Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

seni kutluyorum.buda ödülün bilgiler içinde teşekkürler

Merhaba arkadaşlar :)

Topik ilk açıldığı zamanlarda denedim bu diyeti, daha sonra da birkaç denemem oldu ama sonuna kadar götüremedim. Eski üyeler sık sık gelmiyor artık gördüğüm kadarıyla ama ben her fırsatta yazılanları okuyorum, sizleri takip ediyorum. Ben şu an başka bir diyet yapsam da arada burada neler yazıldığını okumadan edemiyorum

70 kiloya geldikten sonra hedefime ulaşana kadar bu diyetle devam etmek istiyorum, öncelikle 70'i bir göreyim de :)

Bu başlık hem üyeler hem de ziyaretçiler tarafından çok okunuyor, aslında bugüne kadar kim, ne kadar sürede kaç kilo verdi gibisinden bir tablo hazırlanıp ilk sayfaya eklense herkes için daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum

Çok istikrarlı bir şekilde devam eden arkadaşlar var, kendilerini tebrik ediyorum, daha doğrusu hepinizi tebrik ediyorum kızlar, sakın pes etmeyin :)

Yakın zamanda nihai hedefe ulaşma yolunda sizlerle olmak dileğiyle

işte onu yapamam süt içemiyorum ben, midem bulanıyor. yoğurtla idare edicem artık, bir de bol bol su

sütü ısıtıp zencefil ve tarçınla tatlandırmayı denesen? Yine mi mideni bulandırır acaba?

arkadaşlar
benim diyet süper gidiyo ticker ında hedefe yaklaşanları gördükçe daha bi gaza geliyorum.
Örnek:berkmine :)

diiyyyy miii
ben de son 10 günümdeyim sanırım regl i bitirip güçlendirmeye geçicem. Hele bi olsam :44:

süpersin beberongo
sadece 1.5 kg cık kalmış hoooop diye gider oda dukan amca sayesinde
beni şimdiden örnek alıp dukana başlayanlar var.
Harika bir diyet bu
asla 3 kg fazla veremiyordum.
bu arada beberongo çok tatlı bi nickname ne demek bana biberonu hatırlatıyor

hihi teşekkür ederim :)))
çoookk sevdiğim canım arkadaşım var, kendisi ismimle ilişkilendirip bi anda doğaçlama şekilde söyleyiverdi, kaldı öyle. Bana özgü oldu, o yüzden seviyorum :)))
Bu arada ben dukanın bana verdiği hedefe ulaştım aslında, 59.3 demişti bana tartıda 59.3 gördüm 1 hafta boyunca ama benim hedefimdi 58. :78:

tatil dönüşü 60.4 falan çıktım yani 1 kilo almış gözüküyorum. Ama reglim yakın 2-3 günü var en fazla, onu bekliyorum. Şimdi saf pro dönemimin 2. günündeyim, 5+5 yapıyorum. Reglim bitene kadar 5 günlük p+s günümü de bitirip güçlendirmeye geçmek istiyorum :)))

59küsürleri tekrar görürsem çok sevinicem, hiç kaçamak yapmadım çünkü ama otelde yemeklere yağ koyuyorlar elbette o 1 kilo reglden değilse onlardan gelmiştir. 59u görürüm herhalde tekrar, 58i de görebilirsem ne ala, görmezsem mualla kardeşler heheyt :)))

Güçlendirmede de buradayım bağyanlar hihihi hiçbir yere gitmiyorum!

Bu arada şu yarım kilo lora 1 yumurta ve 2 y.k. yulaf kepeği tarifi kimindi hatırlamıyorum ama allah razı olsun valla lorlarımın skt gelmiş neredeyse, kurtardım sanırım onları. Ayrıca dukan ekmeğini mahlepli yaptım pek bi nefis oldu :))))

moralim çok bozukkkk valla oturup ağlıcam birazdan kaç gündür aynı kilodayım üstüne bugün yeni telimi suya düşürdüm ve çalışmıyor

Takip ve basit önlem

Önceki gebeliklerden sonra verilmemiş kiloları fazla olan kadınlar, diyabet hastaları ya da yalnızca formunu korumaya meraklı olanlar için en iyi yöntem, gebelik sırasında olabildiğince erken bir dönemde, diyetin üçüncü evresini hamileler için yapılmış aşağıdaki üç düzenlemeye dikkat ederek uygulamaktır:

-Günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketmek
-%0 yağ içeren besinleri değil, yarım yağlı süt ve süt ürünleri tüketmek
-Saf protein perşembelerini kaldırmak

Önceden varolan fazla kilo

Önceden kilolu olup fazla kilolarını veremeden hamile kalmış kadınların durumudur. Ciddi ve endişe verecek biçimde fazla kilolu olabilirler. Çözümse, güçlendirme evresini bütün nişastalı yiyecekleri ve iki ödül yemeğini çıkarıp yalnızca protein perşembelerini koruyarak uygulanmasıdır.

