Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Canım çok güzel kilo vermişsin, devamı da gelir inşallah :)

Ben de dukan yapıyorum 3 gündür, toplamda 1.1 kilo verdim 3 günde. 2 günüm kaldı atak evresinin bitmesine. Dukan'ın testinde, atak evresinde toplam 1.8 kilo vereceğim yazıyordu. 700 gram daha verirsem 2 günde, gerçekten doğru çıkacak dukan testi :) Herkese dukan diyetini öneriyorum. Kabızlık dışında hiç bir sorun çıkarmıyor.

melange'cıım sana katılıyorum canım,kesinlikle bu gibi ilaçlarla zayıflamak anlamsız ve yanlış. Ayrıca bu gibi ilaçlar herkesin bünyesine uygun olmayabiliyor, maazallah ölüme kadar götürür. Siz siz olun sakın doktora danışmadan kendi başınıza bu gibi ilaçları kullanmaya kalkışmayın. Bir arkadaşımız bana coca cola zero önermişti, bir nebze kabızlığa iyi geldi, diyetimin 3. günümde tuvalete çıkabildim.

24 haziran cuma 79.1 (DİYETE BAŞLANGIÇ GÜNÜ)

3 temmuz pazar 76.4
4 temmuz pazartesi 76.2
5 temmuz 76
8 temmuz cuma 76.3

10 temmuz pazar 76.2 akşamında ise 75.8 (DUKAN DİYETİ BAŞLANGIÇ GÜNÜM)

11 temmuz pazartesi 75.3
12 temmuz salı 75.1 (BUGÜN)

TOPLAMDA 19 GÜNDE 4 KİLO verdim.

Keşke vücudumu da ölçseydim kaç cm inceldiğime bakardım, en iyisi şimdi ölçeyim

Son düzenleme:
slm dukancı kankalarım hafta sonu kaçamağımı yaptım geldim maşallah yokluğumu ruhunuz duymamış demekki gelmesem kimse beni aramıycak öle olsun küstüm size ben şimdi bi geçmişe yolculuk yapim gelim çeneniz hiç durmamış tam 10 sayfa var okunacak

arkadaşlar cla ile ilgili okuduğum yayınlanmış makalelerden edindiğim bilgileri şöyle özetleyebilirim:
Bir çok hayvan ve insan deneyinde cla karışımları ya da tek başına cla alımında yağlanmanın azaldığı gösterilmiştir, insanlardaki değişikliklerde ise kullanılan isomerlerin cinsi, alınan doz ve kişisel nedenler(yaş,kilo,vücut yağı) farkı yaratmıştır. Oluşan bu antiobezite özelliğinin nedenleri ise 1- iştahı baskılayarak enerji alımını azaltmak 2- beyaz yağ dokusunda, kasta ve karaciğer dokusunda enerji harcanmasını arttırarak, bazal metabolizmayı arttırarak 3-vücutta yağ depolanmasını ve oluşumunu azaltarak 4- yağ yıkımını arttırarak ve 5-yağ hücresi stresi, enflamasyon ve veya insülin direnci yoluyla metabolik döngü için gerekli olan hücre ölümünü sağlamak(bu organizma için gerekli ve yararlıdır)
Tüm bu olaylara dayanarak cla alımı insülin direncini arttırabilir, eğer enerji harcaması yeterli olmazsa artmış serbest yağ asidi düzeyleri sonucunda hiperlipidemi(kanda kolesterol, trigliserid, ldl artışı), hiperglisemi(kan şekerinde artış) ve lipodistrofi(selülit) meydana gelebilir.
Sonuç olarak; cla yağ kütlesini azaltır ancak enerji açığa çıkarır(yukarıda anlattığım yollarla) ve bu enerjiyi spor yaparak iyi yönde kullanırsak kas kütlemiz artar dolayısıyla enerji harcamamız artar ama spor yapmazsak insülin direnci, yüksek kolesterol ve yüksek kan şekerine maruz kalabiliriz. Cla nın diğer etkileri olarak ise bir çok kanser türüne karşı koruyuculuğundan bahsediliyor , kar zarar hesabı yapıp en efektif kullanabileceğimiz şekilde seçimimizi yapmak gerekiyor diyorum ve cla konusunu burada kapatıyorum
ha bi dakika kapatmadan belirteyim kabızlıkla ilgili bir ürün olarak lanse etmedim sadece kullanan kişilerin böyle bir etkiyi de gördüklerinden bahsettim. Ayrıca yedikten sonra ne alırsak alalım, hemen barsak boşaltımı gerçekleşirse bilin ki o çıkanlar en az 12-18 saat önce yediklerinizdir, sindirim denen bişey var ve saatler alır, hemen hareket olması gastrokolik refleks nedeniyledir, barsağın son bölümündekiler atılır, daha geridekileri çekip çıkarmaz

