- 12 Ağustos 2014
- 3.061
- 2.054
- 448
defter tutmaya baslıcam tarıflerle birlikte surec uzun cunki hem uğraş olur zevkli hale gelirkalkarsın kalkarsın merak etme..bikaç deneme sonra insan alışıyo ve neyi sevip neyi sevmediğini de buluyo zamanla..ben bir sürü tarif denedim..içlerinde bir daha hiç yapmayacaklarım da var, çok favori olanlarım da..
defter tutmaya baslıcam tarıflerle birlikte surec uzun cunki hem uğraş olur zevkli hale gelir
Bu diyete pazartesi baslanması gerek dıye bi şart varmı benım kombim bozuldu pazartesi salı yenı kombi takılacak ustalar olacak gazıda keseceklermiş çarşamba başlasam olurmu acaba bıdaha pazartesi beklemek istemiyorum planlarım bozuldu çok s
Uzuldum ya
Tamam teşekkurederim.aslında normalde pazartesi başlamak zorunda değilsin bence ama mesela güçlendirmeye geçince günler biraz önemli oluyo..protein perşembesini dengeleyebilmek için filan..ama bence atakta ya da seyirde günlerin çok önemi yok..güçlendirmeye geçeceğin zaman p.tesi geçmeye çalışırsın..
Ben krebi biraz sulu yapıp (hem süt hem yoğurdun katı yerinden koyuyorum) tavaya döktükten hemen sonra tavayı kenarlar eğerek onu yaydığımda lavaş gibi oluyor, incecik. Ama tam lavaş olur mu bilmem. Belki internette direk lavaş diye tarif vardır.kızlar aranızda dukan usulü lavaş yapmayı bilen var mı? krep yapıyorum ama lavaş daha kuru kuru olmalı..onu nasıl becericem acaba? bi püf noktası var mıdır?
Diyete istediğin gün başlayabilirsin. Güçlendirmeye geçerken düşünürsün gün ayarlama işini :)defter tutmaya baslıcam tarıflerle birlikte surec uzun cunki hem uğraş olur zevkli hale gelir
Bu diyete pazartesi baslanması gerek dıye bi şart varmı benım kombim bozuldu pazartesi salı yenı kombi takılacak ustalar olacak gazıda keseceklermiş çarşamba başlasam olurmu acaba bıdaha pazartesi beklemek istemiyorum planlarım bozuldu çok s
Uzuldum ya
Ben krebi biraz sulu yapıp (hem süt hem yoğurdun katı yerinden koyuyorum) tavaya döktükten hemen sonra tavayı kenarlar eğerek onu yaydığımda lavaş gibi oluyor, incecik. Ama tam lavaş olur mu bilmem. Belki internette direk lavaş diye tarif vardır.
Güçlendirmedeki arkadaşlar için bu;
Seyirde kaçamak yaparsak duraklama yaşıyorduk, biraz artı görüyorduk belki ama hemen gidiyordu ertesi gün atakla vs ile (ben hiç yapmadığım için kaçamak başkalarının tecrübelerine dayanarak söylüyorum), güçlendirmede kaçamak yapmak meğer çok daha kötüymüş. Güçlendirmede kaçamak yaparsan kilo alıyorsun çok büyük bir ihtimalle ve seyirdeki gibi su tutulmasına bağlı olmuyor bu, alıyorsun ve veremiyorsun da.... Yabancı forumları okuyorum, güçlendirmeye geçer geçmez alınan su toplamasına bağlı kilo artışı dışında başka artış olursa onu genelde verememişler. Ya giderek kilo almışlar ya da almış oldukları kiloya razı olup onu o şekilde sabitlemişler.
Tek yapabileceğimiz kurallara uymak.
Güçlendirmeye henüz geçmemiş olanlar korkmasınlar lütfen bu yazdıklarımdan
Sadece benim umduğum gibi önemli olan seyirde kaçamak yapmamak değilmiş, güçlendirmede kaçamak yapmamak daha da önemliymiş.