İleri obezlik durumunda, genetik nedenlerle veya gebeliğin özel durumları nedeniyle kilo alındığında, diyetin seyir evresini, hatta atak evresini uygulamalısınız. Tabii her durumda sürdürdüğünüz beslenme düzeninin bebek için yarar ve zararlarını doktorunuza danışıp iyi değerlendirerek karar vermelisiniz.

Gebelikten sonra

Bu bölümde doğumda alınan kiloların nasıl verileceğine değineceğim. Öncelikle tüm kadınlar, gebelik sırasında aldıkları kiloları sistematik olarak verip genç kızlık kilolarına ulaşmanın zor olduğunu bilmeliler. Kişisel deneyimlerime dayanarak, gebelikte alınan kiloları vermede yaş ve önceki gebelik sayılarını dikkate alan, kişiye özel bir hesaplama şekli geliştirdim. Bir genç kıza göre (20 yaşında), 20 yaşından 50 yaşına kadar her 10 yılda bir ve çocuk başına 2 kg) yani örneğin 20 yaşında 50 kg olan 50 yaşında bir kadının kilosu, 25 yaşında iki hamilelikten sonra 54, 30 yaşında 55, 40 yaşında 56 ve 50 yaşında 57 olmalıdır.

Emzirme durumunda

Ne kadar çok kilo alınmış olunursa olunsun, yeni doğmuş çocuğun sağlığına etkileri nedeniyle emzirme sırasında herhangi bir rejim yapmak önerilmez. Gebelik kilolarını vermek için temel olarak aşağıdaki 3 noktaya dikkat etmelisiniz.

-Günde 1 yerine 2 porsiyon meyve yemek
-Tamamen yağsız yerine az yağlı (%20) süt ve süt ürünleri tüketmek
-Saf protein perşembesini uygulamamak

Emzirmenin olmadığı durumlarda

Kilo verme programınıza bu dönemde dönebilirsiniz.
Kilo alımı normal seviyede ise, yani doğumdan sonra 5-7 kg arası ise, eski kiloya dönmede Dukan diyetinin seyir dönemi; 1+1 hedeflenen kiloya kadar sürdürülmeli. Sonrasında diyetin 3. evresine geçilerek her 10 günde 1 kilo, daha sonra 4. evreyle dört ay boyunca proein perşembesiyle devam edilmelidir.

Doğum sonrası 10-20 kg arası anormal bir kilo alımı varsa Dukan diyeti ilk evresinden itibaren uygulanmalıdır. 5 gün yalnızca saf proteinlerle atak, 5+5 seyir dönemi, ardından verilmiş her 1 kilo için 10 gün uygulanan güçlendirme evresi ve son olarak normal kiloya dönüp onu korumak için 1 yıl boyunca sürdürülmesi gereken protein perşembesi ve kepekli ürünlerle diyetin son koruma evresi.

Dukan Diyeti Kitabı'ndan emziren anneler ve anne adaylarının isteği üzerine alıntıdır.

moralim çok bozukkkk valla oturup ağlıcam birazdan kaç gündür aynı kilodayım üstüne bugün yeni telimi suya düşürdüm ve çalışmıyor

sabredersen bir iki güne sonuç alırsın takip ediyorsan bilirsin,hepimiz yaşıyoruz bu tür duraklamalar.suyu arttır havalar ısındı 2 litre yetmiyor3-4 allah ne verdiyse.ama suya düşen tele çözüm burda yok valla belki bilen vardır .

ilk başta hızlı kilo verip durunca insanın morali bozuluyor işte...1+1 yapıyordum 5+5 yapmaya başladım ....Kızlar siz siz olun suya düşen teli kurutma makinasıyla kurutmayın Ben yaptım siz yapmayın

ilk başta hızlı kilo verip durunca insanın morali bozuluyor işte...1+1 yapıyordum 5+5 yapmaya başladım ....Kızlar siz siz olun suya düşen teli kurutma makinasıyla kurutmayın Ben yaptım siz yapmayın

canım tuzlu suya düştüyse önce hemen bi sıradan suya koyup sonrasında her bir parçasını ılık nemsiz bir ortamda kurutmak lazım. Tık yok mu telefonda?

Aaa 1/1 yavaş verdiriyomuş önceleri ama soınra 5+5 yapanlara yetişiyomuşsun. Ben 1+1 yapıcam, eğer 20 gün falan kilo vermem durursa 5+5e dönerim belki

Aaa 1/1 yavaş verdiriyomuş önceleri ama soınra 5+5 yapanlara yetişiyomuşsun. Ben 1+1 yapıcam, eğer 20 gün falan kilo vermem durursa 5+5e dönerim belki

ben iki hafta sonra tatile çıkacağım için biraz hızlanmak istedim canım o yüzden 5+5 yapıyorum, dukanın kitabında da 1+1 i daha çok tavsiye ediyor,uzun vadede sıkılmamak için...

canım benim üzme kendini cana geleceğine mala gelsin ben hiç üzülmem öyle şeylere, boşver sana gelecekti ondan çıktı belki. Servise suyu düşürdüğünü söylersen garanti kapsamına girmez ama. Hazırlıklı git istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…