canım nede olsa tonbalığıda sonuçta balık yani sütlen pek sevmezler birbirlerini ee sende gün boyu onları birarada tutunca normal yani rahatsızlanman geçmiş olsun

kaç defa sordum zeynep ablam nerdesin diye

canım çok güzel yazmışsın, bu tür etkileşimi olan maddeler, yani kanda serbest radikal oluşturan maddeler sonucu kanser hücreleri oluşabiliyor. Biliyorsunuz ki kanser hücresi aslında bizim vücudumuzun kendi hücrelerinden birisi. DNA gen dizilimi bozulduğunda ya da birlikte oldukları hücre ekibinden ayrıldıklarında serbest radikal oluyorlar, DNA dizilimini düzeltmeye çalışan bi madde var vücudumuzda P53 müydü bak karıştırdım şimdi yanlış hatırlamıyorsam bir hormondu kendisi. O da düzeltemediğinde ve bu hücrelerin çoğalımını kontrol edemediğinde al sana kanser. Büyür de büyür.

Sonuçta kimyasal olan hiçbir şeyin hayırlı olduğunu deneyimlemedim ben. Ozon delindikten sonra güneş ışığının bile. Spor yapmadan ol-maz.

Makaleden alıntı için çok teşekkürler sevgili vagus :79:
bir geldin tam geldin

Son düzenleme:

teşekkür ederim sayın doktor hanımcığım. ben kgların çogunu dukanla vermedim sadece son üç kg ama kalanı biraz daha hızlı gitsin istedim. moralimi bozmamaya çalışıyorum ama elimde değil. sonra tıkırıma bakıyorum diyorum ki yolanda bu 16 kg da veren sensin korkma kalanlarda gidicek ama zaman alacak tabi..

süper yag vermişsiniz vallahi benim dukana olan inancım arttı ama kaçamakları hiç affetmiyor.. yaz günü ne pro pro tavuk tavuk hiç ama hiç çekilmiyor. hele evde değil de işyerinde iseniz ve alternatifleriniz çok az ise. allah çalışan dukanista kardeşlerime sabır versin

vaguscuum doktor olduğun için bu paylaştığın bilgiler daha bir değerli bizim için uzmanlığından faydalandık teşekkür ederiz. demek ki neymiş spor yapanlar için Cla idealmiş benim de gnc tonalin cla 'm var ama satın aldığımda bana sporla beraber yararını görürsünüz demişlerdi bu sıcakta eve varınca pekte spor yapabildiğimi söyleyemem o yüzden almıyorum ama bende alayım birazda hareketi artırayım gitsin şu üst bacak yagları yahuuu

Belirtmek istedim bu arada haftada üç gün spora gidiyorum..Bazen yürüyorum, bazen de yüzüyorum..Sevgiler..

Sevgili Yolanda,
Kaçamak yapmadım hiç denebilir(pastırma hariç) ama proteini çok bol yedim, bir akşam bir kiloluk deniz levreği yedim mesela :))
Karides yedim bir akşam (haşlayarak)
Surimi yedim bir öğlen (çok lezzetli)
Bir de acıktıkça füme hindi veya etleri yedim.
Süt ürünleri üzerinde %0-1 arası yağ olanları seçtim.
Peynir olarak lor yedim.
Bu gece kendime ligt yogurttan dondurma yapacağım.
Yulaf kepeğini bir kaç kez yoğurda karıştırıp öğleden sonra 4-5 gibi yiyince akşama karnım acıkmadı.

amin diyorum sabır dileklerine valla işteyim bu hafta ofis işi bu aralar yoğunlukta ve yanımda getirdiğim yemekten başka yemek yiyemiyorum ben de yakında yine mi touk yine mi touk diyerekten çekik gözlü olucam, sıcakta balık da gitmiyor valla sabır sabır ya sabır diyorum bi de ikimiz de artılardayız sıkkınlığımı anlarsın dukanista aplam :))

vagus dukanist tohtur muydu yaaa ay tohtur hanım tohtur hanım benim böbreklerim ağrıyo pek bi bakıverseniz? Bir de benim fibromiyaljim mi varmış ne varmış.. bi de anksiyete bozukluğu var bende.. bi de stresten saçımın içinde yaralar çıkıyor.. gastrit şüphesi var ama endoskopiden korkuyorum.. bacaklarımda tüylenmenin ardından kıl köklerim iltihap oluyor, batıklar aldı başını gidiyor ağda kullanmama rağmen, yara bere içindeyim.. ölüyorum imdaaaaakkkk :95::84:

tebrik ederim canım.bende 18.gündeyim ben de 4 kilo verdim.senin gibi ölçemedim hiç bir tarafımı akşam ölçeyim bare...başarılar

çok tatlısın beberongo.. geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…