece güçlendirmeyi tam yapmadığım için kızıyorum. ... Bugün yazdıklarınızı okuyunca ben güçlendirmeyi seyir gibi yaptığımı anladım. ... kızlar bana yardımcı olur musunuz.....mesela hiç 2 dilim emek yeme ihtiyacı duymuyorum ve yemiyorum.... meyveyi sadece adet olduğum için 2 gündür yedim. toplam 1.5 hafta da sadece 4 tane yedim zaten..... daha hiç nişasta yemedim.... ve ne tam buğday unu ne de mısır nişastası kullanmadım. .. tatlandırıcı ile hiç bişey yapmadım. ... yağlı peynir bile sabahları yemiyorum. .. doğru mu yoksa yanlış mı yoldayım. ... ha bir de limon mevzu var.... yarım limon günde kullanıyorum .... meyve hakkımız mi oluyor... daha önce atak ve seyir de de kullandım ben limonu ..... sadece ödül öğünü nu geçen hafta mükemmel yaptım. ... kilo artışı olmadı. ...

canım kesinlikle çok az yiyosun ( biraz arttırman ve güçlendirmenin gereklerini yerine getirmen gerekir..çünkü artık hayat boyu sürecek koruma evresine geçtiğinde zorlanabilirsin bu sefer ve kilo alabilirsin..aslında ben bile o kadar yediğim halde tam anlamıyla yapamıyorum güçlendirmenin 2. yarısını..ödüllerimi ve nişastalarımı 2'ye çıkaramadım bi türlü..çünkü kilo alıcam gibi geliyor, çok korkuyorum ama senden daha iyiyim, bayaa bi yiyorum :)) yemelisin canım..mutlaka gerekli şeyleri yerine getirmeye çalış..meyveni hergün kat diyetine mutlaka..tam buğday ekmeği yemeye çalış, eğer canın istemiyosa onun yerine günlük yulaf kepeği hakkını 5 kaşığa çıkarabilirsin, ya da bunların yerine nişastalı gıda yiyebilirsin 220 gr...örneğin seviyorsan baklagil ya da makarna ya da benim gibi leblebi, kestane..filan...peynir yiyemiyorsan onun yerine de 40 gr. çiğ kuruyemiş yiyebilirsin..benim gibi yavaş yavaş katabilirsin diyetine bu gıdaları..ama mutlaka katmalısın...bu arada sanırım limon meyve yerine geçiyo..çok kullanıyosan meyve yemeyebilirsin..yine de bunu bi daha araştırmak gerekebilir, çok emin değilim..

Evet sen seyir gibi yapıyormuşsun güçlendirmeyi gerçekten de. Ama sana da hak veriyorum biliyor musun. Ben 4 gündür yapmaya çalışıyorum güçlendirmeyi. O kadar fazla yiyeceği nasıl katacağız menüye anlamadım. Bir iki gün yaptım tamam. Sonra mutlaka eksik olacak benim menülerimde bence, çünkü akşama kadar o kadar yiyemiyorum, akşam da yemek istemiyorum yemekten sonra birşeyler. Şu an ilk haftamı tam olarak herşeyi katarak yapıp kilo değişimini bir görmek istiyorum aslında. Ama bugün mesela tam buğday hakkının yarısını ancak kullandım, yağlı peynir hakkını ise hiç kullanmadım. Eşim de bugün bu diyet 100-200 kilo insanlar için yapılmış da ondan sen nasıl yiyeceksin bu kadar şeyi diyordu. Tam buğday ekmeği yemiyorum zaten ben. Onun yerine nişasta öğünü yapıyorum, malum yapabiliyoruz. Mesela bugün et yemeğinin içine nohut koydum biraz. Bir tencere yemeğin içinde pişmiş hali 220 gram olan nohut vardı. Eşimle birlikte yedik ve bir tabak da arttı. Yani yarısını bile kullanmamış oldum. Ama canım hiç kaçamak falan istemiyor artık onu farkettim, bu güzel bir şey. Ben senden farklı olarak tatlandırıcı kullanıyorum ama, seyirde de hep kullandım. Çok yapıyorum tatlılar falan. O yüzden de yavaş kilo vermiş olabilirim.
Limon meyve yerine geçtiği için az yememiz gerekiyordu seyirde. Şimdi zaten meyveyi az tüketiyormuşsun o yüzden çok kafana takmana gerek yok bence. Limonu öyle çok kullandığın günler meyve hakkının yarısını tüketebilirsin mesela. Meyve hakkının hepsi yerine geçmez ama ne kadar limon tüketsen de, çünkü limondaki şeker o kadar fazla değil, öyle olsa seyirde bir kaşığa da izin olmazdı.
Benim korkum beslenme şeklimin seyirdekine göre değişiyor olması. Sürekli yeterince protein almıyormuşum gibi geliyor. Üç öğün yiyemiyorum bir kaç gündür, ondan da öyle hissediyorum bence.
Bu arada ben cuma günleri tartılacağım. Seyirde her gün tartılıyordum, ama artık sp gününden sonra tartılacağım.

