Bu açıklaman harika mydilemma teşekkür ederizDukan'ı çok abartmamak şartı ile denemek ne demek bilemiyorum, ama bence iyice bir araştırın. Kitabı okuyun. Eğer size zarar vermeyeceğine emin olabilirseniz, tam olarak yapın. Dukan çünkü öyle herşeyden yiyeyim az yiyeyim diyetlerine benzemiyor, yapınca tam yapmak lazım. Arada gelip kötü şeyler yazanlar oluyor, hiçbirinin sağlam bir dayanağı yok. Elbette bazı başka diyetisyenler bir diyeti kötüleyebilir, çünkü müşteri kaybediyorlar. Ne yani ne yapsın Şeyda coşkun, Taylan Kümeli vs. ay bu dukan çok etkili, çok sağlıklı biz yanlış yapıyoruz bize boşa gelmeyin mi desin. Tabi ki onlar da kendi yaptıklarını savunacaklar. Burada geçmişi okuduysanız doktor kontrolünde devam edenler de vardı bu diyete. Bazı diyetisyenler de artık isin vermeden, kendi diyetleriymiş gibi dukanı yaptırıyorlar. Bana sorarsanız, altı aydır yapıyorum, 17 kilo verdim. Kan değerlerimi ölçtürdüm, her zaman kansızlığım vardı, o gittiği gibi bütün değerlerim de neredeyse mükemmel oranlarda. Ama ben multivitamin takviyesi aldım, onu da söyleyeyim, ki dukan da bunu tavsiye ediyor. Aslında sebze günlerinde vitamin değerlerine göre sebzeleri seçerek dengeli bir şekilde beslenebilsem hiç de gerek olmazdı, ama ben sebzeyi çok sevmediğimden hep salatalıkla falan geçiştiriyorum, o yüzden de gerekli gördüm.
Yağ yok dukanda diyorlar, yağ var. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve sınırsız miktarda balık yağı tüketebilirsiniz. Ben mesela somon balığını çok tüketirim ve en yağlı balıktır.
Karbonhidrat yok dukanda diyorlar, karbonhidrat da var. Biz karbonhidrat ihtiyacımızı sebzelerden, süt ürünlerinden ve en önemlisi en kaliteli karbonhidrat kaynaklarından olan yulaf kepeğinden karşılıyoruz. İhtiyacımızdan fazlasını almamış oluyoruz böylece. Aldığımız da kaliteli oluyor. Cips ya da börek değil.
Sadece meyve olmaması sağlık açısından bir eksiklik olarak görülebilir. Ama dukan da meyveye karşı olmadığını, sadece kilo verimini engellediği için seyirde izin vermediğini, ama güçlendirmeden itibaren sınırlı olmak koşuluyla yemek gerektiğini söylüyor. Ki meyve eski itibarını kaybediyor artık, bakın karatay da mesela meyvenin zararlı olduğunu söylüyor. Vitamin sağlaması açısından meyveler çok iyi ama bunu sebzelerle veya destekle sağlıyoruz işte.
Ayrıca dukanın güçlendirme evresi ile kiloyu sabitlemesi ve sonrasında hayat boyu rahatlıkla uygulanabilecek bir koruma evresi sunması bence en güzel yanı. Eğer geri kilo alacağımı düşünseydim asla bu işin içine girmezdim.
Sağol canım en azından sen okuyup beğenmişsin bak işe yaramış :) Orada cevap verdiğim kişi takmamıştı bile galibaBu açıklaman harika mydilemma teşekkür ederiz
Malesef öyle bir umudum yok canım :) Bana çok iyi davranan bir hocam var özellikle ona geçtim ben, önceki bildiğin eziyet ediyordu çünkü. Ama pek nüfuz sahibi biri değil diğer hocalar üzerinde. Önemsiz biri yani. O yüzden öyle bir umudum pek yok. Bir de bizim okulda özellikle asistanları yeterlilikte iyice ezmeden bırakmıyorlar. Adet bir neviCanim uzulme bu kadar yaptiklarini goruyodur yardimci olur sana yeterlilikte
Hayır demeyi bilmek çok değerli artık.Ha ha hayır demeyi öğrendim ve bana iş yükleyen o asistana hayır dedim bir daha aradığında. Üstelik ben ondan kıdemliyim biliyor musunuz! Asla böyle şeylerin lafını etmem ama bu nedir yani... Çok teşekkür ederim güzel destekleriniz için. Her ne kadar konunun tamamen dışına çıkmış olsam da
Neler aldın ve nereden, benim de ihtiyacım varr.İlk defa birisinden dukan yiyecekleri siparişi verdim çok heyecanlıyımPazartesi kargoya verilecek.
İstersen bir gelsin deneyeyim sonra söyleyeyim nerden aldığımı canım şimdi denemeden tavsiye etmek istemem. Güzelse ilk iş gelip yazıcam ama söz. Gerçi pahalılar biraz. 2 porsiyon mantı, 1 kek, 1 kurabiye, 1 ekmek aldım. 95 lira. Bunları buzluğa kaldırıp ara ara yemeyi planlıyorum. Hem de güzellerse ben de yapıcamNeler aldın ve nereden, benim de ihtiyacım varr.
