Sevgili Yolanda,
Kaçamak yapmadım hiç denebilir(pastırma hariç) ama proteini çok bol yedim, bir akşam bir kiloluk deniz levreği yedim mesela :))
Karides yedim bir akşam (haşlayarak)
Surimi yedim bir öğlen (çok lezzetli)
Bir de acıktıkça füme hindi veya etleri yedim.
Süt ürünleri üzerinde %0-1 arası yağ olanları seçtim.
Peynir olarak lor yedim.
Bu gece kendime ligt yogurttan dondurma yapacağım.
Yulaf kepeğini bir kaç kez yoğurda karıştırıp öğleden sonra 4-5 gibi yiyince akşama karnım acıkmadı.
amin diyorum sabır dileklerine valla işteyim bu hafta ofis işi bu aralar yoğunlukta ve yanımda getirdiğim yemekten başka yemek yiyemiyorum ben de yakında yine mi touk yine mi touk diyerekten çekik gözlü olucam, sıcakta balık da gitmiyor valla sabır sabır ya sabır diyorum bi de ikimiz de artılardayız sıkkınlığımı anlarsın dukanista aplam :))
vagus dukanist tohtur muydu yaaa ay tohtur hanım tohtur hanım benim böbreklerim ağrıyo pek bi bakıverseniz? Bir de benim fibromiyaljim mi varmış ne varmış.. bi de anksiyete bozukluğu var bende.. bi de stresten saçımın içinde yaralar çıkıyor.. gastrit şüphesi var ama endoskopiden korkuyorum.. bacaklarımda tüylenmenin ardından kıl köklerim iltihap oluyor, batıklar aldı başını gidiyor ağda kullanmama rağmen, yara bere içindeyim.. ölüyorum imdaaaaakkkk :95::84:
oo sayın deridoktoru hanımefendi sizin alternatifler mükemmelmiş öyle olsa valla benim de kolay olurdu sanırım ama yok işte .. bide sanırım siz yeni başladınız umarım zamanla asla bıkkınlık olmaz sizde.benim bu ayın 25. de iki ay olacak hala 3 kg gitti onun da 1,5 kg geri geldi hahaha
ayol beberongooo sende yurdum insanı gibi doktorum diyene oram şöyle buram böyle demeye mi başladın. hani olur ya makine mühendisiyim diyene amcalar oglum madem öle bizim şu çamaşır makinesine de bi bakıver. elektrik mühendisitim diyene ah evladım ampul patlak değiştiriver diyen teyzeler gibi atladın kıza heee deli domdom
çok tatlısın beberongo.. geçmiş olsun
ehehehe aklıma her geleni yazdım esprik olsun diye hihihihihi
ama branşınızı öğrenmek istedim valla merak etmeyin sadece meraktan
canım nede olsa tonbalığıda sonuçta balık yani sütlen pek sevmezler birbirlerini ee sende gün boyu onları birarada tutunca normal yani rahatsızlanman geçmiş olsun
zeroyu aldım içiyorum
Yulaf kepeğide buldum sonunda
ooooh afiyet olsun tatlım
Protein zehirlenmesi doğru bir tabir değil, ama protein ağırlıklı diyetler mümkün olduğunca kısa sürmeli.
iki nedenle;
1. Ürik asit kanda artar, bu nedenle mutlaka bol su içilmeli, belki bu konuda sorun yaşamış olabilirsin
2. Kollesterol yükselmesi ancak uzun dönemde yağlar gideceği için bu sorun yaratmayacaktır, kalp hastaları ve ailevi kollesterol yüksekliği olanlar dışında tabi..
Herkese merhaba,
Dukan diyetinin 7. günü yarın sona eriyor.
Diyetin ilk bir haftasında maydanoz ve deri otu yemek ve iki gün pastırma yemek (yağsız çemensiz) bir kaçamağım olmadı.
77.6 kilo ile başladım (bu rakam oğlumun doğumu sonrası dahil hayatımda ulaştığım en yüksek rakam). Diyeti yaparken sizlerden güç almak istiyorum.