Kızlar sp perşembesini nasıl geçiriyorsunuz? En önemlisi yoğurt ve süt tüketmeden yulaf kepeğiyle ne yapabilirim bir fikriniz var mı? Benim tek aklıma gelen tavuk köfte. Kitapta yazana uyarak, %1 yağ oranlı lordan başka (ki onu da fazla tüketmem) süt ürünü tüketmeden o günü geçirmeyi planlıyorum da... Yulaf kepeği karışımı da kullanamam, kepeğin kendisini kullanmam gerekir, kepekle ne yapacağımı şaşırdım. Normal öğünlerimde ise levrek ve tavuk ızgara yemeyi planlıyorum.

canım ben sütü çok az tüketiyorum o günlerde ama yoğurt yiyorum açıkçası..yoğurtsuz gitmiyor sanki et-tavuk..genelde tavuk, azıcık soğanla yapılmış yağsız kıymalı köfte ya da hindi füme yiyorum..o gün bi şekilde bunlarla geçiyo..yulaf kepeği ile krep yapıyorum genelde..içine bir yumurta kırıp, azıcık süt koyup krep olarak tüketiyorum..en kolay ve doyurucu o gibi geliyor..

dereotu roka tereden oluşanküçük bir salata yanında biftek , actifryda müthiş iş görüyor tavuk göğüs 4 -5 parçaya ayırıp actifry a atıyorum 22 dakika çıkınca üstüne tuz kimyon karabiber somon seramik tavada çevrilmiş

Şu anda çok çok korktuğum için en azından şu ilk perşembemi mükemmel geçirmek istiyorum. Arkadaşın dediği gibi suyla yaparım belki, teşekkürler önerilerin için.
Bu arada ben kilo aldım bence tartılmıyorum ama, kendimi şiş hissediyorum.

bu hafta ben de biraz şiş hissediyorum biliyo musun? ya da biz birazcık delirdik artık :))) kilo vermek de bambaşka değişik psikolojik etkiler yapıyo sanırım...su ile krep harika fikir..ben de suyla yapsam aslında..boşuna süt kullanmasam

Ya da suyla çok tatsız olursa bir iki kaşık sütle suyu karıştıra da biliriz öyle değil mi? Şu an kendimi bildiğin şişman hissediyorum, bence tartılmadığım için oluyor bunlar. Şu cuma günü bir gelsin bir tartılayım, sonra artık her gün tartılmaya dönmeyi düşünüyorum. Böyle korkuyla mı yaşıcam yaa.
Bir çok insan yavaş yavaş ekliyor ya güçlendirmenin haklarını, diyorum ben de öyle mi yapsaydım acaba az gözlülük etmeseydim. Ama güvendiğim bazı deneyimli kişiler de güçlendirmeye direk geç, herşeyi ekle eğer artı görürsen önlem alırsın diyorlar. Ben onlara güvenmeyi seçmiştim. Şimdi işte düşünceliyim. Nişasta öğünü ve kuzu etini katmayayım diyorum en azından. Her gün de her hakkımı tüketemiyorum zaten. Yağlı peynire mesela hiç gerek yok ama canım kuruyemiş isterse yerim biraz. O kuruyemişleri de 3 gün yedim, yağlı yağlı geldi çiğ oldukları halde.
Bu arada vücudum tepkiler veriyor zaten güçlendirme işine. Lavabodan çıkamıyorum resmen orada yaşıyorum, karın ağrım o sebepleymiş zaten. Dudağımda uçuk çıktı falan. Yağ patlaması yaşıyorum bence Halbuki zeytinyağı hakkını da pek tüketmiyorum. Salata yaparsam kırk yılda bir, bir tatlı kaşığı koyuyorum o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…