Peki, daha iyi olur.İstersen bir gelsin deneyeyim sonra söyleyeyim nerden aldığımı canım şimdi denemeden tavsiye etmek istemem. Güzelse ilk iş gelip yazıcam ama söz. Gerçi pahalılar biraz. 2 porsiyon mantı, 1 kek, 1 kurabiye, 1 ekmek aldım. 95 lira. Bunları buzluğa kaldırıp ara ara yemeyi planlıyorum. Hem de güzellerse ben de yapıcam
Ben bir deneyeyim dedim. Hem yazık emek veriyorlar tabi bir pastane fiyatı beklememeliyiz.Peki, daha iyi olur.
Evet rakamlar biraz yüksek, ama belki almaya değer vakti olmayanlar için.
Ben bir deneyeyim dedim. Hem yazık emek veriyorlar tabi bir pastane fiyatı beklememeliyiz.
Bu hafta ödül öğünümde resmen kendimle gurur duydum, mutlu olmadığım sadece bir şey yaptım malesefYemeği öğleden sonra akşam arası yiyecektik. Ben de pasta hazırlıyordum, o arada babamın bir gün önceden çantama koyduğu çikolatayı yedim. Ama en fazla bir saat sonrasında falan ödül öğünüm başlamıştı ve bu yüzden pastayı daha küçük bir dilim aldım (kesinlikle değmezdi, çikolata yiyeceğime o pastadan daha büyük bir dilim tercih ederdim). Bütün güne yaymış falan sayılmam umarım. Ama kilom çok az artmıştı ertesi gün o yüzden yine de iyi geçirdiğimi düşünüyorum. Bir fastfood söyledik işte yemek olarak üstüne de bu pasta artı önceki çikolata. Başka çerez falan bir şey yemedim Normal insan öğünüydü yani Hindi ızgarayı normal bir öğün olarak yedim tabi ki ve ödül öğünlerimi annemlerle geçirme fikrinden tamamen vazgeçtim Onlar diyetim boyunca ye ye diye baskı yaptılar bana, şimdi de yeme derler adım gibi eminim.
Seni de tebrik ederimSonunda alıştın ödüllere değil mi Sen iki ödül yapmıyor musun hala bu arada?
Ben ilk olarak iki ödülü ekleyeceğim güçikiye geçincecanım bi türlü 2 ödül yapamadım ben yaaa(( saçma biliyorum ama daha 2 nişastaya geçen hafta geçtim..şimdi bi de şööle bişey var..nişasta ve ödülü birbirine pek yaklaştırmayın diyolar ya, hafta zaten 7 gün..2 gün nişasta yapıcam, 2 gün ödül..illaki arka arkaya gelicekler..o zaman da bişiler ters giderse diye tırsıyorum..ay ne korku olmuş şu kilolar...ama haftaya 2 ödüle geçicem..ve ardından da korumaya başliicam zaten..ne yapalım korkunun bişeye faydası yok ööle dil mi? ayrıca şu an tek ödül yapınca hafiften sapıtıyorum ya, 2'ye çıkarsa daha insanca yiyebilirim sanırım :)))
Ben kek, ekmek mantı aldım çünkü bunları yapmaya çok üşeniorum. Yumurta çırpmalı falancanım ben de almıştım bişiler biliyosun..fena çıkmıyor şimdilik aldıklarım neyseki..özellikle goji reçeli muhteşemmiş..ben reçel tutturamadım bi türlü..gerçi çok deneme yapmadım ama başarısız olunca sıkıldım..şimdi bi de hibiskus marmelatı mı ne çıkmış..ööle bişi..hibiskus çok iyi filan diyolar..marmelatı da güzel olur eminim..buzdolabına atıyorum, zaten azar azar yendiği için çok gidiyo..goji reçelim hala bitmedi düşün alalı haftalar oldu..bi de ne alıcam biliyo musun? şööle okkalı bi pasta :))) çok üşeniyorum pasta filan yapmaya..yok kremasını yap, yok pudingi, yok keki..ben de üşengecim biraz sanırım :))) ama pahalılar haklısın..ööle her dakika alınıcak gibi değil..
Ben ilk olarak iki ödülü ekleyeceğim güçikiye geçinceBence birisini planlı büyük bir ödül diğerini sadece tatlı falan yaparak başlayabilirsin. Öyle bir şeyler düşünüyorum. Birisi ağır birisi hafif ödül Bir de sadece aynı günde yapmaman gerekiyor canım ard arda günlerde yapabilirsin. Özellikle güçikide başka da şansın yok zaten
Ben kek, ekmek mantı aldım çünkü bunları yapmaya çok üşeniorum. Yumurta çırpmalı falanBir de kurabie aldım, o kolay aslında ama görüntüsüne özendim
Aslında yapıyorum çok şey yapıyorum da, ne bileyim tembelliğime geldiay evet yaaa..o yumurta çırpmak yok mu??? hele de beyazını ayrı, sarısını ayrı çırpmak !!!!! sırf bu yüzden çırpmadan yaptığım keklerim oluyo benim..yapyassı, karışmamış, komedi...ama tatlı sonuçta, afiyetle yiyorum valla :)))))
Dukan yiyecekleri nedirİlk defa birisinden dukan yiyecekleri siparişi verdim çok heyecanlıyımPazartesi kargoya verilecek.
Dukan yiyecekleri nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?