Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Hoşgeldiiiiin.Bende inanıyorum 57'yi göreceğine.Şimdiden kolay gelsin tatlım.

Evet berrincim, seninle ayni durumdayim, ben de +400 deyim, bi de bir yeme istegi bir yeme istegi anlatamam, ne yesem doymuyorum o derece. Regly krizi bunlar bence de ne zaman gececek ya ooffff

Kızlar hiiiiiiiiiiiç kafanıza takmayın tamamen hormanlarınızın bir oyunu bu size :) Ben de geçen hafta regl idim, birkaç gün öncesinden başladı +300, +400 ler... Reglin 2. günü normal düzene döndü, eksilmeye başladı, hatta bugün birden tok halimle -600 geldim. Kafanıza takacak bişey değil aynı düzen devam edin, göreceksiniz o dönemin ardından mükafatınızı alacaksınız Bir de ben sınav dönemimin ve umutsuzluklarımın stresiyle hergün 30-40 gr kadar karbonhidrat tükettim (sabahları müsli (27) ve birkaç kepekli bisküvi (tanesi 4gr)). Bu birkaç gün tartılın ama beklentisiz, hiç üzülmeyin asıl o dönem bitince tartılın, göreceksiniz kilocukların nasıl eridiğini..
Veeeeeee az önce aylaaaaardır bacağımdan yukarı çıkmayan bir kotumu denedim ve cuk oturdu

Kişisel bir deneyimimi aktarayım yeri gelmişken: Ben bu diyet süresince bir defa yağsız tavada sucuk pişirdim. Tavadan sucuğun yağını temizliicem diye (elde yıkıyorum) nasıl uğraştım anlatamam. Ne balık ne tavuk ne de köfte hiç yağ bırakmıyor tavaya ve hemen temizliyorum ama sucuktan sonra 3 kere falan yıkadım tavayı yağı tamamen çıkmadı bi türlü. Bence mangalda veya ızgarada pişirme imkanı varsa yağı aşağı süzüldükçe yenilebilir, neden olmasın..
Diyeti kendi kültürümüze uyarlama düşüncesi bence de mantıklı. Her ülkenin yeme düzeni ve tükettiği besinler ya da aynı besinleri tükettiği öğünler öyle farklı ki.. Mantık çerçevesinde uyarlamak lazım.. Genel mantığını kavradıktan sonra kilolar öyle de gidiyor böyle de.. Mesela dukanın bana yararı markette besin değerleri kısmını okuma alışkanlığı oldu. İşlemlerden geçmiş besinleri vücuttan uzak tutma çabası.. Tek anlamadığım nokta meyve kısmı.. Mantığım almıyor onu da eve gidince kitaptan anlamaya çalışıcam. Çünkü meyve katkısız, doğal bir besin az tüketilmesini anlıyorum da hiç tüketilmemesini anlayamıyorum. Ama yine de uyuyorum sonuçta biraz çaba harcamak gerek istenen hedefe ulaşmak için. Bu bir süreç, sonra nasılsa meyve de eklenecek her türlü yiyecek de.. 4 gün sonra 1 ayım dolacak sadece 2 kere birer tane meyve yedim. İkisi de bu hafta, hem regl hem sınav haftam. Şeker-çikolata-hamurişi falan yeseydim suçluluk duyardım da dalından kopmuş bir meyve bende suçluluk duygusu uyandırmıyor :44:

arkadaşlar bileniniz yok mu acabaa

tatlım kitapta diyetin 3.evresini yani güçlendirmeyi şu kurallara uyarak uygulamak yazıyor hamileler için
1)günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketmek
2)yağsız yerine yarım yağlı süt ve süt ürünlerini kullanmak
3)saf protein perşembelerini kaldırmak

Arkadaslar yumurta sadece haftada 3 gün mü öneriliyor? Ben kitapta öyle bisey okumadim? Ya da hatirlamiyorum? Ben her gün yiyorum ya mutlaka 2 yumurta? Siz napiyorsunuz?

Kıyamam ben sanaaaaaaaaaaaa. sakın ağlama kuzum benim sakın emi.

Nurcik canim benim, cok sagol, su krizlerim bitsin aglamicam, söz :)

Destijl haklisin canim, kafaya takmamaliyiz, malum duygusallik :) Bu arada sana da boooll sans sinavlarinda :) Ve tebrikler kotun icin :)

Son düzenleme:
Kişisel bir deneyimimi aktarayım yeri gelmişken: Ben bu diyet süresince bir defa yağsız tavada sucuk pişirdim. Tavadan sucuğun yağını temizliicem diye (elde yıkıyorum) nasıl uğraştım anlatamam. Ne balık ne tavuk ne de köfte hiç yağ bırakmıyor tavaya ve hemen temizliyorum ama sucuktan sonra 3 kere falan yıkadım tavayı yağı tamamen çıkmadı bi türlü. Bence mangalda veya ızgarada pişirme imkanı varsa yağı aşağı süzüldükçe yenilebilir, neden olmasın..
Diyeti kendi kültürümüze uyarlama düşüncesi bence de mantıklı. Her ülkenin yeme düzeni ve tükettiği besinler ya da aynı besinleri tükettiği öğünler öyle farklı ki.. Mantık çerçevesinde uyarlamak lazım.. Genel mantığını kavradıktan sonra kilolar öyle de gidiyor böyle de.. Mesela dukanın bana yararı markette besin değerleri kısmını okuma alışkanlığı oldu. İşlemlerden geçmiş besinleri vücuttan uzak tutma çabası.. Tek anlamadığım nokta meyve kısmı.. Mantığım almıyor onu da eve gidince kitaptan anlamaya çalışıcam. Çünkü meyve katkısız, doğal bir besin az tüketilmesini anlıyorum da hiç tüketilmemesini anlayamıyorum. Ama yine de uyuyorum sonuçta biraz çaba harcamak gerek istenen hedefe ulaşmak için. Bu bir süreç, sonra nasılsa meyve de eklenecek her türlü yiyecek de.. 4 gün sonra 1 ayım dolacak sadece 2 kere birer tane meyve yedim. İkisi de bu hafta, hem regl hem sınav haftam. Şeker-çikolata-hamurişi falan yeseydim suçluluk duyardım da dalından kopmuş bir meyve bende suçluluk duygusu uyandırmıyor :44:

[/QUOTE]

canım her meyvede bulunan şekerin hiç masum olmadığını artık bizim diyetisyenler de söylemeye başladılar. Vucutta yağ olarak depolanıyormuş. O yüzden olsa gerek.