Ben bütün haklarımı kulandımmmmm, şimdi deeee surimi var fırında cips olmakla meşgulzaten o kadar çok şey yiyoruz ki bi de kaçamak yaparsak direkt kilo alırız kesin..seyirde sp günleri ile çok güzel dengeleniyodu..şimdi yedikçe yiyoruz maşallah..bi de kaçamağı düşünemiyorum..mesela şu an boğazıma kadar doluyum ama günlük kepek hakkımı henüz tamamlayamadığım gibi meyvemi de yemedim henüz ve hatta 1 dilim tam buğday ekmeğim bile duruyo.bu saatten soora da meyve dışında bişi yemek istemiyorum, ama diyetimi de tam yapmam gerekiyor falan filan..en iyisi bu gece 3'e kadar oturayım..o zaman yerim hepsini
Hayır tabi ki, gojyberry dışında meyve yok.Arkadaslarrrre seyirde pomelo meyvesi var mi ???
Proteinler daha zor sindiriliyor, daha uzun bir süre alıyor. Bu yüzden daha seyrek şekilde acıkman normaldir. Bir de tabi asıl istediği şeyleri yemeyeceğini bildiği için vücudun acıkmaya gerek duymuyor da olabilir psikolojik olarakKızlar Merhaba ben seyir evresinin 3. Günündeyim aşırı yorgunluğum var .ara öğün yapamıyorum ama acıkmıyorum da neden dersiniz? Bazen niyeti Bozuyorum canım tatlı istiyor sonra kendime kızıyorum geri adım atıyorum. Birde 22 aylık oğlum var ćok tempolu bir hayatım var. Sporda yapamıyorum
simlanın bloğuna baktın mıİstediğim cevabı hiç bir yerde bulamıyorumŞimdi bu ekmek yerine nişastalı gıda işi nasıl bir iş? Dukan izin veriyor tamam. Ama bunu mecbursanız ekmek bulamıyorsanız yapın, her gün olmamak şartıyla yapın vs. diyor mu acaba? Bilmiyorum, o yüzden çok rahatsızım
İstediğim cevabı hiç bir yerde bulamıyorumŞimdi bu ekmek yerine nişastalı gıda işi nasıl bir iş? Dukan izin veriyor tamam. Ama bunu mecbursanız ekmek bulamıyorsanız yapın, her gün olmamak şartıyla yapın vs. diyor mu acaba? Bilmiyorum, o yüzden çok rahatsızım
Bunu biliyorum okudum canım. İzinli olduğunu biliyorum. Ama bunun her gün yapılmaması gereken bir şey mi, mecbur kalırsak yapacağımız bir şey mi olduğunu anlayamamıştım. Yani hangisini tüketirsem daha iyi olacağını bulmaya çalışıyordum. Sonuç olarak dukanın kendi sitesinde buldum ama bir şey. Fazladan gluten almamak için ekmek yerine nişastalı gıda tüketilmesinin daha doğru olduğunu söylüyorlarmış. Yani biraz rahatladım :)simlanın bloğuna baktın mı
- GÜNDE 2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ:Tam buğday ekmeğinden kasıt işlenmiş beyaz undan yapılmamış olması.Her tam buğday ekmeği uygun değil.Alacağınız ekmeğin içinde şeker,ayçiçek yağı,glikoz,yağlı tohumlar olmamasına dikkat etmelisiniz.Dilim boyutu piyasada dilimlenmiş olarak satılan standart dilimler kadar yani aşağı yukarı 34gr olmalı.Bu hakkınızı ekmek olarak tüketmek istemezseniz 2 yemek kaşığı tam buğday unuyla yapacağınız erişte,yufka veya başka bir hamurişini -yağsız olmak kaydıyla- tüketebilirsiniz.Veya ekmek hakkınız yerine 220gr nişastalı gıda tüketebilirsiniz(bknc.nişastalı gıdalar)
Bunu da görmüştüm canım. İşte için rahat etmemişti benim dukanın kendi sayfasındakini bulana kadar da o yüzden. Biliyorsun ne daha doğruysa onu yapmaya çalışıyorum. Belki artı görmeme sebep oluyordur falan diye korktuğum için. Teşekkür ederim cevabın için.canım ayrıca ben de şunu ekliyim: biri simlaya sormuştu yorumlarda "ekmek yemek istemiyorum, onun yerine hergün 220 gr nişasta tüketebilir miyim" diye. o da "tabi ki, neden olmasın" demişti..ben de bazen 1 dilim ekmek yiyip, 100 gr kadar nişasta tüketiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?