Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Sakın bırakma. Az deme. toplamda 9 kilo yapar üç Ayda.. Yaza daha ince olacaksın..

YA ARTIK TAVUK YEMEKTEN GINA GELDİ YUMURTAYA BAKAMIYORUM BİLE BİLEMİYORUM ASLINDA DEVAM ETMEK İSTİYORUM AMA BENİM MOTİVE OLMAM İÇİN BİR KAÇ KİLO VERMEM GEREKİRDİ YANİ 3 KG AZ GELİYOR BAKALIM ARTIK..

Kaçamak var mı? Tolereler ne durumda bu da önemli.
kaçamak düne kadar hiç yapmadım sadece geçen gün misafirlikteydim puaça yedim yanında dolma onun dışında tatlı yememiş günüm geçmezdi benim elimi evdeyken bir tatlıya dahi uzatmadım yanımda yeseler bile kendimi tuttum ama hiç hareket yapmadım sanırım ondan diye düşünüyorum daha önce spor eşliğinde sadece ekmeyi ve tatlıyı kısarak ayda 5kg ram vermiştim

Canım ben bir ayda bir kere tavuk but yedim. Çoğunlukla tavuğun taşlık kısmını yedim. Çünkü tadını seviyorum. Bazen de dukan ekmeği ile yoğurt yedim ana öğünlerde.. Yada dukan ekmeğin arasına peynir yada köfte koyup yedim.. Tavuk çok sevmiyorsan benim gibi tavuk köfte sini yapabilirsin.. Lezzeti fena değil..

Ben tatlandırıcı ve süt tozu aldım. Kek yaptım, dukan helvasını yaptım.. süt reçeli yaptım. Canım tatlı istediğinde bunları yedim. Ki ben normalde çok tatlı tüketen biri değilim. Ama insanın canı da istiyor ara sıra.

herkese merhaba,
çocukluğundan beri kilo problemi yaşayan ve sık sık diyet yapıp kilolarını fazlasıyla geri alan biri olarak son bir yılda sağlıklı beslenmeye tamamen küstüm ve 73 kg a kadar çıktım. iki ay sonra düğünüm var ama motivasyonum o kadar düşüktü ki, bir de insülin direncim devreye girince iyice aşırıya kaçar oldum.
iki yıldır duyduğum halde sırf et sevmediğim için yanaşmadığım dukan diyetini yapmaya karar verdim ve hemen kitabı okuyup testimi yaptım. bugun atak evresinin ilk günü ve motivasyonum ilk kez yüksek :) hepinize kolaylıklar diliyorum ve iyi dileklerinizi bekliyorum.
güncel kilo ve fotografları buradan paylaşacağım inş, niyetim düğünümde 63 kg olabilmek :)

İnşallah hedefinize ulaşırsınız. Kırmızı etse sevmediğiniz çok önemli değil zaten

İnşallah hedefinize ulaşırsınız. Kırmızı etse sevmediğiniz çok önemli değil zaten
teşekkür ederim :) kırmızı eti de beyaz eti de belli formlarda tüketebiliyorum sadece. balığı da atak döneminde yanında sebze, salata olmadan yiyebileceğimi sanmıyorum şimdilik yumurta beyazından omlet, ızgara tavuk göğüs ile idare edeceğim.

kaç gün atak yapıcaksın?

testte 3 gün çıktı ama ben vardiyalı çalışıyorum ve gece nöbetinde nasıl yapacağımı bilmiyorum. kendimden memnun olmazsam atağı bir gün uzatabilirim :S
Atağı uzatmamalısınız sağlığınız için zararlı. Ve daha ataktayken kaçamak yapmayı kesinlikle düşünmemelisiniz.

testte 3 gün çıktı ama ben vardiyalı çalışıyorum ve gece nöbetinde nasıl yapacağımı bilmiyorum. kendimden memnun olmazsam atağı bir gün uzatabilirim :S

bence de atağı uzatma ve layıkıyla yapmaya çalış..o zaman çok güzel ödem atarsın ve sana moral olur..nöbet için yanına küçük ekmekçikler yap bence, ya da kek filan..tavuk haşlayıp yanına alabilirsin belki, soğuk pek güzel olmaz ama yoğurtlayınca, biraz da baharatla iyi olabilir..

atakta karbonhidratı yula kepeği kullanarak mı tuketebiliyoruz ki, malzemeleri yemeğe cevirme kısmını pek anlamadım sanırım

atakta karbonhidratı yula kepeği kullanarak mı tuketebiliyoruz ki, malzemeleri yemeğe cevirme kısmını pek anlamadım sanırım
Dediğinizden pek bir şey anlayamadım. Ama ataktaki karbonhidrat kaynakları süt ürünleri ve yulaf kepeğidir. Başka şeylerde yok karbonhidrat. Seyirde bunların yanına sebzeler ve tolereler eklenir.
Malzemeleri yemeğe çevirme konusunda ne sorunuz var?

öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

şöyle ki, zeyn_a'nın mesajındaki küçük ekmekler götür kısmına ithafen sordum, ben atak evresinde günlük yulaf kepeği hakkımla böyle şeyler yapıp yiyebilir miyim?
bu evre ilk ve saf protein evresi olduğu için bugünümü sadece yumurta, süt, yoğurt ve ızgara tavukla geçirdim. aslında fen da geçmedi biraz halsizim ve baş ağrım var :S sadece ekmek kısmını duyunca kafam karıştı, renklendirme fırsatı var ve ben kendime acı mı çektiriyorum diye :)

içinde hiç tolere ürün olmayan ekmekler yapabilirsin yulaf kepeğiyle..atakta yemende de sorun yok..1,5 kaşık kepekle, yumurta, azıcık süt ya da yoğurt ve kabartma tozu katarak ekmek yapabilirsin..

içinde hiç tolere ürün olmayan ekmekler yapabilirsin yulaf kepeğiyle..atakta yemende de sorun yok..1,5 kaşık kepekle, yumurta, azıcık süt ya da yoğurt ve kabartma tozu katarak ekmek yapabilirsin..

teşekkür ederim tahmin ettiğim kadar zor değil o zaman, sadece zaman ayırmak gerekiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…