Kızlar bende yüksek kolestrol çıktı, acaba dukan çok zararlı olur mu benim için? Yarın başlayacağım çünkü... Ya da şöyle yapsam mesela yumurta ve eti azaltıp, yoğurt ve ot ağırlıklı beslensem gün içerisinde? Sizce olur mu? Çünkü yoğurdun protein değeri daha az...

Evet ya haftada 3 gün olamaz, proteinin hasi yumurta zaten :)

günde 2 yumurta haftada 14 yumurta eder.. biraz fazla değil mi? yanlış bilmiyorsam yumurta sarısı kolestrolü kötü yönde etkiliyor.. yanlışım varsa düzeltin. Ben haftada 4 yumurta tüketiyorum bazen 6'ya çıkıyor. Eskiden haftada 2 tane yerdim, dukanla arttı. Hergün değil, günaşırı yiyorum. Mesela omlet yaptım mı 2 yumurtayla yapıyordum artık tek yapıyorum, içine süt, yulaf kepeği, peynir ve maydonoz ekliyorum. Ohoo kocaman bişey oluyor :) öyle de doyuyorum yanına da peynir.. Zaten ekmeksiz yumurta yemeye de alıştım ya kendimi aştım.

Kızlar kızlar gelem mi
yanaanızdan öpeem mi
siz anavatandaa
ben hasretten ölemmii
kızlar geliyoruuuuuuuuuum..
yoli inşalah yeniden sahalardaaaaaaaa..
bu akşam türkiye saati ile saat 02.00 de uçagım kalkıyor sabaha karşı 3.30 da oradayım melmeketteyim inşallah..
kocamı kedimi ve sizii özledimm...
kilo veren dostları tebrik ederim cinocuum eski yeni pantolonuna girmiş benim de öyle bir pantolonum var yaklaşık 4 sene önce almış hiç giyememiştim artıkın giyiyorum harika bir duygu canım inşallah daha küçüklerine de girersin.

vuvucum kg vermenin ne kötü yanı gögüs meselesi benimkiler kg lu iken aşırı büyktü 95 bile küçük geiyordu şimdi seksen beş oldu ama acayip sarktırlar. hani bi market poetine tek bir portakal koyarsın ya öle oldu evet üzücü ama yapabilcem bişi yok. gerçi hala büyük gibi bazı gömlekleri onların iriliği yüzünden giyemiyorum dügmeleri açıyiler

geliyim gızlar gelyimm

Gel yoli, hade gel artik, iyi yolculuklar sana hadi. Oh gezdin geldin, misss, böyle yurtdisi seyahati bol bi isim olur benim de umarim ileride :)

Son düzenleme:

evet bence öyle yapabilirsin..tavsiyem ağırlıklı balıkla beslenmen,daha sonra tavuk..zaten balık çok doyurucu oluyor..2 yumurta yiceksen 1 tanesinin sadece beyazını yersin mesela..süt-yoğurt çok tüketirsin..sebzeleri de daha çok tüketirsin...kontrollü gidersen bir sorun olmaz bence..

yolişş dön artık yavv..biz de özledik..hadi dön de bi sabah kızlar 58 olmuşum deee:)))
ya canım sarkmayı geçtim bari küçülmeselerdi off neyse çocuk yapınca büyür en azından :)

kitabı olanlar cevap verirse çok sevinirim emziren kadınlarla ilgili bir kısım var mı acil cevap plss

Hatırladığım kadarıyla kitapta emziren kadınlara hiçbir diyet önerilmez diyor. Yine de koruma dönemindekilere ek olarak meyvenin günde 2 porsiyona çıkarılmasını ve yağsız değil yarım yağlı süt ve süt ürünleri tüketilmesini öneriyor.

kızlar beni hiç sormuyonuz ya kaç gündür resmen enkaz halindeyim moral sıfır delircem 4 günden beri baskül ha bire yyukarı çıkıyor 67.2 oln kilom 69 kadar çıktı evet adet olcam ama bu artış insanı bitiriyor ya şimdi berrinide öle görünce sanki biraz umutlandım bu kadar su tutarmı vücüt ya anlamadım gitti ne zaman gelcek bu regli offfffffffff offfffffffffffff he bide bi iştah bi iştah anlatamam ama yemiyorum

yolişş dön artık yavv..biz de özledik..hadi dön de bi sabah kızlar 58 olmuşum deee:)))
ya canım sarkmayı geçtim bari küçülmeselerdi off neyse çocuk yapınca büyür en azından :)

vuvu sana bişey sormak istiyorum sendin galiba gözüme çarpmıştı bizim yemek tariflerinde yoğurtlu tavuk varmı yoksa sen başka yerdenmi bahsettin canım yani dukan yemek tariflerindemi oluyor yoğurtlu tavuk

gel yolicim gel gelde gör ablanın halini hepimiz çok ösledik seni cancan sen gittin hasretimden kilo aldım kız hayırlısıyla gittin hayırlısıyla dön inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…