Bu sabah tartıldım, 75.6'ya inmişim, yarın sizlere tam rakamı söylerim..
Hepimize kolay gelsin..Eki Görüntüle 222734
Kizlar bisey sorcam
ben bu hafta sabahciyim, ve is yerinde sürekli arabada oldugum icin ve molam olmadigi icin
dogru düzgün kahvalti yapmam mümkün degil
böyle diyete uygun pratik arabada yenilebilecek ne götürebilirim yanimda bi fikriniz var mi?
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım :) ama dukan diyetini 17 gundur yapıyorum ve 4 kilo verdim.seyir evresinde bir alıp bir verdiğim için bu kadar az verdim kilo.birde hiç benim gibi 1.70 boyunda 85 kgda başlayan arkadaşlar yok.hep zayıflar yapıyor bu diyeti moralim bozuldu vallahi :)
bu arada yazılarınızın altında çıkan kilo gösteren şeyi nasıl yapıyoruz.sevgilerimle...
sevgili doktorcuğum proteğin zehirlenmesini ben demedimki pro zehirleseydi vallahi yekten beni zehirlerdi çünkü dukan tam benlik zira p+s günlerimde bile sebzeyi nerdeyse unutarak paso pro yerim çünkü çok severim et süt balık tavuk yumurta hiç sıkılmam ve yıllardır istisnasız o suyu kışın 1.5 .2 yakın yazın 2.5 hatta 3 çıkarttığım oluyor arkadaşa dedimki hade az bi yersin balık bide süt içmişindir hade o su kaldırır ama sen bütün gün süt balık ee illaki mideyi bozuyor yani bilhassa ishal kusma şeklinde yada ikisinden biri oluyor mutlaka tabi aşırı tüketimde
selam kizlar bende dukan yaptim geçen ay bitti benimki 2 gün atak 18 gün falan seyir 1 ay da güçlendirme yaptim 54.5 kilodan 49.9 a kadar düştümki 2 yildir kilo veremiyordum şimdi çok mutluyum misafrilerim falan vardi acaiiiiip yedim ve kesin en az bir kilo aldim derken baktim ki hiiiç kilo almmaişim çok sevindim yaa kilosu az olanlarin kilo vermesi daha zorken kilosu çok olanlar daha kolay kilo verecektir gerçekten herkese tavsiye ederim
Merhaba,
Hastanemizin diyetisyeni tüm diyetisyenler gibi bu diyet sağlıksız kilo verirseniz kastan sudan verirsiniz diyip duruyordu bana;
1 haftalık protein diyeti sonrasındaki sonucu açıklıyorum;
1 hafta evvel 77.3, bugün 74.9, 2.7 gram yağ kaybetmişim. Kas kitlem ve suyum artmış.
Kalçam ve uyluk bölgelerimde 3 cm kadar incelme var, karnım iki cm'e yakın azalmış.
Boynum bile incelmiş :))
1+1 ile devam etmeyi düşünüyorum.
Hepimize kolay gelsin...
Kabızlık çeken dukanist arkadaşlarımtariflerde yer alan yayla çorbasını denediniz mi,bence bağırsakları iyi çalıştırıyor,ki sulu bir gıda... Bende çok işe yarıyor,üstüne yeşil çayı içtiğim an bir saat sonra wcdeym Kabızlık problemini aza indirmek içinde yulaf kepeğini mutlaka tüketmelisiniz.Bunun dışında hap yerine bitkisel çaylar benim tercihim... sinameki içerikli bir çok çay satılıyor zaten,bağırsakları çok iyi çalıştırdığı da doğru ama bunları çok tüketmemiz gerekiyor,haftada en fazla iki kez dedi aktardaki bayan...
tıp doktoru teper , terzi söküğünü dikemez, kelin ilacı olsa başına sürer..bu böyle gider..insanız sonuçta
halk sağlığı doktoruyum ben, aile hekimi değil, ayrı bir branş, koruyucu hekimlik bir nevi
bişeyler yiyince 76,4 oluyorum.yemeyince 74,8 oluyorum.ben napıyım şimdi(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?