Çok teşekkürler arkadaşım benim için araştırma yapmışsın :)Nişastalı gıdalar için Dukan'ın önerdiği yeme sırası esmer,tam tahıllı olmak kaydıyla Makarna,Bulgur,mercimek türleri,kuru fasulye türleri,pirinç ve patates.Bu besinlerin miktarı -ister tek başına ister karıştırarak yiyin-pişmiş olarak 220 gr.'ı geçmemeli.Beyaz pirinç yemek isteyenler ise sadece 175gr yiyebilirler.Nişastalı gıdalar da ilk yarıda 1 PORSİYON,İkinci yarıda 2 porsiyon olarak yenebilirler.
Proteinler daha zor sindiriliyor, daha uzun bir süre alıyor. Bu yüzden daha seyrek şekilde acıkman normaldir. Bir de tabi asıl istediği şeyleri yemeyeceğini bildiği için vücudun acıkmaya gerek duymuyor da olabilir psikolojik olarakBazı arkadaşlarda bu iştah azalması oldu, bayağı fazla kişide hem de. Nedense ben nasibimi alamadım. Proteinli şeyleri çok sevmeme bağlıyorum bunu Canım tatlı istiyorsa tatlandırıcıyla tatlılar yapabilirsin. Ya da tarçınlı süt içebilir, yoğurt yiyebilirsin.
Kakao günde bir tatlı kaşığı tolere gıda olarak tüketilebilir. Yağı azaltılmış kakao kullanmalısın ama bir çok kakao zaten yağı azaltılmış oluyor kutunun arkasında yazıyor. Ben en çok içinde süt tozundan başka tolere olmayan Simla'nın bloğunda tarifi olan penna cotta tatlısını yaptım, üzerine sos dökmeden yiyordum daha light olmuş oluyordu. Gojyberry ben arada tüketiyorum, yardımcı oluyor. Krizler için en iyi gelen şey tatlı yapmaktan çok şekersiz tatlandırıcılı sakızlardan çiğnemek benim içinCanım tavsiyelerine için çok teşekkür ederim siz hangi tatlıları yapıyorsunuz kakao serbesttir? Birde gojiBerry tüketen varmı krizleri bastırabilir mi acaba
Ben şeyin 4. Günündeyim mısır nişastasI veriyor mu ki ? Aslında regl yüzünden bu başıma gelenler ama gerçek 3-4 güne geçecek biliyorum bu arada çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler içinKakao günde bir tatlı kaşığı tolere gıda olarak tüketilebilir. Yağı azaltılmış kakao kullanmalısın ama bir çok kakao zaten yağı azaltılmış oluyor kutunun arkasında yazıyor. Ben en çok içinde süt tozundan başka tolere olmayan Simla'nın bloğunda tarifi olan penna cotta tatlısını yaptım, üzerine sos dökmeden yiyordum daha light olmuş oluyordu. Gojyberry ben arada tüketiyorum, yardımcı oluyor. Krizler için en iyi gelen şey tatlı yapmaktan çok şekersiz tatlandırıcılı sakızlardan çiğnemek benim içinBir de puding yapabilirsin. 1 bardak süt, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı tatlandırıcı, 1 tatlı kaşığı kakao ile en iyi sonucu alıyorum. Bunu kakao katmadan vanilya aromasıyla da yapabilirsin, başka herhangi bir aromayla da olur.
Tarıfler bakıyorum menuler olusturuyorum bakalım inşallah altından kalkarım bu işin
Nr güzel başlamıssın çarşambaya kaldım ben şuan evde ustalar var kombim değişiyor ıkıgun gazımız olmayacak maalesef tam anlamıyla başlamak için çarşambaya erteledim inşallah ertelemek bidaha.hayırlı olsun senin ben ikigun arkandan gelecegim başlayınca yazıcam bendemydilemma, zeyn_A
Ne kadardır diyet yapıyorsunuz, kaç kilo verdiniz, öğrenebilir miyiz..
Hadi bakalım çarşambaya olsun, şartlar elverişli olsun da..Nr güzel başlamıssın çarşambaya kaldım ben şuan evde ustalar var kombim değişiyor ıkıgun gazımız olmayacak maalesef tam anlamıyla başlamak için çarşambaya erteledim inşallah ertelemek bidaha.hayırlı olsun senin ben ikigun arkandan gelecegim başlayınca yazıcam bende
İnşallahHadi bakalım çarşambaya olsun, şartlar elverişli olsun da..
Bugün zorlanmadan devam ediyorum, diğer günlerin başına darısı
mydilemma, zeyn_A
Merak etme nerdeyse herkesde aynı şey oluyor o dönemde :) Geçince devam edersin yeniden. Bu dönemde kilo verme görülmese bile metabolizma çok hızlı çalışıyor aslında, sonunda görüyoruz verdiğimiz kiloyu.Regl olunca duruyo mu kilo verme siz de de hatta ben fazla bile ciktim hemde daha olmadan yarin falan olcam
Ben 6 ay üç haftada 18 kilo verdim, güçlendirmede üçüncü haftam şu an.mydilemma, zeyn_A
Zaten evde normal kullandığım kakao lighttır büyük ihtimal. Arkasında yazıyor yağı azaltılmış diye. Dr oetkerler falan öyle hep.İnşallah
Aslında menu yelpazesi çok geniş oyuzden zorlanma olacak diye düşünmüyorum yınede başlamadan bilememdr
Tatlısından tuzlusuna herşey yapılabiliyor yulaf kepeği sağolsun şimdiye kadar malzemelerı bulmakta sıkıntı cekmedim ilerleyen zamanlarda layt kakao falan lazım olursa ne yapcam bakalım.
Tamam sagolasın. Ben bimden alıyordum ama diyet listeme göre urunlerim değişiyor artık.Zaten evde normal kullandığım kakao lighttır büyük ihtimal. Arkasında yazıyor yağı azaltılmış diye. Dr oetkerler falan öyle hep.
O aldığının arkasını falan oku istersen belki onda da yağı azaltılmış yazıyordur.Tamam sagolasın. Ben bimden alıyordum ama diyet listeme göre urunlerim değişiyor artık.
Evet hedefime ulaştım ve güçlendirmedeyim, bu üçüncü haftam :) Teşekkür ederim. Aslında ben bayağı bir yavaş verdim çok daha hızlı verenler de var. Şu anda kilomu korumaya çalışıyorum.mydilemma, 6 ayda 18 kilo, çok çok iyi, hedefine ulaşmış mı oluyorsun bu değerlerle, yoksa hala vermek istediğin miktar var mı ?
zeyn_A , sen zaten hedefine ulaşmışsın, ki sonbahar dediğin şurada 3 aylık bir zaman.
tebrik ederim, darısı bize artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?