Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Evet aksam yemegimde yoğurduma biraz su ekledim katı ayran kıvamında yanında kusbaşını az sogan ve sarımsakla ve bır cay bardağı suyla pişirdim başta umudum yoktu ama tadı guzel oldu kekık kimyon ve pul biberde ekledim.sankı diyetten öncesi gibi katnım şişti oysa ayranım yarım su bardağı eyimde ıkı yemek kaşığı kadar doyabılecegımden umudumda yoktu
Sevdim bu diyeti

Aldıklarını seyir döneminde kullanabiliyorsun dimi atakta reçel yasak sanırım?bir de krep ya da dukan ekmeğini atakta yiyebiliyor muyum yoksa sadece seyir mi?teşekkürler tekrar.

reçeller filan seyirde kullanılıyor evet..çünkü goji ya da sebzeden yapılıyolar..atakta yasak..ama atak zaten kısa bi dönem..oldukça temiz geçirmekte fayda var o dönemi..ekmek ya da krep yiyebilirsin günlük yulaf kepeği hakkın kadar..yani atakta bu hakkın 1.5 yemek kaşığı..

zaten et, tavuk filan yiyip doymamak imkansız gibi..hiç aç kaldığım bir an olmadı diyetim boyunca..dukanın en güzel tarafı da bu bence..afiyet olsun

zaten et, tavuk filan yiyip doymamak imkansız gibi..hiç aç kaldığım bir an olmadı diyetim boyunca..dukanın en güzel tarafı da bu bence..afiyet olsun
Bencede dunde bugünde aç kalmadım ara ogun olarakta yaptıgım kekten biraz yedim bıtkıcayıyla.
Seyir evresi için bırkaçtane yontem var brnım aklıma yatan pazartesi perşembe saf proteğin diğer günler protegın artı sebze olanını düşünüyorum srn hangisini yapmıştın

ben 1/1 yöntemini uyguladım..yani 1 gün sp, 1 gün ps..bence en kolayı ve hızlısı bu..

Yine sorularla karsınızdayım
Krem tartar ne işe yarıyor onun yerine kullanabılecegim bişey var mı. Pita ekmeği yapmak için.
Kek ekmek yaparken yağlı kağıt kullanabılıyor muyuz
Krem tartar yumurta akını kabartmak için canım. Ben pita ekmeğini krem tartar kullanmadan yaptım gayet güzel oldu. Krem tartar yerine bir çimdik tuz bir iki damla limon kullandım. Aynı işi görüyor. Yağlı kağıt en büyük kurtarıcımız :)

Canım daha fazla yiyebilirsin, doyana kadar ye kendini az yiyeceğim diye şartlama :)

ben 1/1 yöntemini uyguladım..yani 1 gün sp, 1 gün ps..bence en kolayı ve hızlısı bu..
Bu şekılde sp günleri daha fazla olduğu için daha kolay kılo veriliyor sanki.olabılır buda mantıklı.
Bugunki son sorum protein sebze gunundeher ogun sebze yemeyin gibi bişey diyor doğrumu anlamışım acaba

Canım senin bu dediğin kaybedecek çok az kilosu olanlar için. Protein gününü protein+sebze gününden daha az yapmak çok azaltır zayıflama hızını hiç önermem. En iyisi 1+1, biz çoğumuz onu yaptık. Kimisi de 5+5 yapıyor.

ne zamandır yapmıyodum, kakaolu yoğurdumu yapıp tatlı isteğimi bastıriyim dedim..yapmamla yiyip bitirmem arasında toplam 10 saniye filan geçti sanırım :))) hiç ama hiçbişey anlamadım kiiiii...regl olmak, sen nelere kadirsin :)))

Bu şekılde sp günleri daha fazla olduğu için daha kolay kılo veriliyor sanki.olabılır buda mantıklı.
Bugunki son sorum protein sebze gunundeher ogun sebze yemeyin gibi bişey diyor doğrumu anlamışım acaba

yok yok, çeviride bazen bööle ilginçlikler olabiliyor..ps gününde her öğün sebze yiyebilirsin ama burdaki püf nokta şu: her zaman yediğin protein, sebzeden çok olmalı..yani yine proteine yüklen, ama yanında salaya ye, ya da ek olarak biraz yağsız sebze yemeği ye..ama mutlaka proteini daha fazla ye...ben genelde sebze yemeği değil de salata ile harcadım bu haklarımı..et yanında salata çok doyurucu ve tatmin edici gibi geliyor bana..

Salatayı özledim zaten iki gunde

Bu doyana kadar yeme meselesinde ben şöyle düşünüyorum doyana kadar yersem midemi nasıl küçültücem yani neticede kendimi bir yerde alkolik gibi görüyorum bağımlılık iyileşmez düzelir bunu düzeltmek içinde porsiyonları sınırlamak azla yetinmeyi öğrenmek bunu bir yaşam biçimi haline getirmek ve o mideyi küçültmek gerekir diye düşünüyorum bunun içinde biraz acı çekeceksin kilo verdikçe giyimindeki hareketindeki psikolojindeki cinsel hayatındaki güzellikler o acılara merhem olur :)

Haklısın bende korumadan sonrakı hayatım için şimdiden kendimi kısıtlıyorum

Tamam haklısın ama dukan diyeti zaten çok çok çok zor bir diyet. Özellikle de evden çıktığın, sosyal bir ortama karıştığın anda mahvoluyorsun. Bir de bunu yarı aç mı yapacaksın... Ben istediğim kadar yiyemiyor olsaydım asla bu kadar devam ettiremezdim. Zaten insan gibi yiyoruz biz de, normal bir insan öğününü aşacak şekilde yemiyoruz. Ayrıca ömür boyu az yemeye alışmak gibi bir şeyi asla istemiyorum ben. Çünkü ben ona alışınca, vücudum da alışacak, artık daha aza ihtiyacı olacak. Ben az yediğimle kalacağım ama kilomu korumaya bir faydası olmayacak.

Benim dediğim güçlendirmeye geçince porsiyon küçültme işi tamamen yeni eklenen şeylerden kaynaklı bir şey. Artık yanına ekmek yediğin için eti daha az yiyerek aynı şekilde doymak gibi. Yoksa normal bir insan porsiyonundan az asla yemeye nietim yok. Vücudumu normal olanın bu olduğuna alıştırmaya hiç niyetim yok.
Kendinizi doğru yiyecekleri yeme konusunda eğitin kızlar. Dukanın prensibi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…